slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αύξηση της χρηματοδότησης του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας Σύρου, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

Με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση των δράσεων για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικώνΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται η χρηματοδότηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας Σύρου, με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του, για δύο επιπλέον χρόνια, μέχρι τις 31/12/2023.

Επιστολή εστίασης στον πρωθυπουργό (mass media circulation mail)

Σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής των 50 σωματείων εστίασης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία του γραφείου πρωθυπουργού.
Το μεσημέρι της παρασκευής 6/10/2020, με συμμετοχή του υπουργού 
οικονομικών κ.Χρήστου Σταϊκούρα, του γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής κ.Θάνου Πετραλιά, της γ.γ εργασίας  κ.Άννας  Στρατινάκη και

Υπουργείο Εργασίας: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εργαζομένων την περίοδο του lockdown

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα γίνονται οι μετακινήσεις των εργαζομένων προχώρησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για εργαζομένους- μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται νομίμως εναλλακτικά και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας. Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα με τους εξής δύο τρόπους:

Αρνητικά τα tests για κορονοϊό στο προσωπικό της Ε.Α.Σ. Νάξου! (VIDEO)

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με δική της πρωτοβουλία και ίδια έξοδα, αποφάσισε τη διενέργεια αντιγονικών ελέγχων (rapid tests) στο προσωπικό της, στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντός της για τους υπαλλήλους, τους παραγωγούς, τους συναλλασσόμενους, τους καταναλωτές και την κοινωνία της Νάξου γενικότερα, δεδομένης της έκδηλης παρουσίας του κορονοϊού και στο νησί μας και του βαθμού επιδημιολογικής επιτήρησής του.

Οι έλεγχοι που έγιναν στο προσωπικό της «Ένωσης» ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά. Ωστόσο, οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται τακτικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΟΡΤΩΜΑΣ:Περιορίζουμε την πανδημία για να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό

Επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε στις Κυκλάδες την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ, Ελλάδα: 2448 νέα κρούσματα - 14 νέοι θάνατοι- 196 διασωληνωμένοι


14 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Στην Αττική εντοπίστηκαν 493 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 683, 100 στη Δράμα και 120 στη Λάρισα - Για «δραματική αύξηση των θανάτων τις επόμενες ημέρες» μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης - Δείτε αναλυτικά τη γεωγραφική κατανομή

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δήλωση-απάντηση του τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού, στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια


«Σήμερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες με τεκμηριωμένο τρόπο, με στοιχεία από διεθνείς οργανισμούς, με ισχυρή επιχειρηματολογία και να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα στην κυβερνητική  διαχείριση της πανδημίας που οδήγησαν στο lockdown. Ταυτόχρονα ο Α. Τσίπρας παρουσίασε  τη δέσμη προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη  του  Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της κοινωνίας, απευθύνοντας κάλεσμα πολιτικής συνεννόησης και συστράτευσης.

Η απάντηση της Κυβέρνησης, μέσω του Υπουργού Υγείας, ήταν μία μίζερη, παλαιοκομματικού τύπου επίθεση, με αιτιάσεις για μικροκομματική εκμετάλλευση και ψεύδη.

Διερωτάται εύλογα κανείς:

Κικίλιας: Πολύς στα ασήμαντα και λίγος στα σημαντικά ο κ. Τσίπρας.

Λυπάμαι πολύ για τη στάση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η αγωνιώδης προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης μιας παγκόσμιας κρίσης της Δημόσιας Υγείας είναι θλιβερή. Ακόμα πιο θλιβερά είναι τα ψευδή στοιχεία και η εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Συγκεκριμένα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εν μέσω πανδημίας, ενισχύθηκε με:

Κυκλοφορήθηκε ο τόμος 9/2019 της Επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ της Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.)

Όπως με ιδιαίτερη χαρά μας ανακοινωνει στην σελιδα του στο facebook ο Αξιότιμος  και Αγαπητός  Νάξιος  καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξεινίων Χωρών Μανωλης Σεργης. Κυκλοφορήθηκε  ο τόμος 9/2019 της Επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ    της Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.)  μία από τις επιστημονικότερες που κυκλοφορούνται στον ελλαδικό χώρο.   
Επισης ο Αγαπητος  Μανώλης Σερρής για πληρέστερη ενημέρωσή,  μας  παραθέτει    πολλές περικοπές και  ένα τμήμα τού ΠΡΟΛΟΓΟΥ  της Επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ .  

Σταϊκούρας: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της η αναβάθμιση της Moody’s

  Σε δήλωσε προέβη ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας,. μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει:

Ανακοίνωση Των Τομεακών Επιτροπών Κυκλάδων του ΚΚΕ σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη Γ. σε βάρος του ΚΚΕ.


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αντί να αναλάβει την ευθύνη του για τις σοβαρές παραλείψεις στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στη Σύρο, καταφεύγει σε συκοφαντία ενάντια στο ΚΚΕ όταν μιλάει για επιχειρηματικές σκοπιμότητες μεταξύ του ΚΚΕ και της εφημερίδας "ο ΛΟΓΟΣ των Κυκλάδων".

Βρούτσης: 21 μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων- Τι ισχύει για αναστολές και τηλεργασία

Για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που θέτουν υποχρεωτικά ή μη τους εργαζόμενους τους σε καθεστώς αναστολής απαγορεύεται να προβούν σε απολύσεις κι αν τις πραγματοποιήσουν αυτές είναι άκυρες

Tα 21 μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας και προστασίας των εργαζομένων για το μήνα Νοέμβριο, αλλά και των ανέργων εξειδικεύει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας. Σημειώνει δε ότι «τα μέτρα αποτελούν τον οδικό χάρτη προστασίας των εργαζόμενων από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας και συνδυαστικά με τα υπόλοιπα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν την ασπίδα της ελληνικής οικονομίας απέναντι στο δεύτερο κύμα του