slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Κυκλάδων για τον β' γύρο των εσωκομματικών

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Κυκλάδων εκφράζει τις πιο θερμές της ευχές σε όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες για μια Καλή , Ευτυχισμένη και Δημιουργική Νέα Χρονιά.

Χαμογελαστός προσήλθε στην κάλπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Χαμογελαστός αλλά φανερά αγχωμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά για να ψηφίσει. Χαιρέτησε φίλους και στελέχη της ΝΔ που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι και μπήκε στο παραβάν.

Ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του έστειλε μήνυμα ενότητας αλλά και εσωκομματικής ανατροπής και κάλεσε τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες.

Ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής χειροκροτήματα, μόλις έφτασε.


Ρεπορτάζ: Άντζελα Πεΐτση

Λίγα λεπτά πριν τις 10.00 το πρωί ο Κώστας Καραμανλής προσήλθε στα γραφεία της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης προκειμένου να ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Τον πρώην πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στον προαύλιο χώρο πολλά στελέχη του κόμματος τα οποία ξέσπασαν σε

Μήνυμα ενότητας από τον Απ. Τζιτζικώστα


Φωτογραφίες: Άντζελα Πεϊτση

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτός από τους υποστηρικτές του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ένας από τους «ρυθμιστές» του εκλογικού αποτελέσματος.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επεσήμανε ότι όλοι μαζί στη ΝΔ θα δώσουν το «παρόν» την επόμενη ημέρα για ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης.

Στη Νάξο ψήφισε ο Γιάννης Βρούτσης


Της Άντζελας Πεϊτση
Στην εκλογική του περιφέρεια άσκησε το εσωκομματικό του εκλογικό δικαίωμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.
Τον κ. Βρούτση, συνόδευαν ο

Μ.ΧΑΛΑΡΗΣ: Η Κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη της στην πολιτική αναδιανομής και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών!


O Μιχάλης Χάλαρης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και μέλος της επιτροπής ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με ένα πρώτο σχόλιο για το σχέδιο της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού που έθεσε σε διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς η κυβέρνηση , έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Μετά το Μάιο του 15 που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ «έβαλε χέρι» στα αποθεματικά του λογαριασμού ΑΚΑΓΕ(Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) τώρα με το σχέδιο «μεταρρύθμισης» του Ασφαλιστικού προχωράει στην κατάργησή του.
Το ΑΚΑΓΕ αποτελεί μέχρι και σήμερα την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνταξιούχους των επόμενων ετών δηλαδή την εφαρμογή μιας πολιτικής αναδιανομής και αλληλεγγύης  μεταξύ των γενεών και η κυβέρνηση είναι σαφές ότι αναλαμβάνει πλέον σοβαρές ευθύνες απέναντι στους ασφαλισμένους. Η ενέργεια αυτή δημιουργεί μείζον θέμα, μιας και το ΑΚΑΓΕ που τροφοδοτείται και με εισφορές των συνταξιούχων, ιδρύθηκε και προορίζεται για την χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων μετά το 2019 και την ομαλή συνταξιοδότηση των ερχόμενων γενεών. Οι εισφορές των συνταξιούχων στο ΑΚΑΓΕ την περίοδο 2015-2018 είναι  κρίσιμες για τη στήριξη των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης μετά το 2019 οπότε και αυξάνονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι υποχρεώσεις των ταμείων. 
Τώρα η Κυβέρνηση ανίκανη και αδύναμη να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συστήματος υπονομεύει και το μέλλον του".

Μίνι περιοδεία Γιάννη Βρούτση στην Νάξο...

Με ρακί ξερά σύκα και καλή παρέα στου Καραβασιολιου 
 Μπήκαμε στην τελική ευθεία   για την ανάδειξη του νεου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και μελλοντικού πρωθυπουργού της χώρας. Και οπως ηταν φυσικο ο   βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης   με σκοπό  να δώσει την μεγάλη μάχη και την συσπείρωση για την επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στη κορυφή. Εκανε μίνι περιοδεία στη ορεινή Νάξο όπου επισκέφθηκε καλούς φίλους, ο πρώην υπουργός Εργασίας συνοδεύεται απο τον δήμαρχο Νάξου και μικρών κυκλαδων κ. Μανώλη Μαργαρίτη από μέλη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ οπου βρεθηκε  ι την

Βασίλης Μπαλάφας: Τι σηματοδοτεί η επιλογή Μεϊμαράκη για τη ΝΔ

Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας*

Η Νέα Δημοκρατία κλείνει αισίως 4 μήνες εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Προέδρου. Μια διαδικασία που πρακτικά ξεκίνησε λίγο μετά τις Εθνικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, διένυσε τον Οκτώβριο με τις προετοιμασίες, έφτασε στα τέλη Νοεμβρίου με την αστοχία του ηλεκτρονικού συστήματος, για να καταλήξει στα τέλη Δεκεμβρίου να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος και σήμερα να βρισκόμαστε προ των πυλών του δεύτερου, στις 10 Ιανουαρίου 2016.

Όλα αυτά συνέβησαν σε ένα κόμμα με καταστατικές διατάξεις, συντεταγμένα όργανα και δομές πολυετώς και πολλαπλώς δοκιμασμένες. Συνέβησαν σε ένα κόμμα που είχε «εγχειρίδιο χρήσης» και

Επιβράβευση προσπάθειας και θεσμός αισιοδοξίας

 
Αποτελεί ίσως τον πιο δυνατό θεσμό στην σύγχρονο ιστορία της Νάξου. Μία εκδήλωση που στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους ώστε να πετύχουν το πρώτο ουσιαστικό στόχο της ζωής τους που δεν είναι άλλος από την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας σε δύο διαδοχικές ημέρες (Κυριακή και Δευτέρα) βράβευσε τα παιδιά της Παροναξιάς, αρχικά στη Πάρο τη Κυριακή (έλαμψε το άστρο του νεαρού Χερουβίμ που πέρασε 2ος στην Ιατρική Ιωαννίνων, ήταν 1ος στο Νομό Κυκλάδων με + 19.500 μόρια και 6ος Πανελλαδικά) και τη Δευτέρα το απόγευμα στη Νάξο, στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Χώρας Νάξου.

Παρουσίες

Πέρασε Μαρκόπουλο, "δένει" 4αδα

Προσθήκη λεζάντας



Το παιχνίδι με το Μαρκόπουλο είχε χαρακτηριστεί ως …υψηλού κινδύνου από το προπονητικό τιμ του Πανναξιακού λόγω των πρόσφατων αλλαγών αθλητριών που είχαν κάνει οι οικοδέσποινες αλλά και για το γεγονός ότι έπαιζαν με τη πλάτη στο τοίχο αφού είναι στο όριο της επικίνδυνης ζώνης. Όμως, τα κορίτσια της Νάξου απέδειξαν ότι έχουν μάθει να ζουν …επικίνδυνα, να παλεύουν κάθε χαμένη μπαλιά και να φτάνουν στο στόχο τους, έστω κι εάν μοιράζουν …