slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού στην Ίο και στην Νάξο



Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στην Ιο. Η Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος.


Στη συνέχεια, η Κατερίνα Μονογυιού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Ιητών κ. Γκίκα Γκίκα, με τον οποίο συζήτησε για την έναρξη την επικείμενης τουριστικής σεζόν και για την τεράστια αύξηση ακτοπλοϊκών αφίξεων που καταγράφηκε στο νησί το 2021. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκαν τα έργα υποδομών του νησιού καθώς και ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους νησιώτες της Ίου. Η βουλευτής Κυκλάδων συνάντησε, επίσης, φορείς του νησιού με τους οποίους συζήτησε για λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού στη Σαντορίνη










Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, παρευρέθηκε, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Σαντορίνης.
Στη συνέχεια, η Κατερίνα Μονογυιού πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον κ. Λευτέρη Αναπλιώτη, Πρόεδρο του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων «Ατλαντίδα» και με μέλη του Δ.Σ. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκε η έναρξη της επικείμενης τουριστικής σεζόν, η προώθηση των παγίων αιτημάτων του Σωματείου καθώς και η ανασφάλεια που έχει προκληθεί στον τουριστικό κλάδο λόγω του πολέμου.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Νάξο, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 17 Απριλίου στην Αθήνα.

Η οργάνωση μας τον τελευταίο χρόνο, κάνοντας πράξη την προτροπή του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, για άμεση διεύρυνση, υπερδιαπλασίασε τα μέλη της.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης, (παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω covid), συμμετείχε κατά την διάρκεια της... τριήμερης εκλογικής διαδικασίας και εξέλεξε 21 συνέδρους.
Αναλυτικά εκλέχθηκαν με σειρά σταυρού προτίμησης οι εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ



Σας καταθέτουμε το ψήφισμα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), στην οποία ανήκει και ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου, με το οποίο είμαστε απόλυτα σύμφωνοι.

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Καλό σου ταξίδι, κερά Ρήνη!



Κερά Ρήνη του Αιγαίου και της Ελλάδας, 

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, διερμηνεύοντας τα αισθήματα, τις σκέψεις και τις ψυχικές διαθέσεις του ναξιακού λαού, σε αποχαιρετά σήμερα στο χωριό που αγάπησες και αγαπήθηκες. Με όλη τη Νάξο κοντά σου. Γιατί η φωνή σου ένωνε και ενώνει.

Στην Ίο ο Φίλιππος Φόρτωμας

Την Ίο επισκέφθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Γκίκα Γκίκα και τους συνεργάτες του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά έργα του νησιού και ειδικότερα για την έναρξη του ζωτικού έργου αποχέτευσης στον Μυλοπότα, τα έργα που έχουν κατατεθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και για το σημαντικό θέμα της επέκτασης του λιμένα Ίου. Στη σύσκεψη των φορέων που ακολούθησε, προτεραιότητα στη συζήτηση δόθηκε στο θέμα των δασικών χαρτών και της υγείας ενώ κυριάρχησε το ενδιαφέρον όλων το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου που και για την Ίο όπως και για όλες τις Κυκλάδες ξεκινά νωρίς και με πάρα πολύ καλούς οιωνούς.

ΜΕ... Ε.Α.Σ. (ΝΑΞΟΥ) ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΘ.Ε.Α.Σ.! Νέος πρόεδρος ΕΘΕΑΣ ο κ. Παύλος Σατολιάς

 

Το Σάββατο 2 Απριλίου η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.), ο εκπρόσωπος και η εθνική συντονιστική οργάνωση των συνεταιρισμών της Ελλάδας, άλλαξε σελίδα!

Μάλιστα, σε αυτήν την νέα της αρχή και πορεία η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και η Νάξος θα είναι εκεί για να παλεύουν για το μέλλον του Αγρότη και του Παραγωγού όχι μόνο του νησιού μας μα και όλης της χώρας!

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων - "Να μιλήσουμε για τον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου;"

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Με έκπληξη διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες την απάντηση του υπεύθυνου αντιπεριφερειάρχη για τον Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη στα ερωτήματα που έθεσε ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Μηνάς Λυριστής.

Τα κάλαντα του Λαζάρου από το Νεανικό Τμήμα της Χορωδίας μας στις πλατφόρμες της FM Records

Ορχήστρα των Κυκλάδων / Orchestra of the Cyclades <orchestraofthecyclades@gmail.com>
Με χαρά σας παρουσιάζουμε το 3ο single από τη Χορωδία μας, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.
11 παιδιά από το Νεανικό Τμήμα της Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων, τραγουδούν τα Κάλαντα του Λαζάρου (εκδοχή Σύρου) και μεταφέρουν τις ευχές όλων μας για Καλό Πάσχα με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
To single είναι στη διάθεσή σας εδώ:

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το ναυάγιο του Sea Diamond

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND
6/4/2007 - 6/4/2022: ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙ
Ο Δήμος Θήρας, η Ιερά Μητρόπολη Θήρας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND
Καλούν όλο το Θηραϊκό λαό την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 και ώρα 12:30 το μεσημέρι
στην πλατεία των Φηρών έξω από τα γραφεία της Δ.Ο.Υ ΘΗΡΑΣ, 
στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για την παραμονή του ναυαγίου στα νερά της καλντέρας μας εδώ και 15 χρόνια!