slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΘεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Νάξος

Καλοκαίρι 2020 | Πρόγραμμα Εργαστηρίων και Εκδηλώσεων

εων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι, για 5η συνεχόμενη χρονιά, μια σειρά εκδηλώσεων και εργαστηρίων στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Στις 7/8/2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. να συγκεντρωθούμε όλοι οι σμυριδεργάτες έξω από το Νοσοκομείο Νάξου και θα κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
                                             ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:                                                                                                     Στις 26/7/2020 είχαμε Γενική Συνέλευση Σμυριδεργατών Νάξου και αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:   

Αδυναμία εγγραφής νέων καταρτιζόμενων στην Ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλείας Α΄ και Γ΄ Εξαμήνου στο Δημόσιο ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, λόγω της μη λειτουργίας της την προσεχή εκπαιδευτική περίοδο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση με θέμα:  «Αδυναμία εγγραφής νέων καταρτιζόμενων στην Ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτών  Γενικής Νοσηλείας Α΄ και  Γ΄ Εξαμήνου στο Δημόσιο ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, λόγω της μη λειτουργίας της την προσεχή εκπαιδευτική περίοδο» Η ερώτηση αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε την Αριθ. Γ6α/Γ.Π. 38396 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με Αρ. Φύλλου 2881/Β΄/16-7-2020 σχετικά με τη λειτουργία των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021, στην ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής (Γενικής Νοσηλείας, Τραυματολογίας, Χειρουργείου, ΜΕΘ, Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις) και Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου).Σε αυτήν καταγράφεται η επιλογή του Υπουργείου Υγείας να αναστείλει τη λειτουργία της μιας εκ των δύο ειδικοτήτων, η οποία αποτελούσε και αίτημα του Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», δηλαδή αυτή του/της «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας Α΄ και Γ΄ Εξαμήνου  με κατάταξη» για νέους/νέες υποψήφιους/ιες καταρτιζόμενους/-ες.
Σύμφωνα με την απόφαση, θα λειτουργήσει μόνο το Γ΄ Εξάμηνο Νοσηλευτικής Τραυματολογίας ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι ήδη εγγεγραμμένοι/-ες, ενώ θα λειτουργήσει το Α΄ και το Γ΄ Εξάμηνο Σπουδών για την ειδικότητα «Διασώστης – Πλήρωμα ασθενοφόρου».
Η συγκεκριμένη απόφαση που καταργεί αρκετές ειδικότητες στα 48 Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάκρισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας που λειτουργούν στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και που έχει ως συνέπεια τα ΔΙΕΚ να μην δέχονται αιτήσεις νέων καταρτιζόμενων, έχει ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Με την από 23/03/2020 ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει  μάλιστα ότι, κλείνοντας οι συγκεκριμένες ειδικότητες, ωθούν «την εκπαίδευση των παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν Βοηθοί Νοσηλευτές στις Ιδιωτικές Σχολές τις οποίες χρυσοπληρώνουν».
Πρόκειται πραγματικά για μία καταφανώς ακατανόητη απόφαση, με δεδομένα:

Στην Τήνο και την Αμοργό ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας


Περιοδεία στην Τήνο και την Αμοργό πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας από 23 έως 27 Ιουλίου.  
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23 Ιουλίου βρέθηκε στην Τήνο για τον εορτασμό της Αγίας Πελαγίας όπου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δωρόθεου Β', σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με μεγάλη συμμετοχή της Τηνιακής κοινωνίας.
Το Σάββατο 25 Ιουλίου ο κ. Φόρτωμας μετέβη στην Αμοργό προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς της μεγάλης γιορτής του νησιού, της Αγίας Παρασκευής, όπου παρευρέθηκε στον Εσπερινό που τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας, Θηρασιάς και Αμοργού, κ. Επιφάνειο στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Κάτω Μεριά. 
Το πρωί της Κυριακής 26 Ιουλίου παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Αγία Παρασκευή και το απόγευμα της ιδίας τον Εσπερινό που τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμωνος στα Κατάπολα.
Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου ο κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Αμοργού, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο και αντιδημάρχους και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νησί.  Ανάμεσα στα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι ελλείψεις σε υποδομές και υλικά στο Κέντρο Υγείας του νησιού και η απουσία isobox και μοριακού αναλυτή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη τηλεφώνου και  ίντερνετ στην συγκεκριμένη μονάδα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα υποδομών του νησιού, τα προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και θέματα νησιωτικότητας. Επίσης, ο Βουλευτής συναντήθηκε με κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού.
Ο Βουλευτής Κυκλάδων, μετά το πέρας των επισκέψεών του δήλωσε: «Κάθε φορά που επισκέπτομαι τα νησιά μας νιώθω περήφανος για τους νησιώτες μας, που με αισιοδοξία παρόλες τις δυσκολίες των καιρών δίνουν την ψυχή τους για να κρατάνε τα νησιά μας ψηλά. Παίρνουμε δύναμη από την δύναμη τους και είμαστε δίπλα τους έμπρακτα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηρούν στο ακέραιο τη δέσμευση τους για ενίσχυση της νησιωτικότητας».


Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Φίλης: «Ένας φίλος της ΝΔ από τα παλιά...»


29.07.2020

Νίκος Φίλης: «Ένας φίλος της ΝΔ από τα παλιά...»

Ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στη δευτερολογία του χτες αργά το βράδυ στη Βουλή σχετικά με το ν/σ του Υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση, διάβασε το ακόλουθο απόσπασμα επιστολής: