slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μικροί άνθρωποι ... σε μεγάλες θέσεις!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Υπό το καθεστώς πανικού και ερήμην του κ. “Λεφτά υπάρχουν” οι μέχρι τώρα παλαμοκρουστές, υποστηριχτές και άβουλοι θιασώτες των προδοτικών του επιλογών άρχισαν να συνασπίζονται για να ...

Διαρχίδα (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) στο ΠΑΣΟΚ: Για αρχηγός ο Βενιζέλος με τη στήριξη Λοβέρδου

Στην διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου, θα προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άνδρες, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το protothema.gr, "αποφάσισαν να δώσουν μαζί τον δύσκολο αγώνα", όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις κοινές δηλώσεις τους που προηγήθηκαν στο υπ. Οικονομικών

Γιάννης Μιχελάκης, για την απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης που προωθεί το ΠΑΣΟΚ

«Επειδή το αρχικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, ακολουθώντας τις οριζόντιες και ισοπεδωτικές αντιλήψεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οδηγούσε στην απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης  κατοικίας, με αποτέλεσμα να απαξιώνονται εκατομμύρια περιουσίες, να εγκλωβίζονται χιλιάδες πολίτες και να πλήττεται ακόμη περισσότερο ο χειμαζόμενος κλάδος της οικοδομής, η Νέα Δημοκρατία άσκησε σήμερα νέα παρέμβαση.
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Κ. Τασούλας επικοινώνησε με τον υπουργό αναπληρωτή Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη, ο οποίος του είπε ότι δεν........

Άλλη μια μεγάλη βράδια για την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων η εκδήλωση τιμής στον ΙΑΚΩΒΟ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ



Θ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ.JPGΣε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/01/2012 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας μας και η εκδήλωση τιμής στον ΙΑΚΩΒΟ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ.Εκατοντάδες συμπατριώτες μας, αλλά και άνθρωποι απ΄ όλο το φάσμα του πνεύματος και των τεχνών, αψήφησαν τον καιρό και τους καιρούς και με το ζεστό τους χειροκρότημα απότισαν τον αναλογούντα φόρο τιμής, στον αναμορφωτή του 
νεοελληνικού θεάτρου, στον ακαδημαϊκό, στον........... 

Bουλή: Αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα του Νοτίου Αιγαίου


Στην Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» συνεδρίασε σήμερα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, υπό την προεδρία της Άντζελας Γκερέκου, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Περιφερειακή ανάπτυξη Νοτίου Αιγαίου» και επί μέρους θέματα: Συγκοινωνία - Υγεία - Περιβάλλον - Περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη.
Τα μέλη της Επιτροπής είχαν κληθεί να ενημερώσουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο....

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - Σχολιασμός των απαντήσεων του Περιφερειάρχη

politesna.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Σχολιασμός των απαντήσεων του Περιφερειάρχη)

Με ευχάριστη έκπληξη αποδεχθήκαμε την έγγραφη απάντηση του Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη στις Ερωτήσεις – Επερωτήσεις που είχαμε καταθέσει από 18-1-2012, τόσο γιατί αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά συγκροτημένα (συνολική απάντηση για όλα τα θέματα), όσο και για την αμεσότητα της από πλευράς χρόνου.
Παραθέτοντας για λόγους δεοντολογίας στη δημοσιότητα την απάντηση του Περιφερειάρχη, θα θέλαμε να  να σχολιάσουμε εν συντομία τις επί μέρους απαντήσεις:
α) στα θέματα δημόσιας υγείας στα νησιά, ο Ν. 3852/2010 (άρθρο 186, παρ Ζ) προβλέπει ότι....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ και ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα πραγματοποιηθεί το έργο της καταγραφής των δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, με σκοπό τη σύσταση Ενιαίου Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών.

             Η απογραφή αφορά όσους λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τα κάτωθι:

Ασύλληπτο αποτέλεσμα σε διαδικτυακή ψηφοφορία!!!

Στο γνωστό blog προεδρική δημοκρατία, αναρτήθηκε πριν τρεις ημέρες μια ψηφοφορία, εντελώς διερευνητικά και με αφορμή την ανάπτυξη της γνωστής πρωτοβουλίας Ελλήνων πολιτών για την ριζική αλλαγή του Συντάγματος www.neosyntagma.net, μέλη της οποίας είναι και οι συντελεστές του blog αυτού. Η ψηφοφορία αναρτήθηκε πλέον μόνιμα στα αριστερά του πιο πάνω blog. Το σοκαριστικό στην όλη υπόθεση είναι το αποτέλεσμα που....

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες διάφορα ΧΟΥΝΤΟΜΠΑΤΣΟΚο blogs και sites, δήθεν αντικειμενικά, δήθεν ενημερωμένα, δήθεν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ και γενικώς ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ, έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι ο Σαμαράς στη Μόσχα δεν είδε καν τον ΠΟΥΤΙΝ και ότι όλα ήταν επικοινωνιακά τρικ.
Προφανώς νόμισαν ότι όλοι είναι σαν τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΜΠΑΤΣΟΚΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας.





ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

«Τράπεζα ψυχής»

Ας ταράξουμε τα νερά της αδράνειας και ας κινητοποιηθούμε! Η καλή διάθεση και ο ενθουσιασμός θα είναι τα όπλα μας!

Ξεκινήσαμε πριν μερικά χρόνια, ως παρέα, να συλλέγουμε σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, δέντρων και αμπελιών για να μην χαθεί ο τοπικός μας πλούτος, στον τομέα αυτό, και για να απολαμβάνουμε νόστιμα και υγιεινά φρούτα και λαχανικά.
Η μεγάλη ζήτηση μας οδήγησε στην πιο οργανωμένη συλλογή και στην πραγματοποίηση, κάθε Άνοιξη, «Ημέρας ανταλλαγής σπόρων».
Αξιοσημείωτο είναι το μοίρασμα περισσότερων από 550 φακέλων με σπόρους στην περσινή εκδήλωση.
Και έπεται συνέχεια…

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλάθλων Παναθηναικού Πάρου - Αντιπάρου σας προσκαλούν στην ετήσια καθιερωμένη πλέον μεγάλη γιορτή για τους Παναθηναικούς των νησιών μας.

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλάθλων Παναθηναικού Πάρου - Αντιπάρου
 Σπύρος Μαραγκός 
σας προσκαλούν  στην ετήσια καθιερωμένη πλέον μεγάλη γιορτή για τους Παναθηναικούς των νησιών μας.
Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18.30 (6.30μ.μ.)
θα τελεστούν τα εγκαίνια του νέου συνδέσμου στο δρόμο προς Νάουσα (πλησίον Αγίας Φωτεινής),
θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας
και εν συνεχεία θα.....

Ίδιοι πρόεδροι νέα μέλη σε Επιτροπές και Νομικά πρόσωπα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ : Πρόεδρος , Αναπληρωτής , Αντιπρόεδρος
Κατά πλειοψηφία και χωρίς ουσιαστικές εκπλήξεις στις αλλαγές προσώπων, πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 30-1-2012 οι προτάσεις του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη.
Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η αποχώρηση μιας προσωπικότητας από το χώρο του πολιτισμού του Σταμάτη Σπανουδάκη, από αναπληρωτής του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Ιάκωβου Ναυπλιώτη , με μια άλλη προσωπικότητα, πάλι από το χώρο του πολιτισμού, καθώς ως αναπληρωτής του προέδρου ορίστηκε ο ομότιμος καθηγητής της Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης.
Επίσης κάτι που συζητήθηκε αλλά και θα συζητηθεί είναι η ....