slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Ανακοίνωση για τη χρήση παραλιών και αιγιαλού

  Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 47458ΕΞ2020  Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1864/15-05-2020 ΤΕΥΧΟΣ Β) με θέμα: «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών», ο Δήμος μας στη χωρική του αρμοδιότητα, σύμφωνα με το άρθρο 17 της ανωτέρω ΚΥΑ, αποκλειστικά για το έτος 2020, λόγω πανδημίας, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τόσο τις απευθείας μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας, όσο και τις μισθώσεις μέσω δημοπρασιών έως και 15/07/2020.

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ (Σχετικά με την ωμή επέμβαση της αστυνομίας εναντίον του Τηνιακού λαού)

 
ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ
(Σχετικά με την ωμή επέμβαση της αστυνομίας εναντίον του Τηνιακού λαού)


Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες  μιας απρόκλητης βίας και καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων που συνέρρευσαν από γειτονικά νησιά εναντίον του Τηνιακού λαού.
Οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη δεν δίστασαν να επιτεθούν και να βιαιοπραγήσουν ακόμα και εναντίον ηλικιωμένων, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις, με στόχο να τρομοκρατήσουν τη συνέχιση του αγώνα του λαού της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Κοινό Τηνίων Δελτίο τύπου για τα σημερινά βίαια γεγονότα


Σήμερα, 20/5/20, ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Τήνο.
Οι δυνάμεις καταστολής, χτύπησαν αναίτια πολίτες, που βρέθηκαν στα Υστέρνια να διαμαρτυρηθούν για τις εργασίες 
σκυροδέτησης των βάσεων των ανεμογεννητριών, συνέλαβαν και προσήγαγαν 8 πολίτες και τους κρατούν αναίτια μέχρι τώρα.

Νίκος Συρμαλένιος: «Χωρίς θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, δεν μπορεί να υπάρξει καταδυτικός τουρισμός»

 
Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
με θέμα το νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό

Χωρίς θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, δεν μπορεί να υπάρξει ο καταδυτικός τουρισμός, διότι πέραν του οικονομικού οφέλους που θα υπάρξει από την επισκεψιμότητα απαιτείται η προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για τα τον καταδυτικό τουρισμό. Όπως ανέφερε, ο καταδυτικός τουρισμός πρέπει να θέτει σε προστασία τους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ το καταδυτικό πάρκο για να

_Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας_20_5_2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ιστορική πρωτοβουλία για την Αθήνα!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) που έχει αγωνισθεί με συνέπεια για την αναβάθμιση και την προστασία του κέντρου της Αθήνας χαιρετίζει την ιστορική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του εκκρεμούς προγράμματος ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων με πρώτο βήμα την υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου των Αθηνών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο, σε συνδυασμό με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις προς την Ακαδημία Πλάτωνος, μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία στον κάτοικο και τον επισκέπτη να περπατήσει και να γνωρίσει σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία, αλλά και τις πολλές δυνατότητες της Αθήνας.

Το Mega Channel στις Μικρές Κυκλάδες (με ολίγη από... Νάξο)!

 Με… Μικρές Κυκλάδες και Νάξο γέμισε σήμερα τις οθόνες όλης της Ελλάδας το Mega!
 Το κανάλι βρέθηκε σε Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά, καταγράφοντας σκηνές από την καθημερινότητα των κατοίκων των (ανέγγιχτων από τον κορονοϊό) μικρών γραφικών νησιών αλλά και τις ετοιμασίες τους για το καλοκαίρι. Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, οι κάτοικοι στα νησιά περιμένουν πως και πως τον τουρισμό και αισιοδοξούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλά! 
Η εκπομπή «Mega Magazino» πάει… live στην πανέμορφη Ηρακλειά:

«Προστασία της Υγείας των Ευρωπαίων πολιτών». «Κοινή Δήλωση για την προστασία της Υγείας των πολιτών της Ε.Ε. συνυπέγραψε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης»

 Η Κοινή Δήλωση που υπογράφεται από ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη μέλη έχει ως στόχο να αναδείξει την ανάγκη για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να αναζητήσει κοινές ευρωπαϊκές λύσεις προς όφελος των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κρίση της πανδημίας του Covid-19 που βίωσε και βιώνει όλη η Ευρώπη κατέδειξε σημαντικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας σε όλη την Ευρωπαϊκή Έν

Γ. Χατζημάρκος: «Ευχαριστούμε τη Σύμπλευση για την υπέροχη αυτή ιατρική και κοινωνική προσφορά στα μικρά νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ»

   
Συνεργασία Σύμπλευσης και ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση προληπτικών εξετάσεων για τον COVID-19 σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου  

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας του ΕΟΔΥ με τη μη κερδοσκοπική εταιρία  +πλευση (Σύμπλευση) για την διενέργεια τεστ για τον COVID-19 σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Σύμπλευσης, Νίκο Αθανασίου για να τον ευχαριστήσει για τη σημαντική πρωτοβουλία να στηρίξει τα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία της Περιφέρειας στο εγχείρημα αυτό μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς.

Δημοσκόπηση MRB: «Νταμπλ σκορ» σε πρόθεση ψήφου και καταλληλότητα για ΝΔ και Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR...
Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών και την αξιολόγησή τους σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας...

Η μυστική συνάντηση Βαρδή Βαρδινογιάννη με Τσίπρα - Τι συζήτησαν


Σε μια είδηση που έχει την σημασία και την βαρύτητα της, προχώρησαν χθες τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ".
Αφού όπως αποκάλυψε στην στήλη του "Πολιτικός Καφές" ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης, το αφεντικό της Motor Oil Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο... απηνής διώκτης της Διαπλοκής "αντισυστημικός" επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις σαν δυο καλοί φίλοι.
Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο Γιάννης Κουρτάκης:

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Βρούτσης Ιωάννης για την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης:

Προσθήκη λεζάντας
Η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα ασφαλιστικό δίκαιο, ανταποδοτικό, ευέλικτο, απλό και πάνω από όλα εναρμονισμένο με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
Δημιουργήθηκε ο e-ΕΦΚΑ, ο μεγαλύτερος Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης και η πλήρης εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ολοκληρώνεται στο τέλος του 2021.
Το Δεκέμβριο του 2021 θα γίνεται απονομή ψηφιακά του 80 έως 85% των νέων συντάξεων, μέσω της ψηφιακής σύνταξης "ΑΤΛΑΣ".
Τον Σεπτέμβριο του 2020 θα καταβληθούν οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις και τον Οκτώβριο θα καταβληθούν εφάπαξ τα νέα αναδρομικά τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις.
— μαζί με Ιωάννης Βρούτσης

Νάξος και Κουφονήσια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel!



Η Νάξος και τα Κουφονήσια… πλημμύρισαν το σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel!

Στα υπέροχα και… ασφαλή (αφού έμειναν ανέγγιχτα από τον κορονοϊό) Κουφονήσια οι κάτοικοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον τουρισμό και περιμένουν τις απαραίτητες οδηγίες για το πώς αυτός θα επιστρέψει στο νησί τους.
Δείτε το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του Star Channel, «ντυμένο» με πανέμορφες εικόνες από τα μαγευτικά Κουφονήσια:

Ν.Συρμαλένιου - ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: «Επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σημαίνει καλύτερη πρόσβαση των νησιωτών σε αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας»

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες - Υγεία: Η επόμενη μέρα
«Επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σημαίνει καλύτερη πρόσβαση των νησιωτών σε αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας»
 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η αντιμετώπιση της πανδημίας, η στήριξη της κοινωνίας και η προετοιμασία του Δημόσιου συστήματος Υγείας για την επόμενη μέρα στις Κυκλάδες», που διοργάνωσαν την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος με τη συμμετοχή του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής των Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων,  Ιατροί Κέντρων Υγείας  και Περιφερειακών Ιατρείων, εκπρόσωποι από το ΕΚΑΒ, την  Kινητή Mονάδα Ψυχικής Υγείας  «Κλίμακα», την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Συλλόγους Πασχόντων, Στήριξης Κέντρων Υγείας και ΑΜΕΑ,  από τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων (Αμοργό, Ανάφη, Ίο, Κέα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σίφνο, Σύρο, Τήνο Φολέγανδρο).