slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Πάρου υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη




--

Σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Πάρου υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Επίσκεψη στο νησί μας πραγματοποίησε σήμερα, 09 Αυγούστου του 2024, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Κωνσταντίνο Μπιζά, ενώ στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας για θέματα αστυνόμευσης της Πάρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Πάρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευάγγελος Δεναξάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χριστόδουλος Μαούνης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αναστάσιος Κασαπίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άγγελος Άγουρος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εικαστικών Τεχνών κα Άννα Κάγκανη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θεόδωρος Μπιζάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κα Ιωάννα Χανιώτη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Θεμιστοκλής Καρποδίνης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου κ. Μιχάλης Κυριαζάνος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Υποστράτηγος κ. Λουκάς Θάνος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου κ. Πέτρος Βασιλάκης, ο Διοικητής του Α.Τ. Πάρου, Αστυνόμος Β΄ κ. Χαράλαμπος Ρωμανόσογλου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου, της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου, των Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου και του Συλλόγου Καφεστιατόρων Πάρου.

Το λόγο πήρε πρώτα ο Δήμαρχος, στη συνέχεια οι Αντιδήμαρχοι και οι εκπρόσωποι φορέων του νησιού μας. Όλοι  έθεσαν ως πρωταρχικό ζήτημα την υποστελέχωση του Α.Τ. Πάρου και την ανάγκη ενίσχυσης του με μόνιμο προσωπικό για όλο το χρόνο, διότι ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού ολοένα αυξάνεται. Το νησί μας κάθε καλοκαίρι γίνεται πόλος έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών με αποτέλεσμα η υπάρχουσα Αστυνομική δύναμη να αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε ανάλογους ελέγχους, τροχονομήσεις και γενικότερα να μην εξασφαλίζεται με επάρκεια η αίσθηση ασφάλειας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα των Ρομά. Η Πάρος κάθε καλοκαίρι γίνεται προορισμός εκατοντάδων Ρομά που κατασκηνώνουν σε κεντρικά σημεία του νησιού, αμαυρώνοντας την εικόνα του και δημιουργούν εστίες μολύνσεως  σε πολυσύχναστα μέρη. Επαιτούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε διάφορα σημεία, εκθέτοντας τα παιδιά αυτά σε πολλούς κινδύνους. Συμμετέχουν σε εκτεταμένο παράνομο δίκτυο παραεμπορίου, προκαλώντας τεράστιες απώλειες φορολογικών εσόδων στο δημόσιο και στο Δήμο, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στα νόμιμα καταστήματα (σε μια περίοδο που κρίνεται η βιωσιμότητά τους) και κυρίως διαθέτοντας στους καταναλωτές προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν επίσης, τα θέματα υγείας του νησιού μας, η ανάγκη για σύγχρονα σχολεία και ανέγερσης εργατικών κατοικιών για τους Δημόσιους Υπαλλήλους που έρχονται να υπηρετήσουν στο νησί μας. Συγχρόνως, τέθηκε το ζήτημα της υπερδόμησης και της διαχείρισης του νερού.

Ο κ. Υπουργός, αφού ευχαρίστησε όλους για τις τοποθετήσεις τους, υπογράμμισε πως  ο τομέας της ασφάλειας είναι πάρα πολύ κρίσιμος, ο υπ' αριθμόν ένα τομέας, ο οποίος πρέπει από μια Δημοκρατική χώρα να διασφαλίζεται, προκειμένου να αισθάνονται οι πολίτες και οι επισκέπτες ασφαλείς. Οποιαδήποτε ανασφάλεια καλλιεργείται στους ανθρώπους μέσα  από τα media δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Διαπίστωσε πως από την τελευταία του επίσκεψη στο νησί μας, πριν 3 χρόνια, τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί και χρειάζονται αποτελεσματική διαχείριση. Όπως ο ίδιος τόνισε: «Η πολιτική είναι μια τέχνη του να λύνει προβλήματα με τρόπο αποτελεσματικό και να κάνει την ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Για το θέμα των Ρομά υπογράμμισε, πως είναι ένα ευρύτερο κοινωνικό θέμα, το οποίο χρειάζεται άμεση διαχείριση και αντιμετώπιση. Διαπίστωσε πως χρειάζονται ειδικές δυνάμεις κατά τους μήνες της έντονης τουριστικής κίνησης, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την νομιμότητα στο νησί.

Ανέφερε, πως πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι, παρά τις αντιδράσεις που θα δημιουργηθούν. Όπως κατηγορηματικά δήλωσε: «Θα καθαρίσουμε το νησί με τρόπο αποφασιστικό και αμετάκλητο και για την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ειδική προετοιμασία. Η πραγματικότητα στο νησί πρέπει να αλλάξει, για να μπορεί κάθε νομοταγής πολίτης, επιχειρηματίας και επισκέπτης να αισθάνεται ασφαλής». Εξέφρασε την ανησυχία του για την Πάρο. Με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης στη Μύκονο εδώ και τρείς εβδομάδες, τα φαινόμενα παραβατικότητας εκεί έχουν περιοριστεί αρκετά. Παρατηρείται όμως το φαινόμενο, έκνομες παραβατικές δραστηριότητες να μεταφέρονται στην  Πάρο, γεγονός το οποίο πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.  Χρειάζεται να εκπονηθεί άμεσα ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος πριν η χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα στο νησί μας, γίνει χιονοστιβάδα η οποία θα διαμορφώσει μια αρνητική εικόνα που θα το δυσφημήσει. Η νομιμότητα ισχύει για όλους έναντι όλων.

Ακόμα, υπογράμμισε και το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Η αστυνομία διαχειρίζεται τα περιστατικά με ευαισθησία και παράλληλα με αποφασιστικότητα για τη σύλληψη του δράστη. «Όποιος ασχημονεί έναντι στη γυναίκα του και τα παιδιά του, η θέση του είναι στη φυλακή». Αυτή η μορφή βίας έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό μας. Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε είναι η βία και οι συμμορίες ανηλίκων το οποίο είναι ένα φαινόμενο, όπου η Ελληνική Αστυνομία το αντιμετωπίζει με μεγάλη προσοχή.

Επίσης, αναφέρθηκε στα τροχαία ατυχήματα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών καθώς και στο ζήτημα των διαταράξεων. Ως Δημοκρατική χώρα, πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Η ελευθερία του καθενός φτάνει μέχρι εκεί που αρχίζει του άλλου. Η κοινωνική αστυνόμευση αποτελεί προτεραιότητα.

Κλείνοντας τόνισε, πως σκοπεύει να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν το νησί καθημερινά και δήλωσε, πως τον Οκτώβριο προτίθεται να επισκεφτεί πάλι το νησί μας, έτσι ώστε να υπάρξει ένας συντονισμένος σχεδιασμός για την επόμενη τουριστική χρονιά και ευχήθηκε ο Αύγουστος να τελειώσει με την όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα για το νησί.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς στο πλαίσιο της σύσκεψης εργασίας, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την επίσκεψη του στο νησί μας και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για τα θέματα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών. Η συνδρομή του, για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου φέτος το καλοκαίρι μετά και το αίτημα που έθεσα κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ήταν άμεση και καταλυτική.

 

Ως Δημοτική Αρχή, προβαίνουμε σε ενέργειες οι οποίες είναι ενταγμένες σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό ώστε να ανακουφιστούν οι περιοχές που πλήττονται και να αλλάξει η τουριστική εικόνα του νησιού μας προς το καλύτερο.

 

Η ασφάλεια και η πάταξη της παραβατικότητας αποτελούν μείζονα ζητήματα για το νησί μας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι με μεθοδικότητα και επιχειρήματα η πολιτεία ανταποκρίνεται στα υπαρκτά και δίκαια αιτήματα της κοινωνίας μας».

 

 

 

 

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου 

 


 

Στη Μύκονο ο Αντιπεριφερειάχης Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτης: "Χρήσιμος και απαραίτητος ο συντονισμός πριν την υλοποίηση έργων."




 Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Μυκόνου πραγματοποίησε σήμερα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.
 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος του νησιού κ. Χρήστος Βερώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Σπύρος Αποστόλου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης του Δήμου Μυκόνου κ. Δημήτρης Λαζαρίδης.
 Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου τα έργα ύδρευσης που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή να προηγηθούν των ασφαλτοστρώσεων που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό οδικό δίκτυο του νησιού το Φθινόπωρο.
 "Μέσω της εποικοδομητικής συνεργασίας με τους Δήμους και το σωστό κοινό προγραμματισμό, αποδεικνύουμε ότι η υλοποίηση των έργων, όταν γίνεται συντονισμένα, συντελεί στην αρτιότητά τους, αφού αποφεύγεται το φαινόμενο του "ράβε - ξήλωνε" επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως "οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα δώσουν τέλος στη χρόνια παθογένεια των ελληνικών δρόμων".
 Τέλος ο κ. Λεονταρίτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Βερώνη τα σημαντικά θέματα που αφορούν στο νησί, με τους δύο τους να επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά τον κοινό στόχο της δρομολόγησης νέων υποδομών με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο".

