slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γερμανική ... υποκρισία!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Εδώ και καιρό οι Γερμαναράδες μέσω των εγχώριων πολιτικών υπαλλήλων τους μας επιβάλλουν σκληρά μέτρα λιτότητας κατηγορώντας μας ως διεφθαρμένους και τεμπέληδες. Θα μου πείτε βέβαια εδώ ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός μας ο κ. Γ. Παπανδρέου στην αρχή της ...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γιάννη Βρούτση-Τρόικας

Την ικανοποίησή τους για το έργο που έχει συντελεστεί έως σήμερα και την αποφασιστικότητα του υπουργείου Εργασίας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, κατά τη σημερινή συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώ έδειξαν κατανόηση για τις καθυστερήσεις που εντοπίστηκαν και οφείλονται στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Κατά τη σημερινή δίωρη συνάντηση, έγινε κυρίως ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση, ενώ η επόμενη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στο τέλος του Ιουλίου.
Στην τρόικα, δόθηκαν από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των εργασιακών σχέσεων, της αγοράς εργασίας, την κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.
Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, δόθηκαν στην τρόικα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το μοναδιαίο κόστος, ήδη έχει μειωθεί κατά 8%, όταν ο στόχος του προγράμματος, μέχρι το 2014 είναι 15%.
Κατατέθηκαν επίσης τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία, από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι τον Μάιο, έχουν συναφθεί 400 επιχειρησιακές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών έως 23% και σε ορισμένες περιπτώσεις 30%.
Σε ό,τι αφορά στην ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροδιαφυγή, εντός των ημερών, πρόκειται να εκδοθεί υπουργική απόφαση, για την ηλεκτρονική διασύνδεση ΣΕΠΕ- ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, με στόχο να καταγραφεί ποιος δουλεύει, πού και πόσο αμείβεται.
Για το ασφαλιστικό δόθηκαν στην τρόικα από πλευράς υπουργείου στοιχεία για την εξοικονόμηση πόρων που μπορεί να επιτευχθεί με «συμμάζεμα» των επικουρικών συντάξεων μετά τη συγκρότηση του Ενιαίου Ταμείου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καλύτερη διαχείριση των προνοιακών επιδομάτων.
Το θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί μετ' επιτάσεως στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας, με δεδομένο ότι το κόστος για τον προϋπολογισμό αγγίζει τα 100 εκατομμύρια τον μήνα, ενώ τίθεται από όλες τις πλευρές η ανάγκη του εξορθολογισμού και της σύνδεσής τους με εισοδηματικά κριτήρια.
«Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή» δήλωσε μετά από τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που ήταν εμφανώς ικανοποιημένος. «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας» πρόσθεσε και τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «έδειξαν ικανοποίηση από την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας να υλοποιήσει το Πρόγραμμα και από την πλευρά τους οι δανειστές επέδειξαν κατανόηση για τις καθυστερήσεις λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ 2012 - Giovanni Gabrieli: a Sacred Concert

Φεστιβάλ Τήνου 2012

Σάββατο 7  Ιουλίου, ώρα 9:00 στη Μονή Ουρσουλινών στα Λουτρά
Giovanni Gabrieli: a Sacred Concert
Ρεσιτάλ 12 Κορυφαίων Σολίστ Πνευστών Ελλήνων & Ξένων με αφορμή το έτος Gabrielli.
Mια συναυλία - σύμπραξη του διεθνώς καταξιωμένου τρομπετίστα Jeroen Berwaerts µε το σύνολο χάλκινων πνευστών Hellenic Brass, σύνολο 8 µουσικών, το οποίο αποτελείται από χάλκινους πνευστούς κορυφαίους των εθνικών µας ορχηστρών, σε ένα πρόγραμμα - αφιέρωμα στον G. Gabrieli, αλλά που φτάνει έως και σε συνθέσεις του Αμερικάνου George Gershwin, περνώντας από την έντονα θρησκευτική δύναμη των spirituals, με την ιδιαίτερη τζαζ φωνή του Jeroen Berwaerts.
Είσοδος 7 ευρώ.

Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου Δήμου Τήνου
Ευαγγελιστρίας 72, Τήνος, τ.κ. 84200
τηλ.: 2283360125
fax: 2283360139

Ενοχλημένη η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ με το «σκιώδες» δίδυμο καθηγητών

«ΚΛΙΣΗ ΕΠΙ ΔΕΞΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ – ΣΤΑΘΑΚΗ»

Ποια είναι η... ευτυχία της ηγεσίας κάθε αντιπολιτευόμενου κόμματος, που έχει τεθεί σε τροχιά εξουσίας; Ότι συνήθως οι «κεντρομόλες» δυνάμεις υπερισχύουν των «φυγόκεντρων». Η συνοχή φαντάζει -εκ πρώτης όψεως- περισσότερο ισχυρή, από όσο είναι πραγματικά. Ο κανόνας αυτός ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Δημόσιο επιστρέφει 200 εκ. ευρώ από το τέλος ακινήτων

Το Δημόσιο επιστρέφει 200 εκ. ευρώ από το τέλος ακινήτων

Δικαιώνονται τελικά οι φορολογούμενοι που κατέβαλλαν συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ για το ειδικό Τέλος ακινήτων, ενώ θα έπρεπε να τύχουν απαλλαγής. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει στην επιστροφή των χρημάτων αυτών.

Ηδη έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τους δικαιούχους, ανάμεσα στους οποίους είναι βιοτεχνίες, ανάπηροι, άνεργοι και άλλοι -. Όλοι είχαν πληρώσει το τέλος, καθώς φοβήθηκαν πως θα τους κόψουν το ρεύμα.

Προς τοπ παρόν πάντως υπάρχουν σκέψεις για συμψηφισμό του προς επιστροφή ποσού στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν χρέη προς το δημόσιο από την πλευρά των δικαιούχων έτσι ώστε να περιοριστεί η «ζημιά» στον προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε πορεία εκτροχιασμού.

Όταν επιβλήθηκε το χαράτσι τέθηκαν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, τα βιοτεχνικά κτίρια καθώς και ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων – άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι. Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που αν και έπρεπε δεν εξαιρέθηκαν και αναγκάστηκαν να πληρώσουν.

Κικίλιας: Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για γραμματέας της ΝΔ

Tην πρόθεσή του να μην θέσει υποψηφιότητα για γραμματέας της ΝΔ, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας, τον οποίο δημοσιεύματα έφεραν να επιθυμεί να διεκδικήσει τη θέση, είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Όχι, δεν θα θέσω υποψηφιότητα για γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας».

ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Η δήλωση του εκπροσώπου των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", Χρήστου Ζώη, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης: 

«Αφού τις προηγούμενες  μέρες παρακολουθήσαμε από τον περιοδεύοντα στα υπουργεία επίτροπο – πρωθυπουργεύοντα κ. Ράιχενμπαχ τις προγραμματικές δηλώσεις του, σήμερα θα παρακολουθήσουμε και την ανάγνωση τους στη Βουλή απ' τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Το μόνο ενδιαφέρον απ' αυτή  την παρουσίαση είναι εάν θα τολμήσει ο κ. Σαμαράς, έστω για τα μάτια του κόσμου, να ψελλίσει τη λέξη διαπραγμάτευση με την οποία παρέσυρε και υπέκλεψε τη ψήφο των πολιτών. Έννοια που εγκατέλειψε ήδη ο υπουργός του κ. Στουρνάρας και  παρέπεμψε στις καλένδες.»

Προβληματισμένοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Νάξου

Προβληματισμός επικρατεί στους τουριστικούς επιχειρηματίες της Νάξου για τη χαμηλή κίνηση στη φετινή σαιζόν. Όπως σε όλα τα νησιά, έτσι και στη Νάξο, η τουριστική περίοδος κινείται με πτωτική τάση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. naxos_chora

Ο Μάιος και ο Ιούνιος έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο που ξεπέρασε το 40%, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, ειδικά τον περασμένο μήνα – λόγω των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και της αρνητικής διαφήμισης της χώρας μας στο εξωτερικό – ακυρώθηκε σημαντικός αριθμός κρατήσεων.

Για πρώτη φορά, αρκετά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα καθυστέρησαν να ανοίξουν κι έμειναν κλειστά ακόμη και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αφού ήταν ασύμφορο να λειτουργήσουν νωρίτερα. Το σκηνικό αυτό συντείνει και στην αύξηση της ανεργίας στο νησί για όλους αυτούς που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Τα πάντα λοιπόν είναι αισθητά περιορισμένα μέχρι σήμερα και η «βουτιά» που έχει κάνει ο τουρισμός προβληματίζει όλους στο νησί, αν και ήταν αναμενόμενο μιας και το φαινόμενο είναι πανελλαδικό.

 Παρά ταύτα, εναποθέτουν ελπίδες στο δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου εκτιμώντας ότι μπορεί να καλύψει – έστω ως ένα σημαντικό βαθμό - το κακό ξεκίνημα της σαιζόν.

http://www.cyclades24.gr

ΠΑΣΟΚ: http://anasistasipasok.gr/

http://anasistasipasok.gr/