slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο πρωθυπουργός των… Ιμίων δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στον Καραμανλή!

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ο Κώστας Σημίτης θα είχε «τελειώσει» πολιτικά εκείνη τη νύχτα στα Ίμια. Όταν πήρε τη σημαία ο αέρας και οι Τούρκοι σκότωσαν τρεις Έλληνες αξιωματικούς, τρεις Έλληνες ήρωες, τη θυσία των οποίων βάφτισαν «λάθος του πιλότου» ο Σημίτης και η παρέα του…

Η κυβέρνηση παραδίδει τα ΕΛΤΑ στα ιδιωτικά ανταγωνιστικά συμφέροντα. Συνημμένα έγγραφα

Τους τελευταίους μήνες, μας έρχονται από παντού μηνύματα ότι κλείνουν ή αποδυναμώνονται τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στα νησιά.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και εγώ προσωπικά έχουμε κατ' επανάληψη παρέμβει στη Βουλή με πολλές μορφές κοινοβουλευτικής παρέμβασης Ερωτήσεις, Αναφορές κλπ, συμπαραστεκόμενοι στους Δήμους και στους τοπικούς φορείς των τοπικών κοινωνιών που ζητάνε από την κυβέρνηση να ανακληθούν οι δρομολογούμενες αποφάσεις για τα ΕΛΤΑ.

Γιώργος Λεονταρίτης : Ολοκληρώθηκαν τα έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου για τα νησιά:


  • Σέριφο - Σίφνο - Κίμωλο

  • Ίο - Σίκινο - Φολέγανδρο - Ανάφη


Στις εργασίες που εκτελέσθηκαν περιλαμβάνονται:

  1. Τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας σε σημεία αυξημένου κινδύνου

  2. Τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων και πινακίδων σήμανσης, καθώς και η αντικατάσταση φθαρμένων ή κατεστραμμένων πινακίδων από νέες

  3. Διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου με μονή αξονική γραμμή και οριογραμμές εκατέρωθεν του οδοστρώματος 

  4. Διαγράμμιση σε θέσεις διαβάσεων πεζών

Απάνητηση του Π. Ραουζαίου στην Μ. Μαυρίκου για FORUM 2021 και Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Αγαπητή κ. Μαυρίκου
Διαβάζοντας την δημόσια τοποθέτησή σας υπέρ του πρώην Δημάρχου Σύρου κ. Μαραγκού για το θέμα της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 20-21 για το νησί μας και την γενικόλογη απάντησή σας λειτουργώντας ως ”συνήγορος υπεράσπισης”.
Σας ερωτώ και μαζί με εμένα και πάρα πολύς κόσμος
Ποιος τελικά ευθύνεται για αυτή την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παταγώδη αποτυχία και την απεμπόληση μίας τόσο σπουδαίας , μοναδικής και σημαντικής διεκδίκησης για το νησί μας ,μίας Διάκρισης όπου η επιτυχία μας ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη ,με τόσο μεγάλη ιστορία και πολιτισμό.
Ποια η ευθύνη και ποιες ενέργειες έκανε η

Βίντεο-σοκ από την Κυπαρισσία: Καρέ καρέ η εκτέλεση του 39χρονου μέσα στο κατάστημα από τον Κ@ΛΟΓΕΡΟ😡

Βίντεο-ντοκουμέντο με την εν ψυχρώ εκτέλεση που πάγωσε το πανελλήνιο όταν ένας 72χρονος πυροβόλησε υπάλληλο σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Κυπαρισσία για έναν λογαριασμό ουσιαστικά των 170 ευρώ εξασφάλισε αποκλειστικά το MEGA.
Ο ηλικιωμένος άνδρας, αφού διαπληκτίστηκε κατά την πρώτη επίσκεψή του στο κατάστημα με το θύμα για έναν λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ ύψους 170 ευρώ, έφυγε από το μαγαζί απειλώντας τον 39χρονο ότι θα επιστρέψει αργότερα έχοντας μαζί του το όπλο του.

Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον πρώην πρέσβη-ΝΔ: Προσπάθειες συγκάλυψης από ΣΥΡΙΖΑ

Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας έπειτα από δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενη, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας Φράνκλιν Γκονζάλες.


Την άδεια να προχωρήσει η εφαρμογή της απόφασης ελληνικού δικαστηρίου που αφορά σε αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Voucher 200 ευρώ: Νέες οδηγίες για τις αιτήσεις επιδότησης -Ποια λάθη «κόβουν» δικαιούχους

Νέες οδηγίες για την υποβολή αίτησης για το voucher 200 ευρώ, που επιδοτεί την αγορά tablet, laptop, σταθερού υπολογιστή και περιφερειακών εξέδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία.
Σύμφωνα με πηγές των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί περί τις 90.000 αιτήσεις για το voucher 200 ευρώ, το οποίο χορηγείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Στην πλατφόρμα του voucher, την ιστοσελίδα «Ψηφιακή Μέριμνα», αναρτήθηκαν νέες οδηγίες λόγω λαθών που παρατηρούνται κατά την υποβολή της αίτησης.
Voucher 200 ευρώ: Τι χρειάζεται προσοχή στην αίτηση

Τα τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσαν το google translate για να βρουν λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών

To νέο δήθεν «φιάσκο» το οποίο καταγγέλουν κάποιοι στα social media, αποτελεί στην πραγματικότητα προϊόν επεξεργασίας και αφορά στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ προκειμένου να χορηγήσουν τα self tests.


Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο Αλέξης Τσίπρας, άκουσε τους προβληματισμούς του ΔΣ της Ένωσης σε σχέση με τον παραγκωνισμό της από τις διαδικασίες θεσμικής συνεργασίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζήτημα το οποίο έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμανε ότι θα αναλάβει κάθε αναγκαία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία προκειμένου να αναδειχθούν  τα θεσμικά αιτήματα της Ένωσης, με στόχο να διαφυλαχθεί ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της.

Κουφονήσι και Σχοινούσα στην πιλοτική εφαρμογή του Νησιωτικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Συναντήσεις εργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι οποίες έφεραν και καλά νέα για τη Σχοινούσα και το Κουφονήσι, είχε σήμερα ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα αλλά και τις υποδομές των νησιών και στον οποίο ο Βουλευτής Κυκλάδων έθεσε εκ νέου το αίτημα που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο τον Δεκέμβρη του 2020, για τον άμεσο εμβολιασμό των ναυτικών μας που βρίσκονται εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό.