slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ρητορεία της … υποκρισίας! (Βίντεο)

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ακούγοντας τον κ. Βενιζέλο αναρωτιέσαι, πόσο θράσος χρειάζεται να έχει κάποιος για να κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις!
Χωρίς τσίπα και ντροπή προσπαθεί να μας πλασάρει στο τέλος την άποψη ότι το χαράτσι που μας επέβαλε για το σπίτι μας ...

Για 5η χρονιά ο Απολλώνιος αγώνας δρόμου

To Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οι αθλητικοί φορείς του Δήμου μας θα πραγματοποιήσουν στις 9 Οκτωβρίου 2011, για πέμπτη χρονιά, τον Απολλώνειο αγώνα δρόμου (οι τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή σ’ αυτές αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη).

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσαίου στη Μύκονο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Τη Μύκονο επισκέφθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος. Ο κ. Πουσσαίος μίλησε σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Ανωμερίτη «Χριστόδουλος Καλέργης». Ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για την εξαιρετική σημασία της ανακάλυψης του έργου του Μυκονιάτη Αγιογράφου, όχι μόνο για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μύκονο, αλλά για όλες τις Κυκλάδες και εκτός των ορίων του Νομού και επεσήμανε τα «επίσης εξαιρετικής σημασίας στοιχεία που εξάγουμε μέσω αυτού για τη μεταβυζαντινή αγιογραφία στο νομό μας».

Στη συνέχεια ο κ. Πουσσαίος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Βασίλη Μαργάρα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Αθανάσιο Κουσαθανά - Μέγα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησαν εκτενώς τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το νησί της Μυκόνου.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο την 28 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στην πόλη της Ρόδου και σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία στεγάζεται στο Περιφερειακό Μέγαρο (πρώην Νομαρχία Δωδεκανήσου), με θέματα:

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  28/9/2011 και ώρα 09:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά) στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1) στη Ρόδο με θέματα:

Σύλληψη αλλοδαπής στην Θήρα για εμπόριο ναρκωτικών

Δελτία Τύπου της Γ.Α.Δ. Π. Νοτίου Αιγαίου σχετικά με:
·         σύλληψη μιας (1) αλλοδαπής για εμπορία ναρκωτικών στην Θήρα
·         τροχαίο ατύχημα στην Αμοργό και θανάσιμο τραυματισμό αλλοδαπού
·         εξιχνίαση μιας περίπτωσης κλοπής σε βάρος ημεδαπής στην Θήρα

Εντάξεις έργων σε Άνδρο, Πάρο-Αντίπαρο


Γιάννης Βρούτσης για τον πλήρη εκτροχιασμό του προυπολογισμού με τρομακτικά νούμερα

«Οι τρομακτικές και συνεχόμενες τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές, αλλά συντηρούν την ύφεση και έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι, ότι οι δείχνουν να “διανοούμενοι φωστήρες” της κυβέρνησης αγνοούν ότι πλέον ακόμη και οι συνεπείς και έντιμοι φορολογούμενοι δεν έχουν πλέον να πληρώσουν !!!

Ρίγη συγκίνησης!! Και ο Αβραμόπουλος ζει! Έκανε δηλώσεις για την μαιμού υφαλοκρηπίδα Τουρκίας-Ψευδοκράτους... από τη Μόσχα!

http://www.skai.gr/files/temp/6614FAC20E111325B48959065A89E1F9.jpg[Ζώστηκαν τ' άρματά τους οι δύο sleepers αντιπρόεδροι της ΝΔ που είναι μόνο για τα πολύ δύσκολα!. Έτσι μετά τη χθεσινή ζωντανή εμφάνιση του guest star Δήμα σήμερα εμφανίστηκε και ο άλλος guest star της NΔ... αυτός όμως εμφανίστηκε απ' τη Μόσχα!!! Μετά από 2 μέρες έκανε δηλώσεις για την υπογραφή συμφωνίας μετάξύ Τουρκίας και κατεχομένων για τη μαιμού υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Τούρκοι τρομοκρατημένοι απ' τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου σκέφτονται να γυρίσουν πίσω το Πίρι Ρέϊς που απέπλευσε το μεσημέρι απ' τη Σμύρνη!!]

«Πώς και πότε θα λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την διακοπή της σύμβασης με το ρωσικό νηογνώμονα;»

Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θέμα:
«Πώς και πότε θα λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την διακοπή της σύμβασης με το ρωσικό νηογνώμονα;»

Στην Αστυπάλαια ο Περιφερειάρχης – «Η Πολιτεία υποχρεούται να θωρακίσει υγειονομικά τα μικρά μας νησιά»


Νησί – πρότυπο σε υποδομές αλλά με σοβαρές ελλείψεις στην προσπελασιμότητα (συγκοινωνίες) και στον τομέα υγείας χαρακτήρισε την Αστυπάλαια ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο νησί, με αφορμή τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου, έργο που κατασκεύασε η Νομαρχία Δωδεκανήσου, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Πάρου την Πέμπτη 29/09/2011


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω 27 θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Οι πρώτοι 36 που βγαίνουν σε εφεδρεία ! Φωτογραφία

Δείτε στη φωτογραφία τους πρώτους 36 (μετρημένοι ένας ένας) που βγαίνουν σε εφεδρεία:

Χρυσοχοΐδης: Ετοιμάζεται να πετσοκόψει τις άγονες γραμμές προς τα νησιά

http://img.protothema.gr/A8F2E1267C0CB4BA872C54BE0BA7FC98.jpgΜε βραδυφλεγή βόμβα στα χέρια της κυβέρνησης μοιάζει το θέμα των άγονων γραμμών. Η κακή οικονομική κατάσταση του κράτους και το δυσοίωνο μέλλον που βυθίζει τη χώρα στο οικονομικό χάος θέτουν σε κίνδυνο τη συγκοινωνιακή κάλυψη της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Κλήρωση Β' φάσης Κυπέλλου

Η ΕΠΣ Κυκλάδων ανακοινώνει ότι η κλήρωση της Β' Φάσης του Κυπέλλου Κυκλάδων στο ποδόσφαιρο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26/9/2011 και ώρα 13:00, στα γραφεία της.

Γιώργο μας και στα δικά σου....

Το βίντεο που ακολουθεί ανέβηκε από την ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ και είναι τη στιγμή που το
ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ το 2000.


Ακόμα και ως ΧΟΥΝΤΑ, ξεφτιλισμένοι είναι...


Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Μας έδωσαν 4 λεπτά για 30 ερωτήσεις»


Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν υπάρχει η βούληση να ερευνηθεί η υπόθεση των καταγγελιών σε βάθος και να βρεθεί η άκρη». Η Ζωή Γεωργαντά, μία ημέρα μετά την εξέτασή της από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προβαίνει σε ακόμη μία καταγγελία: «Μας έδωσαν μόνο τέσσερα λεπτά και τριάντα ερωτήσεις...».

Η κ. Γεωργαντά, μιλώντας χθες στην «Ε», αναφέρθηκε και στις κατηγορίες που της απέδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης, κάνοντας λόγο για κλεψίτυπη διδακτορική διατριβή, αλλά και για παράτυπη είσπραξη δύο επιδομάτων από την ίδια. Η καθηγήτρια και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις της στην «Ε» για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 «σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τη Eurostat», λέει ότι θα κάνει μήνυση και αγωγή στον Α. Μακρυπίδη για τα όσα ψευδώς είπε στην Επιτροπή της Βουλής. Πριν, όμως, από αυτό αναφέρθηκε στη διαδικασία.

«Μας υπαγόρευσαν συνολικά περίπου τριάντα ερωτήσεις. Εγώ κρατούσα σημειώσεις και διάλεξα μερικές που είχαν περισσότερη σχέση με τα στοιχεία του ελλείμματος και τη μεθοδολογία με την οποία αυτά επεξεργάστηκαν. Προσπάθησα να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερο εμπεριστατωμένες απαντήσεις εντός του ορίου των τεσσάρων λεπτών που μου έδωσαν. Οταν χτύπησε το καμπανάκι, που σήμανε το τέλος του χρόνου μου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να μου λένε ότι δεν απάντησα σε εκείνο το θέμα, δεν απάντησα στο άλλο το θέμα και διάφορα άλλα. Το θέμα αυτό είναι τρομερά σοβαρό για να δώσεις απαντήσεις σε βάθος», λέει η ίδια.

Αυτό ήταν το πρώτο σημείο της διαδικασίας που δημιούργησε στην ίδια αρνητική εικόνα αναφορικά με το κατά πόσον η πρόθεση όλων των παριστάμενων βουλευτών ήταν αρχικώς να κατανοήσουν και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη διαλεύκανση της δύσκολης, από τεχνική άποψη, ένταξης των ΔΕΚΟ στο συνολικό κόστος της «γενικής κυβέρνησης». Αυτού, δηλαδή, που οδήγησε, σύμφωνα με τις καταγγελίες τόσο της Ζ. Γεωργαντά (http://tinyurl.com/3cn947y) όσο και του Κ. Σκορδά (http://tinyurl.com/3bgjowz), στην τεχνητή διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τη Eurostat, με σκοπό να παρθούν σκληρότερα μέτρα.

Το δεύτερο σημείο της διαδικασίας, όταν δημιουργήθηκε ένταση και άσχημο κλίμα, καταγράφτηκε όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, απευθυνόμενος στην ίδια, τη ρώτησε αν επιβεβαίωνε στην επιτροπή την πληροφόρηση που ο ίδιος διέθετε και η οποία ανέφερε ότι η Ζ. Γεωργαντά είχε κατηγορηθεί πως κατέχει κλεψίτυπη διδακτορική διατριβή που είχε αντιγραφεί από έκθεση του ΟΗΕ για το ίδιο θέμα. Αλλη κατηγορία, από τον ίδιο βουλευτή, ήταν ότι την περίοδο που ήταν λέκτορας εισέπραττε το ίδιο επίδομα από δύο διαφορετικές πηγές. Τι λέει η ίδια γι' αυτές;

«Πρόκειται για λάσπη. Η διδακτορική μου διατριβή ουδεμία σχέση είχε με αυτά που είπε ο βουλευτής, ούτε για "υπεργολαβίες σε υπανάπτυκτες χώρες" ούτε τίποτα τέτοιο. Οσον αφορά τα επιδόματα, επρόκειτο για τη γνωστή ΑΤΑ, που το 1986, για ένα μικρό διάστημα, την εισέπραττα και από το Πανεπιστήμιο και από το ΚΕΠΕ - Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Υπηρεσιακά έπρεπα να γίνει επιλογή, και όταν έγινε, τα χρήματα επεστράφησαν στη δεύτερη, γιατί επέλεξα να πληρώνομαι από το Πανεπιστήμιο.

Για όλα αυτά θα κάνω μήνυση και αγωγή στον κ. Μακρυπίδη, αλλά θα ενημερώσω και το Πανεπιστήμιο του Λιντς, από όπου έλαβα το διδακτορικό μου τίτλο, για τα όσα λέει ένας Ελληνας βουλευτής. Βέβαια, κανείς από τους παρευρισκόμενους βουλευτές δεν απάντησε όταν ρώτησα γιατί όλα αυτά που λένε σήμερα δεν τα έψαχναν όταν με διόριζαν».

ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΙΔΕΩΝ



του Ακη Πυρπιλιδη

Αδέλφια η χρεοκοπία είναι πρό των πυλών καί κατά την γνώμη μου είναι απλά θέμα χρόνου. Όσα ευρώ  και να πάρουμε το βαρέλι δεν έχει πάτο. Πήραμε λοιπόν και την 6η δόση.   Μετά;   Πάλι απειλές;  Πάλι έκτακτα μέτρα; Τα λαμόγια της Ευρώπης που μας κατεύθυναν τεχνιέντος στην νομισματική μας ενοποίηση, για να αυξηθεί έτσι η παραγωγή τους,  αλλά και να μειώσουν την ανεργία στα κράτη τους, κατάφεραν να μας κάνουν να καταναλώνουμε ασύστολα, και να δανειζόμαστε από τους ιδίους με ληστρικά επιτόκια.  Τα δικά μας λαμόγια από την άλλη,  έκαναν αυτό που ήξεραν.  Τσακωνόντουσαν στα τηλεοπτικά παράθυρα κατηγορώντας ο ένας τόν άλλον, για τό ποιός έφαγε τά πιό πολλά.
Ο Πάγκαλος ήταν …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ: Μεταχρονολογημένη απορία του Απόστολου Κων. Ψαρρά


Μετά τα όσα δημοσιεύτηκαν και ακούστηκαν για την υπόθεση των «κουμπάρων», «ημετέρων», γαμπρών, ξαδέλφων & φίλων στο Δήμο Νάξου, για «μαϊμουδιές», εντάλματα και βαρίδια, θα περίμενε κανείς ότι την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ θα ακολουθούσε μια «ΚΛΕΙΣΤΗ» αντίστοιχη επιστολή, με την οποία ο συντάκτης της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ» θα αναγνώριζε τις υπερβολές και τις ανακρίβειες που περιείχε η επιστολή του.
Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο, αφού από την «ΑΝΟΙΧΤΗ» επιστολή ήταν φανερό ότι ο συντάκτης ήταν αποφασισμένος……