slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επέτειος Μάχης Κρήτης

Σαν σήμερα, το 1941, ξεκίνησε η Μάχη της Κρήτης, μια από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έμεινε στην Ιστορία τόσο για την αντίσταση που συνάντησαν οι ναζιστικές δυνάμεις όσο και για τις απώλειες που υπέστησαν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την Κρήτη.

Στις 20 Μαΐου του 1941, αφού οι δυνάμεις του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού διατηρούσαν τον ....

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) ΣΤΗ Zaman: ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ


Η τουρκική εφημερίδα Zaman με τον τίτλο «Η υφαλοκρηπίδα να γίνει αιτία συνεργασίας και όχι έντασης» γράφει ότι ένα από τα σημαντικά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ρένα Δούρου μίλησε στην Zaman και αναφέρθηκε στο πως βλέπουν τις σχέσεις Τουρκίας –Ελλάδας.
Η κ. Δούρου είπε ότι οι δύο γείτονες στις δύο πλευρές του Αιγαίου θα πρέπει να γίνουν συνεταίροι .

Ακόμα τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί για την ....

Η ισοπαλία βόλεψε και τους δύο...(φώτο + βίντεο).

Ένα ευχάριστο ηλιόλουστο πρωινό, ιδανικό για καφέ στις κερκίδες, πέρασαν οι θεατές του αγώνα Νέα Ιωνία-Πανναξιακός: 1-1 την Κυριακή, στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας. Το πρώτο ημίχρονο είχε ενδιαφέρον, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 30΄(Αχμέτ) και τους νησιώτες να ισοφαρίζουν στο (44'Καρούσης). Ακολούθως, το δεύτερο ημίχρονο, ήταν πλαδαρό, με το αποτέλεσμα να τους βολεύει όλους, αφού η μεν Νέα Ιωνία έχει σωθεί και ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις της, αφού την επόμενη και τελευταία αγωνιστική, έχει το ρεπό της, ενώ ο Πανναξιακός σώθηκε με το θετικό αποτέλεσμα. Στα ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, η παρουσία φίλων της ομάδας της Νάξου. Του χρόνου πάλι......
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο

Δήλωση Μεντβέντεφ, αφιερωμένη στους Καμμένους που θα φέρουν λεφτά απ' τη Ρωσία

Στη σύνοδο των G-8 όπου και εκφράστηκε η ελπίδα να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και η πρόθεση να βοηθηθεί, ο ρώσος Πρωθυπουργός Μεντβέντεφ δήλωσε:
"Εμείς θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ¤, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι Έλληνες"...

Είπε δηλ. ότι λέει και ο Σόιμπλε... αφιερωμένο στους Καμμένους που διαδίδουν ότι αν φεσώσουμε τους Ευρωπαίους θα τρέξουν οι Ρώσοι να φυτέψουν τα λεφτά τους στο χώμα και θα μας δανείσουν χαλαρά... ;όπως λέει το παραμύθι τους ότι θα μας δανείσουν με 1%, δηλ. σχεδόν άτοκα, τη στιγμή που τους Κύπριους τους δάνεισαν με 4,5% κι ας λέει ο Καμμένος ψέμματα ότι τους δάνεισαν με 1%.
Ανάρτηση από το Δεξί X-Trem(i)  

45 χρόνια απο τη στυγερή δολοφονία του Νικηφόρου Μανδηλαρά

Μάϊος 1983: Απο την τιμιτικη εκδήλωση
στην Κόρωνο για τον Νικηφόρο Μανδηλαρά.
 Διακρίνονται απο αριστερά Ν. Λεβογιάννης,
 Π. Βάλβης, Θ. Τσούρας, Ελ.Παπαζώη,
Κ.Λατίνας. Απο το αρχείο του Μαν. Μανωλά
Ο ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ  ΓΝΩΡΙΣΑ
Οι  Ναξιώτες της δεκαετίας του 1960, τόσο στο νησί, όσο και στην Αθήνα, ένιωσαν  δίπλα τους εκείνα τα δύσκολα χρόνια της καταπίεσης, της μετανάστευσης –εσωτερικής και εξωτερικής- της εγκατάλειψης της υπαίθρου, τη μαχητική παρουσία του Νικηφόρου Μανδηλαρά. Αγωνιστική, ελπιδοφόρα για τον λαό και για τον τόπο παρουσία. Ο Μανδηλαράς ήταν παρών στα χωριά  του νησιού, στις ναξιώτικες παροικίες της Αθήνας, δίπλα στους σμυριδεργάτες, στους οικοδόμους, στους ανασφάλιστους και σκληρά δοκιμαζόμενους ανασφάλιστους κι απροστάτευτους εργάτες στα δημόσια έργα του νησιού, έργα του …

