slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κόβει την πίτα του ο ΑΟΝ Πανναξιακός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο οι αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης του Σωματείου μας θεωρούμε τιμή και θα χαρούμε ιδιαίτερα να παραβρεθείτε στην εκδήλωση μας και να ανταλλάξουμε ωφέλιμες ιδέες για το μέλλον των δυο Αθλημάτων στη Νάξο μας.
Με τιμή
Το Δ.Σ.

Τον Ναξιώτη Παντελή Βούλγαρη βραβεύει ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου!!!

Έναν αιώνα ζωής συμπληρώνει φέτος ο ιστορικός Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ζωής του (1911 – 2011) αύριο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου (Ιπποκράτους και Αρχιμήδους 2) στις 19:00 η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο διακεκριμένος Κωμιακίτης σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Βούλγαρης, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνίδας το 1934.

Ο παππούς του, ο Παντελής Γκούφας (Παπαοικονόμου), διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου την περίοδο 1930-32.

Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακά φαγητά και μουσική.

"Καλλικράτης" και στην …. παιδεία!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohnn@yahoo.gr

Διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες για τις προθέσεις της υπουργού παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου να εφαρμόσει τον “Καλλικράτη” και στην δημόσια εκπαίδευση!... δηλ. μιλάει για συγχωνεύσεις σχολείων οι οποίες εκτός του ότι θα αυξήσουν των αριθμό των μαθητών κατά τάξη υποβαθμίζοντας την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, σίγουρα θα φέρουν και σε πολλές περιπτώσεις αναστάτωση ως προς την απόσταση και τον απαιτούμενο χρόνο τον οποίο θα χρειάζονται πολλοί μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους.

Σαμαράς: θα κερδίσουμε τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν

Τα ψέματα της Κυβέρνησης τελείωσαν και ήλθε η ώρα της αλήθειας. Οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα τις προκαλέσουν τα αδιέξοδα, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ. Τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να ξέρετε ότι θα τις κερδίσουμε εμείς! Γιατί αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, πλησιάζουμε τον κόσμο και, με τη συμπεριφορά μας, κερδίζουμε τον κόσμο.Θα τις κερδίσουμε, όχι για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας φιλοδοξίες, αλλά για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να ξανα-στήσουμε τη...
...χώρα στα πόδια της.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα. Που θα προκύψει, όχι απλά από οριακές μετακινήσεις οριακών ψηφοφόρων (ΣΣ πάει ο “μεσαίος χώρος), αλλά από τη συνολική μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες της Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της Πατρίδας, της Δημοκρατίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Ατομικής ευθύνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και στις πιο σύγχρονες πολιτικές της Κεντροδεξιάς. Αυτά που εμείς υποστηρίζουμε σήμερα, απηχούν τις αγωνίες της Κοινωνίας και αντηχούν τα μηνύματα των καιρών. Η κοινωνία εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ και περιμένει να την κερδίσουμε εμείς.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, καλώντας τους βουλευτές να περάσουν παντού το μήνυμα ότι αυτή η Κυβέρνηση εμπαίζει τον Ελληνικό λαό.

Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε ένα ακόμα πιο ασφυκτικό «Μνημόνιο νούμερο 2», τόνισε ακόμα ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους του Μνημονίου. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα αλλάξει τους όρους του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη. Να μπορέσουμε να μειώσουμε τα ελλείμματα με Ανάπτυξη και να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς:

Τόνισε οτι η περιβόητη συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει! Κι ότι τώρα προσπαθούν να «επιδιορθώσουν» αυτό που δεν δουλεύει, που σήμερα το κατάλαβαν, ενώ πέρσι το υπέγραψαν πανηγυρίζοντας. Η επιμήκυνση αποπληρωμής, η μείωση του επιτοκίου, η μείωση του χρέους μέσω εθελοντικής επαναγοράς ομολόγων με έκπτωση, όλες αυτές οι ιδέες που σήμερα συζητιούνται δείχνουν ακριβώς αυτό: Ότι το Μνημόνιο, όπως εμείς το είχαμε προβλέψει, απέτυχε! Διότι αν απέδιδε, δεν θα τα είχαμε ανάγκη όλα αυτά.

Είπε όχι σε νέα μέτρα: Το νέο «πακέτο ασφυξίας» φτάνει τα 12 δισεκατομμύρια για το 2012 και 2013. Κι αυτό θα είναι νέο χτύπημα σε μια οικονομία που ήδη ασφυκτιά.

Εμείς λοιπόν, λέμε, σε κάθε περίπτωση, όχι σε νέα μέτρα! Δεν τα αντέχει ούτε η Οικονομία ούτε η Κοινωνία. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα, όπως μια εταιρία «υπό εκκαθάριση»… Μια χώρα όμως δεν «εκκαθαρίζεται», δεν κλείνει, δεν τεμαχίζεται, δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται! Μια χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης ή βυθίζεται ακόμα περισσότερο σε χρέη. Εμείς εγκαίρως προτείναμε μιαν ολόκληρη στρατηγική για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Με ταυτόχρονη εξυγίανση! Δεν θα δεχθούμε νέο πακέτο ασφυξίας – να αλλάξουμε δραστικά τους όρους του Μνημονίου. Δεν κρίνουμε αυτό που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί τελειωτικά και δεν έχει προταθεί επισήμως. Αλλά αν πρόκειται για νέο «πακέτο ασφυξίας», με αντάλλαγμα «διευκολύνσεις αποπληρωμής», δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Ζητάμε διευκολύνσεις αποπληρωμής των δανείων, αλλά με ταυτόχρονα μέτρα Ανάπτυξης, όχι με περισσότερη Ασφυξία.


Η κυβερνητική αναλγησία πυροδοτεί φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας.

Το πρόβλημα της «ανυπακοής»: Εδώ χρειάζεται προσοχή. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε να νομιμοποιήσουμε την παραβίαση των νόμων. Σε μια Δημοκρατία οι νόμοι είναι υποχρεωτικοί για όλους. Δεν είναι εθελοντική η συμμόρφωση στους νόμους. Γιατί αυτό δεν θα οδηγήσει σε «περισσότερη Ελευθερία», θα οδηγήσει στην τυραννία της αυθαιρεσίας και στον εφιάλτη της αυτοδικίας. Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια… Η άλλη μισή – και οφείλουμε να την πούμε – είναι ότι η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές. Δεν μπορεί η περικοπή των προνομίων των ολίγων να μετατρέπεται σε οριζόντια περικοπή σε βάρος όλων. Δεν μπορεί η «μπάλα» να παίρνει όλους τους εργαζόμενους.

Όσοι μιλούν για δεξιά στροφή είναι ανόητοι

Κάποιοι ανόητοι βγήκαν και μιλούν για δήθεν «στροφή» της Νέας Δημοκρατίας σε «ακραίες θέσεις». Τι άλλη κουταμάρα θα ακούσουμε ακόμα;Έχουν ιδέα τι ακριβώς έχουν κάνει Κεντροδεξιές και Κεντροαριστερές κυβερνήσεις στην Ιταλία και την Ισπανία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια για το Μεταναστευτικό; Εμείς δεν κάνουμε «στροφή», ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Ανοίγουμε την πολιτική μας και καλύπτουμε ολόκληρη την Κοινωνία. Υποσχόμαστε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με Ισονομία και Ευκαιρίες για όλους. Με Ανάπτυξη και Εξωστρέφεια. Με Δικαιώματα για όλους, υποχρεώσεις για όλους και Προνόμια για κανένα. Με Δικαιοσύνη για όλους. Με Ασφάλεια στους Πολίτες. Με διάχυση της ευημερίας σε όλους. Χωρίς στεγανά και χωρίς «προστατευμένους χώρους» από το Νόμο. Με Δημοκρατία και Εθνική ανεξαρτησία.

Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να ξεκινήσουμε την κάθαρση από αύριο…

Πρόσφατα έκανα μια ριζοσπαστική πρόταση:Να ελεγχθεί από ειδικό σώμα Δικαστών, το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Με κύρια σημεία αναφοράς, όταν εκλέχθηκαν για πρώτη φορά κι όταν τερμάτισαν τη σταδιοδρομία τους. Ή σήμερα, αν παραμένουν εν ενεργεία. Να δούμε τι περιουσία είχαν όταν μπήκαν και τι είχαν όταν βγήκαν, ή τι έχουν σήμερα…Αυτό δεν εξαρτάται από «παραγραφή», ούτε εμπλέκεται με «συνταγματικά κωλύματα». Και είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουν οι πολίτες τι έκανε καθένας που διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα. Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να το ξεκινήσουμε από αύριο…


Καθαρές κουβέντες, όχι στρογγυλεμένες γενικολογίες

Θέλω η Νέα Δημοκρατία να δίνει το «παρών» καθημερινά, παντού, σε όλα.Θέλω να απαντά συνεχώς στις προκλήσεις. Όχι μόνο στις προκλήσεις της κυβέρνησης, όπως έχουμε υποχρέωση. Αλλά και στις προκλήσεις των καιρών, όπως έχουμε καθήκον.

Θέλω να παρεμβαίνετε παντού. Στο κοινοβουλευτικό έργο, στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Να μην αφήνετε τίποτε να πέσει κάτω. Να εξαντλείτε την κριτική με μαχητικότητα, αλλά χωρίς κακοπιστία. Με συνέπεια, αλλά χωρίς απολογητική διάθεση. Με αιχμηρό λόγο, με καθαρές κουβέντες, όχι με στρογγυλεμένες γενικολογίες.

Αλλάζουμε τα πάντα: Την προς τα έξω εμφάνισή μας, την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας παρέμβασης, την εσωτερική λειτουργία μας και το κλίμα ανάμεσά μας. Αλλάζουμε συμβολικά και ουσιαστικά.Βήμα-βήμα χτίζουμε τη νέα οργανωτική μας δομή.

Και αρχίζουμε αληθινή εκστρατεία Εξωστρέφειας: Ήδη προγραμματίζω επισκέψεις σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια.

Η ΝΔ απευθύνεται σε όλους (και όχι μόνο στους …»μεσαίους»)

Να κατοχυρώσουμε την Οικονομική μας αυτοτέλεια. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν εξορθολογήσουμε τα οικονομικά μας, πράγμα που ήδη ξεκίνησε και προχωρά. Αλλά και να απευθυνθούμε για συνδρομή στον κόσμο μας, στην ελληνική κοινωνία, που μας θέλει ανεξάρτητους από κάθε είδους κέντρα και πιέσεις.

Γι’ αυτό απευθύνομαι σήμερα πρώτα σε σας, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στους αντιπροσώπους του Ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, δημόσια, για να γίνετε κήρυκες σε αυτόν τον αγώνα.

Έτσι δείχνουμε σε όλους ότι η σχέση μας με τους πολίτες είναι άμεση, αδιαπραγμάτευτη και αδιαμεσολάβητη.

Η Νέα Δημοκρατία είναι λαϊκό κόμμα, στηρίζεται στο λαό και μόνον σ’ αυτόν. Εκπροσωπεί το λαό και μόνον αυτόν. Αγωνίζεται για το λαό και μόνο γι’ αυτόν.

Κι απευθυνόμαστε σε όλο το λαό. Πέρα από στεγανά. Πέρα από ιδεολογικά τείχη.

– Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους μας, στα μέλη και τους ψηφοφόρους μας. Και δεν τους θεωρούμε «δεδομένους»…

– Απευθυνόμαστε σε όσους κάποτε μας ψήφισαν και σήμερα δεν ψηφίζουν τίποτε. Αυτούς τους ξαναφέρνουμε κοντά μας και ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους…

– Απευθυνόμαστε σε όσους κάποτε μας ψήφισαν και ύστερα, για κάποιο λόγο, απογοητεύθηκαν και ψήφισαν κάτι άλλο. Αυτούς, που έχουν απογοητευθεί ξανά και ξανά απ’ όλα τα κόμματα, προσπαθούμε να τους ξαναφέρουμε κοντά μας.

– Απευθυνόμαστε και σε όσους δεν μας ψήφισαν ποτέ: αυτούς προσπαθούμε να τους κερδίσουμε για πρώτη φορά.

Κανένα δεν θεωρούμε «δεδομένο». Και κανένα δεν χαρίζουμε!

Από μας εξαρτάται. Και δεν έχουμε δικαίωμα να χάνουμε χρόνο. Ούτε να χάνουμε ευκαιρίες.

Η κοινωνία από μας περιμένει να τη βγάλουμε από την κρίση.

Και θα το κάνουμε!

Το οφείλουμε στην ιστορία της Παράταξής μας, το οφείλουμε στο λαό μας, το οφείλουμε στην Πατρίδα μας.

Σε Σύρο και Νάξο οι αντιπεριφερειάρχες Δέσποινα Διακοσταυριανού και Σωτήρης Παμπάκας – Σε πρώτη προτεραιότητα, Τουρισμός και Πρωτογενής Τομέας

Σε Σύρο και Νάξο περιοδεύουν το τελευταίο τριήμερο οι αντιπεριφερειάρχες Δέσποινα Διακοσταυριανού και Σωτήρης Παμπάκας, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με αντικείμενο θέματα της αρμοδιότητάς τους.

