slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιο ελληνικό νησί είναι ιδανικός προορισμός το φθινόπωρο

Η Νάξος / Φωτογραφία shutterstock
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ 
Η Νάξος / Φωτογραφία shutterstock
Ετοιμαστείτε για άφθονη τέχνη, φαγητό και φανταστικές παραλίες.
Υπάρχουν περίπου 6.000 νησιά στην Ελλάδα, περισσότερα από 275 τα οποία κατοικούνται. Θα μπορούσατε να περάσετε μια ζωή εξερευνώντας τα όλα, να γνωρίσετε και να αγαπήσετε το καθένα.
Αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε γιατί πρέπει να ξεκινήσετε με τη Νάξο, σημειώνει το Travel+ Leisure.

«Η Νάξος συχνά παραβλέπεται από τους τουρίστες σε σύγκριση με άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη», μοιράστηκε με το Travel + Leisure η Alys Colayera, ταξιδιωτική εμπειρογνώμονας για την Ελλάδα στο Black Tomato. "Το νησί διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες με λευκή άμμο σε όλη την Ελλάδα." H Colayera δεν είναι όμως η μόνη.
«Η Νάξος είναι ένα από τα αγαπημένα μου νησιά για επίσκεψη και μια τεράστια επιτυχία με τους πελάτες μας που έρχονται ξανά γιατί έχει κάτι για όλους», δήλωσε ο Devaki Das, ιδρυτής του Weave a Thousand Journeys. «Αν ονειρεύεστε χαλαρές διακοπές, αυτό το νησί έχει μίλια από αμμώδεις παραλίες και αμμόλοφους που σας περιμένουν. Ορισμένες βρίθουν από ζωντάνια πολλά beach bar, ενώ άλλες είναι ανέγγιχτες και γαλήνιες. Και αν σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ όπως το windsurfing και το kitesurfing, η Νάξος έχει και από αυτά».

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την στήριξη της Aυτοδιοίκησης

Στα βήματα που έχουν γίνει από την Kυβέρνηση όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της Aυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

«Έκρινα σκόπιμο να κάνουμε επισκόπηση των ανοιχτών ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας παρουσία όχι μόνο του υπουργού αλλά και πολλών συναρμόδιων υπουργών και νομίζω ότι θα αναγνωρίσετε και εσείς ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την πλευρά της Κυβέρνησης όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της Αυτοδιοίκησης», είπε ο Πρωθυπουργός.

📺Αστυνομικοί άνοιξαν πανό έξω από τα γραφεία της ΝΔ – «Πενιχρή και αστεία η ενίσχυση για το νυχτερινό ωράριο»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αστυνομικοί έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.
Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων άνοιξαν πανό έξω από τα γραφεία της ΝΔ διαμαρτυρόμενοι για την ενίσχυση για το νυχτερινό ωράριο, λέγοντας ότι αυτή η ενίσχυση των 44 λεπτών ανά άτομο είναι πενιχρή και αστεία.
Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκονται θέματα εργασιακά και μισθολογίου. Οι ένστολοι περιμένουν λύσεις και δεσμεύσεις.

Δήμαρχος Πάρου Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς: Επιστολή - αίτημα εξεύρεσης λύσης για τον περιορισμό της ταυτόχρονης άφιξης πλοίων και ταχύπλοων στο κεντρικό Λιμάνι της Παροικίας Πάρου

«Αίτημα εξεύρεσης λύσης για τον περιορισμό της ταυτόχρονης
άφιξης πλοίων και ταχύπλοων στο κεντρικό Λιμάνι της Παροικίας
Πάρου».
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,
Με την παρούσα επιστολή μου, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή, σχετικά
με τα προβλήματα που δημιουργούνται στο λιμάνι της Πάρου, κατά τους
καλοκαιρινούς μήνες, από την ταυτόχρονη άφιξη και αναχώρηση πολλών πλοίων και
να σας ζητήσουμε την εξεύρεση λύσης για την επόμενη τουριστική περίοδο, ώστε να
υπάρχει αρτιότερος προγραμματισμός, με διασπορά των ακτοπλοϊκών δρομολογίων
κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο ΟΡΦΕΑΣ”του Κλαούντιο Μοντεβέρντι το Σάββατο 21/9/2024 | Ώρα 20.00 στο Πύργος Μπαζαίου - Δ

Το Φεστιβάλ Νάξου υποδέχεται και μοιράζεται με το κοινό του, την όπερα "Ορφέας" του Κλαούντιο Μοντεβέρντι
"ΟΡΦΕΑΣ"του Κλαούντιο Μοντεβέρντι

(L'ORFEO - Claudio Monteverdi)

Σάββατο 21/9/2024 | Ώρα 20.00 | Πύργος Μπαζαίου

Εισιτήρια: 15€

ΣΥΡΙΖΑ: Φλερτ με ΠΑΣΟΚ και φόντο την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας - Το άνοιγμα Παππά, η εκλογική συνεργασία και το… πληρεξούσιο

«Γιατί να μην προταθεί ένα στέλεχος που προέρχεται από την Αριστερά ή τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο αυτή τη φορά;» αναρωτήθηκε από τη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς
Περαιτέρω συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων στο εξής με απόληξη την εκλογική τους συνεργασία επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, όπως προανήγγειλε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς.
Με τις εσωκομματικές εξελίξεις και στα δύο κόμματα του προοδευτικού πόλου να «τρέχουν» με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, ο κ. Παππάς ξεκίνησε – καθόλου τυχαία- τη χθεσινή του τοποθέτηση στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» λέγοντας πως «η χώρα θα αλλάξει μόνο με μία προοδευτική στροφή» και με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο «εγγυητή μιας προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας».

« Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας 2024 » στις Τ. Κ. Χαλκείου και Μονής



Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου
ανακοινώνεται η έναρξη του 3 ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των
ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, στις Τ. Κ. Χαλκείου και
Μονής του Δ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως αναφέρονται στον πίνακα:
Δημ.Τοπ.
Κοινότητες



Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους
αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν, προκειμένου να
αποφευχθούν τυχόν παράπονα.
Επίσης η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά
και ελαιολάδου επιτρέπετε να ξεκινήσει 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και
της τελευταίας ημέρας των δολωματικών ψεκασμών.
Όσοι παραγωγοί επιθυμούν να μην ψεκαστούν τα ελαιόδεντρα τους, λόγω
πρόωρης συγκομιδής, μπορούν να ενημερώσουν την υπηρεσία για το Δημοτικό
Διαμέρισμα και την τοποθεσία που ανήκει το αγροτεμάχιο τους .
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο
Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου Τελ. 2285361464 -2285361462, email:
pentao@1730.syzefxis.gov.gr .
Ε.Π.
Ο Επόπτης Δακοκτονίας

Ξενάκης Ιωάννης

Άμεση εκκίνηση των Π.Α.γ.Ο – Ε.Α.γ.Ο, με 915 προσλήψεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής σε 100 Δήμους της χώρας

Γιάννης Βρούτσης: «Στόχος μας να μπει ο αθλητισμός σε κάθε σπίτι, με πολυτιμότερο εργαλείο μας σε αυτήν την προσπάθεια τα αναβαθμισμένα Προγράμματα – Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους»
Την πλήρη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου του Υπουργείου Αθλητισμού «Βάζω τον αθλητισμό στη ζωή μου» υπηρετούν τα αναβαθμισμένα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, που ήδη βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο υλοποίηση από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, με την δημοσίευση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την άμεση πρόσληψη 915 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής σε 100 Δήμους της χώρας.

ΠΑΣΟΚ – Εκλογές: Η αναγέννηση πρέπει να γίνει με συνέπεια και καθαρή στόχευση

 Γράφει ο ΠΑΣΟΚΟΣ  στο  naxospress
Η εσωκομματική διαδικασία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τόσο των μελών όσο και των υποστηρικτών του κόμματος, καθώς καθορίζει το μέλλον της παράταξης.
Μεταξύ των υποψηφίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύεται ως μια ισχυρή παρουσία, προβάλλοντας την ανάγκη για ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι μικρό και ελεγχόμενο, αλλά θα επανέλθει δυναμικά στη σκηνή της πολιτικής.
Στο πλαίσιο της αναμέτρησης για την προεδρία, κάθε υποψήφιος έχει παρουσιάσει τις θέσεις του, προβάλλοντας το όραμά του για το κόμμα. 
Ωστόσο, η κεντρική γραμμή του Ανδρουλάκη επικεντρώνεται στην αυτονομία του ΠΑΣΟΚ από την επιρροή συμφερόντων, κάτι που έχει απήχηση σε όσους ζητούν πραγματική ανανέωση στην ηγεσία. 
Ο Μιχάλης Κατρίνης επικεντρώθηκε στην αναβίωση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς εξαρτήσεις και παρακμή. 
Ο Παύλος Γερουλάνος έδωσε έμφαση στην κοινωνική συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου επικεντρώθηκε στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς. 
Η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας συζήτησαν για την τεχνολογική πρόοδο και την πράσινη ανάπτυξη, προτείνοντας νέες λύσεις για τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Ιωάννης Βλασερός: Απλήρωτο από το 2022 το μεταφορικό ισοδύναμο για την Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου.


*Γιάννη Βλασερου
Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου γιατί δεν του έχει καταβληθεί το μεταφορικό ισοδύναμο από το 2022 έως σήμερα.
Συγκεκριμένα είναι απλήρωτο όλο το 2022. Για το Α εξάμηνο του έτους 2022 έχει ολοκληρωθεί καί ο έλεγχος των δικαιολογητικών. Γιά το Β εξάμηνο του 2022 γίνεται τώρα ο έλεγχος.
Για το 2023 δεν έχουν ανοίξει καν την πλατφόρμα ώστε να ανεβάσουν τις φορτωτικές. Ούτε λόγος προφανώς για το 2024. Επίσης το ποσοστό επιστροφής ήταν 70% το 2021.Το 2022 το μείωσαν στο 60% και το 2023 στο 50% .
Το ερώτημα που πλανάται είναι μήπως το μέτρον οδεύει προς κατάργηση.Το σημαντικότερο είναι ότι οι επιχειρήσεις έχουν πληρώσει τα μεταφορικά, έχουν διαμορφώσει τις τιμές που πουλάνε με βάση την επιστροφή που θα έπαιρναν και έτσι έχουν θέμα ρευστότητας.
Με αυτή την τακτική βέβαια δεν ενισχύεται η οικονομία του νησιού και ειδικά για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό η αγροτική παραγωγή η οποία κινδυνεύει να καταργηθεί στα νησιά μας υποκύπτοντας στην «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού.
Είναι άμεση ανάγκη να αποδοθούν από την πολιτεία τα οφειλόμενα στους δικαιούχους νησιώτες.
Για να ενισχύσουμε το αίτημα τους θα προκαλέσουμε επερώτηση στη Βουλή από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του κόμματος που εκπροσωπούμε.
*Αναπλ.Γραμματέας Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