slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στην Σύρο!



Είναι γνωστό πλέον, ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, ως αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου, η θερμοκρασία των νερών έχει αυξηθεί και αυτή, με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρούνται ψάρια που είναι κοινά μόνο στις θερμές θάλασσες να κάνουν την εμφάνισή τους σε ξένες.

«Εμείς και οι δασικές πυρκαγιές»

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
Προς: Τοπικά Μέσα Εν/ρωσης 
Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας 
Ιάκ. Νικ. Τσελέντης 
(τηλ. 22850 26260) 
Ο ενημερωμένος – ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης.

           Mε αφορμή την έναρξη μιας «θερμής», όπως φαίνεται αντιπυρικής περιόδου, θα ήθελα να επισημάνω, πέραν των μέτρων που λαμβάνονται από τους αρμόδιους φορείς, τις υποχρεώσεις που έχουμε και εμείς οι πολίτες, ώστε να συμβάλλουμε στη μείωση ή ακόμα και εξάλειψη της πιθανότητας εκδήλωσης των δασικών πυρκαγιών. Ένα φυσικό φαινόμενο που εξελίσσεται σε καταστροφικό εξ αιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Ελπίζω η επικοινωνία μας αυτή να συμβάλει, στην ενημέρωση και στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση σας.  

«Η Ν.Δ. στην διεθνή έκθεση Ποσειδώνια 2016»


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από την συντονίστρια της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου Όλγα Κεφαλογιάννη, τον τομεάρχη Ναυτιλίας Σίμο Κεδίκογλου και τα μέλη του τομέα Μιχάλη Παζαρζή και Γιώργο Βακόνδιο επισκέφθηκαν τη διεθνή έκθεση Ποσειδώνια 2016.
Κατά την επίσκεψη τους επικεντρώθηκαν στα περίπτερα Ελληνικών Εταιριών οι οποίες αναπτύσσουν νέες και καινοτόμες λύσεις και προτάσεις για την παγκόσμια ναυτιλία, εταιρίες που εξάγουν τεχνογνωσία και ανταγωνίζονται σε διεθνές επίπεδο.
Ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταγωνιστών στον χώρο της ναυτιλίας και αντάλλαξαν

Fwd: 6ο φεστιβάλ θεάτρου



Είναι γεγονός και συμβαίνει εδώ…. Στη Νάξο…

Το στούντιο θεάτρου παρα θίν αλός , διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά το δεκαήμερο φεστιβάλ θεάτρου.  Μια θεατρική διαδρομή σε σκηνοθεσία και διδασκαλία Χρήστου Ζέλα και τελικό προορισμό όλους εσάς!

17 και 18 Ιουνίου, ανοίγει την αυλαία η μουσική κωμωδία του Λάκη Λαζόπουλου,  «Η Κυριακή των παπουτσιών», από τους «Νέον θέατρο»!
19 & 20 Ιουνίου,  το θρυλικό «Τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή,  από τους « εννέα συν εννέα»!
21 Ιουνίου, παιδική σκηνή με…… «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, από τους «Naxos teen» και
22 Ιουνίου κάνουν φινάλε οι « Naxos junior,  με τη  « Γοργόνα και το μαγικό κοχύλι» της Μαριλένας Καβαδά!!!

 όλες οι παραστάσεις στο Δημοτικό θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στις οκτώ το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

6ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Παρά θιν αλός»……..
Γιατί στη Νάξο……. αγαπάμε το θέατρο!!!

Τσίπρας: “Καλύτερα να ψηφίζατε τον Σαμαρά”!



Αυτά ο κ.Τσίπρας τα έλεγε στις 12 Γενάρη 2015, παραμονές των εκλογών. Απολαύστε τον:

Τις έρευνες αναλαμβάνει τοτμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών - Ερώτημα αν είναι πυρκαγιά Ο Μαυρίκος της «Ακρόπολης κάηκε ζωντανός μέσα στην Porsche του - Πυρκαγιά ή βόμβα

Η σύζυγος του εκδότη στο νοσοκομείο ΚΑΤ για αναγνώρισηΔιαστάσεις θρίλερ λαμβάνει το αδιανόητο τροχαίο που συνέβη στην Αττική Οδό, όταν μια Porsche Cayenne που κινούνταν στην αριστερή λωρίδα λαμπάδιασε και ο οδηγός του αυτοκινήτου απανθρακώθηκε.

Τι συνέβη και το πολυτελές Cayenne τυλίχθηκε στις φλόγες παραμένει αδιευκρίνιστο. Πληροφορίες λένε ότι το αυτοκίνητο χτύπησε στο διαχωριστικό τοιχείο της Αττικής Οδού. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το αυτοκίνητο έβγαιναν καπνοί. Από άλλες πηγές μεταφερόταν η εικόνα ότι το αυτοκίνητο σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα και λαμπάδιασε, χωρίς να έχει

Στην Σίφνο ο Βρούτσης



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, την Τετάρτη 8 Ιουνίου και την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, θα βρίσκεται στη νήσο Σίφνο όπου και θα συμμετέχει στις

Νάξος: Πυρετωδώς προετοιμάζεται το "Φεστιβάλ πατάτας 2016"


Φεστιβάλ πατάτας 2016 ! Παμε δυνατά !!!!
Σάββατο 16 Ιουλίου στην Αγια Αννα έρχεται το 7ο φεστιβάλ πατάτας !
Περσι ξεπέρασε κάθε προσδοκία φιλοξενώντας περισσότερους απο 5000 επισκέπτες . 30 και πλέον συνταγές με το ατόφιο χρυσάφι της ναξιώτικης γης : την πατάτα Ναξου !
Και αυτη την χρονια , έρχεται να κερδίσει παλι τις εντυπώσεις και να συνεχίσει το πάρτυ του καλοκαιριού που πλέον θεωρείται θεσμός !
"Διακοπες στο πατατοχωρι" ειναι το 2016 η βασική ιδέα που έρχεται

Κατερίνα Μονογυιού: Η κυβέρνηση Τσίπρα εκδικείται τα Νησιά και τους Νησιώτες



Οι πολίτες των νησιών πλέον είναι βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα εκδικείται τα Νησιά και τους Νησιώτες, επισημαίνει η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα...
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κατερίνας Μονογυιού:

“Απάντηση στη Διαπλοκή και Διαφθορά των ΜΜΕ η λειτουργία του Μεσόγειος στο Κόκκινο στη Νάξο”

  Γεροβασίλη, Μπράουν,
  Αρβανίτης

 
Η λειτουργία του Ρ/Σ Μεσόγειος στο Κόκκινο στη Νάξο αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση για τις νησιώτικες κοινωνίες, αφού τους δίνει τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στις τοπικές, πανελλαδικές και παγκόσμιες ειδήσεις της αδέσμευτης δημοσιογραφίας, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, εκτιμώντας παράλληλα, ότι η λειτουργία του Μεσόγειος στο Κόκκινο στη Νάξο αποτελεί απάντηση στη Διαπλοκή και Διαφθορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης...

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, αναφέρονται ακόμη, τα εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στις 20:00 στη Γιορτή Λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου, όπου θα παρουσιαστούν τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων:
ØΘέατρο Σκιών- Καραγκιόζης
ØΠαραδοσιακά Παιχνίδια
ØΠαραδοσιακοί Χοροί
Επίσης, θα γίνει παρουσίαση του Εργαστηρίου Μαγειρικής.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Fwd: Την προστασία των Ελλήνων παραγωγών ζητά ο Κεφαλογιάννης




«Η Ευρώπη οφείλει να προστατεύσει τα εμβληματικά ελληνικά προιόντα όπως η φέτα και οι ελιές Καλαμάτας»
Ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή του στην Ευρωπαική Επιτροπή ζητά να προστατευθούν τα εμβληματικά ελληνικά προιόντα όπως η φέτα και οι ελιές Καλαμάτας.

Αναλυτικά η ερώτηση: