slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Νίκος Συρμαλένιος στο πλευρό των 17 συμβασιούχων υπαλλήλων του Νοσοκομείου Νάξου

Δήλωση συμπαράστασης Νίκου Συρμαλένιου στους αγώνες των υπάλληλων του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου που εργάζονται μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
Στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν 4000 Συμβασιούχοι μέσω του ΟΑΕΔ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου,  υπηρετούν αυτή τη στιγμή 17 συμβασιούχοι με το ειδικό αυτό πρόγραμμα των 4000 στην υγεία, σε διάφορες ειδικότητες, οι οποίοι εργάζονται ανελλιπώς με συμβάσεις που ανανεώνονται από το 2017 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή. Συμμετέχουν στα προγράμματα εργασίας όλου του 24ώρου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.Δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει το ΕΣΥ να καταρρεύσει εν μέσω πανδημίας. Ακύρωσε την προκήρυξη προσλήψεων που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις με την έναρξη της κρίσης, αλλά και δεν φρόντισε για τη μετατροπή των συμβάσεων τόσο των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου όσο και των εργαζομένων με προγράμματα του ΟΑΕΔ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Οι δεκαεπτά (17) συμβασιούχοι με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου, εργάζονται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, εκπαιδεύτηκαν, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και θα πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου, όπως και όλων των συμβασιούχων στη Δημόσια Υγεία, σύμφωνα και με την πρόσφατη Απόφαση (11-02-2021) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Από την πλευρά μου και ως βουλευτής Κυκλάδων, όπως άλλωστε γνωρίζετε, πάντα ήμουν και θα είμαι στο πλευρό όλων των εργαζομένων. Εκφράζω την υποστήριξή μου στις κινητοποιήσεις σας και θα συνεχίσω να είμαι αρωγός στους δίκαιους αγώνες σας με κάθε πρόσφορο μέσο, με παρεμβάσεις, ερωτήσεις και αναφορές.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ!!!


Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κυκλάδων
Νίκος Συρμαλένιος                                                                                                         Αθήνα, 10-04-2021Φίλιππος Φόρτωμας: Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα αναπτυξιακά έργα των Κυκλάδων


Συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Ξιφαρά πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια των οποίων έθεσε το θέμα της επέκτασης και βελτίωσης των αεροδρομίων της Μήλου, της Νάξου της Πάρου και της Σύρου, αλλά και το φλέγον θέμα για το έργο ανάπτυξης του λιμένα της Τήνου. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Κυκλάδων ζήτησε ενημέρωση από τους αρμόδιους, αναφορικά με την πορεία των εν λόγω έργων και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την υλοποίηση και ολοκλήρωσή τους.

Γ. Χατζημάρκος: 18 επενδύσεις σε νησιά των Κυκλάδων στον Αναπτυξιακό ΝόμοΓ. Χατζημάρκος: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ταυτόχρονα και αισιόδοξο το γεγονός ότι η τοπική επιχειρηματική κοινότητα σταθερά σχεδιάζει και υλοποιεί επενδύσεις που δίνουν εισόδημα και θέσεις εργασίας στα νησιά μας»

---------------------------------------------------------------


Συνεχίζεται αμείωτο το ενδιαφέρον της αγοράς για επενδύσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με τις δύο Διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, να υποδέχονται σημαντικό αριθμό αιτήσεων επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16 περί του καθεστώτος ενισχύσεων Γενικής Επιχειρηματικότητας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία- «Ο κ. Μητσοτάκης κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους με κατάργηση 8ώρου και απλήρωτες υπερωρίες – Μη διανοηθεί να φέρει αυτό το έκτρωμα στη Βουλή»
«Ο κ. Μητσοτάκης κηρύττει πόλεμο στους εργαζόμενους με κατάργηση 8ώρου και απλήρωτες υπερωρίες – Μη διανοηθεί να φέρει αυτό το έκτρωμα στη Βουλή»

 13/4/2021

Ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε με τις σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις καταργεί το 8ωρο, θεσπίζει δεκάωρη εργασία με απλήρωτες τις υπερωρίες και με ατομικές συμβάσεις, ώστε ο εργαζόμενος να είναι πλήρως αποδυναμωμένος και να υποχρεώνεται να αποδεχτεί τους όρους του εργοδότη υπό την απειλή απόλυσης.

