slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει και τη Νάξο!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ Naxos Fan Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Νάξο με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αφού ο υδράργυρος έκανε απότομη «Βουτιά», περίπου 15 βαθμών μέσα σε ένα 24ωρο(!), τους ισχυρούς ανέμους τις σποραδικές καταιγίδες και τις πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού.
Οι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 9 μποφόρ, που πνέουν στο Αιγαίο έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων που περαμένουν δεμένα στα λιμάνια μετά το απαγορευτικό που εξέδωσε το λιμεναρχείο Πειραιά.
Ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη για τις πανέμορφες φωτογραφίες που............ μας έστειλε

Κατά τ' άλλα μας λένε ότι η ΝΔ διόρισε κόσμο στο Δημόσιο

Τα στοιχεία δεν είναι ούτε δικά μου, ούτε του Σαμαρά, ούτε του Καραμανλή...
είναι του Παπακωνσταντίνου όπως τα έδωσε προχθές στη δημοσιότητα και αφορούν τις ΔΕΚΟ:

Δείτε λοιπόν πως "φούσκωσε" η ΝΔ το Δημόσιο με υπαλλήλους:


Αλλά αυτό δεν μας νοιάζει γιατί είπαμε:
Για όλα φταίει ο Καραμανλής και για το Βατοπαίδι ο Ρουσόπουλος...

Διάβασε όλη την ανάρτηση...

Γ. Παπαθανασίου: Το ΠΑΣΟΚ ενώ γνώριζε την αλήθεια, δεν πήρε μέτρα και οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ.

Το ΠΑΣΟΚ ήξερε όλη την αλήθεια για την οικονομία. Την ήξερε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο, ο οποίος έκανε στις 24/11/2009 στη Βουλή τη γνωστή δήλωση πως είχε ενημερώσει προεκλογικά τον κ. Παπανδρέου ότι το έλλειμμα θα έφθανε σε διψήφιο ποσοστό «αν δεν λαμβάνονταν στο υπόλοιπο του έτους γενναία διορθωτικά μέτρα».

Το ΠΑΣΟΚ ήξερε επίσης την αλήθεια και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Αλμούνια, στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 έκανε δημόσια ανακοίνωση, στην οποία επεσήμαινε τα ακόλουθα:
«Όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί ηγέτες που συμμετέχουν στις εκλογές και είναι πιθανόν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές, γνωρίζουν την κατάσταση. Η νέα ελληνική κυβέρνηση – όποια κι αν είναι αυτή – θα πρέπει να ενημερώσει στα τέλη Οκτωβρίου την Επιτροπή για την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει σε ό,τι αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε το Νοέμβριο να προβούμε σε μια αξιολόγηση, προκειμένου να διακριβώσουμε κατά πόσον έχει ληφθεί αποτελεσματική δράση για την επίτευξη των στόχων για τη μείωση του ελλείμματος. Με βάση αυτή, θα λάβουμε στις αρχές του επόμενου χρόνου τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας».
Το ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά συνέχισε να υπόσχεται και να δηλώνει ότι «λεφτά υπάρχουν», προκύπτει και από τα απομνημονεύματα του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ.
«Όταν με επισκέφθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2009 ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Στάινμπρουκ, δεν είχε καμία ψευδαίσθηση ως προς την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν η Ελλάδα. Είχε πλήρη συνείδηση της τεράστιας πρόκλησης που σήμαινε μια ενδεχόμενη εκλογή του. Μόλις απάντησα τις ερωτήσεις του για τις προσπάθειες εξυγίανσης των οικονομικών στη Γερμανία στην περίοδο 2006 - 2008 και του εξέθεσα τις απόψεις μου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, (ο Γιώργος Παπανδρέου) με αποχαιρέτισε με μια ειρωνική παρατήρηση, ότι δεν ήταν πλέον και τόσο σίγουρος ότι θα ήθελε να κερδίσει τις εκλογές.»
Και μετά τις εκλογές, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο υπουργός Οικονομικών αφού ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα του 2009 θα ήταν 30 δισ. ευρώ, δηλαδή 12,7% του ΑΕΠ, πρόσθεσε:
«Αυτή είναι η κατάσταση. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς ψέματα, χωρίς φτιασιδώματα. Αλλά και χωρίς άλλοθι για να αθετήσουμε τις υποσχέσεις μας. Δεσμευτήκαμε προεκλογικά για τη στήριξη της οικονομίας με ένα πακέτο 2,5 δισ. ευρώ. Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Στο ακέραιο.»
Η κυβέρνηση, όχι μόνο ακύρωσε τις ψεύτικες προεκλογικές τις υποσχέσεις, όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει πριν τις εκλογές, αλλά υποχρεώθηκε να λάβει και μια σειρά από οδυνηρά μέτρα εις βάρος του συνόλου των πολιτών.

