slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας


Στις 19.30 ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις, για να απαντήσουν «μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ- ΔΝΤ-ΕΚΤ)». Τους καλεί να πάρουν «θέσεις μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε».
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είπε ότι

Δελτίο Τύπου Νίκου Μανιού: «Εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στην Εθνική Αντίσταση και στον Άρη Βελουχιώτη στην Δομνίστα Ευρυτανίας, 6 και 7 Ιουνίου 2015. Κεντρική ομιλία Νίκου Μανιού.»

Κάθε Ιούνη το Τοπικό Συμβούλιο και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας Ευρυτανίας διοργάνώνουν εκδηλώσεις μνήμης αφιερωμένες στην Εθνική Αντίσταση. Φέτος οι εκδηλώσεις είχαν και μια ιδαίτερη αναφορά στον Άρη Βελουχιώτη λόγω της επετείου των 70 χρόνων από τον θάνατο του. Νέοι και μεγαλύτεροι ήρθαν από πολλές περιοχές της Ελλάδας για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Την Κυριακή 7 Ιουνίου κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης ο Θωμάς Κώτσιας, βουλευτής Ευρυτανίας και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας, βουλευτής Ηλείας.
Ο Νίκος Μανιός παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις ως κεντρικός ομιλητής. Επέλεξε

Πρόσκληση στην εορτή αποχαιρετισμού του ΕΕΕΕΚ Νάξου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 7.30΄μ.μ. στη γιορτή του σχολείου μας για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.  Η εκδήλωση θα λάβει χώρο στο προαύλιο και θα περιλαμβάνει παρουσίαση των εργασιών: "Η αυλή του σχολείου μου – Παίζοντας με τα χρώματα και τα αρώματα" και "Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Νάξου γνωρίζουν τον Ιάκωβο Καμπανέλλη και Μανώλη Γλέζο". Τέλος θα παρασκευαστούν από τους μαθητές εδέσματα τα οποία θα προσφερθούν.

Χαρά των μαθητών και δική μας θα είναι η παρουσία σας και η ζεστή αποδοχή, της προσπάθειάς τους.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

 

 

Ευστράτιος Φουτάκογλου 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΤΙΣ 8:00 Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΝΑΞΟΥ


Κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος Νίκου Φίλη: Το Μνημόνιο δεν καταργείται

 ΑΠΡΟΚΆΛΥΠΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ  ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΤΑΙ  ΕΙΧΑΜΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ                                 Μπορεί πριν από τις εκλογές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να δήλωναν πως το Μνημόνιο θα καταργηθεί «με ένα νόμο, ένα άρθρο», αλλά μετεκλογικά αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «σχήμα λόγου» και τώρα ο Νίκος Φίλης το ομολόγησε ξεκάθαρα: το Μνημόνιο δεν καταργείται. «Δεν μπορεί να ξηλωθεί το Μνημόνιο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο thepressproject.gr. Και παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει λάθη.Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες το πρώτo διάστημα, κάνοντας λόγο για ψευδαίσθηση ότι θα υπερίσχυε η δημοκρατία έναντι των τελεσιγράφων.
«Είχαμε λανθασμένη εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά.....

"Ανάγκη εξυπηρέτησης των αλλοδαπών μέσω των ΚΕΠ των νησιών"


Τη σπουδαιότητα του υπό συζήτηση νομοσχεδίου της κυβέρνησης με θέμα την απόκτηση ιθαγένειας από αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα επεσήμανε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να δώσει συνθήκες ισονομίας και ισοπολιτείας σε χιλιάδες ανθρώπους, μετανάστες, οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πατρίδα μας και θέλουν να επιλέξουν να ζήσουν στην Ελλάδα. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι και σε αυτό το νομοσχέδιο, όπως και σε μία σειρά άλλα νομοσχέδια, λείπει το

Ανησυχία για την ομαλή πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ Επείγον έγγραφο του Περιφερειάρχη στον αρμόδιο Αναπ. Υπουργό Χ. Σπίρτζη



ην ανησυχία του σχετικά με την ομαλή πορεία υλοποίησης έργων που είναι ενταγμένα στο τρέχον ΕΣΠΑ, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με επείγον έγγραφο προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη.
Ως γνωστόν, το εν εξελίξει ΕΣΠΑ ολοκληρώνεται στο τέλος τους τρέχοντος έτους. Ωστόσο, σύμφωνα με την.....πληροφόρηση που υπάρχει, δεν έχουν ακόμη υποβληθεί στην Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων οι πίνακες με τις προτεινόμενες πιστώσεις για το έτος 2015, για τις Συλλογικές Αποφάσεις Έργων (ΣΑΕ) 045/9, 071/9 και 076/9, προκειμένου να εγκριθούν.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΙΒΛΟΥ.




Τιμή Ζώνης Τοπικής Κοινότητας Κυνηδάρου

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΝΗΔΑΡΟΥ – ΕΝΦΙΑ


Τον Αύγουστο 2014 με πρωτοβουλία του συλλόγου μας, ενεργήσαμε σταθμίζοντας και υλοποιώντας τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του συνόλου της τοπικής κοινωνίας μας, για ενημέρωση της και λήψης αποφάσεων. Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στην πλατεία του χωριού και υπό την καθοδήγηση των συγχωριανών μας, συζητήσαμε και

Basketball Camp 2015 στη Νάξο

Προπονητικό δεκαήμερο μπάσκετ στη Νάξο διοργανώνεται για παιδιά από τις 22 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο... Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά γεννηθέντα από το 2004 έως το 2007. ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΩΛ ΚΑΜΠ 22 /6/15 ΕΩΣ 3/7/15 

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ.

Tα "Παραμυθομαγειρέματα"... από την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της “ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.

v  Ένα ακόμα παιδικό βιβλίο με τίτλο “Παραμυθομαγειρέματα” εκδόθηκε από την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της “ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.
v  Πρόκειται για ένα βιβλίο 200 σελίδων με παραμύθια, ζωγραφιές και συνταγές της γιαγιάς, που έγραψαν 42 μαθητές της α΄ και β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου στα πλαίσια της διδασκαλίας του θέματος “Υγεία και Διατροφή”.