Πού θα οδηγήσει μια επιστροφή στη δραχμή

Αγωνιούμε όλοι σήμερα για την πορεία της χώρας. Το εξωτερικό περιβάλλον επιδεινώνεται, σε συνάρτηση με την αύξηση της αβεβαιότητας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και την προκήρυξη νέων εκλογών. Το εκλογικό σώμα απέρριψε και τιμώρησε τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας για τα πεπραγμένα δεκαετιών, αποδίδοντάς τους την ευθύνη για τη σημερινή κρίση και τον διεθνή διασυρμό της χώρας.
Παράλληλα όμως απέρριψε το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής και οικονομικής προσαρμογής, το μνημόνιο, γιατί δεν πείστηκε ότι προσφέρει ελπίδα και προοπτική έγκαιρης εξόδου από την κρίση, ότι οδηγεί στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη διατηρήσιμη ανάπτυξη. Δηλαδή απέτυχε να πείσει ότι οι θυσίες των ......

Κλείστε τ’ αφτιά σας στις εγχώριες Μegaλες και λοιπές σειρήνες!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τα πολιτικά ξόανα που μας κυβερνούν θέλοντας προφανώς να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο του ξεπουλήματος της χώρας και της εξαθλίωσης μας συνεχίζουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία μας!

Στο πλευρό του Αλέξη τα φιλαράκια του Άκη και του Γιωργάκη

Παλιοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, πολιτικοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου , άνθρωποι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλαν στην οργανωτική ανασύσταση αλλά και στην εκλογική του εκτόξευση.

Όλες οι αυριανές δημοσκοπήσεις

Πρωτιά της ΝΔ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας στις κυριακάτικες εφημερίδες. Στα όρια του στατιστικού λάθους τα δύο κόμματα. Τρίτη δημοσκόπηση της Metron Analysis, φέρνει στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στις τρεις έρευνες η διαφορά των δύο κομμάτων είναι μικρή, ενώ τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν άνοδο στα ποσοστά τους. Οριακή άνοδος καταγράφεται και για το ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά τα ποσοστά: Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Real News, στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

Κόμμα Πειρατών: Όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην κοινωνία των πληροφοριών

Αυτή την εβδομάδα γίναμε και στην Ελλάδα μάρτυρες προσπάθειας φίμωσης του διαδικτύου με αφορμή τις καταχρηστικές εξουσίες των "μη κερδοσκοπικών" οργανισμών (που έχουν στόχο την αύξηση των εσόδων τους) με πρόφαση τους απαράδεκτους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα ζητούν το μπλοκάρισμα από τους παρόχους internet ενός site που έπαψε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 και ενός άλλου που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί νόμιμα με βάση το νομικό καθεστώς της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εν τω μεταξύ έχει αλλάξει διεύθυνση IP.

Δημοσκόπηση MRB: ΝΔ 20,1%...


Στη δημοσκόπηση της MRB που έγινε για τη realnews η ΝΔ παίρνει 20,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ...
19,6% και το ΠΑΣΟΚ 11,9%. Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης.

Δήλωση Σαμαρά για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Οι Έλληνες δεν ξεχνούμε! Τιμούμε, στις 19 Μαΐου, τους Εθνομάρτυρες του Πόντου. Τους σφαγιασθέντες και τους διωχθέντες αδελφούς μας. Και αξιώνουμε, από την Τουρκία, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ως ελάχιστο βήμα στο δρόμο για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.
Είναι, άλλωστε, η Γενοκτονία αυτή ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Μία μελανή σελίδα στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Μία αποτρόπαιη, κεντρικά οργανωμένη και καλά συντονισμένη επιχείρηση των Νεότουρκων, που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς: Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους.
Ο οικονομικός στραγγαλισμός με την άγρια φορολογία, οι επιτάξεις, η αναγκαστική στρατολόγηση των ανδρών στα «Αμελέ Ταμπουρού» και η βίαιη εξόντωσή τους κάτω από συνθήκες ανείπωτης βαρβαρότητας, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί και οι εν ψυχρώ δολοφονίες, ήταν οι μέθοδοι που επιστρατεύτηκαν σε βάρος τους.
Ήταν κι αυτό που ο Π. Ενεπεκίδης χαρακτήρισε με τη φράση «ένα Άουσβιτς εν ροή»: Οι διαβόητες Πορείες Θανάτου, στις οποίες γυναίκες και άνδρες, παιδιά και γέροι, άνθρωποι εξαθλιωμένοι, οδηγούνταν σε άγρια βουνά ή σκοτεινές ερημιές, όπου άλλοι πέθαναν από τις κακουχίες κι άλλοι εξοντώνονταν από τους φρουρούς τους.
Ήταν – όπως σ' όλες τις μεγάλες στιγμές του Έθνους - και οι εν ψυχρώ δολοφονίες του Ορθόδοξου Κλήρου. Οι εκατόμβες των νεκρών ιερέων, η θυσία του Πόντιου παπά, που στάθηκε μπροστάρης στο δοκιμαζόμενο ποίμνιό του. 
Ήταν, ακόμη, η λεηλασία και η καταστροφή των μνημείων του Πολιτισμού μας, των Εκκλησιών και των Μοναστηριών μας.
 
