slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες

 
  Του Γιώργου Βακόνδιου
Σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου ο πρωθυπουργός κος Τσίπρας έδωσε μια δίωρη συνέντευξη στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Μεταξύ άλλων απάντησε για τη δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση του τελευταίου πενταμήνου και είπε επί λέξει: «Άξιζε τον κόπο. Για την οικονομία τα πράγματα είναι αναστρέψιμα. Άξιζε τον κόπο (η θυσία της οικονομίας) για να γίνει πρωτοσέλιδο η Ελλάδα».

Περίφημα, αλλά για να γίνουμε πρωτοσέλιδο πληρώσαμε με τα εξής:

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Κυνίδαρο Νάξου


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στον Κυνίδαρο Νάξου που διοργανώνει ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου και περιλαμβάνει τρεις τομείς δράσεων: Γλέντι-Χορό-Παράδοση, Διαδραστικές Εκπαιδευτικές Δράσεις με πενθήμερο εκδηλώσεων για παιδιά και εφήβους και Ημέρες Υγείας...
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου

Συγχαρητήρια επιστολή Ιωάννη Μαργαρίτη προς τον Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ

Προς: Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ
 Σας συγχαίρω για τις επιτυχίες του Σωματείου σας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.
Ειδικά οι επιδόσεις του πρωταθλητή σας Ανδρέα Δημητράκη μας έκαναν υπερήφανους. Ήταν φανερά τα αποτελέσματα της συστηματικής άθλησης και του ψυχικού του σθένους.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια και θέλω να γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και.....

"Οι πειρατές του Αιγαίου" σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες! Όλες οι παραστάσεις





Μια λαϊκή διαδραστική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, με θέμα τους πειρατές του Αιγαίου. Άγνωστες ιστορίες – παραμύθια από το παρελθόν, γεμάτες συγκίνηση, χαρά, αλλά και ηρωικές στιγμές των απλών ανθρώπων, εναντίον των σκληρών, πονηρών και αδίστακτων πειρατών, παρουσιάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής με τη συμμετοχή των μικρών θεατών.

ZHTΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ με νέα ερώτηση Αυγενάκη και 25 βουλευτών της ΝΔ για υπουργό που διατηρεί offshore εταιρεία στην Κύπρο

Αυγενάκης Λευτέρης
Με νέα ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό, κάνει λόγο για υπουργό της κυβέρνησης που διατηρεί offshore εταιρεία στην Κύπρο.

Ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε νέα στοιχεία βάσει των οποίων το εν λόγω μέλος της κυβέρνησης διατηρεί την εξωχώρια εταιρεία στην Κύπρο από τον Απρίλιο του 2008 και ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα είτε να διαψεύσει την πληροφορίες, είτε να λάβει άμεσα μέτρα.

Επιπροσθέτως, κάνει λόγο για δεύτερο υπουργό ο οποίος, υπό τη φημολογία και μόνο της

Νάξος - Η Μουσικοχορευτική Παράδοση σήμερα


Χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα από χωριά της Νάξου, που διαφυλάττουν και συνεχίζουν τη μουσικοχορευτική παράδοση, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 21:00 στο Σαγκρί (στους Μύλους), στη μεγάλη εκδήλωση: "Νάξος: Η μουσικοχορευτική παράδοση σήμερα"...

Νάξος: Διακεκριμένες προσωπικότητες στην "Υπέρβαση" του Greek Economic Forum




"ΥΠΕΡΒΑΣΗ"
Η σύγχρονη Ελλάδα κατακτά...

Μια μοναδική πολύπλευρη εκδήλωση στις 29 Ιουλίου στις 20:00 - λίγο πριν την πανσέληνο του Ιουλίου - στη Νάξο, στο  μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης", στη Γρόττα.
·         "Προσέγγιση στον πολιτισμό της Νάξου" με θεατρικά και μουσικά δρώμενα και τοπικές γεύσεις με φόντο την "Πορτάρα".
·         Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών της  Βασιλικής Ράπτη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Harvard της Transitorium (Somerset Hall Press, Μάιος 2015) και IA SONGS (Musica Ferrum, Ιούλιος 2015). Η τελευταία είναι μία ποιητική συλλογή-παρτιτούρα σε συνεργασία με τον συνθέτη Κώστα Ρεκλείτη, ο οποίος θα είναι παρών στην εκδήλωση.
·         Απαγγελία κομματιών από τις ποιητικές συλλογές, με την συνοδεία της διάσημης Ελληνοαμερικανίδας σοπράνο Στέλλας Μάρκου και του τενόρου Γιάννη Φίλια. 

·         Διακεκριμένες προσωπικότητες θα μιλήσουν για τη δική τους "Υπέρβαση".
Ανάμεσα τους :

«Πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι θεσπίστηκε από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ένα απαραίτητο πιστοποιητικό με το οποίο οι χρήστες φυτοφαρμάκων θα αποδεικνύουν ότι γνωρίζουν να χειρίζονται σωστά και με ασφάλεια τα φυτοφάρμακα.

Το σύστημα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τα εξής:

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ΦΠΑ στα νησιά Πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας Εμπορίου


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για την κατάργηση της έκπτωσης του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και την παρακράτηση όλου του ποσοστού του ΦΠΑ, μελετά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Η Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει σε νομικούς την διερεύνηση της δυνατότητας προσφυγής για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας και του Συντάγματος, με το σκεπτικό ότι τα νησιά θα έχουν βαρύ ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα και την

Δημήτρια 2015 στο Σαγκρί Νάξου

Νάξος: Οι Πειρατές του Αιγαίου

Στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων της η Λέσχη Ανάγνωσης της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Σύρος: Ποιος θα...πληρώσει τη νύφη;


Λίγο παραπάνω τελικά κόστισε ο γάμος του ζευγαριού, καθώς στα καθιερωμένα έξοδα (στολισμού, εκκλησίας, γλεντιού κλπ.) δεν είχε προβλέψει και την... κλήση που "έφαγε" για παράνομη στάθμευση!

Ξινός λόγω... κλήσης, αλμυρός λόγω...

Νάουσα Πάρου: Οι κάδοι άδειοι… και τα σκουπίδια στη μέση του δρόμου!



Δεν έχουν περάσει ούτε τριάντα λεπτά από την περισυλλογή των απορριμμάτων από το απορριμματοφόρο του Δήμου Πάρου και η απόλυτη ανευθυνότητα και ασυνειδησία ξετυλίγεται καρέ – καρέ στο βίντεο που ακολουθεί.

Χατζημάρκος: “Κανένας αιρετός με άλλοθι”


Την ανάγκη της φορολογικής αποκέντρωσης ως απαραίτητης διαδικασίας για την ωρίμανση του πολιτικού συστήματος όσο και του εκλογικού σώματος, η οποία συνιστά “προαπαιτούμενο” για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην ομιλία του, στην ημερίδα που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, στο ξενοδοχείο «Rodos Palace», με θέμα «Φορολογική Διοίκηση – Προκλήσεις Φορολογικών Μεταρρυθμίσεων», με βασική ομιλήτρια την γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων κ. Αικατερίνη Σαββαΐδου.

Ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε κατ' αρχήν σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσον η πάταξη της

Δαδάος: "Φτωχός και απομονωμένος συγγενής οι Κυκλάδες"


Το "αντάρτικο" του Μάρκου Δαδάου και η κόντρα του με τους Χατζημάρκο-Λεονταρίτη ήταν το σημαντικότερο γεγονός στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης, αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες Μπρίγγος και Μαργαρίτης βρίσκονταν στη Ρόδο, ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας χαρακτήρισε τις Κυκλάδες ως "φτωχό και απομονωμένο συγγενή" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσθέτοντας πως ο περιφερειάρχης έχει να έρθει στην

Αποχώρηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την ΟΜ Πάρου-Αντιπάρου


• 109 από τα 201 μέλη της ΚΕ ζητούν σύγκλιση των Οργάνων. Το αίτημα απορρίπτεται !
• Πολλές ΟΜ και ΝΕ ζητούν τη μη ψήφιση του νέου Μνημονίου, οι θέσεις τους αγνοούνται.
• 32+7=39 και 31+5 =36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν στη Βουλή στις 2 συνεδριάσεις, τα προαπαιτούμενα του 3ο Μνημονίου.
• Γίνεται Ανασχηματισμός, όπου αποκεφαλίζονται οι διαφωνούντες ενώ παρά τη κατακραυγή, ο άρχοντας των ΜΑΤ κ. Πανούσης μένει.
• Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει μια ανθρωποφαγική εκστρατεία ενάντια στους

Τα Μοναστήρια της Νάξου


H Νάξος, μία πριγκίπισσα πάνω στο κύμα, αυτό το κυκλαδίτικο νησί με τις τόσες ομορφιές και τις μοναδικές παραλίες, διακρίνεται εξίσου και για τα μοναστήρια της, ένα νησί πραγματικά ευλογημένο με θρησκευτικά μνημεία που προκαλούν το σεβασμό και το δέος. Ας περιηγηθούμε στα μοναστήρια του νησιού,το οποίο υπήρξε εκκλησιαστικό κέντρο από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού και ας βιώσουμε έστω και νοητά την κατάνυξη που προκαλούν:

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 1:30 η συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου

Με βασικό θέμα το πάρκινγκ στην περιοχή των Αγγιδίων θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 31 Ιουλίου στη 1:30 το μεσημέρι.η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου,
Αναλυτικότερα τα θέματα ημερήσια διάταξης:

Νέος πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΝ ο Σταμάτης Καπίρης


Σήμερα Δευτέρα, συνεκλήθη για πρώτη φόρα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού Α.Ο.Ν., μετά από πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους κυρίου Νίκου Βαφία.
Στη συνεδρίαση που ακολούθησε το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :