slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση στη Βουλή από το ΜέΡΑ25 για τη μετονομασία του Ενιαίου Λυκείου Νάξου σε Μανώλης Γλέζος

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς:  την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων


Θέμα: «Μετονομασία Γενικού Λυκείου Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος»


Με την υπ. αριθμ. 133763/Δ2 Απόφαση – ΦΕΚ B 4409 – 06.10.2020– της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη αποφασίστηκε να μετονομαστεί το Γενικό Λύκειο Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου – "Μανώλης Γλέζος" ένεκα, όπως αναφέρει η απόφαση,  της εθνικής εμβέλειας της προσωπικότητάς του και της προσφοράς του στην Ελλάδα.

Αντώνιος Χωριανόπουλος Πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΚΥΤ Εμβολιαζόμαστε προς την ελευθερία


> Εμβολιαζόμαστε προς την ελευθερία
>
> Με υπευθυνότητα και αισιοδοξία
> πορευόμαστε προς την ελευθερία,
> καταπολεμώντας τον αόρατο εχθρό μας,
> τον κορονοιό που μας στέρησε την
> ανθρώπινη επικοινωνία.

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ : Μέριμνα για τους αστέγους ενόψει κακοκαιρίας

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Παρακαλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας, στην περίπτωση που διαπιστώσουν περιπτώσεις αστέγων, να ενημερώσουν την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να ληφθεί μέριμνα από την Ομάδα Υποστήριξης που έχει οριστεί για το σκοπό αυτό, προκειμένου - και εφόσον οι άστεγοι το επιθυμούν - να φιλοξενηθούν προσωρινά, κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, σε θερμαινόμενο χώρο. 

Αιχμηρή απάντηση Γεωργιάδη: Σε υπερβολές θα απαντάω ειρωνικά

Αντιδράσεις προκάλεσε η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την χθεσινή τοποθέτηση επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης, ότι θα μαζέψουν τα κλειδιά τους να τα παραδώσουν στο Μαξίμου.
«Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ» είχε πει ο υπουργός απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση που του τέθηκε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ. Η ερώτηση αφορούσε τη χθεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) ότι θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 π.μ. και «θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Δ.Σ. και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα».

Τα κλειδιά των καταστημάτων θα παραδώσουν στο Μαξίμου οι ιδιοκτήτες της εστίασης

 


Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ' όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ' όλη την Ελλάδα.

Σκοπός της δράσης, όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, είναι "η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου".

Η Κατερίνα Μονογυιού φέρνει στη Βουλή με ερώτηση την πρόταση για μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τα μικρονήσια

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για Μόνιμες δομές
τηλεκπαίδευσης για τα μικρονήσια κατέθεσε η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα
Μονογυιού με Α.Π 3639-28/1/2021 στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Συγκεκριμένα η Βουλευτής αναφέρθηκε στην αδυναμία που αντιμετωπίζουν παιδιά τα
οποία πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο ,αλλά μένουν σε μικρά νησιά
(κάτω των 300 κατοίκων )όπου δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δομές δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης . Άρα είτε τα παιδιά έπρεπε να ζήσουν μόνα τους σε μεγαλύτερα νησιά ,είτε
έπρεπε να μετακινηθεί όλη η οικογένεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια αλλά και για

Νίκος Συρμαλένιος: «Σας καλώ να ανοίξετε την αγορά και την εστίαση σε όλα τα μικρά νησιά»


Ομιλία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με θέμα την απογραφή

 H Κυβέρνηση θα πρέπει να ανοίξει την αγορά και κυρίως την εστίαση στα μικρά νησιά, ειδικά στις Κυκλάδες όπου υπάρχουν νησιά με 200-500 και 1.000 κατοίκους, χωρίς ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού όπως ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».