slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής


IMG_0223.jpgΣειρά σημαντικών ζητημάτων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.  Τα θέματα που συζητήθηκαν ξεπέρασαν τα 30 και ανάμεσα σε άλλα εγκρίθηκαν: η μίσθωση στέγασης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων και των Γραφείων των Παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η έγκριση δημοπράτησης (και υπό την προϋπόθεση της προ έγκρισης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή) για το έργο «Κατασκευή Λιμενικού Έργου Πολλωνίων ν.Μήλου» ύψους 4.250.000,00€.

Σοβαρές ζημιές στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου από την κακοκαιρία

Θύμα των ισχυρών ανέμων που πνέουν το τελευταίο 24ωρο στο Αιγαίο έπεσε η σκεπή του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Νάξου.
Ο δυνατός γαρμπής εντάσεως 10 μποφόρ ξεκόλλησε τμήμα του προστατευτικού μουσαμά της οροφής του γηπέδου με αποτέλεσμα να ........

Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – Γ. Μαχαιρίδης: Οι προτάσεις να είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΕΒΡ2012.jpgΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΕΒΡ2012 (1).jpg
  

Με τους καθηγητές του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Παντείου κκ. Κόνσολα, Παπαδασκαλόπουλο και Χριστοφάκη συναντήθηκαν το Σάββατο (4/2) στη Ρόδο τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της περιφέρειας.

Σκληρή κριτική του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ -

ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)
e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία – Ομοσπονδίες – Εργατικά κέντρα κάλεσαν τη ΓΣΕΕ για γενική απεργία στις 9 Φλεβάρη. Η ΓΣΕΕ μπροστά σε αυτήν την κινητοποίηση δυνάμεων κρύφτηκε, αρνήθηκε την απεργία και την ίδια στιγμή συζητά με τους ληστές της εργατικής τάξης. Στέκεται εμπόδιο, δίνει αβάντα σε κυβέρνηση και τρόικα, για να περάσουν ανώδυνα τα νέα συντριπτικά μέτρα πτώχευσης του λαού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 2Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 2012 ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ν.Α.


* ΤΑ «ΑΜΕΤΡΗΤΑ» ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
* ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ 13 ΜΗΝΕΣ !
* ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Σύρος, 6 Φεβρουαρίου 2012
Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση για το 2012 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο και στη Ρόδο με τηλεδιάσκεψη.
Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας στην.....

Τι παραμύθια λένε από το ΠΑΣΟΚ; Τι είπε ο ΓΑΠ στο ΠΣ;



Από το Υπ. Οικονομικών διαρρέουν ότι η μη κατάργηση του 13-14ου μισθού είχε συμφωνηθεί από χθες με την τρόικα(και γιατί δεν το είπε κανένας σήμερα;;;) και πρέπει να χρωστάμε χάρη στον Μπένυ... μάλιστα υπερθεματίζουν λέγοντας ότισήμερα δεν συζητήθηκε καν το θέμα (απ' αυτό και μόνο φαίνεται ότι μάλλον λένε μαλάκί@@)!!
Από το ΠΑΣΟΚ έγινε γνωστό ότι
 χθες ο ΓΑΠ έστειλε επιστολή στον Παπαδήμο και ζητάει .......

Τι εννοεί ο Παπαδήμος ότι συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τις τράπεζες;;;

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπαδήμος χθες το βράδυ, μετά τη σύσκεψη με του πολιτικούς αρχηγούς, είπε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε τέσσερα σημεία, εκ των οποίων το ένα αφορούσε τις τράπεζες και ειδικότερα είπε πως συμφώνησαν  «Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους».

Τι εννοεί όμως με τη φράση...

H πολιτική απάτη Βενιζέλου για τη δραχμή!

Ακούγοντας την ομιλία του υπουργού Οικονομίας και εν δυνάμει επόμενου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αισθάνθηκα ότι απευθύνεται σε ... 
Ιθαγενείς της φυλής των Παπούα! Η απίστευτη και απαράδεκτη από κάθε οικονομική θεώρηση, ομιλία του κ.Βενιζέλου, μετασχηματίστηκε μάλιστα σε απειλή κατά όσων υποστηρίζουμε την άμεση επιστροφή στη δραχμή, και ειδικά όσων, την υποστηρίζουν εδώ και καιρό (όπως ο υπογράφων) το όπλο της επιστροφής στη ΔΡΑΧΜΗ ως διαπραγματευτικό ατού στις συνομιλίες μας!

Καταγράφουμε όσα είπε ο υπουργός και θα τα αναλύσουμε παρακάτω:..............

Αποκάλυψη."Σφαγή" χιλιάδων αναπληρωτών στην Εκπαίδευση και αύξηση ωραρίου των μονίμων

Σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών προκειμένου να μην θιγεί το καθεστώς των μόνιμων καθηγητών φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση έπειτα από τις πιέσεις της Τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες εκτιμάται ότι θα αποκρυσταλλωθούν σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην διακοπή της συνεργασίας που είχε το.........

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Γ. Μιχελάκης: Στο ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά αδιόρθωτοι"
«Αμετανόητη και προκλητική η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί, ακόμη και τώρα, να δικαιολογήσει τηνκαιροσκοπική εξαγγελία δημοψηφίσματος. Αποδεικνύει πως το θράσος τους δεν έχει όρια», σημειώνει ο κ. Μιχελάκης, λέγοντας πως στο ΠΑΣΟΚ προσποιούνται ότι ξέχασαν πως με τις τυχοδιωκτικές εκείνες μεθοδεύσεις τους έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ.

«Έφτασαν, όμως, ακόμη και στο εξωφρενικό σημείο να ισχυρίζονται ότι είναι λάθος....

Αγωγή 1 εκ ευρώ από τον Εφραίμ... και κλάμα ο Βαξεβάνης


Αγωγή με την οποία ζητά την καταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ, έκανε ο Εφραίμ για το σύνολο των δημοσιευμάτων του Κώστα Βαξεβάνη. Η αγωγή που αναφέρεται σε όλα τα δημοσιεύματα του κρατικοδίαιτου δημοσιογράφου στρέφεται μόνο εναντίον αυτού και όχι εναντίον των μέσων που φιλοξένησαν τις "αποκαλύψεις του"


Για να δούμε αν όσα λέει ο κατευθυνόμενος δημοσιογράφος μπορεί να σταθούν σε δικαστήριο...

Κωστόπουλος: Την ώρα που έκλεινε περιοδικά και απέλυε εργαζόμενους, αγόραζε σκάφος 450.000 � μέσω offshore!

Σήμερα ο Πέτρος Κωστόπουλος βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της εκδοτικής του καριέρας. Σήμερα τα περιοδικά του φυτοζωούν ή κλείνουν ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοί του είναι απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Πως φτάσαμε όμως στο σήμερα;

Θετικά μηνύματα από το Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό

Με θετικά μηνύματα για την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στη χώρα μας διεξήχθη σήμερα το «Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό» στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή στο Βερολίνο, με συντονιστή τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη.
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε η δημιουργία δύο ομάδων εργασίας, με συμμετοχή του ΕΟΤ και ιδιωτών, για την προβολή και την προώθηση του τουρισμού, καθώς και για την αναζήτηση νέων τουριστικών προορισμών.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της ελληνογερμανικής εταιρικής σχέσης και της καλύτερης συνεργασίας των αρμόδιων τουριστικών φορέων συζητήθηκαν και εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

- Η δημιουργία διμερούς επιτροπής διαχείρισης κρίσεων που θα λειτουργεί και στις δύο χώρες με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού

- Η επεξήγηση του υφιστάμενου νομοθετικού και χρηματοδοτικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας

- Η παρουσίαση συγκεκριμένων επενδυτικών ευκαιριών σε θεματικές ενότητες τουριστικού ενδιαφέροντος

- Η ανάπτυξη δράσεων μαθητικού και φοιτητικού τουρισμού αλλά και άλλων θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων

- Οι διαδημοτικές συνεργασίες για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Το ελληνογερμανικό φόρουμ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των προέδρων των δύο Κοινοβουλίων, Φ. Πετσάλνικου και N. Lammert, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, ενώ συνδιοργανωτές ήταν η Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και η πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος για τον Τουρισμό Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας E. Burgbacher, ο υφυπουργός Εργασίας, εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση H.-J. Fuchtel, ο υφυπουργός Παιδείας T. Rachel και εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών φορέων. 

Οι θέσεις της ΝΔ κατά την τρέχουσα διαπραγμάτευση

Το πλαφόν που βάζει η ΝΔ για τις επικουρικές συντάξεις και τον όρο που θέτει για την μείωση του κατώτατου μισθού. Αντίθετος είναι ο Πρόεδρος της ΝΔ σε μια ενδεχόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών ενώ ανοιχτή είναι η πρόταση της ΝΔ για μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Οι θέσεις της ΝΔ

• 13ος – 14ος μισθός

Για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν θα πειραχτούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, γεγονός που διπλασίαζε την ύφεση και θα γονάτιζε ακόμα περισσότερο την οικονομία.

• Αντικειμενικές αξίες

Ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του να σταματήσουν να μπαίνουν νέοι φόροι, παλεύει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Αυτό θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή. Για παράδειγμα, θα αυξανόταν το χαράτσι της ΔΕΗ, 16 φόροι στα ακίνητα, οι φόροι μεταβίβασης και γονικών παροχών, ενώ θα διαλυόταν ό,τι έχει απομείνει στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.

• Επικουρικές Συντάξεις


Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ, που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης. Το όριο των 300 ευρώ καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα τους 7 στους 10. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κουτρουμάνης πίεζε από τον περασμένο Δεκέμβρη, για νέα οριζόντια περικοπή, την 3η, μέσα στο 2011, την οποία μάλιστα θεωρούσε απαραίτητη, διότι -όπως έλεγε- τον Απρίλη τα Ταμεία δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις.

• Κατώτατος μισθός

Έχει γίνει σαφές κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, χωρίς να προσαρμόζονται σε αυτό οι υπόλοιπες αμοιβές.

• Μείωση εργοδοτικών εισφορών

Για πρώτη φορά, τίθεται θέμα μείωσης εργοδοτικών εισφορών, πρόταση που η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει εδώ και ενάμιση χρόνο.

• Εσωτερικό χρέος


Τέλος, στην πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης θα περιλαμβάνονται και 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Αυτό είναι το σκάφος που αγόρασε ο Πέτρος Κωστόπουλος

Επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση ο Πέτρος Κωστόπουλος, αγόρασε ένα κοτεράκι, να ΄χει να πορεύεται. Λεπτομέρειες και το συμφωνητικό, εδώ. Δείτε το σκάφος...
42' RIB SPORT της Ιταλικής fbdesign.

Kαλά έκανες Πέτρο! Σε αυτή την ηλικία οι άντρες πρέπει να ανακαλύπτουν τη σπορ πλευρά της ζωής.

Μην τους ακούς, κάνε τη ζωή σου.


Οι Ευρωπαίοι πιέζουν για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου


 Συμφωνούν ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, αντιδρά η ΝΔ.       Εκτός από το θέμα της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για τη νέα δανειακή σύμβαση ακόμα μια εκκρεμότητα που αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αφορά πλέον και το πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι Βρυξέλλες, Βερολίνο και Φραγκφούρτη (όπου η έδρα της ΕΚΤ) πιέζουν για παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου ως το τέλος της τετραετίας, δηλαδή μέχρι το 2013.

Συνέντευξη Τύπου του Χ. Κόκκινου

kokkinos
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος, καθώς και τα στελέχη του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ της περιφερειακής ενότητας Σύρου, καλούν τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι, σε αίθουσα του....

ΔΕΚΑΒΑΛΑΣ: ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ




ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΔΕΚΑΒΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΩΣ Ο  ΚΑΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ  
Διαβάστε τι περιλαμβάνει το υπόμνημα που κατέθεσε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με το σχέδιο νόμου με θέμα: «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Μεταναστευτική Πολιτική – Ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/ΕΚ».

«Το Τοπικό Παράρτημα Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, μελετώντας το προαναφερόμενο σχέδιο νόμου παρατηρεί τα εξής:

Νέα τεκμηριωμένη παρέμβαση Βρούτση για τον ΦΠΑ στα νησιά

Γιάννης Βρούτσης: «Κοντόφθαλμη και μονοδιάστατη “ταμειακή αντίληψη” που αγνοεί τα εθνικά χαρακτηριστικά της πατρίδας μας, η πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που προτείνει το ΔΝΤ»
Στην τελευταία έκθεση (Οκτώβριος 2011) της Τεχνικής Επιτροπής του Δ.Ν.Τ., μεταξύ άλλων, προτείνεται η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για τα νησιά του Αιγαίου” (σ.σ. 46-48), ως μέτρο άμεσης εφαρμογής με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και κατ’ επέκταση της αύξησης των φορολογικών εσόδων.
Όμως, η επιχειρηματολογία της Τεχνικής Επιτροπής στηρίζεται σε λανθασμένες παραδοχές, γεγονός που φανερώνει ότι ....

Αλλαγές στον «Καλλικράτη 2» ζητούν οι Περιφερειάρχες – Αντιδράσεις και συνεργασία με τους δημάρχους


Την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων και σειρά αλλαγών στο σχέδιο – σκούπα του Υπουργείου Εσωτερικών ζητούν οι Περιφερειάρχες της χώρας, όπως ομόφωνα αποφάσισαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ, κατά τη διάρκειά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή και του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.
Συγκεκριμένα, ζητείται η απόσυρση του άρθρου 22, σύμφωνα με το οποίο δημιουργείται σε κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση ένα ταμείο νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Ταμείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης...", σκοπό του οποίου θα είναι «η.....

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