Φρένο στα ανεξέλεγκτα χρέη των αθλητικών ομοσπονδιών και νοικοκύρεμα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις με διάταξη του Γιάννη Βρούτση


Γ. Βρούτσης: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για διαφάνεια και εξορθολογισμό σε όλο το φάσμα του αθλητισμού με παρεμβάσεις- σταθμούς- στην οικονομική διαχείριση όλων των αθλητικών φορέων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών»

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : “Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια, υπάρχει αισχροκέρδεια και ακραίος κυνισμός από την κυβέρνηση’’



--

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : "Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια, υπάρχει αισχροκέρδεια και ακραίος κυνισμός από την κυβέρνηση''

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, αναφερόμενος στις υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επισήμανε ότι  υπάρχει η κοινοτική οδηγία 5042 του 2022 που επιτρέπει στα κράτη - μέλη αλλά και στην Ελλάδα να μειώσουν το ΦΠΑ στα εισιτήρια για τους επιβάτες και τα Ι.Χ αλλά η κυβέρνηση αρνείται να το πράξει. Όπως είπε: "Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια, υπάρχει αισχροκέρδεια και ακραίος κυνισμός από την κυβέρνηση'' αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Βούλτεψη ενώ υπενθύμισε και τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για "αρνί Rolls Royce'' λες και το πασχαλινό αρνί αποτελεί είδος πολυτελείας.

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι πολίτες ζητούν από το ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα κερδίσει τις εκλογές και θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

"Είμαι πάρα πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή της παράταξης δεν έχω φύγει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και στα καλά και στα δύσκολα. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ποιος είναι ο Μιχάλης Κατρίνης. Εγώ λέω ξεκάθαρα ότι δεν συμβιβάζομαι με την ιδέα ενός ΠΑΣΟΚ που παλεύει για την δεύτερη θέση με ποσοστά 13% και 15%. Πιστεύω βαθιά σε μια μεγάλη και πλατιά δημοκρατική παράταξη που μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και να είναι κόμμα εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για να διευκολύνει την παραμονή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία ως κυβερνητικός εταίρος.'' ανέφερε ο κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά για την "αιμορραγία'' σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οι 460 θέσεις που έμειναν κενές στις στρατιωτικές σχολές αλλά και το κύμα παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στο Πολεμικό Ναυτικό που οφείλεται σε βαθύτερες αιτίες, όπως η αίσθηση αδικίας, η αναξιοκρατία, οι χαμηλές αμοιβές και η έλλειψη κινήτρων.

"Πέρα από τα οπλικά συστήματα, συντελεστής ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας των ενόπλων δυνάμεων, που πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της Πολιτείας".


--
Με εκτίμηση,

###

Γραφείο Τύπου 

Μιχάλης Κατρίνης
ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Μητροπόλεως 1, 105 57, Αθήνα | Τ: 210 38 10 561  F: 210 37 09 569
Μανωλοπούλου 28, 27 100, Πύργος| Τ: 2621032772-771 (Φαξ)

--
Απεγγραφή



«Η δραστηριότητα του βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Εμμ. Καφούρου την εβδομάδα 5-9 Αυγούστου».

Σημαντικές συναντήσεις για θέματα των Κυκλαδίτικων νησιών πραγματοποίησε και αυτήν την εβδομάδα ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκος Εμμ. Καφούρος.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, ο κ. Καφούρος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη για το φλέγον ζήτημα των επιπτώσεων της λειψυδρίας σε κρίσιμους τομείς του πρωτογενούς τομέα, όπου ειδικά οι κλάδοι της αμπελουργίας και της μελισσοκομίας υπέστησαν ολική καταστροφή! Συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της αυξανόμενης έλλειψης νερού τα τελευταία χρόνια στα νησιά των Κυκλάδων, συνέπεια και της κλιματικής κρίσης, καθώς και η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ενίσχυσης των Κυκλαδιτών για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται εξαιτίας των παραπάνω.
Την Τετάρτη 7 Αυγούστου, ο βουλευτής Κυκλάδων πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στον ΑΔΜΗΕ, παρουσία του δημάρχου Θήρας κ. Ν. Ζώρζου και του προέδρου του λιμενικού ταμείου Θήρας κ. Γ. Νομικού, σχετικά με την πόντιση του καλωδίου για την ενεργειακή διασύνδεση της Σαντορίνης με το δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας.
Κατά τη συζήτηση διερευνήθηκαν οι τεχνικές λύσεις μετακίνησης του καλωδίου χωρίς τον κίνδυνο διακοπών της ηλεκτροδότησης του νησιού και η χωροθέτηση του νέου λιμανιού στην αρχική του θέση.


«Η ΔΑΜΑΡΙΣ» : Ημερίδα Τα μνημεία της φύσης στην πορεία του χρόνου



-Δαμαριώνας, 9 Αυγούστου 2024


 Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεών του, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δαμαριώνα Νάξου «Η ΔΑΜΑΡΙΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μνημεία στην πορεία του χρόνου…». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 19:30, στον Δαμαριώνα, στο προαύλιο του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος.
Θα μιλήσουν κατά σειρά:
Νίκος Προμπονάς, Ερευνητής, Μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας:
Τα μνημεία της φυσικής μας κληρονομιάς μέσα στον χρόνο Αλέκος Ε. Φλωράκης, Δρ Εθνολόγος – Λαογράφος: Γλυπτά του Ευρυβιάδη Λαμπαδίτη στη Νάξο Ευγενία Τζαννίνη, Επίκουρος Καθηγήτρια ΕΜΠ: Προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ Δημήτρης Αθανασούλης, Διευθυντής Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων: Το Κάστρο Απαλήρου στο βυζαντινό σύστημα οργάνωσης της Νάξου και του Αρχιπελάγους

Τη Σέριφο επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

 Τη Σέριφο επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα οδοποιίας που έχει εκτελέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, καθώς και στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Σερίφου.

Παραβατικές πράξεις στην μη αδειοδοτημένη Μαρίνα Νάουσας

 


Παραβατικές πράξεις στην μη αδειοδοτημένη Μαρίνα Νάουσας

Υλοποιώντας παλαιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου,  προχωρήσαμε στην διακοπή της δυνατότητας ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των σκαφών που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα της Νάουσας και τοποθετήθηκαν στον χώρο σχετικές πινακίδες. Τα σκάφη εισέρχονται σε αυτή με ατομική ευθύνη του κυβερνήτη τους.

Μετά από καταγγελίες κατοίκων διαπιστώθηκε πως είχε παραβιαστεί η είσοδος στις χερσαίες εγκαταστάσεις και είχε ηλεκτροδοτηθεί παράνομα ένα από τα PILAR της Μαρίνας, από το οποίο και κάποιοι προχώρησαν στην ηλεκτροδότηση των σκαφών τους.

Ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του χώρου και των ανθρώπων.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο της παράνομης απόρριψης μεγάλου όγκου απορριμμάτων από θαλαμηγούς, κότερα και επιχειρηματίες, στο μη αδειοδοτημένο χώρο της Μαρίνας Νάουσας.

Ο χώρος καθαρίστηκε από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας και ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πάρου, που με την σειρά του προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αδειοδότηση της Μαρίνας Νάουσας και της νόμιμης, αδιάβλητης λειτουργίας της, υπέρ του κοινού καλού.

 

 

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση,
Το Γραφείο Τύπου 

 

 

Ετήσιος χορός Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου, 16.08.24, Γυμνάσιο Σκαδού



 Η  αφίσα του χορού μας, την Παρασκευή 16 του μήνα, στο Σκαδό, με το συγκρότημα της Λέτας & του Πολυχρόνη Κορρέ. Θα υπάρξει και πλούσια λαχειοφόρος αγορά. 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

--
Με εκτίμηση, 
εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου,
--
Η Πρόεδρος, Γαρυφαλιά Μαύρου 
Ο Γραμματέας, Δημήτρης Παρτσινέβελος



Συνάντηση Ε.Α.Σ. Νάξου με Μιχάλη Κατρίνη

Συνάντηση Ε.Α.Σ. Νάξου με Μ. Κατρίνη

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Νάξο ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και, στη διάρκειά της, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δ. Καπούνης, έκανε αναφορά όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στα επενδυτικά σχέδια της Ένωσης. Για παράδειγμα, έγινε λόγος για τις κινήσεις που η Ε.Α.Σ. έχει κάνει για την κατοχύρωση ως προϊόντος προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης των αμνοεριφίων Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού όπως και την ανέγερση τυροκομείου στην ορεινή Νάξο για να παράγεται εκεί το τυρί Αρσενικό Π.Ο.Π.

Επιπλέον, ο Δ. Καπούνης ανέδειξε, για άλλη μία φορά, το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Νάξος και το πόσο αυτό επηρεάζει τον πρωτογενή της τομέα. Μάλιστα, ο Δ. Καπούνης επανέλαβε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας απαιτούν να μη χαθεί «ούτε μία σταγόνα νερό στη θάλασσα», κάτι που, όπως τόνισε, θα συμβεί με την υλοποίηση υποδομών όπως το (στάσιμο εδώ και χρόνια) φράγμα του Τσικαλαριού μα και με την προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου για αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων.

Κατόπιν, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε ξανά πως έχει εκτοξευθεί το κόστος της παραγωγής εξ αιτίας της ακρίβειας, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει την ανάγκη επέκτασης του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές στις Κυκλάδες και σε άλλα νησιά. Εξήγησε, ακόμη, ότι υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το νομικό πλαίσιο που αφορά στις σταβλικές εγκαταστάσεις έτσι ώστε οι παραγωγοί να ενισχυθούν και να ενθαρρυνθούν για τη μετεγκατάστασή τους.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Κατρίνης άκουσε με προσοχή όσα ανέφερε ο Δ. Καπούνης και δεσμεύθηκε ότι θα αναδείξει τα θέματα που συζητήθηκαν.