slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Στο Φανάρι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης»

Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα έγινε σήμερα Παρασκευή δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη φιλοξενία του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τόνισε ότι αποτελούν πάντα τιμή και χαρά οι συναντήσεις μαζί του, τον πνευματικό ηγέτη των Ορθοδόξων που δίκαια έχει χαρακτηριστεί Πράσινος Πατριάρχης λόγω των πολύ σημαντικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για το Περιβάλλον.

Του επισήμανε επίσης την πολύ μεγάλη του

Δήμος Θήρας : Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, Θεοφάνεια & Κυριακή (6 & 7 Ιανουαρίου 2024)

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΗΜΟΤΩΝ

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους δημότες σχετικά με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από το  Σάββατο 06/01/2024 μέχρι την Κυριακή 07/01/2024 το οποίο εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (έγγραφο 1/05.01.2024). 

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα του Σαββάτου (06-01-2024) έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη Ελλάδα και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ/ΕΜΚ, πιο αναλυτικά :

Στην Άνδρο αύριο ο Γιάννης Βρούτσης μαζί με την Ολυμπιονίκη πόλο, Γεωργία Ελληνάκη

ΟΑναπλ. Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη νήσο Άνδρο, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, όπου θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τα Άγια Θεοφάνια.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης θα συνοδεύεται από την Ολυμπιονίκη στην Υδατοσφαίριση (2004) κα. Γεωργία Ελληνάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης θα επισκεφθεί τη Χώρα της Άνδρου και τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου θα παραστεί στη θεία λειτουργία και συνακόλουθα στον αγιασμό των υδάτων.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και ευχές για τον καινούργιο χρόνο, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Άνδρου. Θα ακολουθήσει θα συνάντηση, με τη νέα δημοτική αρχή, το Δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη, την Έπαρχο κα. Άννα Βρεττού, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χώρας Άνδρου κα. Αικατερίνη Κατσιώτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Στεφάνου και όλο το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Βρούτσης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με φίλους και κατοίκους του νησιού.

 

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο της Αμπασάδας για το 2024

  

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2024

Αγροτικά μνημεία της Τήνου: κτίσματα ταπεινά, κοσμήματα του τοπίου

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο τοίχου της «Αμπασάδας» για το 2024, με αφορμή την ομότιτλη διημερίδα που διοργανώθηκε στην Τήνο στις 22 και 23 Απριλίου 2023.

📻Άρχισαν οι... ναυτίες για τις Σπέτσες🤣😜: «Δεν θα πάω, με πειράζει το καράβι» είπε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Άρχισαν οι διαρροές από τη μάζωξη Κασσελάκη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, πρωτοβουλία που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των βουλευτών του κόμματος.
Ήδη ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να μην παρευρεθεί, ενώ η Έλενα Ακρίτα εξέφρασε ενστάσεις για την επιλογή του νησιού, προτιμώντας κάποια πυρόπληκτη περιοχή, όπως έγραψε.

Αμοιβαία δέσμευση συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Σύρου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

  Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, στο γραφείο του, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξη Αθανασίου, ο οποίος συνοδευόταν από τους νεορισθέντες Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου και Εντεταλμένους Συμβούλους του Δήμου. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν θα πάει στις Σπέτσες ( ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΒΙΛΕΣ ) για το κάλεσμα Κασσελάκη - Βαρύ το κλίμα στο κόμμα



Η αντίδραση της Ακρίτα και οι σκέψεις βουλευτών να απέχουν - Ο πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετέχει σε οργανωτικού περιεχομένου συνεδριάσεις

Εκτός του πλαισίου που διέπει την πολιτική δραστηριότητα των πρώην Πρωθυπουργών τίθεται το τριήμερο των συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις 19-21 Ιανουαρίου στις Σπέτσες, γεγονός που ερμηνεύει την απουσία του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εκ του θεσμικού ρόλου του δεν θα παρευρεθεί στην συγκεκριμένη τριήμερη συνεδρίαση, καθώς αυτή αφορά τον συντονισμό των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον συντονισμό, αλλά και τον προγραμματισμό του έργου της ανά τομείς το επόμενο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε, οι πρώην πρωθυπουργοί διαχρονικά δεν έχουν την ίδια κοινοβουλευτική παρουσία με τους υπόλοιπους βουλευτές, ενώ η παρουσία τους κάθε φορά στα πολιτικά συμφραζόμενα δίνει ισχυρή πολιτική νοηματοδότηση, σηματοδοτώντας ευρύτερα ζητήματα, όπως επισημαίνουν οι καλά γνωρίζοντες.

Παρότι οι Σπέτσες ανήκουν στην εκλογική Περιφέρεια της Α΄ Πειραιά, της οποίας ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι σήμερα Βουλευτής, ο κ. Τσίπρας ex officio δεν συμμετέχει σε οργανωτικού περιεχομένου συνεδριάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, διαρροές που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας συσχετίζοντας την επιλογή του συγκεκριμένου νησιού ως μελλοντικής εκλογικής περιφέρειας του Στέφανου Κασσελάκη λογίζονται ως «άνευ αντικειμένου», καθώς οι πρώην Πρωθυπουργοί κατέρχονται στην εκλογική περιφέρεια της επιλογής τους και χωρίς σταυρό, λαμβάνοντας το σύνολο των ψήφων της επικράτειας και αφήνοντας ανεπηρέαστη την σταυροδοσία για τους υπόλοιπους υποψήφιους.

«Γιατί στις Σπέτσες;»: Ανάρτηση Ακρίτα για το τριήμερο στο νησί - Άνω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, καζάνι που βράζει φαίνεται ότι είναι για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόσκληση Κασσελάκη στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες μέσα στον Ιανουάριο.

Το βαρύ κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αποτύπωσε η Έλενα Ακρίτα, η πρώτη βουλευτής που αντέδρασε στην πρόταση Κασσελάκη, καθώς με δημόσια ανάρτησή της το πρωί της Παρασκευής στο Facebook αναρωτήθηκε «Γιατί στις Σπέτσες;».

«Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβερνηση όλο αυτό τον καιρό» συμπληρώνει η κυρία Ακρίτα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε και στο e-mail που έστειλε εξ ονόματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη εκφράζοντας τη διαφωνία της με το ύφος της επιστολής.

Το κείμενο της ανάρτησης της Έλενας Ακρίτα

«Σπέτσες: επειδή διαβάζω διάφορα που με αφορούν. Και βέβαια θα μπορούσε η συνάντηση εργασίας να γίνει «εκτός Αθηνών» - αν και αυτό θα δυσκόλευε πολύ το έργο των συναδελφων δημοσιογράφων που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μας. Γιατί όμως στις Σπέτσες; Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβερνηση όλο αυτό τον καιρό. Και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις του κόμματος μας. Αυτή είναι η γνώμη μου.Καλημέρα σε όλους!».

Η απάντηση Τζάκρη

Στην - ανεπίσημη - αντίδραση της Έλενας Ακρίτα είχε απαντήσει νωρίτερα η η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είπε ότι «είναι μια υπηρεσιακή επιστολή. Το e-mail σε 142 λέξεις διευκρινίζει διαδικαστικά ζητήματα. Αν εξέλιπε η καλλιέπεια είναι εκ της φύσης της επιστολής, δεν είναι ότι μας τελείωσε το πουμαρό. Δεν μας λείπει η μάχη των εντυπώσεων από μια τέτοια επιστολή».

Ωστόσο η κυρία Τζάκρη δικαιολόγησε τα σχόλια που προκάλεσε η κίνηση Κασσελάκη λέγοντας ότι «είναι τελείως καινούργιο και ξενίζει όπως η πρωτοβουλία του προέδρου να δανείσει το κόμμα».

Η κυρία Τζάκρη υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν υπήρξε καμία αντίδραση γιατί μίλησα με έναν προς έναν με όλους τους βουλευτές» προσθέτοντας ότι «οι περισσότερες συναντήσεις θα γίνουν στο σπίτι του κ. Κασσελάκη με δικά του έξοδα».

Αποκάλυψε, δε, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που έχει κλειστεί από τον πρόεδρο και θα πληρωθεί από τον ίδιο. Οι διαδικασίες θα γίνουν στο σπίτι του. Δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό».

«Είναι δάνειο από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των πανεπιστημίων. Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά και τον απολογισμό των δράσεων και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Η παρουσία 38 ανθρρώπων σε 48 ώρες με 1.200 ώρες που θα είναι δουλειά γιατί τις έχουμε υπολογίσει. Μέσα σε 48 ώρες δεν θα μέινει τίποτα αδιευκρίνιστο ως προς το ποιες είναι οι προθέσεις μας και απορώ γιατί λοιδωρείται» κατέληξε η Θεοδώρα Τζάκρη για την πρωτοβουλία Κασσελάκη για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.

Το τάιμινγκ

Η κίνηση του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη να προσκαλέσει σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στις Σπέτσες, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία, πυροδότησε έναν μακρύ κύκλο εσωκομματικών συζητήσεων χθες, βαραίνοντας εξαιρετικά το τοπίο εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πολυήμερη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ για τις γιορτές, αλλά και στην γνωστοποίηση του δανεισμού της Κουμουνδούρου από εταιρία συμφερόντων του Προέδρου, το «προσκλητήριο» σε brain storming «ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής» ακόμη και βουλευτών που στήριξαν καταφανώς τον νέο πρόεδρο κατά τις εσωκομματικές εκλογές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Για πρώτη φορά, οι φωνές των ενστάσεων κατέφθαναν σωρηδόν από όλες τις εναπομείνασες «φυλές» της Κουμουνδούρου, ενώ επιφυλάξεις για την συνεδρίαση της ΚΟ στο νησί του Αργοσαρωνικού φέρονται να έχουν εκφράσει σε κατ'ιδίαν συζητήσεις τους περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, «αν η συνεδρίαση γινόταν οπουδήποτε αλλού θα ήταν πολιτικό γεγονός. Τώρα είναι στοιχείο της (εσωκομματικής) κρίσης» περιέγραφαν ορισμένοι εξ' αυτών, προκρίνοντας εναλλακτικές λύσεις, όπως τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Ρόδο.

Οι αντιρρήσεις

Πέραν, ωστόσο, από την καινοφανή πρακτική, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, 7 Ιανουαρίου, ενώ το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Σε αυτήν την προοπτική, η πρόσκληση στις Σπέτσες αφαιρεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ένα ακόμη τριήμερο περιοδειών στις εκλογικές τους περιφέρειες, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής δραστηριότητας, λόγω της αλλαγής της χρονιάς. Παράλληλα, η εικόνα «συνωστισμού» των 36 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί περιγράφεται από «παράταιρη έως αστόχαστη» από αρκετά στελέχη, σε μια περίοδο έντονης οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας, όπως τονίζουν.

Κυρίως, όμως, η εμπλοκή των βουλευτών του κόμματος στη «χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο», όπως υπογράμμισε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Κασσελάκης, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια εκ των οποίων θα καλέσουν, κατά πληροφορίες, τους Γραμματείς του κόμματος να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για την «αλλοίωση της λειτουργίας του κόμματος μέσω της διολίσθησης».

Στον μαζικό εκνευρισμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βασικό στοιχείο συνιστά και η «νέα φιλοσοφία διοίκησης», η οποία προσιδιάζει σε «πρακτικές πολυεθνικής», όπως παρατηρούσαν χθες κορυφαία στελέχη, σχολιάζοντας με νόημα πως «τα πολιτικά κόμματα λειτουργούν με διαρκή διαπραγμάτευση και συνθέσεις και όχι υπό την μορφή εισηγμένης εταιρίας». Η «εταιρική κουλτούρα» του κ. Κασσελάκη πυροδότησε, άλλωστε, χθες και πολλές συζητήσεις για την ανταπόκριση τελικά των βουλευτών στο κάλεσμα, με ορισμένους να θέτουν χθες θέμα σύνταξης επιστολής αντιρρήσεων προς την ηγεσία και άλλους να προσανατολίζονται στην ηχηρή απουσία.

Μάχη στην Κεντρική Επιτροπή

«Δεν είμαστε μαθητές Γυμνασίου, για να προετοιμάζουμε τις εργασίες μας σε power point» παρατηρούσε έτερο κορυφαίο στέλεχος χθες στο protothema.gr, όταν τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη αναμένουν την επόμενη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, για να καταθέσουν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Σε αυτό το πλαίσιο, «θερμή» αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 14-15 Ιανουαρίου, όπου εικάζεται πως ορισμένα στελέχη προσανατολίζονται στο να ζητήσουν πέρα από διευκρινήσεις από την ηγεσία, να στηθούν επί τόπου κάλπες, προκειμένου να εγκριθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και επιλογές της.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση στις Σπέτσες επιτάχυνε τις εσωκομματικές εξελίξεις, καθώς αρκετά στελέχη μιλούν τις τελευταίες ώρες για την ανάγκη «ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών» με φόντο το Συνέδριο, εκτιμώντας ότι η επιδείνωση της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξελίσσεται ραγδαία.

Γεωργία Σαδανά
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη για τη συνέχιση των καθηκόντων του:

«Η σημερινή ανακοίνωση της συνέχισης των καθηκόντων μου για τρίτη συνεχόμενη θητεία ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, για εμένα σηματοδοτεί τη συνέχιση «ανάληψης ευθύνης».

Με οδηγό τις δύο προηγούμενες θητείες τις οποίες αξιολογήσατε στις περιφερειακές εκλογές του 2023 και μας δώσατε ισχυρότατη εντολή να συνεχίσουμε την άσκηση διοίκησης στα νησιά μας και σε πνεύμα συνεργασίας με τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους φορείς των νησιών μας, θα συνεχίσω την προσπάθεια για την πρόοδο και την ανάπτυξή τους.

Γενική Συνέλευση Θεατρικού Ομίλου Νάξου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Ομίλου Νάξου "ο Διόνυσος" καλεί, τα μέλη και νέους φίλους, σε Γενική  Συνέλευση και εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις  14 Ιανουαρίου 2023, ώρα 11:00, στην αίθουσα θεάτρου του Γενικού Λυκείου Νάξου "Μανώλης Γλέζος".


Το Δ.Σ. αριθμεί πλέον μόνο τέσσερα  μέλη και είναι απαραίτητη η ενίσχυση και ανανέωσή του για να μπορέσει να δημιουργήσει πάλι έργο. Καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται, να προσφέρουν το χρόνο και την ενέργειά τους για τον Θεατρικό Όμιλο  Νάξου, ο οποίος δεν είναι μόνο ο πιο παλαιός θεατρικός σύλλογος του νησιού, αλλά μια ευκαιρία να συμπράξουν οι δημιουργικοί άνθρωποι του νησιού και να βελτιώσουν την πολιτιστική πραγματικότητα όλων μας.

Η διαδικασία θα είναι ως εξής:

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για τα σχολεία σχετικά με κορωνοϊό, γρίπη και λοιμώξεις αναπνευστικού

Το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2023, ανησυχεί τους ειδικούς, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού, τις ημέρες των γιορτών, με αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε έντεκα συστάσεις για τους καθηγητές, τους μαθητές και το λοιπό προσωπικό.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, της γρίπης και άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού, στα σχολεία συστήνεται από τον ΕΟΔΥ η τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό, που είναι τα εξής:

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, που βιώνουν την παρανομία και την εγκληματικότητα δίπλα τους»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν το πρωί της Πέμπτης ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό με

Τιμολόγια ρεύματος: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές ανά χρώμα - Ποιο είναι το φθηνότερο

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος τον Ιανουάριο του 2024, συγκριτικά με το 2023, όταν δηλαδή ήταν ακόμη σε ισχύ οι οριζόντιες, κρατικές επιδοτήσεις, όπως επισημαίνεται από πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος στη χαμηλή τάση που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου.

Τα νέα τιμολόγια χωρίζονται σε τέσσερα χρώματα: μπλε τα σταθερά, πράσινο το ειδικό τιμολόγιο, κίτρινο τα κυμαινόμενα και πορτοκαλί τα δυναμικά.

1o Διεθνές φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου στην Αθήνα

Καλή Χρονιά με υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας.
Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό το 1o Διεθνές φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου που θα λάβει χώρα στην Αθήνα και στο οποίο είστε φυσικά προσκεκλημένοι να το παρακολουθήσετε.

Στην διαγωνισμό θα λάβουν μέρος αρκετοί φίλοι του Ζειμπέκικου, μικροί  και μεγάλοι, απο Τουρκία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ρουμανία, Ελλάδα κ.α. κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει ως διοργάνωση.

''Με ένα μαγευτικό ταξίδι στις ρίζες του πιο αγαπημένου χορευτικού ρυθμού των Ελλήνων, το ζεϊμπέκικο, θα πραγματοποιηθεί το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου χορού στην Ελλάδα (ΙΖΕΦΑ) με τη συνεργασία και τη συμμετοχή επαγγελματιών και φίλων του Ζεϊμπέκικου από όλο τον κόσμο!