slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Ξεκατίνιασμα" δυο βουλευτίνων των ΑΝ.ΕΛ



Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι βουλευτίνες των Ανεξάρτητων Ελλήνων "ξεκατινιάζονται"! Γιατί η Ραχήλ Μακρή εξόργισε την Μαρίνα Χρυσοβελώνη;....
Η βουλευτής Μαγνησίας. κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με την ιδιότητα της αναπλ. Γραμματέως της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισημαίνει σε σχέση με το σημερινό παραπολιτικό της εφημερίδας «Ελλάδα αύριο» που αποτελεί αναπαραγωγή χθεσινής δημόσιας δήλωσης της βουλευτή Κοζάνης του Κινήματος Ραχήλ Μακρή:

Εγκαταλείπουν τη «γραμμή» για απεργία


Ρεπορτάζ: Τριανταφύλλου Αντώνης
Έντονα φορτισμένη είναι η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Από τις τοποθετήσεις αρκετών προέδρων διαφάνηκε η πρόθεση ο κλάδος να απαντήσει δυναμικά στο ζήτημα της επιστράτευσης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέλευση των προέδρων κατατέθηκε πρόταση από το προεδρείο (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) για να μην γίνει η απεργία. Υπέρ της απεργίας η πρόταση της μειοψηφίας του προεδρείου (Παρεμβάσεις).
Δήλωση Αρβανιτόπουλου: «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα .....

Δικαστικοί επιμελητές στο ΠΑΣΟΚ για έξωση!


Δικαστικοί επιμελητές βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην Ιπποκράτους, καθώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων το ΠΑΣΟΚ χρωστάει αρκετά ενοίκια και κινδυνεύει με έξωση.

Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, γλίτωσε -έστω προσωρινά- την έξωση, καθώς σύμφωνα με το thepaper.gr δεσμεύθηκε πως σύντομα θα πληρώσει μέρος των ενοικίων που χρωστάει κι έτσι οι επιμελητές αποχώρησαν.

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε πως από το ΠΑΣΟΚ δεν επιβεβαιώνεται η συγκεκριμένη είδηση, τονίζοντας πως το Κόμμα χρωστάει μόνο δύο ενοίκια και δεν πήγαν ποτέ επιμελητές στο κτίριο.

Τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ πάντως είναι δεδομένα και το κόμμα ετοιμάζεται να επιστρέψει στα παλιά του γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου και το ενοίκιο είναι σημαντικά μικρότερο.

Η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να γίνει τον Ιούλιο. 

Τι έγραψε η Νατάσα Καραμανλή για την Αντζελίνα Τζολί


Η Νατάσα Καραμανλή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι χειρουργός με ειδικότητα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
Η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη από την ενέργεια της Αντζελίνας Τζολί η οποία πραγματοποίησε διπλή. Η Νατάσα Καραμανλή έγραψε χαρακτηριστικά: «Στα μάτια όλων μας, είναι τώρα πιο όμορφη από ποτέ. Ας γίνει το πρότυπό μας».

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων έχουν ως σκοπό τη διαφύλαξη και βελτίωση της υγείας και ευεξίας του πληθυσμού της Περιφέρειας.
 Για την υλοποίηση του σκοπού οργανώνει  Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας και αναπτύσσει δράσεις  και συνεργασίες  με φορείς που  δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης νοσημάτων.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ου ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 
σας προσκαλεί στα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος κτηρίου 
του 1ου Παιδικού Σταθμού Χώρας Νάξου 
την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και ώρα 9:00 π.μ 

Ο Δήμαρχος 
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 
Εμμανουήλ Νικ. Μαργαρίτης

Ξεπουλήματα νησιών ονειρευτείτε και καταγγέλλει ο Νίκος Συρμαλένιος

Η κυβέρνηση παραχωρεί στο ΤΑΙΠΕΔ εκατοντάδες στρέμματα γης στις Κυκλάδες.Να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στα σχέδια αποικιοποίησης των νησιών μας.
Μετά τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και με πρόσχημα την ψευδεπίγραφη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας χάριν των «επενδύσεων» και της επίτευξης «ρευστότητας» στην αγορά, η τρικομματική συγκυβέρνηση υλοποιώντας τα μνημονιακά υπεσχημένα στους δανειστές, προχωρά στην παραχώρηση στο.....

Στη βουλή η δικογραφία για Κουσελά


Τι καταγγέλλει ο εφοριακός

Στη Βουλή έφθασε η δικογραφία εναντίον του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, για υπόθεση η οποία αφορά παρέμβασή του το 2011 ώστε να μην γίνει καταλογισμός ΦΠΑ σε θυγατρική των ΕΛΠΕ ενόψει νομοθετικής ρύθμισης του θέματος.

Τη δικογραφία απέστειλαν, μέσω του Αρείου Πάγου, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και βασίσθηκε σε αναφορά του εφοριακού υπαλλήλου Ελευθέριου Γκόσιου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έγινε προφορική παρέμβαση από τον τότε υφυπουργό, κάτι που ισχυρίζεται και ο προϊστάμενος της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης Νικόλαος Πετράκης.

Ο κ. Γκόσιος κατήγγειλε «μεθόδευση με πολιτική χροιά «προκειμένου να ευνοηθεί φορολογικά η εταιρεία «Επιχείρηση Πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης – Σκοπίων – ΒΑΡΔΑΞ Α.Ε.» (θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων) «με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το δημόσιο συνολικά με το ποσό των 33.885.769,42 ευρώ από την επιστροφή και την διαγραφή αντίστοιχου ποσού φόρων, που επιβάρυναν την εταιρεία».
 

«Ήθελα να δει το πανό της Σύρου όλη η Ευρώπη»

printezis 1
Είχε βάλει στο μάτι το πανό της Σύρου από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και ευχόταν να κερδίσει ο Ολυμπιακός το κύπελλο, ώστε να πανηγυρίσει μαζί με αυτό και να το δει όλη η Ευρώπη. Αυτό δηλώνει ο δις πρωταθλητής Ευρώπης, Γιώργος Πρίντεζης που ανέβηκε και φέτος στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ κρατώντας το πανό της αγαπημένης του πατρίδας.
Σε συνέντευξή του στο Cyclades24, αναφέρεται στο μυστικό της επιτυχίας του φετινού Ολυμπιακού για να φτάσει στο repeat, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι η αγάπη του για την Σύρο τον βάζει σε σοβαρές σκέψεις να μείνει μόνιμα στο νησί όταν σταματήσει την ενεργό δράση.
Επίσης, εκφράζει την πίστη του ότι η Σύρος έχει.....

Δελτίο Τύπου της ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σύρου για την Πολιτική Επιστράτευση των Καθηγητών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Η Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Σύρου χαιρετίζει θετικά την απόφαση που έλαβε η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων για τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση παρά την πολιτική επιστράτευση που επέβαλε η τρικομματική κυβέρνηση.

Κάτω από το 5% το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου!!!

Evangelos-Venizelos-PASOK
Κάτω ακόμη και από το ψυχολογικό, πολιτικό όριο του 5% βρίσκεται δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπει από τη μέτρηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. To Κίνημα, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου κινείται στο 4,8%, ενώ ακόμη και με αναγωγή στα έγκυρα δεν ξεπερνάει το ....

«Νόμος και τάξη» { ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ } για τα τραπεζοκαθίσματα στη Νάξο


trapezokathismata-naxosnow.gr

Το μείζων ζήτημα της διάθεσης δημόσιου χώρου στις επιχειρήσεις της Νάξου συζητήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι σε διευρυμένη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης.

Στη σύσκεψη εκτός του δημάρχου συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Μαμουζέλος και Τζίμης Καραπάτης, οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Χώρας και Αγίου Αρσενίου, Σπύρος Παπαδόπουλος και κ. Μαργαρίτης, οι πρόεδροι Μαζικής Εστίασης Γιάννης Παπαδόπουλος, Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Βαγγέλης Στρατούρης, Ένωσης Ξενοδόχων Λευτέρης Στρατούρης, Ενοικιαζομένων δωματίων Γιώργος Κάβουρας, του συλλόγου υπαλλήλων στα καταστήματα εστίασης Κυριακή Καπούνη, ο κ. Μάκης Συμεώνογλου κ.ά.

Αγορά μηχανήματος - σάρωθρο - καθαριότητας από το Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου

5.jpgΤο Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου, αγόρασε για τις ανάγκες καθαριότητας του νησιού  ένα όχημα-σάρωθρο. Το νέο όχημα- αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη εικόνα καθαριότητας που πρέπει να έχουν οι δρόμοι του νησιού μας.

Οι πρώην σύντροφοι ρωτούν……

 Πόσα θες να μας τρελάνεις;
....Πόσα θες να μας τρελάνεις;
O πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, με σημερινή ανακοίνωσή του επανέρχεται σε ένα θέμα με το οποίο θα έπρεπε να είχε ασχοληθεί όταν ήταν γραμματέας. Tα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως έρχεται να ......

Υπέρ της απεργίας ψήφισε το 75% της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων

apergia ekpaideytikon
Σε απεργία επιθυμούν να κατέβουν οι εκπαιδευτικοί της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων στο ξεκίνημα των επερχόμενων πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό αποφασίστηκε στη Γενική Σύνελευση της Τρίτης. Άγνωστο είναι ακόμη αν θα υπάρξουν προβλήματα ή όχι στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και από την Τετάρτη θα ξεκινήσει η αποστολή των δελτίων πολιτικών επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς. 
Καθοριστικότερη ημέρα είναι η Τετάρτη 15 Μαϊου, όπου το σύνολο των .....

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης

Οριακό προβάδισμα 0,9% στην πρόθεση ψήφου παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό ότι θα ψηφίζατε», ΝΔ απαντά το 21,6% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 22,1% τον Απρίλιο) και ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το 20,7% (22,3%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,4% (9,7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6% (5,9%), το ΠΑΣΟΚ με 4,8% (5,4%), το ΚΚΕ με 4,5% (5,1%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (4,4%).

ΝΑΞΟΣ: Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο του Λυκείου


Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου: «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης και Σήμανσης Χώρας Νάξου», σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 16-05-2013 στον κόμβο που βρίσκεται στο Γενικό Λύκειο θα ισχύσουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως αυτές προβλέπονται από την εγκεκριμένη Κυκλοφοριακή Μελέτη. Ο εν λόγω κόμβος, ο οποίος απεικονίζεται παρακάτω, είναι κυκλικός και έχουν ισχύ οι νέες πινακίδες που έχουν τοποθετεί. Η τελική διαμόρφωση του κόμβου, μετά την απομάκρυνση της προσωρινής εργοταξιακής περίφραξης και........

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 11ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.

Παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. την 17η ΜΑΪΟΥ 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00μ.μ. για τακτική συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα ημερησίας διάταξης :
1.     Διοργάνωση φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου παλαίμαχων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έγκριση δαπάνης.
2.     Διοργάνωση παγκυκλαδικού τουρνουά ακαδημιών......

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
Το Υπουργείο Παιδείας και η μνημονιακή συγκυβέρνηση, τον τελευταίο χρόνο προσπαθούν να επινοήσουν τον καταλληλότερο μηχανισμό που θα επιτρέψει τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οδηγώντας την εκπαίδευση στο μεσαίωνα και το σκοταδισμό, εις βάρος πάντα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.Πρώτα ήρθε η αξιολόγηση, οι συνεχείς πειθαρχικές διώξεις, οι επιθεωρήσεις και το.....

Δελτίο τύπου για εκδήλωση του συλλόγου δασκάλων Νάξου και Αμοργού

 «Στα πέρατα της χώρας, στις εσχατιές της παιδικής λογοτεχνίας»

 Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων στα πλαίσια της προσπάθειάς του να γεφυρώσει τη δράση του και εκτός Νάξου και κινούμενο αντίθετα από τη λογική της πολιτικής ηγεσίας που βλέπει την εκπαίδευση και τους μαθητές της ως αριθμούς, φιλοξενεί στο νησί της Αμοργού το συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Κώστα Χαραλά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!

Σε συνεργασία και κοινή δράση  προχώρησαν οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Φιλώτι κατά την περίοδο της  Μεγάλης Εβδομάδας στο χωριό  μας. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φιλωτίου, ο Σύλλογος Φιλωτιτών, ο  Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ», ο Σύλλογος Γυναικών Φιλωτίου και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων  του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με σκοπό να προσφέρουν σε κατοίκους  του χωριού μας που για διάφορους  λόγους δεν θα.....

μπορούσαν να γιορτάσουν της Άγιες αυτές ημέρες όπως θα ήθελαν. Έτσι προχώρησαν και ετοίμασαν  κάποιες τσάντες  οι οποίες περιείχαν  μέσα λαμπάδες, τσουρέκια, κόκκινα αυγά, κουλουράκια και σοκολατένια  αυγά για τα μικρά παιδιά και τα πρόσφεραν στις οικογένειες αυτές. Η κίνηση αυτή είχε άμεση αποδοχή  από όλους και αυτοί που  δέχτηκαν τα δώρα αυτά ευχαρίστησαν θερμά  την επιτροπή, που απαρτίζονταν από  ένα μέλος από το κάθε σύλλογο. Αυτό όπως είναι φυσικό ευχαρίστησε  όλους που προσπάθησαν  να ολοκληρωθεί  αυτή η κίνηση και τους έδωσε κίνητρο  για να το επαναλάβουν στο μέλλον .
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή η προσφορά αναφέρονταν  σε 85 οικογένειες του Φιλωτίου και  κοντά σε 320 άτομα.
Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το SUPER MARKET Κουτελιέρης που πρόσφερε δωρεάν όλα τα υλικά που χρειάζονταν για τα κουλούρια αλλά και τους ιδιοκτήτες αρτοποιείων
Δέτση Μιχάλη,
 Μουστάκη Εμμανουήλ,
 Σουλή Βασίλειο,
 Λιόφαγο Δεμένεο και 
Κορρέ Στυλιανό  που πρόσφεραν  δωρεάν τα τσουρέκια.   


ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!

ΝΑΞΟΣ: Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό Δίκτυο Νήσων Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 Πνευματικό Κέντρο Πρώην Σχολής Ουρσουλινών