slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η νέα, ισχυρή, τριανδρία της Συγγρού

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με αποφάσεις του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται:

Ο Βασίλης Σπανάκης αναλαμβάνει γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ


Στο όνομα του Βασίλη Σπανάκη καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νευρα λγική θέση του γραμματέα οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας. ΟΒασίλης Σπανάκης ...... δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή του Μοσχάτου και είναι αρκετά έμπειρος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τι θα πει ο κ. Τσίπρας στους επενδυτές στο Νταβός με τις Σκουριές κλειστές;»


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε από αντιπροσωπεία της Eldorado Gold, σχετικά με την απόφαση της εταιρίας, για σταδιακή αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, λόγω έλλειψης αδειών από το ΥΠΕΚΑ, δήλωσε:

Μητσοτάκης - Βρούτσης: Κουβέντιασαν για όλα στη δίωρη συνάντηση τους

Ο Γιάννης Βρούτσης στηρίζει Κυριάκο Μητσοτάκη

Της Άντζελας Πεΐτση


Στο πλευρό του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκε ανοιχτά, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.
Το πρωί, οι δύο άντρες είχαν εκτεταμένη

Μητσοτάκης μετά την συνάντηση με Καραμανλή: «Τα εν οίκω μη εν δήμω»... [εικόνες]


Μαραθώνιο επαφών ξεκινάει σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρώτες του συναντήσεις είναι με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ.
Στο γραφείο του στη βουλή συνάντησε τον πρώην πρωθυπουργό και νυν βουλευτή του κόμματος Κώστα Καραμανλή.

Ανακοίνωση των "Κινήσεων Πολιτών Για Τη Σοσιαλδημοκρατία" για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη


Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» ευελπιστούν η εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ.  να συμβάλλει, παρά τις σημαντικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας, στην ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος, στην ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων όλου του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος και στην προώθηση κυβερνήσεων ευρύτερων συναινέσεων και κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών που έχει ανάγκη ο τόπος για την έξοδο από την κρίση.  

ΡΗΓΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ Γρηγοράκος: Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορεί και να συμπορευτούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Το ενδεχόμενο να υπάρξει ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ άφησε ανοιχτό ο βουλευτής της Δημοκρατική Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Άρθρο του Γιάννη Βρούτση για το ασφαλιστικό: Ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα του λαϊκισμού


  • Σήμερα εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και ασφαλιστικό πληρώνουν το τίμημα του λαϊκισμού, του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, της ακύρωσης των μεταρρυθμίσεων, της ανεύθυνης και ολέθριας πολιτικής της κυβέρνησης.
  • Η πρόταση “Κατρούγκαλου” δεν είναι μεταρρύθμιση! Αποτελεί ένα κακέκτυπο αντίγραφο του υπάρχοντος Ν.3863/2010 στην πιο δυσμενή και στρεβλή εκδοχή του.
  • Επιδιώκει κάτω από τη λέξη μεταρρύθμιση να κρύψει τις άδικες και αχρείαστες μεγάλες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Καμία από αυτές δεν ήταν αναγκαία τον Δεκέμβριο του 2014. Ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα του λαϊκισμού και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της ανεύθυνης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλες οι θυσίες του πήγαν χαμένες και σήμερα καλείται να υποστεί νέες. Η περίπτωση του ασφαλιστικού αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η όποια επιστημονική προσέγγιση ως προς το ασφαλιστικό σύστημα, δεν πρέπει να παραβλέπει ότι

Ένας χρόνος ψέματα για συντάξεις και μισθούς


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το 2015 έδωσε τη θέση του στο 2016, η 13η σύνταξη αποδείχθηκε το ελεεινότερο ψέμα προς τους αδυνάμους, η υπόσχεση για κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα έμεινε στα λόγια (αντίθετα, προκαλείται νέα μείωση δια της αύξησης των εισφορών) αλλά η κυβερνητική προπαγανδιστική επιχείρηση «σωτηρία των συντάξεων» συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσεως.

Όλοι μαζί πέρασαν τα τελευταία τρία χρόνια υποσχόμενοι πρώτα ότι «εμείς θα σώσουμε τις συντάξεις» και μετά «εμείς σώζουμε τις συντάξεις».

Σε όλες τους τις δηλώσεις ουδέποτε είχαν διαχωρίσει τις κύριες από τις επικουρικές, διακήρυσσαν ότι οι συντάξεις αποτελούσαν «κόκκινη γραμμή», αναλάμβαναν την ευθύνη και δεσμεύονταν για

Στη θέση του Βαρβιτσιώτη ο Νίκος Γεωργιάδης

Ο π.βουλευτής Κέρκυρας, θα είναι ο άνθρωπος που θα χαράξει το νέο πρόγραμμα και τον ιδεολογικό πυρήνα της φιλελεύθερης ΝΔ. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στέλεχος στο Ποτάμι, στη ...Φιλελεύθερη Συμμαχία του Βαλλιανάτου, στη Δράση, αλλά θα αξιοποιηθεί στη ΝΔ.
Προκάλεσε αντιδράσεις, όταν χαρακτήρισε "μπούρδες" την εθνική γραμμή, να υπερασπιστεί η Ελλάδα την ελληνικότητα της....

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόσκρουση του Blue Star Paros στο λιμάνι του Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Προσέκρουσε στην προβλήτα κατά τους ελιγμούς πρόσδεσης στο λιμάνι - Ανάστατοι οι επιβάτες από το τράνταγμα, υπήρξαν μικροτραυματισμοί


Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες του Blue Star Paros στο τέλος του σημερινού τους ταξιδιού…

Τα αποτελέσματα των Κυκλάδων έκρυβαν έναν «άσο» στο μανίκι


Τα αποτελέσματα των Κυκλάδων έκρυβαν έναν «άσο» στο μανίκι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην κεντροδεξιά παράταξη και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος της ΝΔ. Ο Νέος πρόεδρος της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη και να γίνει ο 9ος κατά σειρά πρόεδρος της ΝΔ.
Μπορεί στις Κυκλάδες να μην κατάφερε να «πάρει κεφάλι» όμως μπορεί να νιώθει νικητής και σε αυτόν τον νομό, ο οποίος από την αρχή φαινόταν χαμένος καθώς ο Γιάννης Βρούτσης είχε στήσει «καραούλι» στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη εκλογική μάχη ο Βαγγέλης Μειμαράκης είχε καταλάβει την