 

Τουρισμός και πρωτογενής τομέας, αντίστοιχα, είναι οι τομείς που προτάσσονται στις επαφές και τις συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ενώ παράλληλα είχαν συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

 

Η κα Δέσποινα Διακοσταυριανού είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους τουριστικούς φορείς της Νάξου, σε μια πρώτη διερευνητική συνάντηση γνωριμίας όπου τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Ό, τι πετύχαμε στα Δωδεκάνησα, το πετύχαμε πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Το ίδιο θα γίνει και στις Κυκλάδες, το ίδιο θα γίνεται συνολικά για το Νότιο Αιγαίο» τόνισε εμφατικά η αντιπεριφερειάρχης, δεσμευόμενη ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις στη Νάξο και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας.

 

Στο πλαίσιο του διαλόγου που αναπτύχθηκε με τους εκπροσώπους των φορέων και των τοπικών αρχών, η κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού έδωσε το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί, καθώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει πλαίσιο εξειδικευμένων προτάσεων, ώστε «να υπηρετηθεί ο κοινός μας στόχος, που είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη Σύρο, η αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργασία με τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κυκλάδων για θέματα τουριστικής προβολής, ενώ με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας ασχολήθηκε και με τον άλλο τομέα ευθύνης της, τη διά βίου μάθηση.

 

Ο κ. Σωτήρης Παμπάκας συναντήθηκε στη Σύρο με υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Αλιείας, με τους οποίους αποφασίστηκαν οι κατευθύνσεις της συνολικής πολιτικής που θα χαραχθεί στην Περιφέρεια.

 

Κατευθύνσεις που ανέλυσε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Γιάννη Πουλή και τον προϊστάμενο Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Παγανέλη.

Εκεί, αναδείχθηκαν οι προοπτικές στήριξης του πρωτογενή τομέα, με την ταυτοποίηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας, με πρώτο βήμα τη δημιουργία του «καλαθιού του Αιγαίου», που θα περιγράφει και θα συμβολίζει τον χαρακτήρα της αγροτικής παραγωγής των νησιών.

 

Και τους δύο αντιπεριφερειάρχες συνόδευε ο Ναξιώτης πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Γκούφας, ενώ πραγματοποίησαν από κοινού συνάντηση με τον δήμαρχο Αμοργού Νικήτα Ρούσσο.

 

«Τα προβλήματα των νησιών μας είναι κοινά και θα προχωρήσουμε ενωμένοι» επεσήμανε ο κ. Παμπάκας, που το απόγευμα επιστρέφει στη Σύρο.

Νέος πρόεδρος της ΠΕΚΙΝ ο κ. Βασίλης Κοντοπίδης

Νέος  πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες και τη σύσταση σε Σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου αναδείχτηκε ο κ. Βασίλης Κοντοπίδης.

Το  νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου εχει ως εξής:

 Βασίλης Κοντοπίδης - Πρόεδρος

Κατερίνα Αγγελή - Αναπληρώτρια Πρόεδρος

Μαρία Βασιλάκη - Γραμματέας 

Σοφία Δημακοπούλου - Β΄ Γραμματέας

Σοφία Σπανέλλη - Ταμίας

Νίκος Νικολάκης και Αθηνά Σαντοριναίου - Μέλη

 

 

Όπως ανακοινώθηκε   το    επόμενο διοικητικό συμβούλιο αποφασίστηκε να γίνει στις 16 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και 6.00 μμ στον Αυτοδιαχειριζόμενο Χώρο "Αντιμάμαλο", με κύριο θέμα το νέο ΧΥΤΑ Νάξου και με  ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη της Περιβαλλοντικής Κίνησης και σε όσους ενδιαφέρονται.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου για την κατάσταση στο κέντρο υγείας Πάρου

 Η ραγδαία επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στη Πάρο και την Αντίπαρο, έχει φτάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία των κατοίκων των νησιών μας.



Η τωρινή κατάσταση στο κέντρο υγείας Πάρου μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί:

Όταν υπάρχει έλλειψη ιατρών γενικής ιατρικής με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν εύρυθμα τα πρωινά ιατρεία και να μη βγαίνει το πρόγραμμα εφημεριών του Κέντρου Υγείας παρά με πρόχειρους και προσωρινούς τρόπους.

 

Όταν από 20ετίας το Κ.Υ. Πάρου διέθετε δυο παιδιάτρους, σήμερα, μετά τη συνταξιοδότηση τους και με υπερδιπλάσιο πληθυσμό δεν διαθέτει κανένα .

 

Όταν το Κ.Υ. Πάρου έμεινε χωρίς γυναικολόγο λόγω συνταξιοδότησης και είναι ήδη χωρίς ορθοπεδικό μετά την αποχώρηση του ιατρού το 2003.

 

Όταν το παράρτημα ΕΚΑΒ Πάρου αδυνατεί να εξυπηρετήσει λόγω έλλειψης προσωπικού όλες τις βάρδιες του Κ.Υ. με αποτέλεσμα το κέντρο υγείας να ζητά από τους ασθενείς να μεταφέρονται με δικό τους μέσο στο Κ.Υ. ή να ζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας ή της Πυροσβεστικής, όταν δεν υπάρχει κάλυψη της βάρδιας από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ!!!

 

Οι πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου διακατέχονται από αισθήματα ανασφάλειας και αγανάκτησης, όταν, οι όποιες παροχές υγείας του παρελθόντος αντί να αναβαθμίζονται, εξαφανίζονται,

 

Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων των νησιών μας ζητάμε:

1.      Την πλήρη κάλυψη των θέσεων του Κέντρου Υγείας όπως προβλέπονται από το σχέδιο του οργανισμού που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια από το ΠΕΣΥ με προσλήψεις σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες.

2.     Την πλήρη κάλυψη των θέσεων στα Πολυδύναμα και Αγροτικά Ιατρεία όπως προβλέπεται από τους οργανισμούς τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν κενά στους αγροτικούς ιατρούς από τη στιγμή που φεύγουν μέχρι να έλθουν άλλοι.

3.      Την κάλυψη των κενών του Ε.ΚΑ.Β. σε προσωπικό ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων και την αντιμετώπιση άλλων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του (κτιριακό, οχήματα).

4.      Στελέχωση και υποδομές του Κέντρου Υγείας ή όπως αλλιώς θα λέγεται με κριτήρια πληθυσμιακά, επιδημιολογικά, γεωγραφικά, με κατεύθυνση τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, την πρόληψη, τη σύνδεσή του με την οικογένεια, τους τόπους δουλειάς, εκπαίδευσης και άθλησης, τη μητέρα, το παιδί. Παράλληλα να προωθηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Πάρου.

 

5.       Κάλυψη του Κ.Υ. και των Ιατρείων (Πολυδύναμα, αγροτικά) με επάρκεια υλικών και σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού.

6.         Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες. Κάλυψη όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση  κατάργηση του εισιτηρίου των 5€.

7.       Δημιουργία και ανάπτυξη ενός σύγχρονου, κρατικού φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών από αέρα και θάλασσα για τη μεταφορά τους στο περιφερειακό ή τα κεντρικά νοσοκομεία.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η αδιαφορία, η αδράνεια και η διαχειριστική απραξία των υπευθύνων ή οι υποσχέσεις που δεν λύνουν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας εδώ και τώρα, δεν έχουν θέση σήμερα. Αντίθετα αποτελούν λόγο και αιτία δυναμικών κινητοποιήσεων στα νησιά μας, γιατί δεν πάει άλλο.

 Ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

 Δε ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα αλλά και τα αναφερόμενα στην έννοια της νησιωτικότητας.

Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην περίθαλψη, τη ζωή, την πρόληψη και την πρόνοια.

Διεκδικούμε το δικαίωμα μας σε ένα  δημόσιο, δωρεάν και ενιαίο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας .

                                                                                          

                                                                                                           
 Πάρος 31-1-2011

Μια φωτογραφία χίλες λέξεις. Δυο φωτογραφίες;



Ανδρέας παπανδρέου-Μομπάρακ 1988
Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου-Μομπάρακ 2011

Η οικογένεια Παπανδρέου είχε την αποκλειστικότητα του ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ Μομπάρακ.
Αυτούς ψηφίζατε και ψηφίζετε...
Περαστικά μας...



















Μανώλης εξ Απειράνθου

Αttica: Ανακοίνωσε αυξήσεις 8% στους ναύλους από 1η Απριλίου 2011


Φωτό Marinews.gr

Αύξηση της τάξεως του 8% κατά μέσο όρο στους ναύλους επιβατών οικονομικής και διακεκριμένης θέσης για τα ταξίδια από 1η Απριλίου 2011 για τις ακτοπλοϊκές γραμμές εσωτερικού ανακοίνωση η Attica Group. H εταιρεία δεσμεύτηκε «για την άμεση και ισόποση μείωση των ναύλων
εάν αποφασισθεί από την Κυβέρνηση η μείωση του Φ.Π.Α. ή η μείωση\κατάργηση άλλων κρατήσεων υπέρ τρίτων."

Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των γραμμών Κυκλάδων οι ναύλοι δεν αυξάνονται ενώ για τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη οι ναύλοι επανέρχονται στα επίπεδα της 01/04/2009 με την κατάργηση των προσφορών.

Το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Κρατήσεων είναι ήδη ενημερωμένο με τις νέες τιμές.

«Η τιμολογιακή πολιτική του Ομίλου δε μεταβλήθηκε από το 2008, πλην των αυξήσεων που οφείλονται στην αύξηση του Φ.Π.Α., σε μία προσπάθεια τόνωσης της κίνησης και παρά την διαρκή αυξητική πορεία του κόστους λειτουργίας των πλοίων και κυρίως των τιμών των καυσίμων, οι οποίες είναι κατά 32,78% αυξημένες το 2010 σε σχέση με το 2009. Αντίθετα, οι κρατήσεις υπέρ του Δημοσίου, συνεχώς αυξάνονται» τονίζει σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Η συνολική επιβάρυνση των κρατήσεων υπέρ του Δημοσίου είναι:

- για του επιβάτες 29,80% (από 25,20% το 2009) και,
- για τα οχήματα 39,04% (από 34,52% το 2009)

Κύριο μέλημα του Ομίλου μας είναι η διατήρηση και η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Μέσα στα πλαίσια αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να αναπροσαρμόσουμε το ναυλολόγιό μας αλλά ταυτόχρονα
δεσμευόμαστε για την άμεση και ισόποση μείωση των ναύλων εάν αποφασισθεί από την Κυβέρνηση η μείωση του Φ.Π.Α. ή η μείωση\κατάργηση άλλων κρατήσεων υπέρ τρίτων."

Θεατρική παράσταση!

«Ο Θίασος» φιλοξενεί, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Νάξου, την παράσταση «Ο Γλάρος» της εταιρείας θεάτρου Pequod.

Ένα έργο του Άντον Τσέχωφ για την τέχνη, τον έρωτα, την οικογένεια, την αγάπη και την έλλειψή της, τα μεγάλα όνειρα της νεότητας και την πραγματικότητα της ενηλικίωσης.

Η παράσταση, βασιζόμενη στην από το έργο συνθήκη ύπαρξης θεάτρου μέσα στο θέατρο, τοποθετεί την σκηνική δράση σ' έναν ενιαίο χώρο, καταργώντας έτσι την απόσταση ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές. Η χρήση εξάλλου του πραγματικού χώρου ως σκηνικό, ενισχύει την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε σ' ένα φανταστικό «αλλού», αλλά όλα συμβαίνουν εδώ και τώρα.

Μετά τη διαδρομή της στην Αθήνα (Κnot Gallery, άνοιξη και χειμώνας του 2010, Θέατρο Χώρα καλοκαίρι 2010 Bob theatre festival) η παράσταση ταξιδεύει αυτόν τον χειμώνα στην Ελλάδα με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Η παράσταση θα παιχτεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλης», στις 3 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 9:15 μμ. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Γιάννης Βρούτσης: Με το ζύγι με το μάτι ή κατά το δοκούν θα υπολογίζεται ο φόρος

«Η πρόβλεψη του άρθρου 13 του Προσχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τη μη υποχρέωση των φορολογικών ελεγκτικών οργάνων να δεσμεύονται από τη φορολογική νομοθεσία για τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων (φυσικά και νομικά πρόσωπα), αποτελεί «βόμβα» στο οικοδόμημα του Φορολογικού μας Συστήματος.

Με την εισαγωγή τέτοιων αναχρονιστικών αντιλήψεων, η κυβέρνηση μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, όταν ο υπολογισμός του φόρου γινόταν με το «ζύγι, με το μάτι ή κατά το δοκούν».

Αυτές οι πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, καταστρατηγούν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας.

Νομιμοποιούν την αυθαιρεσία στο Φορολογικό μας Σύστημα.

Δημιουργούν μια πανίσχυρη Φορολογική Αρχή, που θα μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη της το πλαίσιο της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας.

Τέτοιες νοοτροπίες και αντιλήψεις, δεν συνάδουν με τις πραγματικές ανάγκες της Αγοράς, της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Αντίθετα, δημιουργούν αντικίνητρα και συνιστούν τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρα μας.

Καλούμε, τη κυβέρνηση να αποσύρει την αναχρονιστική αυτή διάταξη, που απορρυθμίζει πλήρως το Φορολογικό μας Σύστημα».

