slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ!


Μέσα από ένα παραδοσιακό γλέντι με μουσική και τοπικές γεύσεις, μαθαίνουμε τη διαδικασία απόσταξης της στροφυλλιάς (ρακής) σε παραδοσιακά καζάνια.
Οι χωριανοί θ’ αναδείξουν το μεράκι και τη φιλοξενία τους, προσφέροντας και βοηθώντας στη διοργάνωση αυτής της γιορτής: Οι αμπελουργοί θα προσφέρουν τα φημισμένα κρασιά τους και ρακή! Οι γυναίκες θα τους συναγωνιστούν, προσφέροντας τα παραδοσιακά εδέσματά τους!


Κρασί, ρακή, ελιές, σύκα, κάθε λογής μεζεδάκι και γλυκό δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα υπέροχο παραδοσιακό γλέντι, στην γραφική πλάτσα της Μονής.




Με πνεύμα αλληλεγγύης
Ελάτε να γλεντήσουμε κόντρα στους καιρούς…

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΞΟΥ: Όλοι στην απεργία στις 28 Νοέμβρη




ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΞΟΥ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
Η απεργία στις 28 Νοέμβρη είναι η απάντηση στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική, στα ψέματα και τις αυταπάτες που επιδίδεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μιλάει για επαναφορά και υποχρεωτικότητα, επεκτασιμότητα των ΣΣΕ, διατηρώντας τους αντεργατικούς νόμους, καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Την ίδια στιγμή εφαρμόζει το νόμο Βρούτση για τον κατώτερο μισθό, που πλέον μετονομάζεται σε νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση. Είναι ο νόμος, που είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και τώρα μαζί με τη ΝΔ τον εφαρμόζει, καταργώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση, με τον εκάστοτε υπουργό, θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήρια, την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "απασχόληση", την "ανεργία", δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει μισθούς και δικαιώματα.

Εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Σαγκρίου

Τριήμερη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Σαγκριου, μέσω του Μπαζάρ που έχουν οργανώσει οι γονείς πλαισιωμένου από μουσική ,χορό, φαγητό ,ποτό δωρεάν.



Δ. Σαρρή: Ο δήμος Πάρου εργάζεται καθημερινά για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πάρος, 21 Νοεμβρίου 2018

Απάντηση αρμοδίας Αντιδημάρχου σε επώνυμη καταγγελία πολίτη, για αυθαίρετες εργασίες-επεμβάσεις στο θαμνότοπο της Τρυπητής

Ως αρμόδια Αντιδήμαρχος και με αφορμή την διαδικτυακή καταγγελία πολίτη αναφορικά με εργασίες ιδιώτη στο θαμνότοπο της Αλυκής, θα ήθελα να ενημερώσω για τα εξής:

Σημεία ομιλίας του Γραμματέα των «Κινήσεων» κ. Μιχάλη Χάλαρη κατά την εκδήλωση «Προς μια πολυεπίπεδη διακυβέρνηση: Ο νέος ορισμός του πολίτη»

 Μιχάλης Χάλαρης


Η νέα κοινωνική πραγματικότητα στους 325 Δήμους και τις 13 Περιφέρειες, όπως διαμορφώνεται από τα αναδυόμενα και εντεινόμενα οικονομικά και κοινωνικά φαινόμενα της ανεργίας, της φτώχιας, του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος, της αύξησης των αστέγων, της αύξησης των φαινομένων της βίας κάθε μορφής, της ενεργειακής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής κρίσης, απαιτούν άλλου είδους προσεγγίσεις.

Από την άλλη η εγγύτητα και η άμεση προσβασιμότητα των πολιτών στους αιρετούς, αλλά και στους τεχνοκράτες σε κάθε περιοχή της χώρας οδήγησε στη διαμόρφωση μιας κατάστασης, όπου οι δημοτικές αρχές έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας με δημιουργικότητα και στοχευμένη αποτελεσματικότητα.

Χ. Κόκκινος: «Οι νησιώτες μας απαιτούν και δικαιούνται καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις»

 


Να αρθεί η απομόνωση των νησιωτών με την βελτίωση των συνθηκών της ακτοπλοΐας, ζήτησε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο ακτοπλοϊκό συνέδριο που διεξήχθη χθες στη Σύρο.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος στο 2ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου: «Αποστολή μας η αλλαγή και η ανάπτυξη των Δήμων μας»

 Φώτης Χατζηδιάκος



Στον πολυποίκιλο - σημαντικό - ρόλο που παίζουν οι Δήμοι στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, στις προκλήσεις και τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν, αλλά και στις προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (απολογιστικής) ομιλίας του στην έναρξη του 2ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΔ με θέμα «Οι Δήμοι μοχλός ανάπτυξης και προόδου των νησιών μας».

Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στην Τήνο


Αποτέλεσμα εικόνας για Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στην ΤήνοΣτην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στην περιφερειακή οδό Τήνου προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της με σκοπό την ασφάλεια των χρηστών του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Απάντηση στο Μανώλη Κεφαλογιάννη από την Φεντερίκα Μογκερίνι για στήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο



Απάντηση στο Μανώλη Κεφαλογιάννη από την Φεντερίκα Μογκερίνι για στήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο:
«Οι κανόνες της νομιμότητας και της Εκκλησιαστικής τάξης είναι απολύτως σεβαστοί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με την επιστολή που απέστειλε στις 19 Σεπτεμβρίου προς την Φεντερίκα Μογκερίνι, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής ζητούσε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στήριξη προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου λόγω της  «επιθέσεως» προς τον ίδιο αλλά και τον Οικουμενικό Θρόνο, από διάφορες προελεύσεις , λόγω της  απόφασης του να αναγνωριστεί –ως είχε το απόλυτο δικαίωμα- το Αυτοκέφαλο στην Ουκρανική Εκκλησία.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:30 η 1ο ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ο.ΝΑ.Σ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σύμφωνα με τα άρθρα 19, 20, 21 του καταστατικού της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) και σε εκτέλεση της από  14 Νοεμβρίου 2018 απόφασης του Δ.Σ., σας καλούμε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:30 π.μ., στη λέσχη του Συλλόγου Απεραθιτών Νάξου, Ανδριτσαίνης 51 Γαλάτσι, τηλ.: 2102132183.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα γίνει την επόμενη Κυριακή  2 Δεκεμβρίου 2018,  στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Σε περίπτωση μη απαρτίας και αυτή τη φορά, η Γενική Συνέλευση θα γίνει, χωρίς άλλη ειδοποίηση, την επομένη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 την ίδια ώρα και βρίσκεται σε απαρτία με όσους αντιπροσώπους και Συλλόγους παρευρίσκονται.
Τα  θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

Συμμετοχή των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό στη Σύρο


Σε επίσκεψη του στη Σύρο τη Δευτέρα 19/11 ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Συρίγο και Νίκο Συρμαλένιο καθώς και το δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, βρέθηκαν στο εργοτάξιο του αεροδρομίου, όπου ξεκίνησε το έργο της επιμήκυνσης του αεροδιαδρόμου.
Το έργο αυτό θεωρείται ζωτικής σημασίας για την πρωτεύουσα του Ν. Αιγαίου, διότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας αλλά και στη διευκόλυνση των μετακινήσεων των επιβατών όχι μόνο προς Αθήνα αλλά και προς άλλες περιοχές.