Παρουσίαση από τον Αλέξη Τσίπρα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας -Τρίτη 13 Απριλίου

 

  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει σήμερα, Τρίτη 13 Απριλίου, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε οικονομικό μανιφέστο χωρίς τον Τσακαλώτο


Τις βαθιές εσωκομματικές συγκρούσεις στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον πόλεμο που διεξάγεται στο παρασκήνιο ανάμεσα σε στελέχη που πρωταγωνίστησαν την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 ανέδειξε η αναγγελία της εκδήλωσης για την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη λίστα των ονομάτων που θα σηκώσουν το βάρος της επικοινωνίας των θέσεων του κόμματος με την κοινωνία και τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, απουσιάζει το όνομα του πρώην τσάρου Ευκλείδη Τσακαλώτου που το τελευταίο διάστημα έχει επιλέξει να παρακολουθεί τις εξελίξεις από απόσταση ασφαλείας.

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για την ψήφο των αποδήμων


Κατατέθηκε στη Βουλή πριν από λίγο το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με τίτλο «διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων εξωτερικού» που τροποποιούν τον νόμο για την ψήφο των αποδήμων έχουν ως εξής:

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν για τις ηλικίες 50 - 59 και 50 - 54

Στις εξελίξεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού και τις ημερομηνίες για το άνοιγμα νέων κατηγοριών εμβολιασμού αναφέρθηκαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Έντονη ανησυχία σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε, απόψε κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία τόνισε πως η Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρακολουθεί προσεκτικά όλα τα τρέχοντα δεδομένα από τους διεθνείς οργανισμούς.

Γιάννης Κωνσταντάκης ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΩΝΟΥ ΝΑΞΟΥ: Ένα δημόσια ευχαριστώ για τον Φλώριο Χωριανόπουλο.

Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι της Κορώνου, σας παρουσιάζω τον άνθρωπο που θα μας βοηθήσει να στήσουμε τα Λαογραφικά μας Μουσεία και του εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την προσφορά του: Ααισθάνομαι ότι έχω την υποχρέωση να πω ένα ευχαριστώ στον φίλο Φλώριο Χωριανόπουλο ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μου, να έρθει στην Κόρωνο και να θέσει υπόψη μας όλες του τις εμπειρίες για το πως θα οργανώσουμε τα νεοσύστατα Λαογραφικά μας Μουσεία. Πέρα απ' αυτό έθεσε τον εαυτό του στην διάθεσή μας για να στήσουμε τα Λαογραφικά μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ🤣🤣Και ο Γιάννης Δημαράς στο κόμμα Τράγκα -Υπέγραψαν διακήρυξη συνεργασίας

Την συνεργασία του με το κόμμα του πρώην βουλευτή Γιάννη Δημαρά, «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών», ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ιδρυτής του κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι».


Έτσι, μετά την συνεργασία του με τον Νίκο Νικολόπουλο, το νέο κόμμα του Γ. Τράγκα δημοσιοποίησε και την πολιτική συνεργασία με τον Γιάννη Δημαρά. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Δημαράς εξελέγη στο παρελθόν βουλευτής με το ΔΗΚΚΙ, του Δημήτρη Τσοβόλα, το 1996, με το ΠΑΣΟΚ τρεις φορές και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ως το 2012.

Νέα fake news Παππά για δήθεν βλάβες στα λεωφορεία

Σε νέα διασπορά fake news προχώρησε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μετά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε 40 μεταχειρισμένα λεωφορεία από τα οποία κανένα δεν εκτελεί δρομολόγια, καθώς η πλειονότητα παρουσιάζει βλάβες, κάτι το οποίο διέψευσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και οι εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο στο Ρέντη.

Η «αυτοψία» Παππά στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ:

Last Point (Διάλογοι): Η Ιστορική διαδρομή του Ευάγγελου Αβέρωφ


Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στις 19.00, θα ολοκληρώσει τις διαδικτυακές της συναντήσεις, για αυτήν την περίοδο, με ένα αφιέρωμα στην "Ιστορική διαδρομή του Ευάγγελου Αβέρωφ"

Καλεσμένοι στους "ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ" θα είναι σημαίνοντα πρόσωπα που είχαν άμεση σχέση μαζί του και οι οποίοι θα μας αναλύσουν διάφορες πτυχές της ζωής του. Θα μας μιλήσουν για.... 

Συνέχεια κειμένου... 

Γιώργος Χατζημάρκος Ας μιλήσουμε λοιπόν για χυδαιολογία κ. Νεκτάριε Σαντορινιέ.

Όπως έχω ξαναπεί, δεν συνηθίζω να σχολιάζω ή να απαντώ στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, αλλά όλοι οι κανόνες έχουν και τις εξαιρέσεις τους.
Σε μια 100% πολιτική απάντηση, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, επέλεξε να μιλήσει για χυδαιότητα. Επέλεξε !
Παρεμπιπτόντως, η απάντηση αυτή θυμίζει πολύ τίς απαντήσεις της γνωστής "παρέας", με την οποία βέβαια, έχουμε επίσης πει, οτι δεν θα συμπεθεριάζανε αν δεν ταιριάζανε.