Όμως, οι Λαοί ποτέ δεν σβήνουν από την Ιστορία, όποια έκταση κι αν παίρνει η εναντίον τους βαρβαρότητα. Οι Τραντέλλενες, οι τρανοί Έλληνες του Πόντου, είναι ακόμη εδώ. Περιπλανήθηκαν, ταλαιπωρήθηκαν, αλλά επέζησαν και είναι δίπλα μας. Σημαιοφόροι της Μνήμης και αγωνιστές της Δικαίωσης. Στην ίδια την Ελλάδα αλλά και στις Κοινότητες της Διασποράς, παντού στον Κόσμο, στέκονται, σήμερα, ολόρθοι και περήφανοι, όπως πάντα. Προσηλωμένοι και ταγμένοι στα ιδεώδη του Έθνους μας. Στους αγώνες που συνεχίζουμε για τα δίκαιά μας στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Μακεδονία. Αλλά και για την έξοδό μας από τη σημερινή κρίση, την οικονομική ανάταξη και την κοινωνική ανάταση του Λαού μας.
Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου. Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη Πατριωτική και Ευρωπαϊκή Παράταξη, τιμά τους πρόσφυγες που σήκωσαν το κεφάλι και άρχισαν από την αρχή. Όλοι μαζί, δεσμευόμαστε, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και γενικότερα των χριστιανικών πληθυσμών.  Αναγνώριση απ' όλες τις χώρες και την ίδια την Τουρκία.
Άλλωστε, η Ιστορία δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται…

Δημοσκόπηση Alco: Πρώτη η ΝΔ με 23,1%

Μια νέα δημοσκόπηση που φέρνει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 1,7% έρχεται στο φως της δημοσιότητας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να κρατούν τα ποσοστά που πήραν στις εκλογές της 6ης Μάιου και το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή να χάνουν δυνάμεις.

Αυτόνομη κάθοδο στην αφάνεια αποφάσισε ο Καρατζαφέρης-Προσχωρούν στη ΝΔ Πλεύρης και άλλοι πρώην βουλευτές του

Αναταράξεις έχουν προκληθεί στον ΛΑΟΣ, καθώς μετά το ναυάγιο των συνομιλιών για συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εισηγήθηκε την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές, μία απόφαση με την οποία ωστόσο εναντιώνονται αρκετά στελέχη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε στην Συγγρού να συνεργαστεί με την προϋπόθεση να συμπεριληφθούν στις λίστες των εκλογών 18 με 20 στελέχη του....

Η Κατσέλη ανταποδίδει το ρουσφέτι του Αρσένη στον Αλέξη: Να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά το όνομα του Γεράσιμου Αρσένη ίσως και να μην έπεσε τυχαία στο τραπέζι του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Όλοι μιλούσαν από την Τετάρτη όταν στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών είχε πέσει το όνομα του Γεράσιμου Αρσένη από τον Αλέξη Τσίπρα για υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ότι προσπαθεί να κάνει άνοιγμα προς την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκα Κατσέλη, συζύγου....

Τηλεμαχία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα προτείνει η ΝΔ

Τη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα πρότεινε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος -θέμα που ανέκυψε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια- ο κ. Μιχελάλης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα καθώς -όπως είπε- ο λαός έδωσε συγκεκριμένη εντολή για αλλαγή του μνημονίου. 

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα έρευνα, άνοδος για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Protagon.gr. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρώτος στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.
Η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής: