slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι άθλιοι της Ευρώπης … ξανάρχονται!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Οι Γερμανοί “φίλοι” μας οι οποίοι αιματοκύλισαν δύο φορές την Ευρώπη προκαλώντας δύο παγκοσμίους πολέμους φαίνεται ότι κατάλαβαν την αδυναμία τους στις μάχες σώμα με σώμα (ως άντρες) και μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο κούρνιασαν για λίγο διάστημα στην ...

Ο «δωδεκάλογος» της τρόικας, και ο «Δωδεκάλογος του Γύφτου» του Κωστή Παλαμά…


Ο «δωδεκάλογος» της τρόικας, και ο «Δωδεκάλογος του Γύφτου» του Κωστή Παλαμά…  
Το ΔΝΤ και η τρόικα προτείνουν μία συνταγή, η οποία (δειλά-δειλά στην αρχή, μετ’ επιτάσεως στη συνέχεια) χαρακτηρίστηκε αναποτελεσματική και καταστροφική. Όπου εφαρμόστηκε το πλάνο λιτότητας, απέτυχε παταγωδώς. Το νέο πακέτο που θέλουν οι δανειστές, έχει έναν «δωδεκάλογο» μέτρων τα οποία θα φέρουν, λένε, ανάκαμψη στα έσοδα. 







Το ΔΝΤ λοιπόν προτείνει: 

1.Πρόστιμο 100 ευρώ στις δηλώσεις 
2. Ενιαίο ΦΠΑ στο 19% ή στο 21% 
3.Χωρίς εισφορές μισθοί έως 300 ευρώ. 
4.ΦΠΑ στους αγρότες 
5.Κατάργηση έκπτωσης τόκων δανείων 
6.Κατάργηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά. 
7.Φόρος υπεραξίας ακινήτων.
8.Αύξηση σε 25% φόρου Ομόρρυθμων 
9.Φόρος στα κρασί. 
10. Κατάργηση φόρου υπέρ τρίτων 
11. Κατάργηση φόρου πολυτελείας
12. Αύξηση φόρου στα μεταχειρισμένα ΙΧ 

Το 1907, δέκα χρόνια μετά τον καταστροφικό ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, ο μεγάλος ποιητής Κωστής Παλαμάς έγραψε τον μνημειώδη «Δωδεκάλογο του Γύφτου», με τον «Γύφτο» να συμβολίζει την ελληνική ψυχή και με αλληγορικές αλλά σαφείς αιχμές για την πολιτική ηγεσία της εποχής, η οποία παραδομένη στην αδιαφορία και τη διαφθορά δεν πήρε είδηση την απειλή που πλησίαζε. 

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τον 8ο Λόγο τον Προφητικό: 

«Μες τις παινεμένες χώρες, Χώρα
παινεμένη, θα 'ρθει κι η ώρα,
και θα πέσεις, κι από σέν' απάνου η Φήμη
το στερνό το σάλπισμά της θα σαλπίσει
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση.
Πάει το ψήλος σου, το χτίσμα σου συντρίμι.
Θα 'ρθει κι η ώρα• εσένα ήταν ο δρόμος
σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση,
σαν το δρόμο του ήλιου• γέρνεις• όμως
το πρωί για σε δε θα γυρίσει.
Και θα σβήσεις καθώς σβήνουνε λιβάδια
από μάισσες φυτρωμένα με γητειές•
πιο αλαφρά του περασμού σου τα σημάδια
κι από τις δροσοσταλαματιές•
θα σε κλαιν' τα κλαψοπούλια στ' αχνά βράδια
και στα μνήματα οι κλωνόγυρτες ιτιές». 
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους όσοι έφεραν τη χώρα στην χρεοκοπία, κατάντησαν τους πολίτες γύφτους, υπακούοντας στις προσταγές… 

Ακούγοντας τον Γιώργο: Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε…

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΧΤΕΣ  ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ 







8
Ακούγοντας τον Γιώργο: Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε… 
Έλληνας γκασταρμπάιτερ, έπειτα από χρόνια απουσίας, έρχεται στην πατρίδα χωρίς να ενημερώσει τους δικούς του για να τους κάνει έκπληξη. Από το «Ελ. Βενιζέλος» παίρνει ταξί για το πατρικό του σπίτι. 



Μέσα στο θλιμμένο σκηνικό του απογεύματος της Πέμπτης, με ψιλόβροχο και υγρασία στην Αττική Οδό, ακούει στο ραδιόφωνο την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Σημειώνει – με ευχαρίστηση- τις πολλαπλές αναφορές του Γιώργου στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. 

Χαμογελά ικανοποιημένος για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που ο κ. Παπανδρέου έθεσε σε δράση, βάζοντας τη χώρα σε τροχιά ρήξης με τις παθογένειες του παρελθόντος. 

Αισθάνεται εθνικά υπερήφανος για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που πέτυχε ποτέ χώρα στα παγκόσμια χρονικά.

«Κοίτα να δεις τι έχασα» σκέφτεται, «τόσα χρόνια που έλειπα». 

Το ταξί τον αφήνει σε λαϊκή γειτονιά των δυτικών προαστίων. Μπαίνει με συγκίνηση στο σπίτι του. Βρίσκει τον γέροντα πατέρα του με εγκεφαλικό, που έπαθε όταν δεν μπόρεσε να πληρώσει τα χαράτσια που ήρθαν απανωτά. Μαθαίνει από τη μάνα του ότι οι συντάξεις εξανεμίστηκαν από τα διαρκή «ψαλίδια» και ότι τώρα πηγαίνει στη λαϊκή, μαζί με πολύ κόσμο, την ώρα που τελειώνει για να πάρει τα υπολείμματα σε φθηνές τιμές. 

Ο μικρός αδερφός του, με δύο πτυχία και ένα μεταπτυχιακό είναι άνεργος και κάνει περιστασιακά τον ντελιβερά για το χαρτζιλίκι του.  Αναλογίζεται αυτά που άκουγε πριν από λίγο και χωρίς να έχει δει τη διαφήμιση του «ομορφάντρα» βροντοφωνάζει: «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»! 

ΥΓ. Η υπόθεση του σχολίου είναι φανταστική. Κάθε ομοιότητα με πραγματικά περιστατικά δεν είναι... τυχαία!
  
Αλέξης Παλαιολόγος

Έλεος! Όχι και να μας δουλεύει ο Παπανδρέου…

Ξέχασε ότι ο ίδιος μας έβαλε στο Μνημόνιο
Τον απολογισμό της θητείας του ως πρωθυπουργός έκανε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βλέποντας ξεκάθαρα ότι δεν τον θέλουν ούτε οι σκύλοι έξω από την Ιπποκράτους. Αν και δε μίλησε καθόλου για τα εσωκομματικά και την κίνηση Λοβέρδου – Βενιζέλου, η ομιλία του είχε καθαρά χαρακτήρα απολογιστικό, αποχαιρετιστήριο και ήταν μια προσπάθεια να γλιτώσει στο μέλλον τα γιαούρτια όπου κι αν πηγαίνει στην Ελλάδα.
Περιγράφοντας μια μαγική εικόνα για την Ελλάδα και τα επιτεύγματά της τα προηγούμενα δύο χρόνια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να διατηρήσει κάτι από την υστεροφημία του.
Μη μπορώντας να διακρίνει την κατάσταση της κοινωνίας και το αδιέξοδο της χώρας, περιέγραψε μια Ελλάδα που πέτυχε μεγάλα κατορθώματα εξαιτίας της δικής του διακυβέρνησης. Επανέλαβε ότι έσωσε τη χώρα και τους πολίτες, ότι αυτός τόλμησε και οι άλλοι κρύφτηκαν και πως ούτε λίγο ούτε πολύ τον έχουμε αδικήσει διότι θα μείνουν στην ιστορία τα δύο αυτά χρόνια....................

Πούτιν: «Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της»


Πούτιν: «Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της»  
Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα οΡώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012»

«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», ........

Ως πότε η ΝΔ θα ανέχεται τον κ. Καψή;

Ο  αδερφός του Μανώλη,  που διορίστηκε  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,  αφού προηγουμένως είχε αποτύχει ως manager  του ΔΟΛ,   θα πρέπει  να καταλάβει  ότι όταν εμφανίζεται  στην τηλεόραση, ή μιλάει δημοσίως,  εκφράζει  την κυβέρνηση συνολικά και  όχι μόνον το αφεντικό  του.

Επιπλέον, δεν είναι  σχολιαστής της επικαιρότητας για να λέει ανοησίες.
Αυτή τη δουλειά την κάνει ….

Μαύρη, προδοτική και πένθιμη η περίοδος του Ελ. Βενιζέλου και για τον Πόντο

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ....

Δημοσιεύουμε σήμερα ολόκληρη την επιστολή του Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Ελ. Βενιζέλο...

Επιστολή προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο

του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης
«Αγαπητέ φίλε και αδελφέ κ. Ελευθέριε Βενιζέλε. Επέστη η μεγάλη στιγμή της μεγάλης εκ μέρους Σας χειρονομίας. Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το Ελληνικόν Κράτος, αλλά και σύμπαν το Ελληνικόν Έθνος καταβαίνει πλέον εις τον Άδην, από του οποίου καμμία πλέον δύναμις δεν θα δυνηθή να το αναβιβάση και το σώση. Της αφαντάστου ταύτης καταστροφής, βεβαίως αίτιοι είναι οι πολιτικοί και προσωπικοί Σας εχθροί, πλην και Υμείς φέρετε μέγιστον της ευθύνης βάρος, δια δύο πράξεις σας. Πρώτον, διότι απεστείλατε εις Μικράν Ασίαν ως Ύπατον Αρμοστήν ένα τούτ' αυτό παράφρονα και εγωιστήν, φλύαρον, απερροφημένον εν τω αυτοθαυμασμώ του και καταφρονούντα και υβρίζοντα και δέροντα και εξορίζοντα και φυλακίζοντα όλα τα υγιή και σώφρονα στοιχεία του τόπου, διότι εν τω φρενοκομείω του βεβαίως δεν είχον τόπον, και εις το τέλος αποδώσαντα αυτούς τους αγλαούς καρπούς της τελείας του Μικρασιατικού λαού καταστροφής, τους οποίους νυν θερίζομεν. Και δεύτερον, διότι πριν αποπερατώσητε το έργον Σας και θέσητε την κορωνίδα και το επιστέγασμα επί του ανεγερθέντος αφαντάστως ωραίου και μεγαλοπρεπούς δημιουργήματός Σας, της καταθέσεως των θεμελίων της περικλεεστάτης ποτέ Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας, είχατε την ατυχή και ένοχον έμπευσιν να διατάξητε εκλογάς κατ' αυτάς ακριβώς τας παραμονάς της εισόδου σας εις Κωνσταντινούπολιν και της καταλήψεως αυτής υπό του Ελληνικού Στρατού προς εκτέλεσιν των όρων της -οίμοι- δια παντός καταστραφείσης Συνθήκης των Σεβρών».


Σμύρνη, 21 Αυγούστου 1922


Συνεχίζουμε με δυο καταπληκτικά βίντεο σχετικά με το διωγμό των Ποντίων με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του μεγάλου εθνάρχη Ελ.Βενιζέλου



και Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο τους Τούρκους


Μανώλης εξ Απειράνθου

Ευχές για ενότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας, δεσμεύτηκαν, το Περιφερειακό Συμβούλιο να διαδραματίσει τον ιδιαίτερο και καθοριστικό του ρόλο, προωθώντας τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.
Αύριο ο απολογισμός πεπραγμένων στο Ροδίνι
Σημειώνεται, ότι την Παρασκευή στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Ροδινιού, θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής για το 2011, μια διαδικασία ανοικτή στην κοινωνία και στους τοπικούς φορείς. 

ΠΑΡΟΣ:Καταθέτει ο Δήμος ασφαλιστικά μέτρα κατα της ΔΕΗ - Συνέλευση χθές της Λαικής Επιτροπής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Καταθέτει άμεσα ο Δήμος τη μαζική προσφυγή κατά της ΔΕΗ για τα χαράτσια. Τα μέλη της επιτροπής, παρέδωσαν τις υπεύθυνες δηλώσεις χθες στο Δήμο και η νομική υπηρεσία προχωράει άμεσα στην κατάθεση της προσφυγής.
Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες και αν κρίνουμε από τις αποφάσεις των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι θετικό.
Ανεξάρτητα από αυτές τις εξελίξεις - να λάβουμε όψη και τη τροπολογία Βενιζέλου, που παρατείνει αλλά και μεταθέτει στις εφορίες την..........

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.jpg
684 K Προβολή Λήψη αρχείου (λήψη για
Συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, είχε σήμερα στα γραφεία του αντιπροσωπεία της παράταξης μας αποτελούμενη από το Νίκο Συρμαλένιο, περιφερειακό σύμβουλο και τον Βασίλη Παπαβασιλείου. Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου συμμετείχαν o ....

«Κοπή πίτας ΝΟΔΕ Σάμου και επίσκεψη Βουλευτού Κυκλάδων ΝΔ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΟΔΕ Σάμου πραγματοποίησε την Κυριακή 29/01/2012 της κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ξενοδοχείο Aeolis παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρωτή Υπευθύνου του Τομέα Οικονομικών της παράταξης κ. Ιωάννη Βρούτση αλλά και μεγάλου πλήθους στελεχών και απλών υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας. Η μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση αποδεικνύει πως ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες του για το μέλλον της χώρας στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και στον.....

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αναβλήθηκε το παιχνίδι Πανναξιακός-Καρλόβασι

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό ότι η Κυριακάτικη αναμέτρηση Πανναξιακός-Καρλόβασι για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής ποδόσφαιρου αναβάλλεται. H πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει την επομένη εβδομάδα θα κρίνει και την τύχη του συγκεκριμένου αγώνα και σε περίπτωση που η ομάδα του Καρλοβασιου δεν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την μη προσέλευση της στο γήπεδο ο αγώνας θα κατοχυρωθεί βαθμολογικά ως νίκη στον Πανναξιακό άνευ αγώνος.
Απο το Γραφείο Τύπου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ


«ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Σπαράσσεται η καρδιά και θολώνει ο νους μας με όσα συνέβησαν τους τελευταίους καιρούς και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Τόπο μας. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους.

Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων – φαινόμενο κατοχικών εποχών – παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα. Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του Τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οι πατεράδες μας δεν μπορούν να ζήσουν, μετά τις δραματικές περικοπές των συντάξεών τους. Οικογε-νειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους. Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια, ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους.

Στις δύσκολες και - αναντίλεκτα- κρίσιμες αυτές ώρες, οφείλουμε όλοι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το γεγονός ότι η ανασφάλεια, η απόγνωση και η κατάθλιψη έχουν φωλιάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ότι προκάλεσαν δυστυχώς – και συνεχίζουν να προκαλούν – ακόμη και αυτοκτονίες, εκείνων που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το δράμα των οικογενειών και τον πόνο των παιδιών τους.

Μπροστά σε όλα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος αξιοποιεί κάθε δυνατότητα αλληλεγγύης. Και είναι θετικό που, μέσα στην τόση καταχνιά, ξεπροβάλλει η ευαισθησία, το φιλότιμο και ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων. Για να δώσει ένα πιάτο φαϊ, ένα ρούχο, μια ανάσα ζωής στους απελπισμένους.
Δυστυχώς, όμως. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, το δράμα της Πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας.

Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο.

Ζητούνται δεσμεύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας.
Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία.

Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας.
Υποθηκεύουν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια.

Απογοητευμένοι, απελπισμένοι και ανήσυχοι Ελληνες μας ρωτούν και ζητούν υπεύθυνες, ειλικρινείς και πειστικές απαντήσεις.

Ρωτούν τι τους ξημερώνει η επόμενη ημέρα.

Ρωτούν που πάει η Πατρίδα μας.
Ρωτούν τι επιτέλους μπορεί να σταματήσει το δράμα.
Τι μπορεί να ξαναγεννήσει την χαμένη ελπίδα.
Δυστυχώς όμως !

Στη διαμόρφωση των αποφάσεων, οι φωνές των απελπισμένων, οι φωνές των Ελλήνων, αγνοούνται προ-κλητικά.
Δυστυχώς, σήμερα, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους. Είναι, μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας.
Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό.

Δεν μπορεί, άλλωστε να αγνοείται από κανέναν ότι οι αντοχές των ανθρώπων γύρω μας εξαντλήθηκαν. Όπως εξαντλήθηκαν και οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας.

Και βέβαια, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν μπροστά μας και άλλοι δρόμοι.
Δρόμοι πνευματικής ανάτασης και οικονομικής ανάταξης.
Δρόμοι δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής.
Δρόμοι ανοικτοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα

Σε αυτούς τους δρόμους οφείλουμε να πορευθούμε όλοι, με τη συναίσθηση της μετάνοιας.
Ενώνοντας τις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας.

Αποκρούοντας, ταυτόχρονα, τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους.
Έχοντας, πάνω απ’ όλα, ακλόνητη τη βεβαιότητα, ότι με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η Ελλάδα του Πολιτισμού, η Ελλάδα της Ιστορίας, η Ελλάδα των Παραδόσεων δεν μπορεί να χαθεί ούτε γιατί κάποιοι το πίστεψαν, ούτε γιατί κάποιοι μπορεί να το θέλουν. Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά.

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Αυτόν τον δρόμο αναζητούμε και προσδοκούμε οι Έλληνες σήμερα .

Το ένα λάθος φέρνει το άλλο...... Ο Βενιζέλος ψάχνει να βρεί τρόπο να εισπράξει το χαράτσι με νέους εκβιασμούς

Ο πανικός από την μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, γίνεται μεγαλύτερος κάθε μέρα. Αιτία, δεν φτάνει που τα ποσοστά άρνησης, αυξάνονται καθημερινά. Χιλιάδες πολίτες, οργανώνονται μέσα από επιτροπές και δημιουργούν νέες, μαζικές εστίες αντίστασης.
Η επιβολή του χαρατσιού, αποδεικνύεται μπούμερανγκ για τη "κυβέρνηση", που φαίνεται να εγκαταλείπει τις απειλές για διακοπή ρεύματος. Ήδη τα περισσότερα υποκατάστηματα στη χώρα, δέχονται πληρωμές, μόνο με........

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ Στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων

Το μαύρο μέτωπο, συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, ΕΕ, ΔΝΤ με τη σύμπραξη της πουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ οδηγούν στο σφαγείο τα όποια εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και τους εργαζόμενους στα κρεματόρια της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου με πρόσχημα τη «σωτηρίας μας».
Στο κύμα των νέων μέτρων περιλαμβάνονται:
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση 13ου – 14ου μισθού, κατάργηση τριετιών, δραστική μείωση εργοδοτικών εισφορών, γενίκευση της........

Σεμινάριο κρουστών

Πού;
στη Χώρα
Από ποιόν;
τον καθηγήτή του Ε.Μ.Π. Βασίλη Βασιλάτο, ιδρυτή του σχήματος «Ιστορίες για Κρουστά»
Για ποιόν;
για όσους θέλουν να εξερευνήσουν ρυθμούς και όργανα αλλά κυρίως να συμμετάσχουν στην εκρηκτική εμπειρία μιας ομάδας κρουστών
Πότε και για πόσο;
από Φλεβάρη μέχρι Ιούλη, ένα 3ωρο το μήνα
Πληροφορίες;
απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, δηλώσεις συμμετοχής κ.λ.π. στο 6975-851778 μέχρι 10 φλεβάρη
 

Παραδοσιακή εξαγωγή λαδιού

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:00
στο ανακαινισμένο λιοτρίβι του Δαμαλά


ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΜΑΡΙΩΝΑ

Η αιματηρή κατάληψη της Νάξου από τους βενιζελικούς της "Εθνικής Αμύνης" στα χρόνια του Εθνικού Διχασμού (Φεβρουάριος 1917)

Ναξιώτες το 1910
η Νάξος το 1910





Γράφει η ιστορικός Λουκία Βαρθαλίτου
 Βρισκόμαστε στα 1916-1917. Είναι τα χρόνια που λαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση και γνωρίζει τη μεγαλύτερη ένταση ο Εθνικός Διχασμός, που γεννιέται και οξύνεται σαν αποτέλεσμα εσωτερικών και εξωτερικών αντιθέσεων που βρίσκονται σε μια διαρκή αλληλεπίδραση. Η Ευρώπη, διηρημένη από το 1904 σε δυο εχθρικά στρατόπεδα, προετοιμάζεται για τον πόλεμο. Τα δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα
η "τριανδρία της "Εθνικής άμυνας"
προσπαθούν να προσελκύσουν στο δικό τους στρατόπεδο τα μικρά κράτη, σαν δορυφόρους τους. Οι αντιθέσεις μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών, καθώς μεταφέρονται στον ελλαδικό χώρο, φορτώνουν με τα περιεχόμενα και τις σημασίες τους τις εσωτερικές αντιφάσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Οι φιλελεύθερες δυνάμεις της αστικής τάξης, συνασπισμένες υπό την ηγεσία του Ελευθερίου Βενιζέλου, που προωθούν τον εκσυγχρονισμό του κράτους και.....

ΦΙΛΩΤΙΤΙΚΑ ΝΟΤΑΡΙΑΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ- 300 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

  
Χριστ. Χαραλαμπάκης,
Στυλ. Λαμπάκης Ιάκ. Ναυπλιώτης,
Στέφ Ψαρράς Στέφ. Ήμελλος
Η φωτογραφίες είναι από την σελίδα
του Συλλόγου Φιλωτιτών στο facebook
 
Γεμάτη αίθουσα η εκδηλώσεων του
Συλλόγου Φιλωτιτών στου (Ψυρρή)
Χριστοκοπίδου 9 – Αθήνα 105 54

Η φωτογραφίες είναι από την σελίδα
του Συλλόγου Φιλωτιτών στο facebook


Παρουσιάστηκε την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σύλλογου Φιλωτιτών Νάξου το βιβλίο των Στέφανου Ήμελλου, Ακαδημαϊκού, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Στέφανου Ψαρρά, διδάκτορος Φιλολογίας, που έχει τίτλο “Νοταριακές πράξεις Φιλωτίου-παπά Στέφανου Αρώνη(1716-1742)”. Το βιβλίο αυτό έχει 454 σελίδες, είναι έκδοση του Συλλόγου Φιλωτιτών και αποτελεί τον πρώτο από τους τρεις τόμους των σχετικών νοταριακών εγγράφων(Οι υπόλοιποι δύο θα φιλοξενήσουν έγγραφα μέχρι το 1835).
Ο πρώτος τόμος δημοσιεύει 164 δικαιοπραξίες και ένα κατάστιχο. Εκτός από την εισαγωγή και τα....

Για τους μετανάστες βρέθηκε «Υπατία», για τους άστεγους όχι;