Απογραφή Κτηρίων, Κατοικιών και Πληθυσμού από 1/2/2011

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διενεργεί από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2011 Γενική Απογραφή των Κτιρίων. Από τις 30 Μαρτίου 2011 έως τις 13 Απριλίου 2011, θα διενεργηθεί Γενική Απογραφή του Πληθυσμού και των Κατοικιών της Ελληνικής Επικρατείας. Η Γενική Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών, με ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου 2011, στόχο έχει να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην Ελλάδα, 


στη μόνιμη κατοικία τους - στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Κατά την Απογραφή θα γίνει: καταμέτρηση των νοικοκυριών, της σύνθεσής τους, καταγραφή των μελών των νοικοκυριών, κλπ. Ο υπεύθυνος του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, από την ΕΛ.ΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης. Το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς.

Δείτε τo σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.

ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ .........ΑΠΟ.ΤΟ 2002

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
Ενότητα για το μέλλον
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάρος 30 Σεπτεμβρίου 2002
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί .
Η απόφαση σας για την επιβολή αμοιβής στα Κέντρα Υγείας, μας βρίσκει ολοκληρωτικά αντίθετους. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία είναι ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτή.
Είναι εντελώς ανεφάρμοστη, δεδομένης της...
ανυπαρξίας ταμειακής υποστήριξης στα Κέντρα Υγείας και προφανώς άνευ εισπρακτικής ουσίας.
Κατόπιν τούτου ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.
Επίσης θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για δραστική αύξηση των ιατρών ειδικοτήτων που θα συμπληρώνουν το υπάρχον δυναμικό του Κέντρου Υγείας Πάρου. Η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας να διαθέσει μόνον οκτώ ιατρούς για τις Κυκλάδες (εκ των οποίων ο ένας για την Πάρο) προφανώς δεν είναι άξια λόγου.

Στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία
Με τιμή
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πάρου


Γιάννης Ραγκούσης




Αν η τρόϊκα δεν έχει νομιμοποίηση κ. Κατσέλη, τότε δεν έχει και η κυβέρνηση
του Κώστα Ροδινού
Τι μας λένε οι «βουβουζέλες του συστήματος»; Ο,τι κ. Παπανδρέου, από «πατριωτικό καθήκον», αναγκάστηκε να υπογράψει το μνημόνιο, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα και να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση μας δούλευε κανονικά όλο αυτό τον καιρό. Μετά την απάτη με το «λεφτά υπάρχον», τώρα αποκαλύπτεται ότι και στην οικονομία το «κόλπο ήταν στημένο»
Κρίσιμα λάθη
Διαβάζω, σ’ ένα άκρως αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Παπαδιόχου στην «Καθημερινή» της Κυριακής (30-1-2011) : «..Πρώτο σημείο καμπής για την πλήρη απαξίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας ήταν η επιλογή να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009 στο 12,7%, με αποτέλεσμα η Αθήνα να «στοχοποιηθεί» τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από τις διεθνείς αγορές. Κατά πολλούς, η συγκεκριμένη επιλογή ήταν άμεσα συνυφασμένη, με την εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε, εκτίμηση του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου και των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, ότι η κυβέρνηση θα διασφάλιζε τετραετή και όχι τριετή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής από την Ε. Ε..
Δεύτερο κρίσιμο λάθος, θεωρείται το άκρως «χαλαρό» μήνυμα που εξέπεμψε ο προϋπολογισμός του 2010. Κατά τις συζητήσεις εν όψει της κατάρτισής του, στελέχη όπως οι κ.κ. Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Π. Μπεγλίτης, αλλά και ο κ. Ευ. Βενιζέλος είχαν επισημάνει τον κίνδυνο να αποσταλούν εσφαλμένα μηνύματα προς το εξωτερικό. Ομως, στην ενδοκυβερνητική διελκυστίνδα επικράτησαν οι απόψεις των κ.κ. Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Χρ. Παπουτσή και άλλων, που πίεζαν για έναν προϋπολογισμό, εν πολλοίς προσαρμοσμένο στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που είχε μετάσχει στις σχετικές διεργασίες, εάν ο προϋπολογισμός αποτύπωνε πλήρως και ευκρινώς τα μέτρα του Π. Σ. Α., αλλά και την αυστηρή εισοδηματική πολιτική που εκ των πραγμάτων είναι πλέον υποχρεωμένη να υιοθετήσει η κυβέρνηση, ίσως η εικόνα σήμερα να ήταν διαφορετική. .. η τελική επιλογή να μετατεθούν για τις αρχές του 2010 τα όποια επώδυνα μέτρα ανήκε αποκλειστικά στον κ. Γ. Παπανδρέου και στο στενό του επιτελείο. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε κλειστή σύσκεψη πως «δεν θα ακολουθήσει πολιτικές Καραμανλή».
Το τρίτο λάθος που καταλογίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο είναι ότι αποστέλλουν όλο το τελευταίο διάστημα εσφαλμένα μηνύματα στο εξωτερικό. … Η συνεχής διαβούλευση, αντί της λήψης άμεσων μέτρων, που έχει επισημάνει η κ. Β. Παπανδρέου ως πρόβλημα.»
Οι αποφάσεις του κ. Παπανδρέου ζημίωσαν το δημόσιο
Προφανώς το άρθρο στηρίζεται σε αποκαλύψεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι συμμετείχαν στις κρίσιμες αποφάσεις! Τι αποκαλύπτεται λοιπόν;
1. Ό,τι η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου διόγκωσε το έλλειμμα του 2009 στο 12.7%. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αυτοί, λοιπόν, οι διαπρύσιοι κήρυκες της διαφάνειας και της αλήθειας απεδείχθησαν Master Chefs! Αποτέλεσμα, αυτής της επιλογής ήταν να «στοχοποιηθεί» η Ελλάδα, τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από τις αγορές. Δηλαδή, αυτοί ανέβασαν τα spreads! Αρα είναι υπεύθυνοι και για το αυξημένο κόστος δανεισμού!
Αυτό σημαίνει ότι με την πολιτικής του ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες δις ευρώ!
2. Ο,τι έκαναν λάθος εκτιμήσεις για την αντίδραση της Ε.Ε.!
3. Ό,τι ο προϋπολογισμός του 2010 ήταν «χαλαρός», επειδή επικράτησαν οι
«κομματικοί», που ήθελαν ένα προϋπολογισμό προσαρμοσμένο στο
προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή, θυσίασαν την οικονομία της
χώρας για μικροκομματικά οφέλη!
4. «Ο,τι, εάν ο προϋπολογισμός αποτύπωνε πλήρως και ευκρινώς τα
μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η εικόνα
θα ήταν διαφορετική.» Δηλαδή θα είχαμε αποφύγει το Μνημόνιο!!!
5. Ό,τι ήταν προσωπική απόφαση του κ. Παπανδρέου η μετάθεση των μέτρων!
6. Ό,τι ακόμα και σήμερα ο Πρωθυπουργός στέλνει λάθος μηνύματα στις
αγορές!
7. Ό,τι ακόμα και σήμερα, αντί να λαμβάνει μέτρα, η κυβέρνηση επιδίδεται
στο γνωστό …άθλημα των διαβουλεύσεων!
Συγνώμη, αλλά τι εκτίμησαν σωστά ο κ. Παπανδρέου και το οικονομικό
επιτελείο; Επεσαν έξω σε όλα! Και γιατί να έχουμε εμπιστοσύνη στις
σημερινές τους εκτιμήσεις;
Αυτές οι αποκαλύψεις δεν πρέπει να περάσουν έτσι. Είτε υπήρξαν λάθος
εκτιμήσεις, είτε μεθόδευση, οι ευθύνες είναι δεδομένες και απαιτείται
τόσο πολιτικός, όσο και δικαστικός έλεγχος.
«η τρόϊκα δεν έχει γενική νομιμοποίηση»
Όμως, όσο η κατάσταση επιδεινώνεται, ανοίγουν τα στόματα.
Χθές η κα Κατσέλη μας είπε ότι η «τροϊκα δεν έχει γενική νομιμοποίηση»!
Συμφωνούμε!
Ούτε η κυβέρνηση έχει πλέον την νομιμοποίηση για αυτά που κάνει! Και δεν
έχει την νομιμοποίηση, πρώτον γιατί την «τρόϊκα» μας την έφερε ο
κ.Παπανδρέου και δεύτερον γιατί αυτά που κάνει ο κ. Παπανδρέου ποτέ δεν
πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού, επομένως αυθαιρετεί!
Νομίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει, και μάλιστα άμεσα. Σε λίγο, μερικοί
υπουργοί, θα γίνουν περισσότερο «αντιμνημονιακοί» από τον κ. Σαμαρά
και την κα. Παπαρήγα!
Και επειδή αυτές οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να φανερώνουν έναν
παρασκηνιακό ενδοκυβερνητικό πόλεμο, ας το έχουν υπόψιν τους στη Ν.Δ.
μήπως προετοιμάζεται καμιά αιφνιδιαστική αλλαγή πορείας και πολιτικής
και καταληφθούν εξ απήνης!