slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στις 12 Νοεμβρίου το παρθενικό ταξίδι του Blue Star Delos στις Κυκλάδες


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του blog μας το παρθενικό ταξίδι του Blue Star Delos, του νεότευκτου πλοίου, για την Πάρο, την Νάξο, την Ίο και την Σαντορίνη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου 2011.
Η ημερομηνία του παρθενικού ταξιδιού για τα τέσσερα κυκλαδονήσια δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από την εταιρεία αφού το πλοίο αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά στις 6 ή στις 7 Νοεμβρίου 2011.

«AIΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!»

Κατανοώ απόλυτα την σύγχυση και τον πανικό που για άλλη μια φορά έχει κυριέψει τη δημοτική αρχή μπροστά στις νέες αποκαλύψεις που φανερώνουν τον αυθαίρετο και αλαζονικό τρόπο με τον οποίο ασκεί την εξουσία, αλλά ειλικρινά λυπάμαι γιατί η πολιτική και ηθική της κατρακύλα δεν έχει τελειωμό…
Οι αυτοαναγορευμένοι «προστάτες» των προσωπικών δεδομένων αντί να απολογούνται για τις άνομες πράξεις τους, αναλώνονται σε μια απρόκλητη και.......

Η ΝΔ θα είναι παρούσα στην ψηφοφορία: Επειδή άρχισαν να λένε ότι ο Σαμαράς διέσωσε τον ΓΑΠ

Η ΝΔ αποχώρησε από την συζήτηση και όχι από την ψηφοφορία. Εννοείται ότι θα είναι παρούσα στην ψηφοφορία για να καταψηφίσει τον ψυχωτικό πριν διαλύσει όλο τον πλανήτη. Αν η ΝΔ δεν ήταν παρούσα στην ψηφοφορία τότε ο ΓΑΠ θα χρειαζόταν 120 ψήφους για να επιβιώσει...

Ο Δήμος Πάρου για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου

2/11/2011

Αγαπητοί επαγγελματίες του Τουρισμού.
Ο Δήμος Πάρου για πρώτη φορά θα συμμετέχει στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, 7 -10 Νοεμβρίου 2011 με δικό του σταντ στην προσπάθειά του να προωθήσει το νέο πακέτο προβολής.

Και πάλι πρόεδρος ο Κώστας Πατέλης

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Πάρος 3/11/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλάθλων Παναθηναϊκού Πάρου – Αντιπάρου. Το παρόν έδωσαν δεκάδες μέλη και φίλοι του Συνδέσμου ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, κάτι που φαίνεται άλλωστε και μόνο από των αριθμό των υποψηφίων , δεκαέξι (16) στον αριθμό! Η μεγάλη και αθρόα αυτή συμμετοχή των μελών δίνει μεγάλη πλέον ευθύνη στα νέα πρόσωπα που απαρτίζουν το νέο Δ.Σ.

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - νέες ανάγκες, νέες δυνατότητες»

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 9-11-2011

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα  10:00 π.μ. σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, με θέματα:

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και το πρόγραμμα παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη Μακριωνίτη, του αρμόδιου περιφερειακού συμβούλου Αντώνη Χατζηιωάννου, του προϊσταμένου της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής Αντώνη Βουτσίνου, δημάρχων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΣαμαράςΕγώ φεύγω γιατί έκανα το καθήκον μου-Αν ο ΓΑΠ κατάλαβε ότι θέλω συγκυβέρνηση κάνει λάθος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEDL4pgbNIa4MXEZ5yM62-I23fEVye11hdetPz0SkGckQvc5rOy171RRH4bm-zTl-f06Ku8dE0IeXtF3YwQ1RjFLR2bynU6IgX9_OGc3sJDKmo2Yuk0i_96YAKFYHTfE9tx49BHc6fJNYn/s1600/Samaras-Antonis.jpgΜεγάλη εμφάνιση Σαμαρά! Τέρμα η κοροϊδία...

Ζήτησα την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές, αφού ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, σε συνθήκες ομαλότητας. Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω μαζί του, κατάλαβε λάθος, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ τελειώνοντας την ομιλία του είπε ότι η ΝΔ αποχωρεί από τη συνέχεια της συζήτησης μιας και ότι γίνεται είναι εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και το μόνο που ζητάει είναι εκλογές.

Tα απανωτά «σχέδια σωτηρίας» της χώρας έχουν καταρρεύσει

Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση, σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:

«Η δημοσιοποίηση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, για πρώτη φορά με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, επιβεβαιώνει ότι τα απανωτά «σχέδια σωτηρίας» της χώρας έχουν καταρρεύσει.
Οι υστερήσεις στα έσοδα και οι αποκλίσεις από τους στόχους διατηρούνται, παρά τις έκτακτες εισφορές και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων το μήνα Σεπτέμβριο!
Στόχοι οι οποίοι για 2η φορά αναθεωρούνται, φυσικά προς το χειρότερο, μήπως και κάποια στιγμή τελικά επιτευχθούν…
Συγκεκριμένα:

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύρος, 3-11-2011

ΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη -κάτω από δύσκολες συνθήκες- για να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους και να αντισταθούν στην άδικη και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Πολίτες Κόντρα στον Καιρό: Επίσκεψη στη Μήλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τη Μήλο το διήμερο 1 & 2 Νοεμβρίου. Την Τρίτη 1/11 συναντήθηκε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρο Αντώνη Καβαλιέρο και με μέλη της Διοίκησης, καθώς και με τον πρόεδρο του σωματείου των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Στη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση και ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από τη ζοφερή κατάσταση στην οποία οδηγήθηκαν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα ασθενέστερα  στρώματα της κοινωνίας από τη σκληρή και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόϊκας, καθώς και οι επιπτώσεις της στα δεδομένα της Μήλου.

Νέα κόντρα Βλαχογιάννη – Δραγάτη με φόντο τον Γ. Ραγκούση και το νέο αεροδρόμιο Πάρου

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Πάρου - Αντιπάρου» με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Θα μας αποδοκιμάσουν και εμάς! Αν δεν κάνεις το αεροδρόμιο * Μείνε Αθήνα Γιάννη …και έτσι, ξεκίνησε μια απελπισμένη προσπάθεια για το αεροδρόμιο, και όπου βγει! * Προσπάθεια για κατασκευή του έργου με παραχώρηση εκμετάλλευσης σε ιδιώτη», έφερε την έγγραφη αντίδραση του Δημάρχου Πάρου Χρήστου Βλαχογιάννη.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του κ. Βλαχογιάννη, αλλά και το δημοσίευμα της εφημερίδας που υπογράφει ο εκδότης - διευθυντής της Κώστας Δραγάτης.


Βάσω Παπανδρέου: Πρόεδρε είσαι εκτός τόπου και χρόνου-Έχεις πλήρη άγνοια της πραγματικότητας!!!

Ρόμπα τον έκανε και η Βάσω Παπανδρέου τον Γιωργάκη λέγοντάς του ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και έχει πλήρη άγνοια του κλίματος στην κοινωνία. Στη συνέχεια του είπε πως καταλαβαίνει ότι το κλίμα χθες στις Κάννες ήταν θλιβερό αλλά λυπάτε για το κόμμα και την πατρίδα μιας και δεν φαίνεται αντάξιο το περιστάσεων. "Σήμερα περίμενα τις παραιτήσεις των υπουργών και να πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας" είπε ....

Ο Παπανδρέου πουλάει τρέλα! Μας”έσωσε”πάλι!


Αφού έφερε την χώρα ένα βήμα πριν το Χάος, απειλώντας να την τινάξει στον Αέρα, μόλις πριν λίγο στην ομιλία του, μίλησε σαν να μην συμβαίνει ΤΙΠΟΤΑ και γι άλλη μια φορά μας “ έσωσε”! Μιλάει μάλιστα ότι κατάφερε και τον Σαμαρά να συμφωνήσει στην καταστροφή! Αλλά με αυτό το πλευρό να κοιμάται!

Στη Νέα Ιωνία ο Δήμος προστατεύει όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Πολιτική Κίνηση Συνασπισμού Σύρου-Μυκόνου

Ερμούπολη, 3-11-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δεν είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό». Ευάγγελος Βενιζέλος, 23.6.2011.

Διαμαντοπούλου τον έκανε ρόμπα-Του θύμισε ότι συμφώνησαν να πάνε σε κυβ. "εθνικής ευθύνης"!!!

 Μόλις τέλειωσε ο Γιωργάκης, ζήτησε το λόγο η Διαμαντοπούλου για να προσθέσει ότι στο Υπ. Συμβούλιο συζήτησαν ότι πρέπει, αφού η ΝΔ δέχεται να συζητήσει, πρέπει αμέσως τώρα να αρχίσει η συζήτηση για κυβέρνηση "εθνικής ευθύνης" ! Ο ΓΑΠ ο οποίος  δεν έκανε καμία αναφορά σ' αυτό κατά την ομιλία του και της απάντησε ότι "πράγματι το συζητήσαμε αλλά δεν είναι η ώρα να το συζητήσουμε και εδώ"!!

Απολογητικός στην ομιλία του ο ΓΑΠ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Με παγωμένα τα βλέμματα των βουλευτών του και με ελάχιστα τα χειροκροτήματα  και εμφανώς απογοητευμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν η ομιλία του ΓΑΠ  πριν από λίγα λεπτά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ . Μιλά πάνω από 20 λεπτά θέλοντας να παρουσιαστεί ως σωτήρας! Επί της ουσίας για μια ακόμα φορά τίποτα. Κάνει σαν να μην πήρε είδηση τι έγινε χτες και τι έγινε σήμερα. Θα καλέσουμε λέει τη ΝΔ να έρθει μαζί μας στο εξωτερικό να συνδιαπραγμνατευτούμε τους όρους της δανειακής σύμβασης... είναι ιδιαίτερης σημασίας η αυριανή ψήφος εμπιστοσύνης!!!"Τελικά δεν παραιτείται σαν τον  Καντάφι αλλά απλός  παίρνει πίσω το δημοψήφισμα Άκυρο το δημοψήφισμα ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Υπουργικό συμβούλιο ο Καντάφι των Βαλκανίων και φυσικά δεν παραιτείται όσο κι αν τον βρίζουν οι βουλευτές του ...

 
 

Νέα Βόμβα Τσίπρα: Αυτοί που υπέγραψαν την πρώτη δανειακή πρέπει να λογοδοτήσουν και όχι να ξεπλυθούν!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/tsipras4.jpg?w=358&h=252Αδιαμφισβήτητς ηγέτης της κεντροαριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας, με δύο κουβέντες  έβαλε τα πράγματα στην θέση τους…Σχολιάζοντας τις εξελίξεις και την υποτιθέμενη ( έως τότε) στάση Σαμαρά δήλωσε οργισμένος στους συνεργάτες του: Εάν η Νέα Δημοκρατία υπογράψει τους όρους της δεύτερης δανειακής, ξεπλένει τον Παπανδρέου και τους συνεργάτες του που έβαλαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ την υπογραφή τους στην πρώτη δανειακή και το μνημόνιο. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να λογοδοτήσουν και όχι να νομιμοποιηθούν!” Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει;

ΝΔ: «Εμείς μιλάμε θεσμικά»


«Δεν συγκυβερνούμε. Πρόκειται για μια προσωρινή κυβέρνηση. Εμείς θα περιμένουμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» τονίζουν συνεργάτες του Α.Σαμαρά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο νέο μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα δεν θα μετέχει κανένα στέλεχος της ΝΔ. Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. Αμέσως μετά η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές.  
«Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα αποδιδόμενα στη Μέρκελ, μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, πρέπει να έχουν λήξει οι εκκρεμότητες στην Ελλάδα, προκειμένου, ........

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ

Πριν λίγο μέσω twitter Εύα Καϊλή ανακοίνωσε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της.
Η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
Σε λίγο νεότερα.



ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ. Η ΕΥΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΩΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ. ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.



ΩΡΑ 10.14 π.μ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΛΗ αλλά ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗ.

ΩΡΑ 10.17 π.μ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΩΡΑ 10.23 Η ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΩΡΑ 11.20 ΠΕΦΤΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ή ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ

ΩΡΑ 11.30 π.μ. ΣΟΥΛΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ: ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΩΡΓΟ...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΩΡΑ 11.45 π.μ. ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ (ΑΝΤΩΝΗ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ)

ΩΡΑ 12.40 ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ)

ΩΡΑ 13.35 Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ (ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΟΥΡΧΟΜΑΙ). ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ.

ΩΡΑ 14.00 ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΖΗΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ

ΩΡΑ 14.30 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BBC ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ Νο 3 και 4












ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. AN OXI,
Χ Α Θ Η Κ Α Μ Ε

Αντώνη Σαμαρά, μην δεχτείς αυτό που επιβάλουν οι νταβατζήδες...

Από το πρωϊ οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες, έχουν ήδη παραιτήσει τον Παπανδρέου, γράφουν το λαό στα παλιά τους τα παπούτσια και προσπαθούν να επιβάλουν δύο πράγματα:

1) Να γίνει συγκυβέρνηση με την συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας εντολοδόχους βουλευτές, από όλα τα κόμματα να ενεργήσουν σχετικά και

2) Να ψηφιστεί τώρα αμέσως το νέο μνημόνιο, που οδηγεί σε ελεγχόμενη χρεοκοπία τη χώρα, χωρίς καν να έχει διαμορφωθεί το σχετικό κείμενο από τους ευρωπαίους (αν είναι δυνατόν!!!) και μετά να πάμε σε εκλογές. Μάλιστα, συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, μεταδίδει ότι ο Αντώνης Σαμαράς συμφωνεί με την άμεση ψήφιση ενός μνημονίου φαντάσματος!!!

Δηλαδή, αν το πρώτο μνημόνιο που μας κατέστρεψε και για το οποίο διαφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς, ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του, έστω μετά τη διαμόρφωση του κειμένου και την υπογραφή του, τώρα καλείται ο Αντώνης Σαμαράς να πει «ΝΑΙ» στο νέο καταστροφικότερο μνημόνιο, χωρίς καν…. Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Υπέρ του Γ. Παπανδρέου αμερικανικά μέσα

                                 

«Κατανοεί» η New York Times τις συνθήκες υπό το βάρος των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε αιφνιδίως να διεξάγει δημοψήφισμα για τους όρους της τελευταίας συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας.

Με το editorial της αμερικανικής εφημερίδας, δίνεται στήριξη στην απόφαση αυτή της κυβέρνησης, τη στιγμή μάλιστα που σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος αντιδρά και κάνει λόγο για παράλογη απόφαση.

Όπως σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα, «σε αυτό το σημείο, δεν είναι ακόμη σίγουρο εάν η κυβέρνησή του θα βγει αλώβητη από την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αυτή την εβδομάδα».

Τονίζει ακόμη πως η Ελλάδα έχει αρκετά διαθέσιμα ώστε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της μέχρι το μέσον Δεκεμβρίου. Αλλά εάν η νέα συμφωνία δεν τελειοποιηθεί , είναι δύσκολο να αποτραπεί μια άτακτη χρεοκοπία ή να συγκρατηθούν οι επιπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως οι πιστωτές της Ιταλίας, θα ζητήσουν risk premiums πολύ υψηλότερα από αυτά που μπορεί να αντέξει η χώρα».

Σύμφωνα με τους New York Times, «οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να είχαν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην αγωνία των απλών Ελλήνων και μικρότερη στην αγωνία των ευκατάστατων ευρωπαίων τραπεζιτών».
 Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «αντί να προσπαθούν να τιμωρήσουν τους «ανήθικους», θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί τις συνέπειες του να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε χρόνια αρνητικής ανάπτυξης, υψηλής ανεργίας και αυξημένων φόρων, χωρίς να τους υπόσχεται τίποτα ως αντάλλαγμα εκτός ίσως από το ότι σε μια δεκαετία από τώρα, το χρέος της χώρας θα μειωθεί από τα σημερινά υψηλά επίπεδα».
 Όπως τονίζουν οι New York Times, «ελπίζουμε ότι δεν είναι αργά για να αποφευχθεί μια πλήρη κατάρρευση. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας και να δώσουν έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και στην ανάπτυξη αντί της λιτότητας. Αν θέλουν να πάρουν έστω και κάποια χρήματα πίσω από την Ελλάδα, η Αθήνα χρειάζεται χώρο να αναπτυχθεί και να κερδίσει».


Πηγή:www.capital.gr

Γ. Μιχελάκης: Μόνη λύση οι εκλογές

http://4.bp.blogspot.com/-nPEevp4sbB0/TpgfWoQ0TQI/AAAAAAACXCA/wvMJunIdnsI/s1600/66545-cgkcfk.jpg«Αυτό το δημοψήφισμα διαλυει κατ' αρχήν την κυβερνητική παράταξη», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, σημείωσε ακόμη ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές και πως το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ συναινεί στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ο κ. Μιχελάκης απέφυγε να τοποθετηθεί, αναφέροντας ότι θα υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση σε μερικές ώρες.

«Η ΝΔ ήταν η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ και είναι η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία στην ΕΕ», ήταν το σχόλιό του.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι ακέφαλη, ποιος θα διαχειριστεί το ζήτημα της δανειακής σύμβασης;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται λαϊκή εντολή.

