slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μύκονος: Στο "Σωτηρία" μεταφέρθηκε η 42χρονη αγιογράφος, το 2ο κρούσμα Κορωνοϊού

 

Γνωστή αγιογράφος της Μυκόνου είναι το δεύτερο επιβεβαιώμενο κρούσμα του Κορωνοϊού στο "νησί των ανέμων". Χθες αργά το βράδυ, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ινστιτούτου Παστέρ μετά τη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών του πρώτου κρούσματος, της 69χρονης γυναίκας από την Άνω Μερά, έδειξαν ότι και η 42χρονη αγιογράφος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η ασθενής μεταφέρθηκε το μεσημέρι στο νοσοκομείο Σωτηρία με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα σε ειδική κάψουλα για λόγους ασφαλείας.

Θανάση, εκτός από εμπαθής είσαι υποκριτής και αγνώμων: Εμφυλιοπολεμικό άρθρο από τον συνεργάτη του Τσίπρα, Θ. Καρτερό


Η ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ, το μίσος και η εμπάθεια είναι το τελευταίο που έχουμε ανάγκη τέτοιες εποχές και τέτοιες μέρες. Ας είναι καλά όμως κάποιοι ασυγκράτητοι. Που κουβαλάνε ακόμα μέσα τους την ήττα στον εμφύλιο, που δεν έχουν χωνέψει ακόμα την Βάρκιζα και κυρίως δεν έχουν καταλάβει ακόμα, πως από τα σαλόνια της εξουσίας βρέθηκαν να

ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Άρθρο γεμάτο χολή, του Θανάση Καρτερού: «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας»



Από τις 26 Νοεμβρίου 2019, ο Θανάσης Καρτερός, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, επέστρεψε ως αρθρογράφος στην κομματική εφημερίδα «Αυγή» και συνεχίζει από εκεί τις εκστρατείες μίσους.

Αυτή τη φορά, από τη στήλη του στην Αυγή της Κυριακής «a la Καρτ», ο δημοσιογράφος Θ. Καρτερός, σε άρθρο του με τίτλο «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας» [παραφράζοντας το «Όταν έκλαψε ο Νίτσε»], στάζει χολή κατά του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, o οποίος τοποθετήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς και επικεφαλής στην αντιμετώπισή της.

«Είμαι η μητέρα του Γιάννη και θέλω να δεις πώς είναι η ζωή μου με ένα αυτιστικό παιδί» «Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΗ» Κορωνοϊός: Το «ευχαριστώ» μιας μητέρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή άκουσε την έκκλησή της


Η ζωή μου με τον ΓιάννηΜε τη Άδα Σταματάτου, τη μητέρα που κρύβεται πίσω από τη σελίδα στο Facebook «Η ζωή μου με τον Γιάννη», στην οποία διηγείται και περιγράφει πώς είναι η καθημερινότητα για μια μητέρα με ένα παιδί με αυτισμό, επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή επιστολή που του απέστειλε για την απαγόρευση κυκλοφορίας.


Ειδικότερα, η κ. Σταματάτου, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, ζήτησε από τον πρωθυπουργό στην επιστολή της να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού για τις «ευπαθείς ομάδες, τους αυτιστικούς,τους ΑμεΑ,τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο».

Η Αλβανία δέχτηκε να πάρει μετανάστες από την Τουρκία - Θα τους πάει τα ελληνοαλβανικά σύνορα!


Ερωτηματικά δημιουργεί η πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης να δεχτεί στο έδαφός της πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία και να τους εγκαταστήσει σε περιοχές όπου διαβιοί η ελληνική εθνική μειονότητα, στο νότιο τμήμα της χώρας και κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Αλβανικά ΜΜΕ έφεραν στο φως το deal του πρωθυπουργού Εντι Ράμα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει επίσημη αντίδραση από την αλβανική κυβέρνηση.
Πρόσφατα, Τίρανα και Αγκυρα υπέγραψαν σχέδιο αμυντικής συνεργασίας, όπου πολλοί θεωρούν πως εντάσσεται και το θέμα μετεγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Αλβανία.

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «Τηλεδιάσκεψη ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων»



Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 4 Απριλίου, από τις 19:00 έως 21:00, τηλεσυνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου Χρήστου Καφτηράνη, στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο. και τα μέλη της. Ο κ. Καφτηράνης απηύθυνε πρόσκληση και στους Βουλευτές του Νομού να συμμετάσχουν, εκ των οποίων συμμετείχε μόνο ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Γιάννης Βλασερός , θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου Γιάννη

 
Η μόλις τώρα γνωστοποίηση του θανάτου του Γιάννη Σκάρκου με γέμισε μεγάλη θλίψη. Ήταν ο υπομονετικός ο συνεργάσιμος ο αγωνιστής ασθενής. Η περίπτωση του όταν τον συνάντησα στη Σύρο όπου πήγαινε συνέχεια για αιμοκάθαρση με παρακίνησε να ασχοληθώ δυναμικά με το θέμα της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου.
Τελευταία το νοσήλευσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και εισέπραξα την χαρά του γιατρού και του φίλου που τα κατάφερε να βγει ζωντανός μετά από μία βαριά καρδιοχειρουργική επέμβαση. Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε.
Θα τον θυμόμαστε και θα τον αγαπάμε η αλήθεια είναι ότι θα μας λείψει.
Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Γ. Βρούτσης: Στις 15,16 και 17 Απριλίου η καταβολή των 800 ευρώ

 
Προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών έως τις 10 Απριλίου έχουν οι επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί διοικητικά η λειτουργία τους λόγω της κρίσης κορωνοϊού, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο λόγω της υγειονομικής κρίσης η προθεσμία είναι 20 Απριλίου επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης,
"Στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως

Μετρά στηρίξεις των καταστημάτων εστίασης από το Δήμο Νάξου ζητά μεταξύ άλλων το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»




Με επιστολή του στο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» ζητά μεταξύ άλλων για χρονικό διάστημα 6 μηνών, οι καταστηματάρχες να μην επιβαρύνονται με :δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων και την απαλλαγή των καταστημάτων εστίασης από τέλη καθαριότητας και φωτισμού. 
Ακολουθεί η   επιστολή του Σωματείου  Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών :