slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ο καφές, η γάτα και η διαπλοκή»


Άρθρο του πολιτευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Βακόνδιου
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος πολιτικός ηγέτης ο οποίος έθεσε και οριοθέτησε τον ορισμό της διαπλοκής.

Έκτοτε πέρασαν είκοσι πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ο αστικός και πολιτικός μύθος ήθελε τη διαπλοκή να συνωμοτεί εις βάρος της αριστεράς.

Για έναν περίεργο λόγο η διαπλοκή καταγγελλόταν επί είκοσι πέντε χρόνια από τις πολιτικές ηγεσίες (κυρίως της αριστεράς), αλλά ταυτόχρονα οι πολιτικές ηγεσίες δεν αναγνώριζαν ότι για να υπάρξει διαπλοκή απαιτείται η συμμετοχή των πολιτικών και βεβαίως οι ηγεσίες της αριστεράς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί σε αυτό το χρονικό διάστημα η αριστερά ήταν η ευνοούμενη των εκδοτών.

Η εξήγηση είναι απλή.

«Παράλληλο πρόγραμμα» με λουκέτα στα Νοσοκομεία…


Από την Κρήτη και τη Ρόδο έως την Λευκάδα την Πρέβεζα και την Κοζάνη, καταφθάνουν καθημερινά οι ειδήσεις για τα κλεισίματα, την υπολειτουργία, τη συρρίκνωση και την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών δημόσιας υγείας.Είναι η εφαρμογή των μνημονίων που στερεί από τους πολίτες το ύψιστο αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας και αποδεικνύει ότι

«Τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν δικάζονται»


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Σύρου σχετικά με τις διώξεις για τα επεισόδια κατά την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη Σύρο
Μετά τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, 11 συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη την Δευτέρα 7 Μάρτη.
Λαμβάνοντας υπ” όψιν την ακραία κοινωνική αναταραχή που

Σύντομα ΘΑ επαναλειτουργήσει ο Αστυνομικός Σταθμός στη Νάουσα της Πάρου


Σύντομα θα επαναλειτουργήσει ο Αστυνομικός Σταθμός της Νάουσας της Πάρου. Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 1/3 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στη σύσκεψη αυτή που έγινε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δ. Αναγνωστάκη, παρουσία και ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας, υπήρξε θετική ανταπόκριση στο

Συρμαλένιος: «Γίνεται τεράστια προσπάθεια να μείνει το Νεώριο ανοικτό»


Μικρές εγκαταστάσεις, με ανάπτυξη υβριδικών συστημάτων είτε με αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας είτε με μικρά φράγματα, θα μπορούν να δώσουν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά των Κυκλάδων και θα πρέπει να υποστηριχθούν, όπως δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο Ν. Συρμαλένιος δήλωσε ότι πράγματι γίνεται προσπάθεια από

Απόλλωνας, και πάλι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

 
Σε κατάσταση έκτατης πολιτικής Προστασίας ο Απόλλωνας της Νάξου
 Στην κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας (στην οποία συμπεριλαμβάνεται  ο οικισμός Απόλλωνα) του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της Π.Ε. Νάξου προέβη  με απόφασή του κατόπιν σχετικής εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης.
 Όπως δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης

Δήμος Νάξου: Διευκρινίσεις σχετικά με την απένταξη έργων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μετά την παρερμήνευση της απόφασης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με την απένταξη 42 έργων σε όλο το Νότιο Αιγαίο από σύνολο 140 ενταγμένων πράξεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου», οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Όπως ακριβώς αναφέρεται στην απόφαση 900/29-02-2016 του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, «η πράξη έχει ολοκληρωθεί ως προς το φυσικό και οικονομικό της αντικείμενο». Τα εν λόγω έργα έχουν ήδη πληρωθεί από το

Μικρός οδηγός για Μυστικούς Δείπνους!

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
Με γάτες ράτσας ή κεραμιδόγατους ο μικρός οδηγός Μυστικών Δείπνων αποκτά ιδιάζουσα πολιτική βαρύτητα μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ μεγαλοεκδότη και μεγαλοπολιτικού. Και το γεγονός θα έμενε άνευ ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας αν δεν είχαν συμβεί γεγονότα που αλλάζουν άρδην το μηντιακό μας σκηνικό. Φανεροί και Μυστικοί δείπνοι πολιτικών, μας έχουν κατακλείσει τον τελευταίο καιρό και στη συνέχεια ακούμε διαψεύσεις ή κύκλους να μεταφέρουν τα πολιτικά μηνύματα και τις προβλέψεις των εθνοσωτήρων μας! Τα γεύματα ή δείπνα που σερβίρονται μπορεί να είναι από φάβα με λάκκο ή ακόμη και φιλέτα καλά ψημένα μέχρι και Καμένα!
Η Ελλάδα όλη είναι ένα απέραντο καφέ – μαγειρείο. Είναι οι μοναδικές επενδύσεις που γίνονται από νέους και παλιούς ανέργους και σε λιγότερο από ένα

Ναξιακό ρεκόρ το σύνολο σχεδόν των τηλεοπτικών καναλιών (MEGA, ANT1, ALPHA, ΣΚΑΪ, STAR και ΕΡΤ) έπαιζε Νάξο και το Ναξιώτικο γλέντι . στο Γαλάτσι

Ο σεφ Στέλιος  Κορρές και  το επιτελείο του  άναψαν τα  κάρβουνα  στις οκτώ το πρωί στο  περιβάλλονντα χώρο  του κλειστού Ολυμπιακού Σταδίου στη Βεϊκού στο  Γαλάτσι να ψήσουν   50 αρνιά, 3000 καλαμάκια, 500 κιλά Ναξιώτικη πατάτα,   Γραβιέρες, σαλάτες, άφθονο κρασί όλα εκλεκτά     προϊόντα   της Νάξου  προσφορά της

Μήνυμα «ζωής» έστειλε ο Γιάννης Βρούτσης

Μήνυμα «ζωής» έστειλε ο Γιάννης Βρούτσης
       
Της Άντζελας Πεΐτση


Δέκα λεπτά από τη ζωή του προσέφερε στους Ναξιώτες συμπολίτες του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, δίνοντας αίμα υπέρ του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.
Ο βουλευτής Κυκλάδων έστειλε το μήνυμα της ελπίδας, της ανθρώπινης συνεισφοράς και της

Σιατίστης: ''Η κατάρρευση της Πατρίδας μας ήταν σχεδιασμένη''

 Του Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης
κ. Παύλου   Romfea.gr
Δέν ξέρω ἐάν ἐδῶ πού φτάσαμε ὑπάρχει ἐλπίδα καί ἔξοδος ἀπό τή δύσκολη ὥρα πού περνᾶμε. Ἐάν ὑπάρχει ὅμως ἕνα ἐνδεχόμενο ἐλπίδας, αὐτό μόνο ἀπό τό λαό μπορεῖ νά προέλθει, ἐάν μπορέσει νά συνετισθεῖ, ἐάν μπορέσει νά μετανοήσει, ἐάν μπορέσει νά ἀναλάβει τίς εὐθῦνες του.
Οἱ ἐξουσίες στάθηκαν ἀδύνατες, γιατί ὑπῆρξαν λίγες σέ ποιότητα. Οἱ κατά καιρούς ἐξουσίες πού κυβέρνησαν αὐτό τόν τόπο, στάθηκαν ἀνίκανες καί ἕνα καθαρό μάτι διαβλέπει ὅτι δέν ἔχουν πλέον τήν δυνατότητα νά βοηθήσουν τήν Πατρίδα. Ἐάν μποροῦσαν θά τό εἶχαν κάνει. Ὄχι δέ μόνον δέν ἔκαναν καλό,

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μάρτιν ΣουλτςΕπιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτζ, με αφορμή τη διοργάνωση εκδήλωσης στο ΕΚ όπου έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι οργανώσεων που προωθούν αλυτρωτικές θέσεις κατά της χώρας μας, απέστειλαν ο επικεφαλής της ΚΟ της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, και η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κ. Εύα Καϊλή.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αφορά τη διοργάνωση εκδήλωσης στο

Ξεφάντωμα στην πλατεία του Γλινάδου

 
Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλυνάδου "Αγιος Νικόδημος" μας προσκαλεί την προσεχή Κυριακή (06/03) και ώρα έναρξης 13:00 στη πλατεία του χωριού όπου έχουμε έναν ξεχωριστό γάμο... Με βιολιά, τσαμπούνα και ενδεχομένως και κορδελάτους ή μασκαράδες καθότι έχουμε μπει για τα καλά στις γιορτές των Αποκριών. Βάλτε το πλατύ σας χαμόγελο και απολαύστε μία όμορφη και ξηχωριστή εκδήλωση... Αξίζει το κόπο...

10+1 προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το αγροτικό


Ύστερα από σχετική δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε πρόσφατη συνάντησή τους, δόθηκαν σήμερα στους εκπροσώπους των αγροτών οι προτάσεις του Κόμματος για τα αγροτικά ζητήματα.

Τις προτάσεις ανέπτυξαν - και παρέδωσαν εγγράφως - στην αντιπροσωπεία των αγροτών ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου.

Οι βασικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα αγροτικά ζητήματα προβλέπουν:

ΦΩΤΟ-Κράξιμο από ΝΔτες στον Άδωνι για την αβάντα στον Χατζηνικολάου

Ο Νίκος χατζηνικολάου έχει ταυτιστεί από το μέσο ΝΔίτημε πολέμιο της ΝΔ και η αβάντα στο πρόσωπό του προκαλεί εκνευρισμό, αντιδράσεις και απογοήτευση.