slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο καθείς εφ ω ετάχθει ή μήπως ο καθένας με τον… χαλβά του;


Δανείστηκα ως τίτλο τη γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση με αφορμή όσα κατά καιρούς έχω σημειώσει από διάφορες παρεμβάσεις από σχολιαστές, συλλόγους και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις που το τελευταίο διάστημα διαγκωνίζονται στο ποιος θα «διαφημίσει» καλύτερα το νησί μας. 

Καταλαβαίνω τη σύγχυση που επικρατεί επειδή είναι

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών

Ευχαριστώ πολύ κυρία Πρόεδρε. 


Κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,


Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία στο Κοινοβούλιο και για την εμπνευσμένη ομιλία σας.


Ακούγοντας τις αναφορές σας, σε μια σειρά από σημαντικές Ελληνίδες, οι οποίες έβαλαν τη δική τους ξεχωριστή σφραγίδα και στην Ελληνική επανάσταση αλλά και σε όλη αυτή την όμορφη διαδρομή συγκρότησης του Ελληνικού κράτους, δεν μπόρεσα παρά να αναρωτηθώ πόσες, άραγε, από αυτές είναι ευρύτερα γνωστές στην ελληνική κοινωνία. Και πως, τελικά, ίσως και η ίδια η ιστορία μας και ο τρόπος που τη διδασκόμαστε να είναι μια ιστορία γένους αρσενικού και όχι γένους θηλυκού. Μια ιστορία η οποία μιλάει για ήρωες και όχι για ηρωίδες. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει βγει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη λίστα του ΕΚΑΒ, αυτή τη στιγμή 84 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε θαλάμους, γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ ώστε να μπορέσουν να έχουν φροντίδα υψηλού επιπέδου, έτσι όπως αρμόζει στη κρισιμότητα της κατάστασής τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να αφήσει την προπαγάνδα για τη δήθεν επάρκεια σε κρεβάτια ΜΕΘ.

Να συνειδητοποιήσει τις εγκληματικές της ευθύνες, γιατί αυτή την ώρα χάνουμε ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν.

Και τέλος -έστω και την ύστατη στιγμή- να αφήσει τα ρουσφέτια σε ιδιώτες κλινικάρχες και να επιτάξει ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, ώστε να νοσηλευτούν άμεσα όλοι όσοι χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Νίκος Συρμαλένιος: «Ανάγκη για αλλαγή των κανόνων της Ε.Ε. σε ότι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας και τις ρυθμίσεις για το δημόσιο χρέος »

Με την κύρωση της Απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης της 14/12/2020, αυξάνονται οριακά οι ίδιοι πόροι της Ε.Ε. με στόχο τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Στη χώρα μας, το ποσό που μας αντιστοιχεί είναι συνολικά 32 δισ. ευρώ, τα 19,4 δισ.  επιχορήγηση και τα 12,6 δάνειο. Και το ερώτημα που τίθεται, είναι, προς τα πού θα κατευθυνθεί και πώς θα κατανεμηθεί αυτό το κονδύλι, έτσι ώστε να φύγουμε από το φαύλο κύκλο της λιτότητας και της διεύρυνσης των ανισοτήτων και να μην οδηγηθούμε ντε φάκτο σε νέες μνημονιακές πολιτικές. Δυστυχώς, οι μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές αλλά και οι εξαγγελλόμενοι στόχοι, όχι μόνο δεν μας πείθουν ότι βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά αντιθέτως οδεύουμε ολοταχώς σε νέες υφεσιακές και στο βάθος μνημονιακές πολιτικές.

Επίκαιρη Ερώτηση Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν»


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Τέλος διαλόγου με τους πολιτικά απελπισμένουςΕίναι πρωτοφανής η «κοπτοραπτική» που επιχειρείται, προκειμένου να στηθεί καταγγελία  στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη, δηλώνει ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας


Για πρωτοφανή «κοπτοραπτική» του νόμου που αφορά τις μετακινήσεις των Περιφερειαρχών,  προκειμένου, με κάθε τρόπο, να στηθεί κατηγορία κατά του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, όσον αφορά τις μετακινήσεις του, κάνει λόγο ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Παπασταματίου, απαντώντας σε νέα ανακοίνωση του Μέρα 25 Δωδεκανήσου  και σημειώνει ότι η συνέχιση του διαλόγου μαζί τους, συνιστά εκτροπή

"Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 
"Η παγκόσμια ημερα της γυναίκας πιο επίκαιρη από ποτέ".

8 Μαρτίου 1857 ,στη Νέα Υόρκη.... εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωσαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, σε μια απο τις πρωτες κινητοποιήσεις για διεκδίκηση δικαιωμάτων από γυναίκες. 

8 Μαρτίου 2021 ,Ελλάδα....οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, στην υγεια, στην εκπαίδευση ,στην πολιτική ζωή, συνεχίζουν να είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμο, συνεχίζουν να είναι πιο εκτεθειμένες σε όλες της μορφές βιας!