Οπως είπε, η δανειακή σύμβαση είναι αναπόφευκτη και πως η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση για το μνημόνιο που τη συνοδεύει. «Αλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση, άλλο πράγμα οι πολιτικές που τη συνοδεύουν», κατέληξε.

ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΑΠ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ








ΠΑΤΗΡ
ΑΠΕΒΙΩΣΕ
ΣΠΟΡΟΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο ΜΠΕΝΙ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ


Δήλωση Ευ. Βενιζέλου αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Κάννες
Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011



Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις Κάννες στις 4.45 σήμερα το πρωί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.


http://www.evenizelos.gr/el/statementsgr/2790-statement


ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ, ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ.
Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ.
ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Σκληρή απάντηση από το Γραφείο τύπου της Δημοτικής αρχής στο δημοτικό σύμβουλο της «Συμπαράταξη», Νίκο Βλησίδη

Η σύγχυση, η διάσπαση και η ανευθυνότητα προκαλούν στη μείζονα αντιπολίτευση έντονα πολιτικά ολισθήματα.
     Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», Νίκος Βλησίδης, υπέπεσε σε πολιτικό ολίσθημα, συμπαρασύροντας αυτή τη φορά μαζί του και υπολήψεις συνδημοτών μας.
     Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, αναφέρεται με κακοήθη σχόλια στην πρόσληψη με σύμβαση έργου της καθαρίστριας στο δημοτικό σχολείο στο Σαγκρί. Οι παραταξιακές παρωπίδες του δεν....

ΝΔ: Το πρόβλημα για του Έλληνες δεν είναι το ευρώ αλλά ο Παπανδρέου

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Τόσο οι δικές του δηλώσεις όσο και της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, αποκάλυψαν ότι ο κ. Παπανδρέου τους παρουσίασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και τη ζώνη του ευρώ.

Τέτοιο πρόβλημα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει και πάει να το δημιουργήσει -ξαφνικά με άθλια παραπληροφόρηση- ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία. Ενός ανθρώπου που τολμά να αμφισβητεί την κεντρική εθνική στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της χώρας. Επιλογή που χάραξε και μπορεί πλέον μόνον αυτή να εγγυάται, η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει!»

Για πόσο μπούφους μας περνάει ο κ. Παπανδρέου;

Αυτήν την ώρα Μέρκελ και Σαρκοζί ανακοινώνουν ότι:
1. Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα εάν θα γίνει, θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου.
2. Η 6η δόση θα εκταμιευθεί μετά το Δημοψήφισμα και μόνο φυσικά το αποτέλεσμά του είναι θετικό!
3. Το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός θα είναι το εξής απλό: ναι ή όχι στο ευρώ;
4. Η ελληνική Βουλή θα πρέπει νωρίτερα να κυρώσει τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου...

Γ.Α..Π: Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα «Ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον του»

Με το ερώτημα εάν επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες να παραμείνουν στο ευρώ  ή όχι θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα τις 4 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τις Κάννες. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πολιορκήθηκε από δεκάδες δημοσιογράφους των ξένων ΜΜΕ αναφέρθηκε στην απόφαση της 27ης Οκτωβρίου τονίζοντας ότι: «Είναι πολλά τα πλεονεκτήματα που θα αποφέρει η υλοποίηση της απόφασης της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα απαλύνει τον πόνο του ελληνικού λαού. Μπορούμε να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας».

Ποιος φοβάται το Λαό?

Παναγιώτης Ρήγας έχει διασφαλισμένη 
θέση στο ψηφοδέλτιο, όμως θα κατέβει ;  
Ο  Ιάκωβος Γιακουμής  πρόσωπο καινούργιο στην πολιτική σκηνή
 του νομού, με πολλές φιλοδοξίες,  όμως θα κατέβει ;   


Του Παναγιώτη Ρήγα

Βουλευτή Κυκλάδων 

Και ξαφνικά εγένετο πανικός. Αυτοί που μέχρι χθες χαρακτήριζαν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου καταστροφική για την χώρα και προειδοποιούσαν για τις ολέθριες συνέπειες από την εφαρμογή της, αίφνης την .....

Μέρκελ – Σαρκοζί ανακοίνωσαν δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου!!!

Οι πρώτες πληροφορίες από τις Κάννες:
Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, με το ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ», δήλωσε ο Γιούνκερ.
Σαρκοζί: “Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι μαζί μας”
Σαρκοζί: Θα δώσουμε την έκτη δόση όταν το πρόγραμμα που εγκρίθηκε στις 26 Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί
Σαρκοζί: Το θέμα είναι κατά ποσό η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη