slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σοκ με τον Έλληνα βουλευτή που δημοσίευσε φωτογραφία της μητέρας του στο φέρετρο


Με τον δικό του μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο είπε τον τελευταίο αντίο στη μητέρα του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ανεβάζοντας στο ....

ΝΔ: ΑΝΤΊ ΝΑ “ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΎΝ” ΓΙΑ ΤΟ ΝΈΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ, ΝΑ ΖΗΤΉΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΏΜΗ!

Γελάει ο κόσμος με τα γραφικά νούμερα του Μαξίμου: Βγάλανε και δεύτερο “πανηγυρικό” non paper για το Μνημόνιο! (έγγραφο)





Τα 14 σημεία στα οποία «κερδίζει η χώρα σε σύγκριση με τα μέτρα που απαιτούσε η Τρόικα τον Δεκέμβριο του 2014» παρουσιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, με δεύτερο «πανηγυρικού» ύφους non-paper, στο οποίο και πάλι παρουσιάζεται μερικώς η συμφωνία που επιτεύχθηκε το πρωί της Τρίτης με το Κουαρτέτο των δανειστών.
Ολόκληρο το έγγραφο:

ΕΤΣΙ! ΑΣ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Την αποχή της ΝΔ από την ψηφοφορία για το Μνημόνιο θα εισηγηθεί ο Γεωργιάδης

Απόλυτο δίκιο έχει ο Άδωνις, αλλά οι υποκριτές της ΝΔ θα πέσουν να τον φάνε! Δεν μπορείς ρε φίλε Βαγγέλα να συναντιέσαι με τους αγρότες να τους λες ότι διαφωνείς με το σκίσιμο που τους κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά να πηγαίνεις να ψηφίζεις 26% φόρο από το πρώτο ευρώ επειδή δήθεν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς! Άστους να τα περάσουν μόνοι τους αφού θα ψηφίσουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ 120 από τους 230 αν απέχεις... αλλά ξέχασα εσείς οι μαλ@κες της ΝΔ πρέπει να σώσετε πάλι τη χώρα και η πλάκα είναι ότι οι πολίτες δεν θέλουν να τους

Πιάστηκαν στα χέρια μετανάστες και αστυνομικοί στη Κω (ΦΩΤΟ)



«Θέλουμε τα χαρτιά μας για να φύγουμε, θέλουμε να φάμε» φώναζαν οι μετανάστες στην Κω, που αρνούνταν να μεταφερθούν στο δημοτικό στάδιο, για μην βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους του νησιού. Αποτέλεσμα της αυξανόμενης έντασης ήτα να έρθουν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς.

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΗΛΙΘΙΕ…!

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγος 
Η αναδιοργάνωση της κεντροδεξιάς ιδιαίτερα του αστικού μπλοκ, που φιλοδοξεί να ηγηθεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η επαναφορά των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγεμονεύει στο πολιτικό προσωπικό, ανεξήγητα για πολλούς, μετά από τόσες οικονομικές αστοχίες, κυβιστήσεις μνημονιακές και μη, επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου αλλά και με αρκετά χαρίσματα ευστροφίας, φρεσκάδας, νεότητας, αντικομφορμισμού, και άλλα χαρακτηριστικά που του δίνουν υψηλά ποσοστά αποδοχής από το εκλογικό σώμα.
Φυσικά, αυτά μπορούν να αλλάξουν, αν ο Αλέξης αργήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Οι λόγοι γνωστοί.

Tο Ναξιώτη διεθνή μπασκετμπολίστα Βασίλη Μουράτο τίμησαν o Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και και ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης



Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης τίμησε σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο, τον Ναξιώτη διεθνή με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Εφήβων, Βασίλη Μουράτο, για την πολύτιμη συμμετοχή του στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιάννης Τσολάκης απηύθυναν θερμά συγχαρητήρια για

Η Δρακουλίδου στη Νάξο Hot


H Κωνσταντίνα Δρακουλίδου συμφώνησε να αγωνιστεί στη Νάξο εγκαταλείποντας τους Μακεδόνες Αξιού.
H πασαδόρος των Μακεδόνων θα μετακομίσει για τον Πανναξιακό στις Κυκλάδες κάνοντας ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα της για να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ζόραν Κόβατσιτς, ο όποιος είναι γνωστό πως έχει "μύτη" στα ταλέντα.

Η Δρακουλίδου προέρχεται από τις ακαδημίες των

Συνέντευξη Νίκου Μανιού στο Κόκκινο: "Η κατάργηση των προνομίων των βουλευτών δείχνει το διαφορετικό ήθος αυτής της κυβέρνησης"

 μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη.

Αριστερή Πλατφόρμα: Μνημόνιο λαιμητόμος η συμφωνία


 
Την έντονη αντίδρασή της στη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές εκφράζει η Αριστερή Πλατφόρμα, μέσω κειμένου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο iskra. Μιλώντας για « μνημόνιο λαιμητόμο με διαδικασίες εξπρές», τα μέτρα που προβλέπονται χαρακτηρίζονται «πρωτοφανούς σκληρότητας».

«Θηλιά στο λαιμό του λαού θα αποτελέσει το νέο τρίτο μνημόνιο, το οποίο φαίνεται ότι λαμβάνει την τελική του μορφή, μετά και τις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του λεγόμενου κουαρτέτου των θεσμών που ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης (11/8)» αναφέρει σε κεντρικό της άρθρο η

Η Πηνελόπη Γαβρά επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ


H Πηνελόπη Γαβρά ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στην κενή θέση της Διεύθυνσης του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ορίζεται η δημοσιογράφος κα Πηνελόπη Γαβρά» αναφέρεται σε

Σημείο προς σημείο αποδομεί το non paper του Μαξίμου ο Ευ. Βενιζέλος



Για εικόνα παραπλάνησης σε σχέση με τα πραγματικά συμφωνηθέντα στο νέο μνημόνιο που συνομολογήθηκε με τους εταίρους, κατηγορεί την κυβέρνηση και τον κ. Αλ. Τσίπρα, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που, όπως έλεγαν, «έχουν τη διαχρονική εικόνα των διαπραγματεύσεων» παρατηρούσαν, ως προς τα 11 σημεία που περιλαμβάνονται στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξωραΐσει την κατάσταση, παραποιώντας την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου λένε χαρακτηριστικά τα εξής:

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ πανηγυρίζουν για το πιο σκληρό Μνημόνιο που υπέγραψε ποτέ η χώρα!

Με ένα non paper 11 σημείων «πανηγυρίζει» η κυβέρνηση για το τρίτο Μνημόνιο στο οποίο κατέληξε το πρωί της Τρίτης μετά από τον τελευταίο – σχεδόν 24ωρο – γύρο διαβουλεύσεων στο Χίλτον.
Με την άτυπη ενημέρωση το Μαξίμου επικεντρώνεται περισσότερο στο τι δεν περιλαμβάνει η συμφωνία και λιγότερο στο τι περιλαμβάνει καθώς οι λύσεις για καυτά θέματα όπως η οριστική λύση για τα «κόκκινα δάνεια» ή τα εργασιακά παραπέμπονται στο απώτερο μέλλον.
Συγκεκριμένα: 

Βρούτσης ξεγυμνώνει ΣΥΡΙΖΑ: «Πανηγυρίζουν το αρνητικό ρεκόρ 15ετίας»

«O ΣΥΡΙΖΑ γονάτισε τον ιδιωτικό τομέα και την απασχόληση! Η ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιώνει την τραγωδία με αρνητικό ρεκόρ 15ετιας. Στην καρδιά του καλοκαιριού χάθηκαν 16.658 θέσεις μισθωτής απασχόλησης,ενώ σε σχέση με πέρυσιχάθηκαν 29.933 θέσεις» δήλωσε ο πρώην υπ. Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει:

Τα μέτρα – φωτιά που περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο (λίστα)

Οι άθλιοι 
Μέσα στις 60 σελίδες του δεύτερου άρθρου της συμφωνίας που θα πάει στη Βουλή για ψήφιση θα βρίσκονται και τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το προσχέδιο του Μνημονίου πρόκειται για ένα βαρύ πακέτο με προαπαιτούμενα που περιλαμβάνει το σχέδιο του νέου μνημονίου σε 27 σελίδες και καλείται να ψηφίσει η κυβέρνηση άμεσα.

Τα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα

Μη εφαρμογή των γνωμοδοτήσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού ΟΤΑ Ν. Κυκλάδων

Όπως είναι γνωστό και με αφορμή σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία αρνούνται να εφαρμόσουν τις γνωμοδοτήσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού ΟΤΑ Ν. Κυκλάδων για τον ορισμό Διευθυντών και Προϊσταμένων στις Υπηρεσίες του Δήμου. Ενώ δηλαδή το Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει κρίνει με αντικειμενικά κριτήρια ποιοι από τους υπαλλήλους του Δήμου πρέπει, σύμφωνα με τα προσόντα τους, να αναλάβουν καθήκοντα Προϊσταμένων και Διευθυντών, ο Δήμαρχος εξακολουθεί, παρακάμπτοντας σκανδαλωδώς τις κρίσεις του αρμοδίου οργάνου, να διατηρεί στα ανωτέρω καθήκοντα τους υπαλλήλους που είχε ο ίδιος ορίσει.

Προκλητικό δε είναι το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κάλεσε σε απολογία, υπάλληλο του Δήμου μας, η

«Σε κατάρρευση ο Αερολιμένας Μυκόνου. Τι κάνει η Κυβέρνηση;»


Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αερολιμένας, σ' έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, με αυξημένες ανάγκες στις αερομεταφορές, τη Μύκονο, επισημαίνουν με ερώτησή τους ο Βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκης και ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης και απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουρό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη.

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση υπογραμμίζεται η τραγική κατάσταση που δημιουργείται καθημερινά με τριτοκοσμική υγιεινή, ανεπαρκείς χώρους αναμονής, μεγάλες καθυστερήσεις, σχεδόν ανύπαρκτη συντήρηση, απαρχαιωμένες υποδομές και εξαντλητικές ώρες εργασίας στα όρια της ασφάλειας για τους εργαζομένους.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Ταραμοσαλάτα με πατάτες Νάξου

Ευλογημένος τόπος η Νάξος! Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες της, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα μοναδικά προϊόντα της που βρίσκονται σε αφθονία και επάρκεια. Όσοι από σας δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το νησί, σπεύσατε… Πάρτε μια πρώτη γεύση φτιάχνοντας την παραδοσιακή ταραμοσαλάτα με την πασίγνωστη πατάτα Νάξου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Την αυθεντική συνταγή μοιράζεται μαζί μας η κυρία Ζήνα που επιμελείται καθημερινά με φροντίδα το πρωινό του

Aegean Cuisine: Συνεχίζεται η προβολή της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας

Προσθήκη λεζάντας
 Την απόφαση προέγκρισης τροποποίησης της σύμβασης του έργου «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγιακής κουζίνας (Aegean Cuisine) στις Κυκλάδες», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Με βάση τη απόφαση, παρατείνεται η διάρκεια υλοποίησης του έργου κατά τρεις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015. Η παράταση κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα όλων των δράσεων που αφορούν την προβολή της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας, με δεδομένη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τα τελευταία χρόνια.

Η συγκεκριμένη δράση, συνολικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, την οποία υλοποιεί το

Κρέμα aloven - Ένα θαυματουργό προιόν από τα σπλάχνα της Νάξου


Αξιοποιώντας τις απέραντες γόνιμες εκτάσεις του νησιού μια παρέα Ναξιωτών με ανήσυχο και δημιουργικό μυαλό αποφάσισε να καινοτομήσει και κόντρα στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης να λανσάρει στην αγορά ένα προϊόν χρήσιμο για κάθε οικογένεια και για κάθε άνθρωπο, την κρέμα aloven. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από τα πρώτα γράμματα των λέξεων Aloe Vera Naxos
Η κρέμα aloven αποτελείται από 100% φυσικό βιολογικό ζελέ αλόης χωρίς χημικές προσμίξεις και συντηρητικά.
Το προϊόν διατίθενται στην τοπική αγορά και οι καταναλωτές μπορούν να το αγοράσουν από τα ράφια των φαρμακείων της Νάξου και από καταστήματα καλλυντικών και οικολογικών προϊόντων. Λόγο της αυξημένης ζήτησης και του μεγάλου όγκου παραγωγής γίνεται ήδη προσπάθεια από την εταιρία για προώθηση του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και......

Πυρκαγιά σε ιστιοφόρο σκάφος στη Σχοινούσα




Πυρκαγιά ξέσπασε σε 25μετρο ιστιοφόρο σκάφος στον όρμο της Σχοινούσας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.



Οι 8 αλλοδαποί επιβαίνοντες του ιστιοφόρου κατάφεραν να αποβιβαστούν σώοι και ασφαλείς στη στεριά.

Την Πάρο θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου (14 Αυγούστου).



Ο κ. Παυλόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στις 14-15 Αυγούστου 2015, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου του νησιού, κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3 Ιουλίου.

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την

Παραδοσιακά παιχνίδια στην Κόρωνο

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στα παραδοσιακά παιχνίδια που θα παιχτούν στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 στις εφτά το απόγευμα . Μικροί και μεγάλοι μπορούν να

Ξεκινάει αύριο η 42ή Αιμοδοσία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Ξεκινάει αύριο Τετάρτη  12 Αύγουστου (από 9:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ.  )και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 13 (από 9:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ. & 5:30 έως 8:30 μ.μ )και Παρασκευή 14 Αυγούστου (από 9:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ.  ) η 42ή εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου  για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.
Παρακαλούμε να προσέλθετε όσο το δυνατόν περισσότεροι προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα των συγχωριανών μας.
Πρόκειται για μια υπέρτατη προσφορά ζωής. Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να διατηρούμε ακμαία και πλήρη την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας, την Τράπεζα της μεγάλης ΕΛΠΙΔΑΣ!
Η εθελοντική και συστηματική προσφορά αίματος από τους πολίτες, αποτελεί ένα δώρο ζωής για οποίον έχει απόλυτη ανάγκη από μετάγγιση αίματος. 
42ή Αιμοδοσία
Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου
Τετάρτη  12/8/2015 από 9:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ. 
Πέμπτη 13/8/2015 από 9:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ. & 5:30 έως 8:30 μ.μ

Παρασκευή 14/8/2015 από 9:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ.

Για να υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο αίμα θα αρκούσε το 10% του....

Η ρόκα και το αρδάχτι


ο Σύλλογος Μονιατών Νάξου «Η Τέχνη»
στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ζωντανού χώρου 
υφαντικής και λαϊκής τέχνης,
διοργανώνει την εκδήλωση:

«Η ρόκα και το αρδάχτι»


Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΚΑΡΙ ΩΣ ΤΟΝ ΑΡΓΑΛΕΙΟ

Αφού τα μαλλιά πλύθηκαν κι απλώθηκαν στα φρύγανα, στεγνά πια, 
είναι έτοιμα για ξάσιμο και γνέσιμο.

Σας περιμένουμε στην γραφική πλάτσα της Μονής, την Τετάρτη 12 Αυγούστου κι ώρα 6:00 μμ για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του μαλλιού με τον παραδοσιακό τρόπο
και τη δημιουργία νήματος με τη ρόκα.


«Όπα, όπα, όπα, όπα, θα τη μάθω και τη ρόκα
Τη σαΐτα και τ' αρδάχτι, βάσανά που τα 'χει η αγάπη»