slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Άδωνις αποδομεί τη θέση ΣΥΡΙΖΑ για τα Πανεπιστήμια μέσω Ποδέμος

Αιχμές για τη θέση του Σύριζα για τα πανεπιστήμια και τη σχέση τους με τους Ποδέμος αφήνει ο Άδωνις Γεωργιάδης με σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο

Γλυνός: Να συζητηθεί η δήμευση των Ιαματικών Πηγών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αίτημα του κ. Μανώλη Γλυνού και τη Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του σχεδίου νόμου για τη δήμευση των Ιαματικών Πηγών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες

Να γίνει συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο προκειμένου τα μέλη του να πάρουν θέση και να ζητήσουν την απόσυρση του σχεδίου νόμου, για την δήμευση των Ιαματικών Πηγών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, ζήτησε με επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός.

Η επιστολή του στην πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Α Δεληγιάννη είναι η ακόλουθη:

Άμεση παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την προκήρυξη θέσεων και την τοποθέτηση γιατρών σε νησιά των Κυκλάδων


Σε συνεργασία που είχα την 1η Φεβρουαρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. κ. Ροϊλό κατέθεσα επιστολή για τις ανάγκες  νησιών των Κυκλάδων  σε ιατρικό προσωπικό, και προτάσεις για την τοποθέτηση οπλιτών γιατρών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους. Άμεσα ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε για τις κενές θέσεις γιατρών του νομού Κυκλάδων τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή και, έτσι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοποθέτηση οπλίτη – γιατρού στις Κυκλάδες, με κοινή Απόφαση των δύο υπουργών, στις 6 Φεβρουαρίου. Η τοποθέτηση του οπλίτη - γιατρού στο Κουφονήσι πραγματοποιήθηκε μέχρι να καλυφθεί η θέση από μόνιμο γιατρό. Παράλληλα, έγινε προκήρυξη πέντε θέσεων ειδικευμένων γιατρών  για τέσσερα νησιά των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν οι θέσεις:

Συνάντηση με Τασούλα ζητάει ο Τσίπρας για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Επιστολή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθούν την Τετάρτη, έτσι ώστε να του εκθέσει εκ του σύνεγγυς τις παρατηρήσεις του για ανησυχητικά ζητήματα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκθέτει αναλυτικά στην επιστολή του συγκεκριμένα ποιες διαδικασίες θεωρεί κρούσματα αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την κυβερνητική ανικανότητα κατά την κακοκαιρία

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό.  Άφησε στην τύχη της την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της χώρας αν και γνώριζαν εδώ και δέκα ημέρες για την έλευση της κακοκαιρίας. Έκλεισαν χθες την εθνική οδό και έκοψαν την χώρα στα δύο χωρίς να ενημερώσουν τους πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον παγετό ολόκληρες περιοχές για ώρες, τα Μέσα Σταθερής τροχιάς- πράγμα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα- υπολειτουργούν, η Περιφέρεια και ο κ. Πατούλης αποδείχθηκαν ανίκανοι να κρατήσουν ανοιχτούς δρόμους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Αν οι πολίτες δεν ταλαιπωρούνταν θα λέγαμε ότι είναι μια κυβέρνηση για γέλια. Δυστυχώς όμως είναι για κλάματα.

Ο Τσίπρας δεν ήταν ατύχημα. Επιλογή των Γερμανών ήταν!

Το αφήγημα που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα ατύχημα της ιστορίας έχει ένα σοβαρό ελάττωμα: Παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο λεγόμενος διεθνής παράγοντας τον ανέχτηκε, αν δεν βοήθησε στην άνοδο του
Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε το καλοκαίρι του 2015. Εκείνο που έγινε το καλοκαίρι ήταν τα αποκαλυπτήρια. 
Τρία κόμματα περίμεναν την «συνεργασία» με το «νέο». Οι ΑΝΕΛ που το κατάφεραν, το Ποτάμι που ακόμη περιμένει και ο ΓΑΠ που... δεν πέρασε την βάση…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.

 

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Νάξου & Μικρών   Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Νάξου και Χαλκείου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έχοντας υπόψη:

α) το άρθρο 67 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

β) το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020),

γ) το με  αριθμ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, 

δ) το με αριθμ. πρωτ. 1822/16-03-2020 έγγραφο του........

Σουβλάκια λαχανικών ζυμωμένα με την ξακουστή και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τα οποία συνοδεύει δροσερή σως τζατζικιού!

Ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο και τόσο νόστιμο, για να γεμίσει το τραπέζι σας γεύσεις και αρώματα από τη Νάξο, την Ελλάδα, τη Μεσόγειο!

Βρείτε στο βίντεο όλα τα υλικά αλλά και τις οδηγίες για την εκτέλεση αυτής της συνταγής, που υλοποιήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines.

 


«Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη νέα προκλητική τουρκική NAVTEX στο κέντρο του Αιγαίου που δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου»

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη νέα προκλητική τουρκική NAVTEX για την πραγματοποίηση ερευνών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου, στο κέντρο του Αιγαίου για την περίοδο από 18 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τονίζει ότι η νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Με τη νέα προκλητική αυτή ενέργεια η τουρκική πλευρά προσχηματικά επικαλείται το διάλογο ενόψει των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, για την ειρηνική επίλυση της μεταξύ μας, μίας διαφοράς της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής ζώνης που αναμένεται να συνεχιστούν αυτή τη φορά στην Αθήνα το πρώτο πενθήμερο του Μαρτίου.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

Λ/Χ ΝΑΞΟΥ: «ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ».

 

1. Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικού Δελτίου Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ (Ελληνικό, 16-02-2021/1000 υτο) σας ενημερώνουμε:

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΙΚΑΡΙΟ: ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 25.00 ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 17/04 υτς ΒΟΡΕΙΟΙ 8 Ή 9 BF ΚΑΙ ΑΠΟ 16/16 υτς 9 Η' 10 BF.

2. Λαμβάνοντας υπόψη αφενός, την απήχηση και την αμεσότητα που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο κοινό και αφετέρου το εύρος των αναγνωστών, ακροατών και θεατών που διαθέτει το κάθε μέσο, επιθυμούμε να κάνουμε χρήση του χώρου (εφημερίδων) και του χρόνου (ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού) με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο μακρά δημοσίευση και .....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ FOODEXPO GREECE 2021, 29 Μαΐου -1 Ιουνίου 2021»

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19 και θέτοντας πάντα ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, προτίθεται να συμμετέχει  στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2021,  που θα πραγματοποιηθεί  29 Μαΐου -1 Ιουνίου 2021.

Τρολάκια και «Αυγή» στόχευσαν σήμερα τον Υποφάντη

Χρήστος Μυτιλινιός  
Συνηθισμένοι στη γνωστή τακτική
«Τρεντάρει» πρώτο το όνομα του συναδέλφου Υποφάντη σήμερα στο Twitter.
Γιατί;

Γιατί ενώ έκανε τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορούσε και μετέφερε ακριβώς την κατάσταση στη χιονισμένη εθνική οδό, του «την πέσανε» τα τρολάκια τα γνωστά. 

Ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης για την χιονόπτωση στην ορεινή Νάξο


 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω χιονόπτωσης στο ορεινό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων.

   Στο οδόστρωμα του κεντρικού επαρχιακού δικτύου έχει απομακρυνθεί  το χιόνι (ένα μηχάνημα καθαρίζει από Απόλλωνα προς Κωμιακή – Κόρωνο – Σταυρό Κεραμωτής και ένα από Φιλώτι – Δανακό – Απείρανθο). 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις» – Σύσταση στους κατοίκους της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής

Newsroom eleftherostypos.gr
Καιρός: Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας η Πολιτική Προστασία στην οποία παρακινεί τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή́ σχεδιασμό́ των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Η ανακοίνωση