Του Βασίλη Αναστασόπουλου από το protothema.gr

Όταν, πριν από περίπου ένα χρόνο, η κυβέρνηση Παπανδρέου και η δημοτική αρχή της Αθήνας αναζητούσαν μια λύση για την στέγαση των 300 μεταναστών-καταληψιών της Νομικής, η λύση δόθηκε μέσα σε μόλις τρεις ημέρες. Ως εκ θαύματος, το μέγαρο «Υπατία», στη συμβολή της Πατησίων με την οδό Ηπείρου 2, άνοιξε τις πύλες του, για να φιλοξενήσει στα πολυτελή του σαλόνια τους απεργούς πείνας, που διεκδικούσαν άδεια εργασίας και παραμονής στη χώρα, δίνοντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα πολιτικό «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στην άκρα Αριστερά και την ακροδεξιά. Η φράση του εκπροσώπου των μεταναστών μάλιστα, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις ετοιμάζονταν να κάνουν εκείνο το «ντου» στη Νομική, που ευτυχώς δεν έγινε ποτέ, είχε μείνει βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μνήμη. «Αν κάνετε το λάθος και μπείτε μέσα, να φέρετε μαζί σας και φέρετρα. Δεν θα φύγουμε ζωντανοί από εδώ!» είχε προειδοποιήσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα και συνεπεία της οικονομικής κρίσης, ένας τρομακτικός αριθμός συνανθρώπων μας (υπολογίζονται σε 20.000-25.000) αναζητά καθημερινά καταφύγιο σε διάφορα ανά την Αθήνα εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ στους 1.250 ανέρχονται εκείνοι που κοιμούνται σε πεζοδρόμια, παγκάκια και πλατείες. Τι κάνουν γι' αυτούς τους συμπολίτες μας οι αρμόδιες αρχές;

- Ανοιγοκλείνουν το δημοτικό γυμναστήριο στο Ρουφ, ανάλογα με το αν ο υδράργυρος δείχνει πάνω ή κάτω από τους 4 βαθμούς Κελσίου.

- Κρατάνε κλειστό το «ξενοδοχείο των φτωχών», στον αριθμό 221 της Πατησίων, επιρρίπτοντας ευθύνες στους εργολάβους για καθυστέρηση στην παράδοσή του.

- Ανοίγουν τις πύλες του ΟΑΚΑ για να τους φιλοξενήσουν, δίχως να αναρωτηθεί κανείς πώς οι εξαθλιωμένοι αυτοί άνθρωποι θα βρει τη δύναμη να μετακινηθούν από το κέντρο της πόλης στα «παγωμένα» βόρεια προάστια, αναζητώντας κατάλυμα εκεί.

- Στοιβάζουν μαζί, σε λέσχες φιλίας, άστεγους με αναξιοπαθούντες ηλικιωμένους συμπολίτες μας, όταν οι ανάγκες τόσο των μεν, όσο και των δε, είναι εκ διαμέτρου διαφορετικές.

- Σχεδιάζουν τη «νομοθετική κατοχύρωση της έννοιας του άστεγου ως ειδικής κοινωνικής κατηγορίας με συγκεκριμένες προϋποθέσεις» και προαναγγέλλουν δημόσιο διάλογο για το θέμα, όταν οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται χειροπιαστές λύσεις εδώ και τώρα -αν όχι... χθες.

- Παρακολουθούν (εν προκειμένω, το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων - ΚΥΑΔΑ) ομάδες πολιτών να συγκεντρώνουν και να μοιράζουν κουβέρτες, τρόφιμα και ρούχα στους αστέγους, δίχως έστω να συνδράμουν στις προσπάθειές τους.

- Και, εσχάτως, στέλνουν (ο κ. Καμίνης, στη συγκεκριμένη περίπτωση) τα ΜΑΤ και καταθέτουν μηνύσεις εναντίον μιας «χούφτας» ανθρώπων που, είτε συμβολικά είτε από ανάγκη, εισβάλουν στο... καφενείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, αναζητώντας λίγη ζεστασιά...

Αλήθεια, γιατί ήταν άλλα τα αντανακλαστικά της πολιτείας στην περίπτωση των μεταναστών-καταληψιών και άλλα τώρα, που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν το βιός, την αξιοπρέπεια και τα σπίτια τους, λυγίζοντας υπό το βάρος της ύφεσης και των δυσβάσταχτων χαρατσιών; Γιατί δεν βρέθηκε μια «Υπατία» να προσφέρει τη φιλόξενη αγκάλη της στους άστεγους της Αθήνας; Εκείνοι εξάλλου δεν κατέλαβαν κανένα δημόσιο κτίριο ή πανεπιστημιακό ίδρυμα, απειλώντας ότι θα το εγκαταλείψουν μόνο μέσα σε φέρετρα... Αντίθετα, πεθαίνουν στο δρόμο κάθε μέρα.

ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=174496#cmnt_251418