slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ετσι γεννήθηκε η ΕΑΣ Νάξου - ΑΕΣ ΑΕ


Embedded thumbnail for Ετσι γεννήθηκε η ΕΑΣ Νάξου - ΑΕΣ ΑΕ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ιδρύθηκε το 1926 από μια μικρή ομάδα παραγωγών του νησιού, με σκοπό την υποστήριξη των αγροτικών τους δραστηριοτήτων και την τυροκόμιση μικρών ποσοτήτων γάλακτος Βίντεο Επιμελητήριο Κυκλάδων

Από τον ΗΑΤΤΑ βραβεύτηκε ο Γ. Χατζημάρκος, για την τουριστική καμπάνια «Aegean Islands.

Ένα ακόμη βραβείο απέσπασε η νέα τουριστική καμπάνια του Νοτίου Αιγαίου «Aegean Islands. Like No Other», η οποία από την έναρξή της τον περασμένο Νοέμβριο, μετρά ήδη σημαντικές διακρίσεις.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, λίγες μόνο μέρες μετά το “Newcomer Award” στην MITT 2016 της Μόσχας, παρέλαβε ένα από τα τρία βραβεία που έδωσε φέτος ο

Πολίτες για τα Νησιά μας: «ΚΑΤΑ…ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» η ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με σαφή ευθύνη της Δημοτικής Αρχής σύρεται σε (τουλάχιστον 4-μηνη) καθυστερημένη ψήφιση του Προϋπολογισμού του έτους 2016, οδηγώντας το Δήμο σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς:

Διήμερο επαφών με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου



Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης είχε διήμερο επαφών με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Νάξο.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου ο Μανόλης Μαργαρίτης παρέστη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Σχολή Ουρσουλινών, όπου ως οικοδεσπότης καλωσόρισε όσους παραβρέθηκαν στη

Καραμανλής:«Απόψε ο Μητσοτάκης έγινε αρχηγός»

 ΚΕΡΝΟΥΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ
Μια φράση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την ομιλία Μητσοτάκη, επικαλείται το Βήμα.
«Απόψε ο Μητσοτάκης έγινε αρχηγός» ακούστηκε από τον Κ. Καραμανλή στις ορεινές θέσεις όπου βρισκόταν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.
Οπως αναφέρει το Βήμα:

Τι και αν γίνεται ο κακός χαμός στη Βουλή, ο Φίλης κοιμάται ανενόχλητος!αφέθηκε στην γλυκιά αγκαλιά του Μορφέα


Για ακόμη μία φορά ο φωτογραφικός φακός τσάκωσε τον Νίκο Φίλη να κοιμάται στα έδρανα της Βουλής
Απ΄ότι φαίνεται ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης δεν αντέχει τα πολλά ξενύχτια.
Έτσι παρά το γεγονός ότι γύρω του γίνεται ένας απίστευτος χαμός από φωνές και αντεγκλήσεις, ο κύριος Φίλης αφέθηκε στην γλυκιά αγκαλιά του Μορφέα παίρνοντας έναν μικρό υπνάκο .

Τα ερωτήματα Κωνσταντοπούλου σε επιστολή με παραλήπτη τον Αλέξη Τσίπρα


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει 20 ερωτήματα στον πρωθυπουργό για θέματα διαφθοράς
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανήρτησε στην προσωπική της ιστοσελίδα ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, τη Διαφθορά και τη Διαπλοκή στη Βουλή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στον Πρωθυπουργό και θέτει συνολικά 20 ερωτήματα για θέματα διαφθοράς για τα οποία η κυβέρνηση δεν έχει ενεργοποιηθεί.

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

ΦΠΑ: αναβολή εκδίκασης για μέσα Απριλίου


Μία ημέρα μετά το ψήφισμα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΝΑΙ που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο έρχεται η απόφαση για αναβολή της εκδίκασης στο ΣτΕ σχετικά με την επιστροφή του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στο πρότερο καθεστώς αλλά και η διαρροή της είδησης ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις νησιών ενόψει της 1ης Ιουνίου… Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε από την Ολομέλεια των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδας ότι θα έχουμε παράταση της αποχής δικηγόρων έως και τις 4 Απριλίου ενώ στο «παιχνίδι» θα συνεχίζουν να ..παίζουν και η Συμβολαιογράφοι όπως αποφασίστηκε από την συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σε ένδειξη διαφωνίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Μάλιστα οι προγραμματισμένοι για αύριο Τετάρτη (30/03) πλειστηριασμοί αναβάλλονται…

Υδατοδρόμια, σφαγεία και … βρεφονηπιακοί σταθμοί

 
Στην επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προχωρά η περιφερειακή αρχή, μετά και την διευθέτηση του ζητήματος ερμηνείας που είχε ανακύψει σε υπηρεσιακό επίπεδο, στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όσον αφορά τις προγραμματικές συμβάσεις – δεδομένης της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου – και αποσαφηνίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στην Νάξο την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, ενέκρινε την