slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εξ’ ολοκλήρου στην Νάξο τα γυρίσματα του νέου single & video clip από τους ΝΕΒΜΑ “Ας μείνουμε φίλοι”

NEBMA feat. Γιάννης Παπαδάκος - Ας μείνουμε φίλοι


 Το νέο single των ΝΕΒΜΑ έχει τίτλο “Ας μείνουμε φίλοι”
Στα φωνητικά το συγκρότημα μας επιφύλαξε μια έκπληξη αφού συνεργάζεται με τον Γιάννη Παπαδάκο, γνωστό από την επιτυχημένη του σκηνοθετική πορεία.
Ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε απο μια παρέα φίλων, με καθαρά καλοκαιρινό χρώμα και έναVIDEO που σίγουρα θα σας

Νάξο αντί για Σαντορίνη και Μύκονο προτείνει το περιοδικό TIME


Σκεφτόσασταν φέτος το καλοκαίρι να πάτε σε κάποιο δημοφιλή προορισμό για τις διακοπές σας; Το περιοδικό TIME προτείνει 9 σημεία διακοπών που είναι σίγουρα καλύτερα από τα μέρη που

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε Βαρουφάκη: Λέγαμε π@π@ριές προεκλογικά;


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Περίεργο κλίμα στην ενημέρωση των βουλευτών από τον υπουργό Οικονομικών
Αμήχανο και σε κάποιες στιγμές τεταμένο ήταν το κλίμα ανάμεσα στον Γιάννη Βαρουφάκη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που τους έκανε για την πρόταση της Ελλάδας προς τους εταίρους.
Οι αιτίες ήταν δύο με πρώτη και μεγαλύτερη την απόφαση του ιδίου να διοριστεί η Έλενα Παναρίτη στη θέση του Έλληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ και την πλειονότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράει με

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την εφαρμογή του συστήματος της πραγματικής απλής αναλογικής...


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:
Έχουμε μπει στον 5ο μήνα δυστυχώς μιας διελκυστίνδας η οποία δεν έχει τέλος, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει ο χρόνος. Ο χρόνος περνάει, η οικονομία πλήττεται, η χώρα κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω και κάθε μήνας που περνάει στην πραγματικότητα προσθέτει ένα χρόνο ολόκληρο παραμονής της Ελλάδας στο νέο μνημόνιο.
Η χώρα έχει ήδη μπει σε μια κρίση νομιμοποίησης. Να μην γίνει παρεξήγηση ότι το μικρό κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της Βουλής και της κυβέρνησης, ή ζήτημα εκλογών.
Αλλά η χώρα δυστυχώς  είναι ήδη σε μια φάση κρίσης αντιπροσώπευσης και κρίσης νομιμοποίησης, διότι είτε θα υπάρξει μια συμφωνία, άρα μια ομολογία παραδοχής πως η κυβέρνηση είπε ωμά ψέματα προεκλογικά και παραπλάνησε τους πολίτες, και θα έχει ομολογήσει την αποδοχή της δικής μας στρατηγικής, είτε η κυβέρνηση θα αφήσει τη χώρα να οδηγηθεί σε ένα οδυνηρό αδιέξοδο, σε μια ρήξη, σε μια ταπείνωση.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή του ''Ψαρά'' στο Κουφονήσι

Φωτο:  Αντώνης Κωβαίος 
Φωτο:  Αντώνης Κωβαίος 
Η γιορτή του ''Ψαρά'' στο Κουφονήσι πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουφονησίων ''Κέρος'' με συνδυοργάνωσει    του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο

Πατάτα: Μειωμένη η παραγωγή στη Νάξο και απόφαση των Α.Σ. να μην πουλήσουν κάτω από 40 λεπτά το κιλό. Στα 30 λεπτά η τιμή στη Δυτ. Ελλάδα. Διαβαστε τι λεει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης


 Έναρξη συγκομιδής στην καλλιέργεια της ανοιξιάτικης πατάτας κάνουν αυτή την περίοδο οι παραγωγοί στη Νάξο και τη Δυτική Ελλάδα (Ηλεία και Αχαΐα). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου και στις δύο αυτές περιοχές η παραγωγή αναμένεται μειωμένη με τη Νάξο όμως να......

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ


Tου Γιάννη Βλασερού
Η διαφαινόμενη αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα, τουλάχιστον, νησιά αντίκειται καταφανώς στον θεσμό της νησιωτικότητας -που είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένος.
Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δικαιολογείται από τα αυξημένα έξοδα των νησιωτών, τα οποία προκύπτουν από την δυσχερή δια θαλάσσης επικοινωνία και διακίνηση των προιόντων και ειδών διαβίωσης, την ανεπαρκή περίθαλψη, την ελλειμματική εκπαίδευση και την εποχική οικονομική περίοδο, που επικεντρώνεται κυρίως στον τουρισμό, οποίος πρέπει να είναι ανταγωνιστικός.
Ο θεσμός της νησιωτικότητας πρέπει να εφαρμοσθεί με κάθε τρόπο στην διατήρηση του ΦΠΑ. Τα νησιά δεν πρέπει να γίνουν η "Ιφιγένεια" του

Συγχαρητήρια αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γ. Μαργαρίτη προς τον Γ.Α.Σ. Ιαλυσό

Συγχαρητήριο μήνυμα προ τον Γ.Α.Σ. Ιαλυσό έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης, με αφορμή την άνοδο του στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής.
«Οι συνεχείς προσπάθειες, η θέληση και η ψυχική δύναμη που επιδείξατε καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, το μήνυμα του οποίου έχει ως εξής:

Απόδοση ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος σωματικής ή υλικής βλάβης ζητα η Τ.Κ.Κωμιακής


   

Κωμιακή, 13 Μαΐου 2015
Το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Κορωνίδας λόγω της επικινδυνότητας των αγροτικών δρόμων του Τοπικού Διαμερίσματος ζητάει  με έγγραφό της προς την Εισαγγελία Νάξου  την απόδοση ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος σωματικής ή υλικής βλάβης
ΑΠΟ: Τοπικό Συμβούλιο Τ.Κ. Κορωνίδας
ΠΡΟΣ: κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου
ΚΟΙΝ: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου Περιφερειακές Παρατάξεις Ν. Αιγαίου
Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Δημοτικές Παρατάξεις
Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
ΜΜΕ
Θέμα: Απόδοση ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος σωματικής ή υλικής βλάβης λόγω της επικινδυνότητας των αγροτικών δρόμων του Τοπικού Διαμερίσματος Κορωνίδας
Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα,
Σας υποβάλουμε το παρόν και τα συνημμένα:

Αλέξης Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα γλιτώσει τα σκληρά μέτρα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό


Την άποψη πως η κυβέρνηση δεν θα γλιτώσει σκληρά μέτρα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο MEGA χαρακτήρισε επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα το γεγονός ότι «υποχρέωσε» τους «5» να ασχοληθούν για τόσες ώρες για την Ελλάδα στο Βερολίνο, ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως

VIDEO: Κόντρες με φόντο τα μουσεία της Απειράνθου


Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μεταφέρθηκε η κόντρα των τελευταίων ημερών με αφορμή τη μεταφορά των μουσείων της Απειράνθου, θέμα που έχει προκαλέσει κόντρες μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος μειοψηφίας κυρίως, αλλά και με μέρος της τοπικής κοινωνίας Απειράνθου.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 29 Μαΐου, εκτός ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε στο θέμα, σημειώνοντας ότι η μεταφορά των

ΕΝΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ Θα ψηφίσουν συμφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ; Δείτε όλες τις τάσεις και ομάδες [λίστα]


Ο πλουραλισμός απόψεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αλλά και η

Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου για ΦΠΑ και φόρους στα νησιά


Όλα δείχνουν ότι οι υποσχέσεις - δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για διατήρηση των συντελεστών και της έκπτωσης του ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, για την αύξηση του αφορολόγητου κ.λπ. είναι ψεύτικες.
Ένα ακόμα βήμα στην εξοντωτική φοροεπιδρομή που εφαρμόζουν κυβέρνηση και «θεσμοί» ( Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.) αποτελεί και η κατάργηση της έκπτωσης των συντελεστών του ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου για τους γνωστούς αντικειμενικούς λόγους και που διαμορφώθηκε μετά από επίμονες διεκδικήσεις.
Η όλη φιλολογία – επιχειρηματολογία της σημερινής συγκυβέρνησης, που είναι.....

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων


Στις κάλπες προσήλθαν την Παρασκευή 29/05/2015 οι αστυνομικοί των Κυκλάδων προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους για τα Συνδικαλιστικά τους όργανα[ Δ.Σ- Ελεγκτική Επιτροπή – Αντιπρόσωποι στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων(Π.Ο.ΑΣ.Υ) - Εκπρόσωπο στο Συμβουλίου Μεταθέσεων της Δ.Α Κυκλάδων].
Σε σύνολο 214 εγγεγραμμένων μελών στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων ψηφίσαν οι 190 και έλαβαν οι υποψήφιοι κατά σειρά της εκλογής και για το αντίστοιχο αξίωμα ψήφους ,ως κατωτέρω:

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στο Κουφονήσι

Στο Κουφονήσι βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 30 - 31/5/2015 ο βουλευτής Κυκλαδων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. - Παραβρέθηκε στην....

Οδηγίες για τις δηλώσεις εισοδήματος από τη ΓΓΔΕ


Η ΓΓΔΕ ανήρτησε στον ιστότοπό της Οδηγό Συμπλήρωσης Φορολογικών Δηλώσεων Φυσικών Προσώπων, με σκοπό να παρέχει οδηγίες στους φορολογούμενους
(www.publicrevenue.gr) η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στοΠΛΑΊΣΙΟ των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την πληρέστερη ενημέρωση των φορολογουμένων.
Επιπρόσθετα με σκοπό την ενημέρωση των φορολογουμένων από τις κατά τόπους ΔΟΥ, η ΓΓΔΕ διοργανώνει στις 27/5/2015 επιμορφωτική ημερίδα των υπαλλήλων της με θέμα: «Δηλώσεις εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων».