slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καθολική απαγόρευση απολύσεων και κατάργηση του «Συν-εργασία» : Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή

Καθολική απαγόρευση απολύσεων και κατάργηση του «Συν-εργασία»
O Nίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τον Μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την κατάργηση του μηχανισμού και σε κάθε περίπτωση την τροποποίηση του άρθρου 31 του νόμου 4690/2020 (ΦΕΚ 104 Α/30.05.2020) που τον συστήνει, ώστε να προβλεφθεί καθολική απαγόρευση των απολύσεων εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Ζούμε ημέρες εικονικής ... πραγματικότητας!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Ο κ. Μητσοτάκης επέβαλε την χώρα σε γενικό Lockdown, οδηγώντας στην καταστροφή χιλιάδες επιχειρήσεις, και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ξέρουμε πότε και αν μπορέσουν να ορθοποδήσουν ξανά.
Συμβουλευόμενος (όπως ισχυρίζεται) λοιμωξιολόγους, οι οποίοι άλλα μας έλεγαν την μία και άλλα την άλλη, και φυσικά με την συνδρομή των ...

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Λ.Τ Νάξου

Προς : Τακτικά μέλητου Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου



Σας καλούμε σε τακτική  συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη  ,   την Πέμπτη  25/06/2020    και ώρα 12:30 μμ     για να συζητήσουμε τα κάτωθι θέματα  :

Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά Το ΚΚΕ θα επανακαταθέσει στη βουλή την τροπολογία που απέρριψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ




            Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά. Αυτό το δίκαιο αίτημα των νησιωτών τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί άμεσα ώστε να δώσει μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες των νησιών. Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμβλυνσης των συνεπειών, λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών και την κάνουν πιο ακριβή. Επιπλέον τώρα που πλήττονται σκληρά από τη νέα οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει υποστεί ο τουρισμός από την πανδημία του “νέου κορωνοϊού”.
            Τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και .......

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Εξοπλισμός του Πυροσβεστικού Σώματος – Ειδικός σχεδιασμός για τα μικρά νησιά – Μεταστέγαση Πυροσβεστικού Σώματος Ρόδου τα τρία θέματα της σύσκεψης

Σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου με τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη σύσκεψη, στην οποία παρευρέθησαν ο Συντονιστής Αιγαίου και Κρήτης Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου 
Αρχιπύραρχος Βασίλειος Κοκμοτός, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου Πύραρχος Ιωάννης Τσιτσικάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Αντιπύραρχος Νικήτας Βενιός, συνοδευόμενοι από τον Επιπυραγό Φώτιο Ματσούκα, τον Υποπυραγό Γεώργιο Παπαθανασόπουλο και τον Πυρονόμο Απόστολο Λουλουδάκη, επικεντρώθηκαν σε τρία ζητήματα: τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, την εκπόνηση ειδικού σχεδίου για τα μικρά νησιά και τη μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί της Ρόδου, από το κέντρο της πόλης στις παρυφές, στο σημείο, όπου έχει επιλεγεί για την ανέγερση και των εγκαταστάσεων του Συντονιστικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας.

«Να λειτουργήσει σε μόνιμη βάση πλωτή υγειονομική μονάδα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και να" θωρακιστεί" η δημόσια υγεία των νησιωτών μας»



ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δεδομένη την ανάγκη για περαιτέρω " θωράκιση" της δημόσιας υγείας στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Περιφέρειας μας καταθέτουμε την πρόταση για δημιουργία και λειτουργία πλωτής υγειονομικής μονάδας.