slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσίαση του συστήματος «Αριάδνη» από τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση

ΑΡΙΑΔΝΗ
Σύμφωνα με την Ελληνική  Μυθολογία η Αριάδνη υπήρξε κόρη του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα και της κόρης του Ήλιου Πασιφάης. Έδωσε  ένα κουβάρι κλωστή, τον γνωστό και ως «Μίτο», στον Θησέα  ώστε όταν θα έμπαινε στον Λαβύρινθο να το ξετυλίγει για να μπορέσει έπειτα, αφού σκοτώσει το Μινώταυρο, να βρει την έξοδο. Στην συνέχεια  έμεινε στη Νάξο όπου και λατρευόταν σαν θεότητα του Αιγαίου.

«Επανεξέταση της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων» ζητά ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος

Και καταθέτει αναφορά την επιστολή του Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Σύρου-Ερμουπόλεως, Ιωάννη Δεκαβάλλα, με αίτημα την επανεξέταση της πρόσφατης Κυβερνητικής απόφασης για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών ταχυδρομείων. Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα ΕΛΤΑ στην περιοχή των Κυκλάδων.

Επειδή μας έχουν ζαλίσει: Φωτό ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΑΤ!

[Χθες και προχθές μας έπρηξαν με τις φώτο: "φώτο: αστυνομικός βαράει διαδηλωτή", "φώτο: αστυνομικός χρησιμοποιεί σαν ασπίδα νεαρή", "φώτο: αστυνομικός κρατάει ανάποδα το γκλόπ", "φώτο: αστυνομικός τρέχει", "φώτο: αστυνομικός δεν τρέχει" κ.λπ]

Μια εικόνα,δυο χαμόγελα, χίλιες υποψίες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...
...Βούτσης να χαριεντίζεται με βαθμοφόρο δυνάμεων καταστολής.Τώρα εξηγούνται όλα...

P.S: Ελπίζουμε να  υπάρχει ακόμα αίσθηση του χιούμορ... αν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι πιστεύουν ότι μια φωτογραφία αποτελεί στοιχείο ενοχής
Ζούμε άλλωστε στη χώρα της...Πλάκας (κάτω από την Ακρόπολη)...

euro-crimes.blogspot.com

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ





Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012
O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Βλαχάκης, παρουσίασαν σήμερα το καινοτόμο σύστημα «Αριάδνη» που αφορά  στην οριστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός «Με την πιο επιεική προσέγγιση εκτιμούμε ότι λόγω παραβατικότητας τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ετήσιες απώλειες που φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. 
Δεν είναι όμως  μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται. Είναι και η ...

Βόμβα Βενιζέλου: Δεν ξέρω αν έφτασε στα χέρια μου η αληθινή λίστα Λαγκάρντ από τον Παπακωνσταντίνου και τον Διώτη

XAMOΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ
Με αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνμσταντίνου, αλλά και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την ενημέρωση για την πορεία του usb που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος για πρώτη φορά διάβαζε την ομιλία του από τις σημειώσεις που είχε μαζί του και δεν μιλούσε από στήθους.
Ο κ. Βενιζέλος είπε πως παρέλαβε το usb από τον Διώτη μαζί με μερικές τυπωμένες σελίδες, στις....

ΣΟΚ στο Πανελλήνιο από τη θυσία της Μαρίζας Κωχ: Ξερίζωσε τις τρίχες της για τη Μέρκελ!!



Ο ερχομός της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα μπορεί να προκάλεσε να μεγάλο κύμα διαδηλώσεων, όμως αυτή που ξεχώρισε με την διαμαρτυρία της ήταν η τιτανοτεράστια ερμηνεύτρια Μαρίζα Κωχ, η οποία έχει γίνει σκελετός από τις κακουχίες που μας επιβάλλει η Μέρκελ και το 4ο Ράιχ.
Η Μαρίζα σόκαρε το πανελλήνιο με την κίνηση της να ξεριζώσει μπροστά στην κάμερα τα μαλλιά της για να τα χαρίσει στην Γερμανίδα καγκελάριο... Τα μαλλιά ήταν από το κεφάλι της και όχι από άλλο μέρος του σώματος όπως θα έκανε ο...
πηδήκουλας Χαϊκάλης που δεν έχει μαλλιά στο κεφάλι. Δείτε το βίντεο:



zappit.gr

Σταϊκούρας: Οι τράπεζες θα πληρώσουν τα 550 εκατ. -Το επιβάλλει η ηθική και το δίκαιο

Σταϊκούρας: Οι τράπεζες θα πληρώσουν τα 550 εκατ. -Το επιβάλλει η ηθική και το δίκαιο
Η κυβέρνηση εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη στην απαίτηση της Τρόικα να μην πληρώσουν οι τράπεζες το ποσό των 550 εκατομμυρίων ευρώ από τα μερίσματα του 2010, που οφείλουν λόγω της κρατικής χρηματοδότησης που είχαν λάβει το 2008.
Σήμερα, μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής που συζητά το προσχέδιο του Προϋπολογισμού εμφανίστηκε κατηγορηματικός.
Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2008 είναι σε ισχύ. Ο Προϋπολογισμός του 2012 εκτελείται και ...

Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας από Τσίπρα με ψευδείς καταγγελίες στη Guardian-Ιατροδικαστής: Κανένας αντεξουσιαστής δεν βασανίστηκε


Πολύ μεγάλο ζήτημα ανακύπτει με τη δόλια και αντεθνική στάση των ΣΥΡΙΖαίων οι οποίοι διακίνησαν στον Guardian τα περί δήθεν βασανιστηρίων από την Αστυνομία σε βάρος κρατουμένων αντιεξουσιαστών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κο ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΛΟΓΙΑΝΝΗ

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ης Ν.Δ. και Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος, είχε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ με το γραμματεα της Πολιτικής Επιτροπής κο Μανώλη Κεφαλλογιάννη. Ο κος Κόκκινος κατέθεσε τις προτάσεις του για οργανωτικά ζητήματα του κόμματος και ενημέρωσε για τα θέματα που ....

ΕΣΠΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΟ 25,1%

Έκρηξη της ανεργίας τον Ιούλιο, καθώς έσπασε και το φράγμα των 25%, φτάνοντας το 25,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ. ΣΤΑΤ. Στο 1.261.604 οι άνεργοι, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 23.255 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο. Νέοι και γυναίκες οι πιο… αδύναμοι κρίκοι.
Συγκεκριμένα, η ανεργία σκαρφάλωσε στο 25,1% τον Ιούλιο του 2012, από 17,8% που ήταν πέρυσι τον Ιούλιο. Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2012 ήταν στο 24,8%, όπως προκύπτει από τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (αύξηση 42,8%) και κατά 23.255 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 1,9%) και διαμορφώθηκαν στα 1.261.604 άτομα.

Αναίσχυντη απαίτηση Μέρκελ στον Ελληνα πρωθυπουργό!

Αναίσχυντη απαίτηση Μέρκελ στον Ελληνα πρωθυπουργό!

Μετά τα εξοπλιστικά και τη Siemens, οι Γερμανοί ζητούν να τους παραδοθεί άνευ όρων και η δημόσια Υγεία!Αν είναι ποτέ δυνατόν! Μέχρι σήμερα, οι ξένοι δανειστές μας –με πρώτη τη Μέρκελ και την παρέα της- ζητούσαν να περικοπούν οι μισθοί μας, οι συντάξεις μας, τα επιδόματα, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κ.ο.κ. Χτες, ουσιαστικά, η Γερμανίδα καγκελάριος απαίτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να περικοπούν και οι ζωές των Ελλήνων!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Νάξος 22-08-2012

 

Προς . Πρόεδρο  κ. Ιωάννη Μαμουζέλο  και μέλη  Δ.Σ. Δημοτικού   Λιμενικού                                    Ταμείου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

                                                             Τοπικά Μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Κύριε  Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 Αφορμή για την παρούσα επιστολή μου προς  τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και τους συμπολίτες μας είναι τα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για την παραχώρηση χώρου για τραπεζοκαθήσματα  στην κεντρική πλατεία της χώρας Νάξου και την μέχρι σήμερα <<περίεργη  σιωπή>> να τοποθετηθούν στο Θέμα οι εμπλεκόμενοι μαζικοί  φορείς  της Νάξου.

 Από το 1986 μέχρι και σήμερα είμαι μέλος του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου έχοντες υπηρετήσει από όλες τις θέσεις ευθύνης του Δ.Σ. και Πρόεδρος την εξαετία 2004-2010.

 Σας ενημερώνω ότι.

 Στην συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια τόσο με τον Δήμο όσο και με το Λιμενικό Ταμείο ( μας ζητούσαν πάντα να γνωμοδοτήσουμε  επί των αιτήσεων για παραχώρηση χώρου επί της πλατείας ) ο  Εμποροεπαγγελματικός  Συλλόγος Νάξου γνωμοδοτούσε πάντα θετικά σε δραστηριότητες που είχαν να κάνουν με την ψυχαγωγία των παιδιών και την διατήρηση της φυσιογνωμίας της πλατείας σαν χώρο ψυχαγωγίας αναψυχής  και πολιτισμού.

 

   Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ., πρέπει να διαφυλαχτεί ο μοναδικός πια ελεύθερος  χώρος που έχει απομείνει  στην παραλία της χώρας Νάξου και να δρομολογηθούν η διαδικασίες απελευθέρωσης και άλλων που νόμιμα η παράνομα έχουν καταληφθεί.

 

  Παρακαλώ η παρούσα επιστολή να διαβαστεί κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της 23 Αυγούστου 2012 πριν από την συζήτηση του  16 θέματος . Αιτήσεις για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου.

 Είμαι στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.  

    

  Σας ευχαριστώ.

 

                                                                                      Κώστας Στυλ.Παγώνης

 Υ.Γ.  Η παρούσα επιστολή δόθηκε  στον κ. Μαμουζέλο προς ενημέρωση του Δ.Σ του     Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.  

Ψέματα για την ηλικία του είπε ΤΟ ΖΩΟ της Πάρου

Στην Εισαγγελία Σύρου οδηγήθηκε ξανά ο δράστης του άγριου ξυλοδαρμού της 15χρονης στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε το δράστη, η ηλικία του είναι μεγαλύτερη από αυτή που δήλωσε κατά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Θυμίζουμε ότι ο δράστης είχε υποστηρίξει ότι είναι κάτω των 21 χρόνων με αποτέλεσμα αντί να κρατηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Χίου, να μεταφερθεί στη φυλακή του Αυλώνα όπου κρατούνται οι ανήλικοι και οι έφηβοι μέχρι 21 ετών.

Με την κατηγορία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, οδηγήθηκε από τις φυλακές ανηλίκων όπου κρατείται, στη Σύρο, για συμπληρωματική απολογία.

Η αύξηση του ΦΠΑ «βύθισε» την εστίαση – 4.000 λουκέτα, 30.000 χαμένες θέσεις εργασίας Πηγή: Η αύξηση του ΦΠΑ «βύθισε» την εστίαση – 4.000 λουκέτα, 30.000 χαμένες θέσεις εργασίας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/71666#ixzz28ypbRYv6

Τραγικές είναι οι συνέπειες στο χώρος της εστίασης από την αύξηση του ΦΠΑ σύμφωνα μα τα στοιχεία του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης, τα οποία κάνουν λόγο για 4.000 λουκέτα και 30.000 χαμένες θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει και δημοσίευμα του Έθνους ο τζίρος των επιχειρήσεων του κλάδου έπεσε περισσότερο από 40%, ενώ την ίδια ώρα η φοροδιαφυγή καλά κρατάει, αφού οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να μην κόβουν αποδείξεις, αφού δεν κατάφεραν με άλλον τρόπο να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές.

Δεν πήρε ανάσα ο Κεφαλογιάννης

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε τη Τρίτη ο γραμματέας της Π.Ε της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης μαζί με τον Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Ταυρής.
Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ε.ΑΣ ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡ-ΚΑΛ), ύστερα από αίτημα των εκπροσώπων των Σωματείων της επιχείρησης. Στη συνάντηση, εκτέθηκαν οι ανησυχίες τους για την πορεία της επιχείρησης.
Επίσης, συνάντηση πραγματοποίησαν με τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Χαρ. Κόκκινο.
Στη συνάντηση, τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και η δημόσια Εκπαίδευση.
Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης με τον κ. Ταυρή συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Τραπέζης Ελλάδος, όπου ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την περίπτωση μεταβίβασης της Τράπεζας σε άλλο τραπεζικό όμιλο και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν για το προσωπικό και το ασφαλιστικό τους Ταμείο.
P

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΑΞΟΥ ΣΤΙΣ 17-10-2012



 

Καλά ρε ξεφτιλισμένοι, διορίσατε το λαμόγιο του Παπακωνσταντίνου;

Μπορεί το λαμόγιο του Παπακωνσταντίνου, να το διόρισε ο Στουρνάρας, ωστόσο Πρωθυπουργός της χώρας και σε τελική ανάλυση υπεύθυνος για όλους είναι ο Α. Σαμαράς και είναι κρίμα να ξεφτιλίζεται έτσι από τους "συνεργάτες" του... ναι ναι ξέρουμε:  "Για χάρη της Ελλάδας, ο Αντώνης θα το καταπιεί κι αυτό"... αλλά Αντώνη μου, να πάει να γαμηθεί τέτοια Ελλάδα...

Η Τσίπρας Α.Ε. συνεχίζει τους διορισμούς στη Βουλή

Οι συνδικαλιστικές δράσεις φαίνεται ότι επιβραβεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτός φαίνεται να είναι ο λόγος για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας διόρισε στο γραφείο του στη Βουλή την κυρία Ελευθερία Χατζηγεωργίου υποψήφια βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης.
Η κ. Χατζηγεωργίου τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως ωρομίσθια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Μάλιστα είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Ωρομίσθιων και συμμετείχε ενεργά στις συνδικαλιστικές διαδικασίες του κλάδου των δασκάλων.

Ο Κ. Καραμανλής πουλάει το γραφείο του

Τέλος εποχής για ένα πολιτικό γραφείο, στο εσωτερικό του οποίου γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της χώρας. Πωλητήριο, λοιπόν, βάζει ο Κώστας Καραμανλής στο... θρυλικό γραφείο του στο Κολωνάκι. Πρόκειται για το γραφείο που διατηρούσε ο πατέρας του, Αλέκος, και το οποίο, τη δεκαετία του '90 στέγαζε και τις πολιτικές δραστηριότητες του νεαρού, τότε, βουλευτή της ΝΔ.


Στον έκτο όροφο του κτιρίου, όπου έφτανες μόνο με ασανσέρ, καθώς η πόρτα που οδηγούσε στις σκάλες ήταν μονίμως κλειδωμένη, ξεκίνησε η πορεία του Κ. Καραμανλή για την ηγεσία της ΝΔ και, αργότερα, για την πρωθυπουργία. Εκεί αποφασίστηκαν οι μαζικές διαγραφές «γαλάζιων» βουλευτών, το 1998, ενώ στον ίδιο χώρο διαδραματίστηκαν, χρόνια αργότερα, και οι καθοριστικές διαπραγματεύσεις για την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά στη Νέα Δημοκρατία.

Το γραφείο στην Πατριάρχου Ιωακείμ με τα παλιά, κλασικά έπιπλα δεν σταμάτησε να λειτουργεί ακόμη και μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004. Οπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν, ο Καραμανλής τις... σοβαρές συσκέψεις τις έκανε εκεί, μακριά από τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου το χρησιμοποιούσε μόνο για τις... επίσημες δραστηριότητες!

Το 2007, ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να... μετακομίσει. Ηταν η εποχή που νοίκιασε πολιτικό γραφείο στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, καθώς το Κολωνάκι δεν προσφερόταν πλέον για... μυστικές συσκέψεις. Μετά την εκλογική ήττα το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός άλλαξε σελίδα και... γραφείο. Προτίμησε έναν πιο σύγχρονο χώρο στην πλατεία Μαβίλη, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα τελευταία τρία χρόνια, το γραφείο στο Κολωνάκι παρέμενε άδειο και βουβό, αφού δεν το χρησιμοποιούσε κανείς. Ετσι, πριν από λίγες ημέρες, ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον αδελφό του, Γιώργο, να βάλει... πωλητήριο στο γραφείο.

Aυτά γράφει το ΕΘΝΟΣ.

http://taxalia.blogspot.com/2012/10/blog-post_9217.html

e-Επιλογές της 10/10/2012



AKOMH KAI… ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ Ο BEΝΙΖΕΛΟΣ;

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα βρεθεί σήμερα (13.30) για να δώσει εξηγήσεις για τη «λίστα Λαγκάρντ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος δεν θα περάσει ευχάριστα, όπως δηλώνουν αυτοί που ξέρουν. Στις 16:00 έχει κληθεί ο Φ. Σαχινίδης.
Η μη αξιοποίηση της λίστας την περίοδο που ήταν υπουργός ο κ. Βενιζέλος, ακόμη κι αν δεν το βαραίνει άμεσα τον… καθιστά πολιτικά υπεύθυνο. Η διακράτησή της, δε, στο γραφείο του είναι κάτι που δύσκολα αντέχει στην κριτική, εκτός κι αν τα επιχειρήματα που θα επικαλεσθεί είναι πολύ ισχυρότερα από όσα ανέφερε προ ημερών στο Mega.

Ένα πράγμα, ωστόσο, είναι σίγουρο. Ότι ο κ.Πεπόνης, ο οικονομικός εισαγγελέας, έχει «απασφαλίσει» και σκέφτεται τα πάντα. Από την (κατά πολλούς, σίγουρη) παραπομπή του Διώτη μέχρι αυτή… του Βενιζέλου.

Στις 16.00 έχει κληθεί σε ακρόαση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Στην Επιτροπή Θεσμών έχει κληθεί επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η ακρόαση του οποίου θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας «Φαλτσιάνι» ή «Λαγκάρντ» από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη λίστα, με ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ

Βρούτσης με σχέδιο Αριάδνη Vs "μαϊμού" συντάξεων

Αριάδνη Vs  μαϊμού  συντάξεωνΕκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει η παραβατικότητα σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Ο κ. Βρούτσης μίλησε για 500 εκατ. ευρώ τα οποία χάνονται ετησίως και τόνισε ότι εκτός από "δημοσιονομικό πρόβλημα είναι και κοινωνικά άδικο".


Τα ελεγκτικά εργαλεία παρεμβαίνουν μόνο σε ένα πεδίο παραβατικότητας, αυτό του θανάτου, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πεδία που δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ, όπως οι άγαμες χήρες και οι συντάξεις χηρείας.

"Η Αριάδνη που παραπέμπει στο λαβύρινθο και το μίτο, θα μας δώσει τη δυνατότητα η Ελλάδα τα ασφαλιστικά ταμεία να δουν ένα εκσυχρονιστικό άλμα" είπε ο υπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "από 1/-1/2013 δεν θα ξαναγεννηθεί παραβατικότητα".

"Τυφλά" χαρακτήρισε τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά τις αλλαγές σε δημογραφικό και οικογενειακό επίπεδο και εκτίμησε ότι "μέσω της συμβολαιογραφικής παρέμβασης που δεν θα είναι χρονοβόρα, η Ελλάδα κάνει άλμα προς τα μπροστά".

Αναφερόμενος στη συμβολαιογραφική πράξη που πρέπει να γίνεται πριν από κάθε μυστήριο ο κ. Βρούτσης είπε: "Για να γίνει κηδεία ή γάμος υπάρχει ληξιαρχική πράξη. Τη δουλειά μέχρι σήμερα την κάνουν τα γραφεία τελετών για τις κηδείες... Απλά θα υπάρξει ένα διοικητικό βήμα παραπάνω, που θα το κάνουν πάλι τα γραφεία τελετών, θα επιφέρει και άλλα οφέλη. Θα γίνεται διασταύρωση και του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ. Θα ενημερώνεται άμεσα η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων. Θα έχουμε αμέσως μια ταυτοποίηση αλλαγών. Το εγχείρημα είναι μεγάλο".

Σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των δικαιούχων σύνταξεων του ΙΚΑ που δεν απογράφησαν ο κ. Βρούτσης εκτίμησε ότι θα μειωθεί, αλλά απομένει η απογραφή των άλλων ταμείων και ειδικότερα του ΟΓΑ, που εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει αντίστοιχη εικόνα. Από 1/01/2013 δεν θα ξαναδεί κανείς αυτό περί μαϊμού συντάξεων, υποστήριξε ο κ. Βρούτσης.

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι δεν θα μειωθεί, ενώ τόνισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων είναι το μόνο ζήτημα που έχει τεθεί από την τρόικα, και το υπουργείο όπως επισήμανε δεν το δέχθηκε. Σε περίπτωση που πρέπει να μπει προαπαιτούμενο "τότε θα φτιάξουμε ειδικές γραμμές άμυνας, να επανατοποθετηθούμε. Δεν έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο μέχρι τώρα" είπε ο υπουργός.

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2012

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου συμμετέχει στα επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης 2012 για την επιμόρφωση ΟΛΩΝ των εργαζομένων που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ (μπορούν να συμμετέχουν και οι εποχιακοί εργαζόμενοι).

Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν 40 ώρες και επιδοτούνται με 5€ την ώρα.

Τα θέματα των σεμιναρίων είναι Αγγλικά, δεξιότητες πληροφορικής και εφόσον υπάρξει συμμετοχή, βασικές αρχές marketing ή τεχνικές επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πελάτων.

Το ωράριο παρακολούθησης του σεμιναρίου θα προσαρμοστεί στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων και ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι 40 ώρες σε 10 με 12 μέρες με 3 ή 3,5  ώρες μάθημα την ημέρα.

Θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου ή στο χώρο της σχολής πληροφορικής ENIAC και θα ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερωθούν 09:00 με 12:00 το πρωΐ στο τηλ. 24120 του εμποροεπαγγελματικού (στον περιφερειακό της Γρόττας δίπλα στο επιμελητήριο) ή 18:30-21:00 το απόγευμα στο 26646 στη σχολή υπολογιστών ENIAC (στο δρόμο προς το αεροδρόμιο). Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν προσκομισθεί μέχρι 20 Οκτωβρίου το αργότερο.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην πρόεδρο Σοφία Καπινιάρη στο τηλ. 6978186370.


Αραιοί - Αραιοί, να φαινόμαστε ΠΟΛΛΟΙ !!!

Την επόμενη φορά που ο sexy-Alexis θα σκεφτεί να ζητήσει εκλογές, καλό θα ήταν να το σκεφτεί καλύτερα.

Διότι, ... αν κρίνω από το «μέγεθος» των κινητοποιήσεων κατά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, αλλά και την «γενική απεργία – συλλαλητήριο» του Σεπτεμβρίου, δε νομίζω ότι τα δείγματα ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.


Η, κατά γενική ομολογία (όποιος έχει μάτια βλέπει) μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, μάλλον θα πρέπει να έχει θορυβήσει τον «εν αναμονή Πρωθυπουργό» Αλέξη, καθώς, αν μη τι άλλο, ο όγκος των πολιτών που κατέβηκε στους δρόμους είναι αντιστρόφως ανάλογος της επερχόμενης φορομπηχτικής λαίλαπας αλλά και της εν γένει επαναστατικής ρητορικής των αριστερο-δεξιών «αντιμνημονιακών» δυνάμεων.

Όλους μας, βέβαια, πρέπει να μας βάλει το φαινόμενο αυτό σε περίσκεψη. Τι άραγε σηματοδοτεί η «αντίσταση» του καναπέ προχθές ή της παραλίας τον Σεπτέμβριο;

Μάλλον ότι ο λαός το έχει πάρει απόφαση ότι, όσο κι αν πονάει, άλλη οδός δεν υπάρχει.

Ο Alexis δεν έχει πείσει ότι έχει το μαγικό ραβδάκι στα χέρια του. Αντιθέτως, ενώ μέχρι πρότινος ο κόσμος τρόμαζε από τις παραφωνίες των διαφόρων ακραίων συνιστωσών, σήμερα μάλλον φοβάται ακόμα περισσότερο την αναβίωση της πασοκοκρατίας στη χειρότερη μορφή της, διά της προϊούσας μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε «σοσιαλδημοκρατικό» κόμμα ή «κόμμα της δημοκρατικής αριστεράς» ή όποια άλλη παπαριά κατεβάζει ο νους των επικοινωνιακών φωστήρων της Κουμουνδούρου.

Ίσως να είναι και μια απόδειξη ωριμότητας ότι ο λαός δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους κάθε είδους Φωτόπουλους που έχει αγκαλιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τις τακτικές του «δεν πληρώνω» και της «κατάληψης».

Ίσως, τελικώς, εν όψει και της πλήρους κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, λόγω και της εκ θεμελίων αποδόμησης του ηγετικού προφίλ του Μπένυ (ελέω λίστας Λαγκάρντ), είναι ευκαιρία για τον Σαμαρά να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Αρκεί, βέβαια, την ισχύ αυτή να τη χρησιμοποιήσει με σωφροσύνη και παρρησία…
Ίδωμεν!

Υ.Γ.1ο. Που είναι οι «αγανακτισμένοι», οεο;;;
Υ.Γ. 2ο. Τον Τέρενς, βρε; Τον Τέρενς; Ευτυχώς που ο Πρόεδρος - Καμμένος ήταν εκεί !!!
Σεμνός & Ταπεινός

http://dexiextrem.blogspot.com/2012/10/blog-post_11.html

Για δέκα μέρες από 8-10-2012 έως 18-10-2012 στην Ελλάδα δεν θα γίνει ούτε ένα συμβόλαιο μεταβίβασης ακινήτου;

Καλά είναι σοβαροί; Το τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος (τεε), κλείδωσε το σύστημα από το οποίο το ΥΠΕΚΑ δίνει τον κωδικό ακινήτου (έναν τυχαίο -εντελώς άχρηστο- αλφαριθμητικό κωδικό), που είναι όμως απαραίτητος για να γίνει οποιαδήποτε...

συμβολαιογραφική πράξη αφορά μεταβίβαση ακινήτου!! Μιλάμε για την απόλυτη αυθαίρετη κίνηση που έχει κάνει το τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος (τεε) στην ιστορία του ως συνδικαλιστικός φορέας!

Όμως στην τελική, καλά να πάθει το ΥΠΕΚΑ αλλά και ο μ@λάκας Έλληνας, που άφησε ένα συνδικαλιστικό όργανο, να ελέγχει το σύστημα που εκδίδει κωδικούς, χωρίς να έχει προβλέψει μάλιστα και έναν χειρόγραφο εναλλακτικό τρόπο (π.χ. να δίνει ο υπεύθυνος μηχανικός έναν προσωρινό κωδικό)!

Είμαστε κάτι χειρότερο από Ζιμπάμπουε, τέλος.
Θα έπρεπε ήδη να έχει επέμβει εισαγγελέας!
Και σίγουρα να βρεθεί και τιμωρηθεί αυτός που είχε την φαεινή ιδέα να δώσει σε έναν συνδικαλιστικό φορέα την διαχείριση τμήματος του πρωτοκόλλου του ΥΠΕΚΑ (τουΥΠΕΧΩΔΕ δηλαδή!)

Αναγνώστης
(ΚΛ)

http://taxalia.blogspot.com/2012/10/8-10-2012-18-10-2012.html


Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 18 Οκτώβρη

ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18 Οκτώβρη
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!
ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ (παλιό  Δημαρχείο) ΣΤΙ* 11.00 π.μ.


Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
Εσύ παράγεις τον πλούτο, σε σένα πρέπει να επιστρέψει!
Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να...........


Σας ενημερώνουμε ότι  η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 09/10/12 αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 16/10/12 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/2010 με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Λαμπερές ιστορίες φωτιάς


Στις 11, 12 , 13 και 14 Οκτωβρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012. Παντέχνου Πυρός σέλας- Λαμπερές ιστορίες φωτιάς». Συμμετοχή όλων των ηλικιών...