slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΥΡΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ-ΣΥΡΟΥ


Δεκτό έγινε το αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να μη διακοπεί η αεροπορική σύνδεση της Σύρου με την Αθήνα.

Η ίδια η Κυβέρνηση ομολογεί πλέον αποκλίσεις από τους στόχους του Προϋπολογισμού


Τα έσοδα καταρρέουν ,oι δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους αυξάνονται, το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά
Τι άλλο θέλει κανείς για να καταλάβει, ότι όλη αυτή η “συνταγή” πρέπει να αλλάξει, να αλλάξει αμέσως και να αλλάξει δραστικά;
Τι άλλο θέλει κανείς για να αντιληφθεί ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συντελέσουν σε μια αληθινή Επανεκκίνηση της Οικονομίας;
Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται σήμερα, τόσο για την ορθότητα της κριτικής της, όσο και για το ρεαλισμό των θέσεών της».
Ακόλουθη η  κοινή δήλωση μετά την οριστικοποίηση των στοιχείων της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού  που  έκαναν οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων κ.Γιάννης Βρούτσης

Κατάθεση αναφορών απο τον Βουλευτή Κυκλάδων Γιαννη Βρούτση Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή τέσσερις αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά Θήρα, Μήλο και Σίκινο, του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΚΑΝΑ


Συνάντηση με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κα Μένη Μαλλιώρη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναδιοργάνωση του κέντρου πρόληψηςΘησέας Κυκλάδων”.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υποδέχεται το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου
Παρασκευή
29 Ιουλίου 22.00 μμ
"Άσμα ασμάτων"
Σάββατο 30 Ιουλίου 22.00 μμ
"Λεπρέντης"
Είσοδος ελεύθερη.

Προσφυγή κατά της ...νομιμότητας της 18ης/2011 έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων της 29ης Ιουνίου 2011


Με τo παρόν έγγραφο προσβάλλουμε την νομιμότητα της 18ης/2011 έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων της 29ης Ιουνίου 2011. Το εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε χώρα ύστερα από την υπ. αρ. πρωτ. 7875/29.6.2011 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (επισυνάπτεται). Στην πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου δεν αποσαφηνίζεται εάν η συνεδρίαση ήταν δημόσια, ενώ στις αποφάσεις αναγράφεται ότι το δημοτικό συμβούλιο «…

Μέρκελ-Σαρκοζί ανακοινώνουν τώρα στον GAP ότι αποφάσισαν

http://www.agelioforos.gr/files/Portalistas/Merkel%20Sarkozi%20Papandreou.jpgΤριμερής συνάντηση ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Παπανδρέου πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής αντιπροσωπείας.

"Πραγματοποιείται μια τριμερής συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου", δήλωσε μέλος της αντιπροσωπείας, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να αρχίσει στις Βρυξέλλες γύρω στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Απαντώντας στην ερώτηση για μια ενδεχόμενη συμφωνία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, όσον αφορά στις προτάσεις που αναμένεται να κάνουν σήμερα οι Μέρκελ και Σαρκοζί, μέλος της γαλλικής αντιπροσωπείας υπενθύμισε ότι το Παρίσι "θα ήθελε να επιτευχθεί από την αρχή συναίνεση σε συμφωνία με την ΕΚΤ".

3η συνάντηση τσαμπούνας στο Φιλώτι

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 και ώρα 20:30,
στο Φιλώτι (απέναντι από την εκκλησία).
Ελάτε να απολαύσουμε ξεχασμένα ακούσματα και να γευτούμε παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα και κρασί.
Η συμμετοχή σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.
-Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ»
- Κτηνοτροφικός Σύλλογος Φιλωτίου
- Σύλλογος Γυναικών Φιλωτίου
- Ομάδα Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Ενότητας Δρυμαλίας Νάξου.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Τις τελευταίες ώρες όλα τα πράσινα φερέφωνα γράφουν για εσπευσμένη κλήση του Προβόπουλου και του Ράπανου στις Βρυξέλλες.

ΠΡΑΣΙΝΑ αρπακτικά, ο Προβόπουλος είναι από τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες.
Σταματήστε την προπαγάνδα και σε λίγο τα δήθεν πανηγύρια για το αγγούρι που θα μας φέρετε.

Σχετικά με την υδροδότηση της Μικρής Βίγλας

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΗΣ ΒΙΓΛΑΣ

 

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο  Νάξου και μικρών  Κυκλάδων

Αντιδήμαρχο κ. Πολυκρέτη

Κοιν.: Τοπικό συμβούλιο τ.κ. Σαγκρίου

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης


Κύριοι,

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσής σας σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης θα θέλουμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις.

Το πρόβλημα στην περιοχή εν μέσω της τουριστικής περιόδου είναι πολύ μεγάλο. Η έλλειψη νερού σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και κυρίως τις απογευματινές στην ευρύτερη περιοχή της Μικρής Βίγλας παρατηρείται το τελευταίο δεκαπενθήμερο και δεν είναι θέμα το οποίο λύνεται με ανακοινώσεις. Η τουριστική κίνηση φέτος είναι μειωμένη και παρόλα αυτά τα προβλήματα με το νερό είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά, παρόλο τις βροχοπτώσεις. Οι παρατηρήσεις οι οποίες γίνονται στην ανακοίνωσή σας είναι σωστές αλλά δεν θεωρούμε ότι λύνουν το πρόβλημα. Κατά πλειοψηφία το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης δεν χρησιμοποιείται για άρδευση, καθώς τα ποτίσματα κήπων και χωραφιών γίνονται κυρίως από ιδιόκτητα πηγάδια. Όσο για το πλύσιμο των αυτοκινήτων που αναφέρετε, εμείς προτείνουμε την ασφαλτόστρωση των δρόμων που οδηγούν στην περιοχή ώστε να μην υπάρχει αυτή η ανάγκη.

Ευελπιστούμε ο Δήμος να βρει κάποια λύση ώστε να έχουμε ομαλή και ποιοτική ύδρευση σε όλη τη Νάξο και να μην αρκεστεί σε άτοπες ανακοινώσεις.

Για το Δ.Σ

-Ο- Πρόεδρος Σαλτερής Κ. Γεώργιος Τηλ.:6937297011

Ο- Γ. Γραμματέας Σαλτερής Α. Ιωάννης Τηλ.: 6944959365

Το ρεφενέ!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Καθηγητής Μουσικής
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Ίσως όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην κοινωνία μας να είναι μια αφορμή να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις μας για το μοντέλο ζωή που υιοθετήσαμε τα τελευταία χρόνια. Όλα τα ρίχνουμε στους πολιτικούς και στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν αλλά σίγουρα όλοι μας κουβαλάμε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  Προς  Αξιότιμο κ. Υπουργό Οικονομικών

   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, αγαπητέ συνάδελφε,
   Μετά την γνωστή δήλωση του Προέδρου της Ε.Ε. ότι «Το πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας δεν είναι πρόγραμμα επιβολής λιτότητας στον λαό. Είναι πρόγραμμα επιβολής λιτότητας στο Κράτος, επειδή η λιτότητα του Κράτους είναι εκείνο που μπορεί να κάνει την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική», καθώς και εκείνην του εκπροσώπου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ότι «αν η Κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία, δεν θα χρειαζόταν να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ανακύπτει το ερώτημα:

Δράσεις της Γραμματείας ΠΑΜΕ Νάξου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/7/2011
Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα στον τομέα της υγείας (συγχωνεύσεις – κατάργηση νοσοκομειακών μονάδων κλπ), που στόχο έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο, η Γραμματεία Νάξου προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τις πιο κάτω δράσεις:
19/7/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί το Υπουργείο Παιδείας στους πολύτεκνους φοιτητές σχετικά με την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές Αιγαίου της Ν.Δ., Σπύρος Γαληνός (ν. Λέσβου), Γιάννης Βρούτσης (ν. Κυκλάδων), Κωστής Μουσουρούλης (ν. Χίου) και Μίκα Ιατρίδη (ν. Δωδεκανήσου).

Δ. Μπάϊλας:Καποτε ο κος Μαχαιρίδης ζητούσαμε το σπάταλο κράτος που τώρα καταγγέλλει να γίνει πιο σπάταλο; Τότε βέβαια κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ

Δήλωση του τέως Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα της 19/7/2011
      Με σημαντική καθυστέρηση επειδή  περίμενα την συνέντευξη τύπου του κ. Μαχαιρίδη μήπως και σε αυτή γίνει πιο συγκεκριμένος  και αφού κάποιοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να του αποσπάσουν επί πλέον απαντήσεις χωρίς όμως να το κατορθώσουν, αναγκάζομαι να απαντήσω στις δηλώσεις του της 06/07/2011, όχι γιατί αισθάνομαι υπεύθυνος αλλά γιατί η εφημερίδα ερμηνεύοντας τις αναφέρθηκε στο όνομα μου.
Σχετικά με το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του αυτοκινητιστή ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το «άνοιγμα» του επαγγέλματος του ταξιτζή είναι νομική υποχρέωση της χώρας μας που πρέπει να τηρηθεί. Η συγκεκριμένη αγορά πρέπει να ανοίξει με σταθερούς και καθαρούς όρους και κανόνες.
Κανόνες που θα ρυθμίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος και θα καθορίζουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.
Η εφαρμογή του γενικού κανόνα του ανοίγματος της......