Γνώριζε πολύ καλά, ότι ως τις 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας (ECOFIN) του Απριλίου 2009, θα έπρεπε να ενημερώσει την Ε.Ε. για την πολιτική και τα μέτρα που σκόπευε να εφαρμόσει, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα. Ο υπουργός Οικονομικών πράγματι έστειλε αυτήν την επιστολή. Όμως, αντί να ανακοινώσει μέτρα για τη συγκράτηση του ελλείμματος, περιορίστηκε να κοινοποιήσει τα μέτρα που έλαβε τον Ιούνιο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα μόνο όσα από αυτά δεν ακύρωσε ή ανέβαλε η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Δεν έλαβε επίσης κανένα από τα διαρθρωτικά μέτρα που ανέμεναν οι Βρυξέλλες και γνωστοποίησε, πριν ακόμη αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι το αρμόδιο όργανο, ότι η Ελλάδα απέτυχε να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της ΕΕ. Ουσιαστικά διακήρυξε, ότι η νέα κυβέρνηση δεν επρόκειτο να λάβει μέτρα, αλλά προσπάθησε να φορτώσει αυτή την έλλειψη συμμόρφωσης στην προηγούμενη κυβέρνηση. Με αυτή τη διαδικασία η χώρα οδηγήθηκε στο στάδιο της αυστηρής Κοινοτικής επιτήρησης.

Ενώ ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών μιλούσαν για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέθεσαν ένα προϋπολογισμό για το 2010, ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Ήταν ένας προϋπολογισμός:
• Με αυξήσεις μισθών και συντάξεων,
• Με αυξήσεις δαπανών για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υγείας και παιδείας,
• Με επίδομα αλληλεγγύης
• Με δεσμεύσεις για τη μη επιβολή νέων φόρων ή έκτακτων εισφορών.

Η κυβέρνηση βγήκε στις διεθνείς αγορές να δανεισθεί, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα, με διαλυμένους εισπρακτικούς μηχανισμούς. Πώς αλήθεια πίστευε ότι οι διεθνείς αγορές θα μας δανείσουν, μετά από αυτούς τους άθλιους χειρισμούς;

Υπενθυμίζουμε ακόμα:
• τις δηλώσεις περί Τιτανικού,
• τις διαρροές και τις διαψεύσεις για προσφυγή στο ΔΝΤ,
• τις διαρροές περί πώλησης ομολόγων στην Κίνα, που πυροδότησαν το ράλλι των spread,
• Τις επισημάνσεις του πρωθυπουργού, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Δεκεμβρίου 2009, ότι έχουμε «τεράστια», «συστημική διαφθορά», «πελατειακή πολιτική και παρασιτική οικονομία», «τεράστια αίσθηση ανομίας και αυθαιρεσίας».
• την ακατάσχετη πολυλογία και το χείμαρρο των δηλώσεων, που έκανε ακόμα και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να συστήσουν στα κυβερνητικά στελέχη να σιωπήσουν,
• τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση πίεζε για τροποποίηση του μηχανισμού στήριξης,
• τις διαψεύσεις για την αύξηση του ΦΠΑ, που είχαν την γνωστή κατάληξη,
• τις προθέσεις επιβολής πόθεν έσχες στις καταθέσεις, που οδήγησαν στις διαρροές κεφαλαίων στο εξωτερικό,
• τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι στην Ελλάδα δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη,
• την εξαγγελία για πάγωμα των μισθών άνω των 2.000 ευρώ, που ανακλήθηκε μετά από την παρέμβαση του κόμματος, και τις επισημάνσεις ότι οι Έλληνες δεν ψήφισαν για πρωθυπουργό τον Αλμούνια και τον Τρισέ, αλλά τον Παπανδρέου. Για να καταλήξουμε βέβαια λίγο αργότερα σε μειώσεις μισθών.
• τις υποσχέσεις για κατάργηση του νόμου Πετραλιά,
• την παράδοση άνευ όρων στους συνδικαλιστές του ΟΛΠ,
• το ράβε – ξήλωνε του φορολογικού νομοσχεδίου κ.λ.π.

Η κυβέρνηση παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος, το οποίο σε μεγάλο βαθμό ήταν κοινό για όλες τις χώρες της Ε.Ε., εξαιτίας της κρίσης και της ύφεσης. Δυστυχώς για την Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ, με τις προεκλογικές του εμμονές, την απραξία, τις παλινωδίες, τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και τα μικροκομματικά παιχνίδια, κατάφερε να μετατρέψει το πρόβλημα αυτό σε αδυναμία δανεισμού της χώρας. Συνέπεια ήταν η αναγκαστική προσφυγή στο ΔΝΤ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε για πρώτη φορά, όχι μόνο τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη λήψη αναγκαίων μέτρων, αλλά και την παρότρυνσή της να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, και μάλιστα με συγκεκριμένες προτάσεις. Η κυβερνητική πολιτική ισοδυναμεί με συνειδητή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Στηρίζουμε την Παιδεία στην πράξη

Η ελληνική ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμο σημείο. Ελλιπής χρηματοδότηση, χαμένες ώρες μαθημάτων, μειωμένη ερευνητική δραστηριότητα συνθέτουν την εικόνα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, σε μια εποχή που η Παιδεία καλείται να αποτελέσει διαβατήριο για ένα βιώσιμο μέλλον.

Μπροστά σ’ αυτό το τέλμα η Κυβέρνηση και οι κάθε λογής ‘σωτήρες’ της ανώτατης εκπαίδευσης τείνουν να δώσουν τη χαριστική βολή σε ένα σύστημα που απαξιώνεται μέρα με τη μέρα. Η Υπουργός κ. Διαμαντοπούλου ασχολείται αποκλειστικά με το πώς θα μειώσει τη χρηματοδότηση και πως θα επιβάλει συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ένα Νόμο που ούτε η ίδια έχει ουσιαστικά κατανοήσει. Ενώ από την άλλη, ο Υφυπουργός κ. Πανάρετος επιχειρεί σε μία νύχτα να κλείσει όσα Τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα, αδιαφορώντας απροκάλυπτα για το μέλλον των φοιτητών.

Στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ η νεολαία του ΠΑΣΟΚ είτε τραμπουκίζει προκειμένου να επιβάλει τις προτάσεις της Υπουργού, είτε προτείνει καταλήψεις ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει σκοπίμως απούσα από τις εξελίξεις. Στο μόνο όμως που παρουσιάζεται απόλυτα συνεπής είναι οι κομματικές εξυπηρετήσεις και το προκλητικό βόλεμα των πράσινων νεολαίων με παχυλούς μισθούς από κρατικούς οργανισμούς, σε μια περίοδο μάλιστα που ο ελληνικός λαός προσπαθεί να επιβιώσει. Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, επανεμφανίζονται οι γνωστές μειοψηφίες που θέλουν να επιβάλουν το κλείσιμο των Σχολών για δικά τους οφέλη. Την ίδια ώρα οι ‘υπερασπιστές’ του φοιτητικού κινήματος λοξοκοιτούν σ’ ένα μοναχικό δρόμο, αποδυναμώνοντας το φοιτητικό κίνημα και εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Από την πλευρά μας, ως δύναμη εξέλιξης των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ τα τελευταία 25 χρόνια αντιλαμβανόμαστε το μέρος των ευθυνών που μας αναλογούν. Χωρίς φοβίες και καιροσκοπισμούς αποδεικνύουμε στην πράξη τη θέληση μας για ελεύθερο διάλογο δημιουργώντας την πλατφόρμα ανοιχτής διαβούλευσης για θέματα εκπαίδευσης paideia2020.gr. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε βήμα σε όλους τους φοιτητές να εκφραστούν ανεξάρτητα από παραταξιακές λογικές.

Η προσπάθεια μας αυτή καθημερινά δικαιώνεται. Περισσότερες από 65 προτάσεις έχουν κατατεθεί, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι φοιτητές επιθυμούν να

έχουν ρόλο και φωνή στο χώρο της Παιδείας. Καλούμε λοιπόν όλους τους φοιτητές να καταθέσουν τις απόψεις τους και να διαμορφώσουν οι ίδιοι τις εξελίξεις.

Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ μέσα από αυτή τη διαδικασία στοχεύουμε στη ρήξη με τις σημερινές παθογένειες και στη συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για το Αύριο της Παιδείας στη χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για μια ελεύθερη, σύγχρονη ανώτατη εκπαίδευση.

Η γενιά μας το έχει ανάγκη, η εποχή το απαιτεί.

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Κλειστό Δημαρχείο λόγω …αδειών..

«ΤΟ ΒΗΜΑ της ΝΑΞΟΥ»
Αναστάτωση προκλήθηκε στο τμήμα αλλοδαπών του Δήμου, την περασμένη Τρίτη, καθώς εδώ και μια εβδομάδα οι αλλοδαποί που διαμένουν στη Νάξο δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και να λάβουν τις απαραίτητες βεβαιώσεις για την ανανέωση της άδειας παραμονής τους ή άλλα έγγραφά τους. Το τμήμα υπολειτουργεί ή παραμένει κλειστό, καθώς
οι υπάλληλοι βρίσκονται σε άδεια και οι αντικαταστάτες τους δηλώνουν αναρμόδιοι να υπογράψουν τις βεβαιώσεις και να χορηγήσουν αριθμό πρωτοκόλλου. Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη, το γραφείο Αλλοδαπών παρέμενε κλειστό. Με παρέμβαση της δικηγόρου Ιωάννας Λατσού και μετά από αναφορά που έγινε στο συνήγορο του πολίτη, αναγκάστηκε ο Δήμος να εξυπηρετήσει του αλλοδαπούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο. Το φαινόμενο της ελλιπής στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Νάξου, είναι έντονο τις τελευταίες ημέρες, καθώς πολλοί υπάλληλοι απουσιάζουν με άδεια. Ως αποτέλεσμα είναι να γίνονται από τους δημότες πολλά παράπονα, που αφορούν την εξυπηρέτησή τους.

Δεκαεννέα άνθρωποι υπέγραψαν την αναφορά που εστάλη στο συνήγορο το Πολίτη και η οποία αναφέρει τα εξής:
«Είμαστε οικονομικοί μετανάστες-αλλοδαποί, οι οποίοι κατοικούμε και εργαζόμαστε μόνιμα και νόμιμα στο νησί της Νάξου. Εδώ και μια εβδομάδα ερχόμαστε στο τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Νάξου, το οποίο έχει οριστεί να είναι ανοικτό από τις 8:00 έως τις 12:00 και δεν μπορούμε να υποβάλλουμε αιτήσεις. Οι υπάλληλοι που βρίσκονται στο παραπάνω γραφείο δεν δέχονται αιτήσεις από εμάς, λέγοντάς μας ότι δεν είναι αρμόδιοι να μας δώσουν βεβαιώσεις πρωτοκόλλου υποβολής της αιτήσεώς μας και ότι ο αρμόδιος υπάλληλος απουσιάζει για ένα μήνα. Επειδή εμείς πρέπει να υποβάλλουμε εμπρόθεσμα αιτήσεις που αφορούν την ανανέωση και τη χορήγηση των αδειών παραμονής μας, με την όλη παραπάνω κατάσταση θίγονται τα συμφέροντά μας και κινδυνεύουμε να χάσουμε προθεσμίες υποβολής των αιτήσεών μας που προβλέπονται από το νόμο, καθώς και προθεσμίες που αφορούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Επίσης, όλες αυτές τις ημέρες που ερχόμαστε εδώ, έχουμε χάσει αρκετά μεροκάματα.
Παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί λύση άμεσα και να λειτουργήσει όπως πρέπει το παραπάνω τμήμα αλλοδαπών».

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου
ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων

«Περικοπές» στην εκπαίδευση, «συγχώνευση» - κλείσιμο σχολικών μονάδων
Στη φετινή σχολική χρονιά το δημόσιο σχολείο έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις από την
οικονομική πολιτική των περικοπών και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, που υπαγορεύεται από τις αποφάσεις του Μνημονίου. Περιορίστηκαν οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων μέσα από τις σχολικές επιτροπές, μειώθηκαν οι μόνιμοι διορισμοί, παρά τον μεγάλο αριθμό των συνταξιοδοτήσεων (περίπου 11.000 εκπαιδευτικών), επεκτάθηκε η…


χρήση της ελαστικής απασχόλησης (ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ),
υποβαθμίστηκε η ενισχυτική διδασκαλία, συμπτύχθηκαν τα σχολικά τμήματα με αύξηση
του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Το επόμενο βήμα είναι η συγχώνευση-κλείσιμο
σχολικών μονάδων.
Όμως, όλα τα παραπάνω μέτρα επηρεάζουν αρνητικά τόσο την ποιότητα των
εκπαιδευτικών υπηρεσιών που προσφέρει το δημόσιο σχολείο, όσο και τα
εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις
νησιωτικές περιοχές, όπως οι Κυκλάδες, με τις γνωστές δυσκολίες
μετακίνησης εξαιτίας της διασποράς του πληθυσμού, η εφαρμογή των
παραπάνω μέτρων επιτείνει τις ανισότητες και τα μορφωτικά, κοινωνικά και
οικονομικά προβλήματα του νησιωτικού πληθυσμού, στην τοπική αυτοδιοίκηση
του οποίου μετακυλίεται μεγάλο μέρος των δαπανών των σχολείων διά μέσου
της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».
Το μέτρο της συγχώνευσης-κλεισίματος σχολικών μονάδων εξυπηρετεί τις
σκοπιμότητες της περικοπής δαπανών, ωστόσο, δημιουργεί νέα προβλήματα:
Αυξάνει την αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών, επιβαρύνει τους μαθητές και
τους γονείς τους με το πρόβλημα της ασφαλούς μετακίνησης και του
διευρυμένου (λόγω της διπλής διαδρομής) ωραρίου απασχόλησής τους,
δυσχεραίνει την ασφαλή εποπτεία των μαθητών σε πολυπληθή σχολεία,
καταργεί οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ενώ οδηγεί στη μετακίνηση του
πληθυσμού στα ημιαστικά κέντρα συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ερήμωση
των μικρών και απομακρυσμένων χωριών.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να μην κλείσει –καμία– σχολική μονάδα και να
τεθούν ως ανώτατα όρια μαθητών ανά τμήμα: 15 στα Νηπιαγωγεία, 20 στα
Δημοτικά, 25 στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, 20 στις Κατευθύνσεις των
Λυκείων και στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, 10 στα Σχολικά
Εργαστήρια. Ζητάμε επίσης την αντικατάσταση κάθε ελαστικής μορφής
εργασίας με μόνιμους διορισμούς, την αύξηση των δαπανών για την παιδεία,
την μη-επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών, ιδιαίτερα όταν όλα
αυτά σχετίζονται με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν οι
ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών, όπως η δική μας.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η παρέα του Παπανδρέου οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό! (ατάκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ)…

olympiada

Έχουν απασφαλίσει εκεί στο Κόντρα!

Το τι ακούστηκε χθες, δεν περιγράφεται. Το πανηγύρι ξεκίνησε από το θέμα της Θράκης όπου ο Παπαδόπουλος είπε το μνημιώδες: Αυτός ο Δρούζας (σσΟ: Ο …Άννας;;) που παριστάνει τον υπουργό εξωτερικών, κοιμάται;

Την απάντηση βέβαια για το τι κάνουν στο ΥΠΕΞ την δώσαμε χθες όταν αναφερθήκαμε στο θέμα.

“Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οργισμένοι με τον Παπανδρέου και την παρέα του).

Η περιβόητη πραξικοπηματική πράξη δικαιώματος υπογραφής των “επικαιροποιήσεων” του μνημονίου από Παπακωνσταντίνου – Προβόπουλο χωρίς να περνούν από την βουλή, συνιστά κατάλυση της δημοκρατίας.

Κάθε φορά που παίρνουμε δόση, υπογράφουμε καινούριο μνημόνιο.

Μας κυβερνούν ηλίθιοι και ανεπάγγελτοι.

Αυτοί είναι παιδική χαρά στην χώρα που καταστρέφεται.

Αυτά και άλλα πολλά. Ελπίζουμε να κλείσει σύντομα το κανάλι γιατί μας παίρνει …την πελατεία!

Γ. Παπαθανασίου: Η αλήθεια για το δημόσιο χρέος την περίοδο της ΝΔ

Την 31/12/2003 το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν 182. δισ. ευρώ και την 31/12/2008 διαμορφώθηκε σε 262 δισ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 80 δισ. ευρώ. Πού πήγαν αυτά τα χρήματα:

-50 δισ. πήγαν για την πληρωμή τόκων, στο δημόσιο χρέος που κληρονόμησε η Νέα Δημοκρατία.
-10 δισ. πήγαν για την πληρωμή αμυντικών εξοπλισμών που είχαν παραγγελθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί ΝΔ.
- 2,5 δισ. πήγαν για χρέη Νοσοκομείων που βρήκε η ΝΔ από προηγούμενα χρόνια.
- 7 δισ. πήγαν για υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή από τα 80 δισ, τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και αν συνυπολογίσουμε το 2009, χρονιά που το Δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά πολύ, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες, λόγω της διεθνούς κρίσης, η συνολική εικόνα δεν αλλάζει. Στο τέλος του 2009, το χρέος ήταν 298 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 116 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2003.

Στο διάστημα 2003 – 2009 οι τόκοι που πληρώθηκαν ήταν 61 δισ. ευρώ, 20 δισ. ήταν οι δαπάνες για εξοπλισμούς, χρέη νοσοκομείων και ταμεία που αναλύσαμε παραπάνω. Άλλα 5,2 δισ. καλύπτουν τις δαπάνες για την απόκτηση προνομιούχων μετοχών των τραπεζών και την αύξηση κεφαλαίου του ΤΕΜΠΜΕ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και στήριξης του τραπεζικού συστήματος. Τα υπόλοιπα 30 δισ.
περίπου είναι το έλλειμμα του 2009, όπου φρόντισε να το φτάσει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει όμως να σημειώσουμε, ότι η αύξηση του χρέους το 2009 συνδέεται και με την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να στηρίξει την πραγματική οικονομία, με προγράμματα ενίσχυσης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας (π.χ. εξαγωγές, οικοδομή), που θα είχαν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Το ύψος του δημοσίου χρέους που κληρονομήσαμε, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρέθεσα προηγουμένως, δεν επέτρεπε περαιτέρω επέκταση των προγραμμάτων αυτών.

Όσον αφορά εξάλλου, την αναθεώρηση του χρέους για το 2009 και τα προηγούμενα χρόνια από τη Eurostat, το Νοέμβριο του 2010, αυτή δεν οφείλεται στην αποκάλυψη δήθεν κρυφών υποχρεώσεων. Οφείλεται στο γεγονός ότι καταγράφηκαν στο χρέος το γνωστό swap της Goldman Sachs, (που έγινε το 2001, επί ΠΑΣΟΚ, και μας ακολουθεί έκτοτε) και οι συσσωρευμένες οφειλές των ΔΕΚΟ, οι οποίες ήταν γνωστές εντός και εκτός Ελλάδος από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς. Δεν ήταν κρυφά, για παράδειγμα, τα χρέη του ΟΣΕ, του Μετρό, της ΕΡΤ, των αμυντικών βιομηχανιών, κλπ. Ουδέποτε όμως η Eurostat είχε ζητήσει στο παρελθόν να περιληφθούν αυτά στα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης.

Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πάνε για απαγόρευση της εμπορίας της σπιτικής ρακής!!!!

«Κακή είδηση» για τους αγρότες που παράγουν μόνοι τους τσίπουρο και το διαθέτουν στην αγορά επιφύλαξε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς.
Ο κ. Δημ. Κουσελάς στέλνει μήνυμα σε παραγωγούς τσίπουρου και τσικουδιάς επισημαίνοντας ότι δεν θα μπορούν να διαθέτουν οι ίδιοι το τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν αλλά αντίθετα θα πρέπει να δίνουν μόνο σε ποτοποιίες.
Δίνοντας σαφές δείγμα των προθέσεων της κυβέρνησης ο κ. Δημ. Κουσελάς αναφέρει: «Η Κοινότητα συναίνεσε, κατά τις συζητήσεις, το έτος 1992, για την εναρμόνιση των φόρων κατανάλωσης, στη διατήρησή του.....
ιδιαιτέρου αυτού καθεστώτος των εν λόγω επιτηδευματιών [(διημέρων) μικρών αποσταγματοποιών] ακριβώς με το σκεπτικό ότι τούτο αφορά σε πολύ περιορισμένη παραγωγή που προορίζεται για την ίδια χρήση των παραγωγών και όχι για εμπορία, ενώ συνδέεται άμεσα με τις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα του λαού μας.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα της εμφιάλωσης και τυποποίησης του προϊόντος των (διημέρων) μικρών αποσταγματοποιών, τούτο προσκρούει στο κοινοτικό δίκαιο και οδηγεί ευθέως στον αθέμιτο ανταγωνισμό προς τους ποτοποιούς και τους συστηματικούς αποσταγματοποιούς, των οποίων τα αντίστοιχα προϊόντα παράγονται και διατίθενται, όπως προαναφέρθηκε, με πλήρη φορολογία και υπό όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται υπό τη σχετική κοινοτική και εθνική νομοθεσία και κατόπιν συστηματικών ελέγχων των μονάδων παραγωγής αυτών από τις αρμόδιες αρχές, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε αντίθεση και με τον παραδοσιακό χαρακτήρα αυτού ο οποίος διαφέρει οπωσδήποτε από εκείνον του βιομηχανικού προϊόντος που παρασκευάζεται και διακινείται τυποποιημένο σε μεγάλες ποσότητες.
Ακριβώς δε στους λόγους αυτούς οφείλεται η, βάσει των σχετικών διατάξεων (άρθρο 7 πυρ. Ε) του Ν. 2969/01, ρητή απαγόρευση της εμφιάλωσης και τυποποίησης του προϊόντος απόσταξης των (διήμερων) μικρών αποσταγματοποιών».
Ο υφυπουργός Οικονομικών επικαλείται και το καθεστώς των ελέγχων λέγοντας πως «σε ό,τι αφορά στον έλεγχο της παραγωγής και του προϊόντος οι μεν (διήμεροι) μικροί αποσταγματοποιοί υπόκεινται, λόγω και του μεγάλου αριθμού τους, ουσιαστικά σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, οι δε συστηματικοί αποσταγματοποιοί υπόκεινται στο συστηματικό και διαρκή, οι περισσότεροι από αυτούς σε καθημερινή βάση, έλεγχο [έλεγχος της πρώτης ύλης (καταμέτρηση, δειγματοληψία κατά την εισαγωγή στο εργοστάσιο και χημική εξέταση), έλεγχος της όλης παραγωγικής διαδικασίας, διαρκής σφράγιση των αποστακτικών μηχανημάτων και του όλου κυκλώματος της παραγωγής, έλεγχος (καταμέτρηση, δειγματοληψία και χημική εξέταση) του εκάστοτε παραγομένου προϊόντος, έλεγχος της εκάστοτε διακίνησης] από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου μας (Τελωνειακές και Χημικές Υπηρεσίες του Γ.Χ.Κ.).
Ο κ. Κουσελάς ισχυρίζεται ότι «στην περίπτωση ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος των (διήμερων) μικρών αποσταγματοποιών - η εμφιάλωση και τυποποίηση του προϊόντος απόσταξης αυτών, δεν παρέχει καμιά απολύτως διασφάλιση για τον έλεγχο της παραγωγής τούτων ή / και της ποιότητας και ταυτότητας του προϊόντος, τούτου επιτυγχανομένου και μόνον με την εφαρμογή των προαναφερθείσων διαδικασιών και ρυθμίσεων που προβλέπονται προκειμένου για τους συστηματικούς αποσταγματοποιούς».
Αναγνώστης από volosreporter.blogspot.com Bookmark and Share

Αναρτήθηκε από Naxos Fan

ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ Η ΚΕΡΑΤΕΑ
Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει μέχρι και τους καρόδρομους!

Γράφει η Πόπη Σουφλή


Ο χώρο του ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ που γίνεται ΧΥΤΑ!
Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν καλα σχεδιασμένο. Πριν δύο μέρες, πετούσαν ελικόπτερα πάνω από την Κερατεα, προκειμένου να καταγράψουν όλους τους δρόμους που οδηγούν είτε στην Κερατεα , είτε στο Οβριόκαστρο.
Αυτό, οδήγησε την...
Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Σταύρο Ιατρού, σε ετοινότητα και διπλασιάστηκαν οι βάρδιες των εθελοντών που φυλάσσουν τον Οβριόκαστρο.
Τι μπορούσαν να κάνουν όμως οι άοπλοι πολιτες, μπροστά στα οπλισμένα Σώματα Ασφαλείας των ΜΑΤ;
Τι μπορεί να κάνει ο Δαυίδ με την σφεντόνα του, μπροστά στον πανίσχυρο και αρματωμένο Γολιάθ;
Η κυβέρνηση , μπροστά στην εξυπηρέτηση των ξένων και των ντόπιων αφεντικών της, είναι αποφασισμένη να ισοπεδώσει τα πάντα.
Οταν αδιαφορεί για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που καταστρέφει με την πολιτικη της, θα ενδιαφερθεί για την προστασία της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ όπως είναι το Οβριόκαστρο ή το Γραμματικό στο οποίο ανακαλύφθηκαν αρχαία και ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ άρον άρον;

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!!!!
ΚΕΡΑΤΕΑ 11 Δεκεμβρίου 2010 Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ
 ΚΕΡΑΤΕΑ 11 Δεκεμβρίου 2010 Ελεύθερος ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού