slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νησιωτική Πολιτεία:κάποιοι θεωρούν το Δήμο και τις Υπηρεσίες του,σαν επιχείρηση ιδιοκτησίας τους



Η δεοντολογία, η δημοκρατία, ο πλουραλισμός και η διαφάνειας στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες έχουν το δικό τους λίκνο και αυτό βρίσκεται στα έγκατα του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας e-naxos.eu αναρτήθηκε φαρδιά πλατιά η απάντηση γνωστού αντιδημάρχου στην πρόταση μας για ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου για την Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, πλην όμως, από.... «παραδρομή» όπως εικάζουμε, «ξέχασαν» να αναρτήσουν και την δική μας πρόταση, και την δική μας ανταπάντηση.
Κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν το Δήμο και τις

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση της αρμόδιας υπουργού Οικονομικών που προανήγγειλε την προσαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αναλυτικά η ερώτηση:

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γλείφει εκεί που έφτυνε και υπέγραψε κείμενο πανομοιότυπο με αυτό της προηγούμενης παράτασης


Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση παριστάνει μέσα την σκληρή, ενώ στις διεθνείς επαφές της παραπαίει μεταξύ αυτάρεσκης αφέλειας και εναγώνιου εξευμενισμού μπας και καλύψει κάποια επείγουσα ταμειακή ανάγκη χωρίς να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. 

Όταν στις 27.2 θέσαμε το θέμα της υπογραφής, από τον Υπουργό Οικονομικών,  της παράτασης της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» χωρίς έγκριση της Βουλής, τονίσαμε ότι αυτό έγινε για να μη δηλωθεί πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση γλείφει εκεί που έφτυνε και υπέγραψε κείμενο πανομοιότυπο με αυτό της προηγούμενης παράτασης που παραπέμπει στην κυρία σύμβαση και άρα ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό.

Ζητήσαμε με αίτηση κατάθεσης εγγράφων το υπογεγραμμένο κείμενο για να το δουν επιτέλους οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ακόμη το περιμένουμε.

Χωρίς πάτο ο πολιτικοϊδεολογικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ



Τα ΟΥΚ φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων. Αλλά με τέτοιον ανεύθυνο Υπουργό Άμυνας τι άλλο θα περίμενε κανείς; 

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο και για πρώτη φορά μπλόκαραν το ψήφισμα για την 25η Μαρτίου λόγω των Τζιχαντιστών που θα στείλει ο ανερμάτιστος υπουργός / πρόεδρος των ΑΝΕΛ / ιδεολογικός ανανεωτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα όμως πάνω από όλα είναι ο πολιτικοϊδεολογικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη  συστολή  δεν υπάρχει; Γίνανε τυφλά υποχείρια του κ.  Καμμένου;

Θα ζητήσει κανείς ευθύνες από αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το «ελεύθερο» να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας;

Όλοι οι καυγάδες περιπτερά-Άδωνι – ΒΙΝΤΕΟ

Καλά κάνει ο Αδωνις και συνεχίζει να πηγαίνει... του τη λέει στα ίσια του λαϊκιστή περιπτερά και τον κάνει πύραυλο
Όσοι παρακολουθούν τακτικά τις εκπομπές του Γιώργου Παπαδάκη είναι βέβαιο ότι δεν ένιωσαν έκπληξη όταν τον είδαν να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως συνέβη σήμερα. Οι δύο άνδρες έχουν πρωταγωνιστήσει κατά καιρούς σε επικούς καυγάδες, τους οποίους σας θυμίζει το enikos.gr.

Ανακοίνωση για τους κτηνοτρόφους της Νάξου

τυρια
Προσθήκη λεζάντας
Εν μέσω του Πάσχα οι Ναξιώτες στήνουν τους πάγκους τους στην οδό Μιαούλη, στο Ψυρρή επιδεικνύοντας τα πιο διαλεχτά τυριά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού που παράγονται και φτιάχνονται με παραδοσιακό τρόπο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
         Το Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου καλεί όσους κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων ενδιαφέρονται να καταχωρηθούν στο μητρώο κτηνοτρόφων  για ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων να προσέλθουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου, έχοντας μαζί τους  το μητρώο αιγοπροβάτων και την ταυτότητα τους.
         Από το Τμήμα Κτηνιατρικής Νάξου

Δήλωση - γρίφος του υπ. Οικονομικών Βαρουφάκης: Να είστε μαζί μας και μετά τη ρήξη

Η δήλωση αυτή δημιουργεί ερωτηματικά για το τι εννοούσε ο υπουργός σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την οικονομίαΑίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του υπ. Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη σε συζητήσεις του με πολίτες στα Χανιά, «Να είστε μαζί μας και μετά τη ρήξη!».
Ο υπουργός έκανε βόλτα στα Χανιά, στα οποία πραγματοποιούσε επίσκεψη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, όταν τον πλησίασε μια

Η ηγεσία της Ν.Δ στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ!( ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΙ ,ΣΤΑΜΑΤΙΔΕΣ

Η έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης και κυρίως από την πλευρά της κεντροδεξιάς, στερεί από τον Αλέξη Τσίπρα την δυνατότητα να κάνει ελιγμούς στο εσωτερικό του κόμματός του και να περάσει έτσι την νέα του πολιτική, εκείνη της στροφής στον ρεαλισμό. Δεν μπορεί να επικαλεστεί τον κίνδυνο πτώσης της κυβέρνησής του, αφού η εναλλακτική σε αυτή την περίπτωση είναι εκείνη του Δημήτρη Σταμάτη. Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει άθελά της τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ευρωσκεπτικιστές της

Προσέκρουσε στον προβλήτα και προσάραξε σε μικρή απόσταση από το λιμάνι Μάχη με τα κύματα δίνει το «Βιτσέντζος Κορνάρος» στην Κάσο [βίντεο-φωτογραφίες

"Βιτσέντζος Κορνάρος"
Στον προβλήτα του Λιμανιού της Κάσου προσέκρουσε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, το οχηματαγωγό πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος" εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
Σύμφωνα με αρμόδιους του Λιμενικού Σώματος, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των επιβατών ή του σκάφους.
Εξαιτίας  της αυξημένης έντασης των ανέμων που επικρατούσε το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα και στη συνέχεια στην "εγκλωβίστηκε"  σε μικρή απόσταση απο την ακτή πάνω στον κυμματοθραύστη του λιμανιού.

Το πλοίο, που ξεκίνησε στις 7 το βράδυ από την