slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Στη μνήμη της Ελένης Σ.» της του ΓΕΛ Παρου Διευθύντριας Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου



«Στη μνήμη της Ελένης Σ.»


Την περασμένη Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 αναχώρησε για τη γειτονιά των αγγέλων, μια μαθήτριά μας, η Ελένη η οποία αποφοίτησε την περασμένη σχολική χρονιά από το Γενικό Λύκειο Πάρου. Η Ελένη που είχε συμπληρώσει τα 18 τον Δεκέμβρη, αντιστάθηκε με γενναιότητα και ψυχική ανάταση στη νεοπλασματική ασθένεια που τήν χτύπησε όταν ήταν στη Β΄ Λυκείου, δίνοντάς μας ένα σπουδαίο μάθημα ζωής· αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις, έκανε όνειρα, κατάφερε να πραγματοποιήσει τον στόχο της να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να μπορεί να προσφέρει στα παιδιά που τόσο αγαπούσε. Ποτέ δεν παραπονέθηκε, χαμογελούσε στις δυσκολίες και εξακτίνωνε την αισιοδοξία της στους γύρω της.

Τα παιδιά του Σαγκρίου γνώρισαν την Ένωση και τα προϊόντα της

Τα πάντα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τα ποιοτικά και πεντανόστιμα προϊόντα της έμαθαν τα παιδιά από το Σαγκρί!
Σε αυτό το πανέμορφο χωριό της κεντρικής Νάξου με την έντονη κτηνοτροφική και γαλακτοπαραγωγική δραστηριότητα δεκαετιών, εδώ και μερικούς μήνες το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο «Γεώργιος Ιωάννου Μαϊτός» υλοποιούν ένα αξιέπαινο ενημερωτικού χαρακτήρα project. Στόχος τους, να φέρουν κοντά τους μικρούς τους μαθητές στην διαδικασία της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων στην Σύρο με τον Υπεύθυνο Περιφερειακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Μένιο Κορομηλά - Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στη Σύρο

Το νησί της Σύρου επισκέφτηκε ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Μένιος Κορομηλάς και η αναπληρώτρια Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων Φλώρα Μαλασίδη, που είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν νέους που δραστηριοποιούνται στον τόπο τους και να συζητήσουν για τις προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας κ

Επίσκεψη της Βουλευτή Κυκλάδων κ. Κατερίνας Μονογυιού στα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου μεταξύ της βουλευτού Αικατερίνης  Μονογυιού και των μελών του διοικητικού συμβουλίου .Η συνάντηση αυτή έγινε επ' ευκαιρίας της επίσκεψης της κυρίας βουλευτού στο νησί μας λόγω της εορτής του Αγίου Νικολάου του Πλανά. Ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Κουτελιέρης αφού εξέφρασε εκ μέρους όλου του ΔΣ τα θερμά συλλυπητήρια στην κ. Μονογυιού για τον πρόσφατο άδικο χαμό του αδελφού της εν συνεχεία την ενημέρωσε για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον  κλάδο. Συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο θέματα:

Τετραήμερη περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού στη Σύρο

 Κατά την τετραήμερη περιοδεία της στη Σύρο η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο Νικόλαο Μπάλση, τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, Πύραρχο Άγγελο Κυρίτση και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου Σταύρο Ρούσσο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας, η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ζητήματα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού καθώς και συζητήθηκαν οι προοπτικές αναπτυξιακών υποδομών που θα αποβλέπουν στη συνεχή εκπαίδευση του πυροσβεστικού προσωπικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιτακτική ανάγκη ίδρυσης Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Μύκονο, που θα καλύψει καθημερινές ανάγκες των νησιωτών.