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης : Εγκρίθηκαν τα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου όλων των νησιών των ΚυκλάδωνΕγκρίθηκαν, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε, σήμερα, 08-03-2021, οι μελέτες των έργων των τριετών συντηρήσεων των οδικών δικτύων                    των Κυκλάδων.


Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων συντήρησης του οδικού δικτύου για τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων ανέρχεται σε 24.150.000,00 ευρώ και πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ για έργα οδοποιίας στις Κυκλάδες. 


Πιο συγκεκριμένα, τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου αφορούν τα νησιά:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Η Αττική κινδυνεύει να γίνει Μπέργκαμο με υπογραφή του κ. Μητσοτάκη - Η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές

 

Μετά από πέντε μήνες αποτυχημένου λοκντάουν, η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου. Χωρίς σαφή εικόνα της διασποράς στην κοινότητα, τα κρούσματα ανεβαίνουν μαζί με τον αριθμό των διασωληνωμένων και των ανθρώπινων απωλειών.

Τα νοσοκομεία της Αττικής είναι στο κόκκινο, ενώ κάθε μέρα μεγαλώνει η λίστα αναμονής συμπολιτών μας για ΜΕΘ. 

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, Για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Σήμερα τιμούμε αυτές που μας πήγαν ένα βήμα μπροστά. Αυτές που άνοιξαν το δρόμο της χειραφέτησης. Τιμούμε αυτές που οραματίστηκαν μια νέα ανθρωπότητα δικαιοσύνης και ισότητας. Τιμούμε αυτές που μας στάθηκαν στα δύσκολα, που κράτησαν όρθιο το Εθνικό  Σύστημα Υγείας, που φρόντισαν τους ανθρώπους μας, που είναι κάθε μέρα εκεί δίπλα μας.

Τιμούμε αυτές που έσπασαν τη σιωπή, που η φωνή τους σκέπασε τον φόβο, που μας έδωσαν το παράδειγμα για το τι σημαίνει θάρρος, αξιοπρέπεια, δύναμη.

Αδικαιολόγητη άγνοια νόμου από τους γραφικούς καταγγέλλοντεςΑπό την γραφικότητα πέρασαν στην απόλυτη γελοιότητα, εκείνοι που συστηματικά και υστερικά επιμένουν να καταγγέλλουν τον Περιφερειάρχη, αγνοώντας τον νόμο περί μετακινήσεων


Αναιτιολόγητη άγνοια νόμου και εκ του πονηρού σκοπιμότητες καταλογίζει με έγγραφό του ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Νίκος Παπασταματίου, απαντώντας σε εκείνους που συνεχίζουν μεθοδικά και επίμονα, σε βαθμό υστερίας,  να θέτουν θέμα μετακινήσεων του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Εμβολιαστηκε" εκτός σειρας " και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Ευστρατίου ;

         
"Εμβολιαστηκε "εκτός σειράς" και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ.Ευστρατίου ; Ακολούθησε  το "παράδειγμα" του  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ.Χατζημαρκου" ;

Με αφορμή σειρά ξεκάθαρων  ερωτημάτων από ΜΜΕ προς τον κ.Ευστρατίου Χωρικό  Αντιπεριφερειάρχη  Δωδεκανήσου  και τις εύλογες απορίες των πολιτών  λόγω της μη ξεκάθαρης απάντησης από την πλευρα του,  επανερχόμαστε και θέτουμε και εμείς το ερώτημα:

Κύριε Ευστρατίου.
Εμβολιαστηκατε  εκτός   ηλικιακής  σειράς κατά του covid/19 ....ή όχι! 

Με δεδομένο ότι: 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖ-ΠΣ: 8 Μάρτη-Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών- Διαδικτυακή εκδήλωση του τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου με την συμμετοχή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα

 

          

«8 ΜΑΡΤΗ – Με τις Γυναίκες του Πολιτισμού για το δικαίωμα στην εργασία την εποχή της πανδημίας και του #metoo»

Διαδικτυακή εκδήλωση του τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ με την συμμετοχή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα

Για τη φετινή 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ  διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 17:00 εκδήλωση/συζήτηση με θέμα: «8 ΜΑΡΤΗ – Με τις Γυναίκες του Πολιτισμού για το δικαίωμα στην εργασία την εποχή της πανδημίας και του #metoo».

Στη συζήτηση θα παρέμβει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης :«Θετική εξέλιξη για τις ελληνικές εξαγωγές, για τους Έλληνες αγρότες και μεταποιητές η αναστολή των δασμών Τραμπ»


Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μέλος της Επιτροπής Γεωργίας με δήλωσή τους χαιρετίζουν την πρόσφατη συμφωνία αναστολής των δασμών που είχαν επιβληθεί επί προεδρίας Τραμπ από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 «Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Joe Biden και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ursula von der

Από το απόλυτο τίποτα της προηγούμενης περιόδου, ο Νίκος Κανταρζής κατάντησε η απόλυτη ντροπή της παρούσας
Δήλωση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου 

Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Κρητικού 

με αφορμή νέο δελτίο τύπου του Νίκου ΚανταρζήΜε αφορμή το τελευταίο δελτίο τύπου του Νίκου Κανταρζή, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:


"Ο κατήφορος του Νίκου Κανταρζή και όσων τον καλύπτουν δεν έχει τέλος! 

Μήνυμα του κ.Μανώλη Γλυνού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του κ.Μανώλη Γλυνού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Όλες τις γυναίκες όπου και αν βρίσκονται αλλά και τις νησιώτισσες μας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες  τιμούμε σήμερα.Τις τιμούμε και αναγνωρίζουμε όσα καθημερινά κάνουν στο περιβάλλον τους και γενικότερα στην κοινωνία. 

Όσα  έγιναν στο πέρασμα του χρόνου, οι λεγόμενες κοινωνικές κατακτήσεις δεν στάθηκαν ικανές,  να γκρεμίσουν τα στερεότυπα και να ισοπεδώσουν τις διακρίσεις  και τις ανισότητες σε βάρος των γυναικών και ας  έχουν φθάσει να πρωτοπορούν ακόμη και  σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα . 

 Οι γυναίκες εργάζονται   στον  ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα χωρίς ακόμη να έχουν αποκτήσει ίσα δικαιώματα με τους άνδρες.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΊΚΑΣΗ 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Είναι μια μέρα γιορτής κυρίως όμως μνήμης, που θυμίζει σε όλους μας τους αγώνες, τις θυσίες, τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις της γυναίκας μέσα από τον πολλαπλό της ρόλο. Είναι μία ευκαιρία να εκφράσουμε την βαθιά μας εκτίμηση, την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας στις γυναίκες, για όλα όσα προσφέρουν καθημερινά στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία και στην ανάπτυξη κάθε τομέα της ζωής μας.

Σε έναν κόσμο που η βία και οι διακρίσεις κατά των γυναικών εντείνονται, σε ένα διεθνές περιβάλλον που σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να αμφισβητεί αξίες αιώνων, στεκόμαστε με σεβασμό στο πλευρό όλων των γυναικών στον αγώνα τους για την εξάλειψη των διακρίσεων, καθώς και για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Πολύ περισσότερο, τιμούμε τη γυναίκα που δοκιμάζεται, την άνεργη, την κοινωνικά ευάλωτη, αλλά και τη γυναίκα που ακόμα και σήμερα πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης και βίας.

Ως Δήμος προωθούμε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη γυναικεία καταξίωση και προκοπή στην τοπική κοινωνία. Ενθαρρύνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε έμπρακτα τη γυναίκα στην εργασία, στην επιστήμη, στην πολιτική. Δίνουμε ουσιαστικό ρόλο στην εκλεγμένη γυναίκα μέσα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Είμαστε πάντα δίπλα σας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

                                                                                                Ο Δήμαρχος Πάρου

                                                                                                            Μάρκος Ι.Κωβαίος


Επισκευές στο Λιμάνι της Νάξου

 Επισκευές στον Λιμένα Νάξου


Μετά από συντονισμένες ενέργειες, ξεκίνησαν οι εργασίες για την επισκευή και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στο λιμάνι της Νάξου, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και την ασφαλή προσέγγιση όλων των πλοίων. 

Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται η απομάκρυνση των κατεστραμμένων τεμαχίων των τεχνητών ογκολίθων και ο καθαρισμός του πυθμένα από τα σπασμένα τμήματα σκυροδεμάτων.

🤣🤣Αιρετοί του ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάζονται εκτός σειράς στον δήμο Βύρωνα

Μεγάλη αντιπαράθεση προέκυψε το τελευταίο διάστημα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τους αιρετούς που ανήκουν στη ΝΔ και που είχαν εμβολιαστεί εκτός σειράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μάλιστα αναδείξει σε θέμα πρώτης γραμμής τον εκτός σειράς εμβολιασμό δύο στελεχών της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη. Και παρότι η ΝΔ τους διέγραψε, μετά από καταγγελίες ότι έκαναν το εμβόλιο πριν από τη σειρά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «πλιάτσικο»!
Ωστόσο, φαίνεται ότι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ακριβώς το ίδιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, την ημέρα του μεγάλου χιονιά στην Αττική, στις 16 Φεβρουαρίου, εμβολιάστηκαν εκτός σειράς αιρετοί της αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου Βύρωνα.

Νέα Σμύρνη: Σάλος για την επίθεση αστυνομικών σε πολίτη – Η ΕΔΕ, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική σύγκρουση [βίντεο]

  eleftherostypos.gr

Σάλος έχει προκληθεί από την ωμή βία που κάποιοι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πάνω σε πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει την διενέργεια ΕΔΕ για τα περιστατικά βίας και τα βίντεο είναι χαρακτηριστικά της αυθαιρεσίας κάποιων.

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σκηνές ακραίας βίας