slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Υπουργείο Ανάπτυξης αποκλείει την πλειοψηφία των πολύ μικρών επιχειρήσεων από το πρόγραμμα «Πράσινη παραγωγική επένδυση ΜμΕ» του ΕΣΠΑ








Κοινό Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ  Νίκου Συρμαλένιου και του βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ , Αλέξη Χαρίτση  

30 Ιανουαρίου 2023

Με την πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση και την συνυπογραφή 62 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνεται η ανάγκη να αναθεωρηθούν οι προϋποθέσεις ή να αρθεί το κριτήριο του ορίου των

"Κρίση των Ιμίων"... 27 χρόνια μετά:Τιμάμε τους ήρωες, επαγρυπνούμε για την ασφάλεια της πατρίδας μας!

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
"Κρίση των Ιμίων" ....27 χρόνια μετά:
Τιμάμε τους ήρωες, επαγρυπνούμε για την ασφάλεια της πατρίδας μας!
Συμπληρώνονται είκοσι επτά (27) χρόνια  από την ημέρα κορύφωσης της "κρίσης των Ιμίων" .Αποτέλεσε την αρχή στο 

Κυκλοφορούν τα ολόφρεσκα Σιφναικα Νέα



Αυτή τη φορά μάλλον το …παρακάναμε με την καθυστέρηση της έκδοσης, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι. Το να ζητήσουμε συγνώμη, που το κάνουμε από καρδιάς, δεν θεραπεύει το πρόβλημα. Που ξεκίνησε από το γεγονός ότι το πρώτο – σχεδόν – δεκαήμερο του μήνα ήμασταν στη ραστώνη των εορτών αλλά και στο γεγονός ότι η εποχή δεν παρήγαγε γεγονότα και «ειδήσεις». Άλλωστε κατά παράδοση η Σίφνος αδειάζει τις γιορτές των Χριστουγέννων …

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος για την υποψηφιότητα του και τη νησιωτικότητα στο Volcano TV

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος για την υποψηφιότητα του και τη 
νησιωτικότητα στο Volcano TV
Ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος φιλοξενήθηκε στην 
εκπομπή ''Τα Νέα της Σαντορίνης και των Κυκλάδων'' που παρουσιάζουν ο Παναγιώτης 
Μυτιληναίος, ο Δημήτρης Πράσσος και η Γεωργία Δίελα. 
Ο κ. Πολυχρονάκος μίλησε σχετικά με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ - 
ΚΙΝΑΛ που εγκρίθηκε χθες από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 
Απατώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Πολυχρονάκος στάθηκε ιδιαίτερα 
στα θέματα της νησιωτικότητας, όπου λόγω της ιδιότητας του ως αν. Τομεάρχης του 
ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη γνώση του θέματος και των προβλημάτων. 
Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του στην αυριανή συνεδρίαση της 
Επιτροπής Νησιωτικών Περιφερειών της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το πρόβλημα του 
αυξημένου κόστους μετακινήσεων των αθλητικών σωματείων στις Κυκλάδες.
Τρόποι επικοινωνίας:
Τηλ.: 6938200692
Viber: Γιάννης Πολυχρονάκος | Κυκλάδες
Facebook: Γιάννης Πολυχρονάκος / @polichronakos
Instagram: Γιάννης Πολυχρονάκος / @giannispolichronakos

Έπεσε Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Ανδραβίδας – Δεν έχουν εντοπιστεί οι πιλότοι

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς κατέπεσε Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας.

Ήδη έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό των πιλότων, που κατά της πρώτες πληροφορίες κατάφεραν να εκτιναχθούν.

Πρόκειται για αεροσκάφος F-4 της 338Μ/117ΠΜ, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση μαζί με ένα ακόμη ίδιο αεροσκάφος και κατέπεσε στις 10:30.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων



Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, την Τρίτη 31/01/2023, και ώρα 14:00, η οποία θα γίνει μεικτή, διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Ανέγερση 
Βρεφονηπιακού Σταθμού Φιλωτίου Νάξου».
2. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5x5 Μπάσκετ – Βόλεϊ Κοινότητας Σχοινούσας».
3. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. του έργου: «Διαμόρφωση χώρων για κατασκευή παιδικών χαρών».
4. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής.
5. Αναμορφώσεις χρηματοδοτούμενων έργων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων οικ. έτους 2022.
6. Λήψη απόφασης για σύνταξη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά του Δημητρίου Βρούτση του Εμμανουήλ, κατοίκου Φιλωτίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για κατάληψη τμήματος δημοτικού ακινήτου στην περιοχή «Ράχη» της Κοινότητας Φιλωτίου.
7. Έγκριση Σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».
8. Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, έτους 2023.
9. Παραχώρηση ή μη αίθουσας Δημοτικού Σχολείου Μελάνων στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μελάνων, για την υλοποίηση διδασκαλίας παραδοσιακών χορών. 
10. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης χρήσης του δημοτικού ξενώνα που λειτουργεί στην περιοχή του «Αγίου Νεκταρίου» της Κοινότητας Βίβλου, για τη διαμονή των αιτούντων φορέων.
11. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης χρήσης του Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ» για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
12. (σ.σ. επαναλαμβάνεται το προηγούμενο θέμα) Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης χρήσης του Δημοτικού Θεάτρου «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ» για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
13. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της πρώην Σχολής Ουρσουλινών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.
14. Παραχώρηση ή μη Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Απεράθου στο Σύλλογο Γονέων και 
Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Απεράθου, για την υλοποίηση εκπαιδευτικών 
δράσεων.
15. Καθορισμός εξόδων παράστασης Αντιπροέδρου Δ.Λ.Τ.Νάξου, έτους 2023.
16. Έγκριση ή μη του κανονισμού λειτουργίας του τμήματος εσωτερικού ελέγχου καθώς και έγκριση της μεθοδολογίας εσωτερικού ελέγχου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (υπ' αρ. 82/2022 απόφαση Δ.Κ.Ε.).
17. Έγκριση διαγραφής ενός (1) νηπίου (φιλοξενούμενου με voucher) από τον 2ο Παιδικό Σταθμό και κάλυψη της κενής θέσης από τον Πίνακα Επιλαχόντων VOUCHER σύμφωνα με το υπ. αριθ. πρωτ. 277/10.01.2023 Πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής νηπίων.
18. Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την Μ.Π.Ε. που αφορά: 
«Εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων, και κινητής μονάδας θραύσης-ταξινόμησης-παραγωγής 
μαρμαρόσκονης κι άλλων θραυστών αδρανών υλικών, σε έκταση 58.761,91 m2, στη θέση «ΡΑΧΗ ΚΑΡΑ – ΑΝΙΑΣ» Τ.Κ. Μονής, Δ.Ε. Δρυμαλίας, Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Π.Ε. Νάξου, από την Φλώρα Μάκαρη του Στυλιανού».

Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης : Μπάτουδο... πρόκληση από ναξιώτικα υλικά στο Action 24!

Το μπάτουδο, ένα σπουδαίο πιάτο της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης της Νάξου το οποίο φτιάχνεται κυρίως στα ορεινά του νησιού μας, παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, στον «αέρα» της εκπομπής «Κουβέντα να γίνεται» του Action 24.

Πρόκειται για ζουμερό αρνάκι ή κατσικάκι με υπέροχη γέμιση από ρύζι, τυρί και ψιλοκομμένα χορταρικά. 

Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες ο Γιάννης Πολυχρονάκος

Την ψήφο των κατοίκων των Κυκλάδων θα διεκδικήσει στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές ο Γιάννης Πολυχρονάκος.


Το όνομα του Κυκλαδίτη πολιτικού  εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο που ενέκρινε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που συνεδρίασε χθες Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Νέος άνθρωπος, με όραμα και όρεξη για την άσκηση ενός μοντέρνου μοντέλου πολιτικής ο Γιάννης Πολυχρονάκος είναι  γνώστης της καθημερινότητας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Κυκλάδων.

Ποιοι εκφράζουν μια διαρκή δημοκρατική εκτροπή

Του  * Αχιλλέα  Γραβάνη
Βαδίζουμε προς τις βουλευτικές εκλογές, όχι ξαφνικά και πρόωρα, όπως συνήθως συνέβαινε με απόφαση του εκάστοτε πρωθυπουργού, αλλά με την συμπλήρωση της τετραετίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο αποφάσισε και προς τιμήν του να σεβαστεί ο σημερινός πρωθυπουργός.

Βαδίζουμε δηλαδή προς τις εκλογές με την χρονικότητα που ενστερνίζονται όλες οι ώριμες και σοβαρές δημοκρατικές χώρες ανά τον κόσμο, με την συμπλήρωση δηλαδή της κοινοβουλευτικής θητείας της κυβέρνησης. Σπάνιο γεγονός για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. 

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Όλα τα ονόματα. Κυκλάδες δυο υποψήφιοι από Νάξο και ένας από Σύρο

Ανακοινώθηκαν  χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Στο 63% η ανανέωση προσώπων -  φιγουράρουν υποψήφιοι βουλευτές, γόνοι πολιτικών οικογενειών με παράδοση.  - Αναμένονται άλλες έξι περιφέρειες.
Για τις Κυκλάδες, ανακοινώθηκαν:
Βλασερός Γιάννης (Νάξος) - Ιατρός Καρδιολόγος
Μακρυωνίτης Τζώρτζης (Σύρος) - Εκπαιδευτικός
Πολυχρονάκος Γιάννης (Νάξος) - Οικονομολόγος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Το ψηφοδέλτιο του Νομού Κυκλάδων θα συμπληρωθεί με τρεις ακόμη υποψηφίους (2 γυναίκες και έναν άντρα)
Ανακοινώθηκε την Κυριακή το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που επικύρωσε σε συντριπτική πλειοψηφία τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις εθνικές εκλογές. 

Ξανα υποψήφιος με το Πασοκ στις Κυκλάδες ο γιατρός Γιάννης Βλασερός


Η τιμητική απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής  Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής να με ορίσει υποψήφιο Βουλευτή Κυκλάδων με προκαλεί να αγωνιστώ ξανά  γιά τον άνθρωπο και τις Κυκλάδες της καρδιάς μας ευελπιστώντας ότι οι Κυκλαδίτες συμπολίτες μου θα με τιμήσουν με τη ψήφο τους.

Γιάννης Μαράκης : το έργο του κ.Λιανού στον αθλητισμό όπως και στους υπόλοιπους τομείς είναι ελάχιστο

  Με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός για το έργο του στον αθλητισμό κατά την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια" το μεσημέρι της Κυριακής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Μαράκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε  του, ότι το έργο του στον αθλητισμό όπως και στους υπόλοιπους τομείς είναι ελάχιστο


. Και  επισημαίνει  οτι "ευτυχώς φτάνει η μέρα που ο κυρίαρχος λαός θα πάρει την τύχη στα χέρια του".

Η πλήρης ανακοίνωση του κ. Μαράκη: