slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έντονη διαμαρτυρία Μαργαρίτη στη Γεροβασίλη για τα μνημονιακά μετρά που πλήττουν την ορεινή Νάξο


Τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη επισκέφθηκε χθες η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός και Αντώνης Συρίγος, ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Επικρατείας Παναγιώτης Σκούντας, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Μαρούλης.
Μεταξύ των θεμάτων, στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτησε, ήταν η νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, η αυτονομία και στελέχωση του Νοσοκομείου, η αναβάθμιση του αεροδρομίου και

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Να δοθεί ένα τέλος στις στρεβλώσεις και στις ανισότητες για τα ελληνικά αγροτικά προιόντα»

 
Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη: «Να δοθεί ένα τέλος στις στρεβλώσεις και στις ανισότητες για τα ελληνικά αγροτικά προιόντα»
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία επισημαίνει πως 21 χρόνια μετά την απόφαση 1/95 του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΚ-Τουρκίας της 22ης Δεκεμβρίου 1995 όπου θεσπίστηκε η διαδικασία της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας συνεχίζονται οι στρεβλώσεις και οι ανισότητες στην δασμολόγηση των αγροτικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα, ενώ τα τούρκικα αγροτικά προϊόντα εισάγονται με μηδενικούς δασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα αντίστοιχα ελληνικά επιβαρύνονται με υπερβολικά υψηλούς δασμούς στην Τουρκία. Κάτι που καθιστά τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ουσιαστικά μη ανταγωνιστικά. 
Αναλυτικά η ερώτηση:

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου



Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και 
έπαρχος Νάξου,
Γιάννης Μαργαρίτης, διένειμε φυτά
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή
Ενότητα
Νάξου σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου, στο άλσος της Έλλης εκδήλωση αφιερωμένη στο περιβάλλον,...

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 από 12:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ. οι εκλογές της Ο.ΝΑ.Σ.

Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων - Εκλογές 2016                                                                  Γενική Συνέλευση Ο.ΝΑ.Σ. - Εκλογές 2016

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων [Ο.ΝΑ.Σ.] σύμφωνα μετά σχετικά άρθρα του καταστατικού ίδρυσης της, στην αίθουσα του συλλόγου Κωμιακιτών.
Προεδρείο Γενικής Συνέλευσης: 
α) Νίκος Φυρογένης-Πρόεδρος (Σύλλογος Κεραμωτής)
β) Ιάκωβος Τσελέντης-Αντιπρόεδρος (Σύλλογος Κυνηδάρου)
γ) Παπαϊωάννου Ελένη-Γραμματέας (Σύλλογος Σκαδού-Μέσης)
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Ορισμός ημερομηνίας εκλογών για ανάδειξη Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής
2. Διαδικαστικά διενέργειας εκλογών
3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Αποφασίστηκαν: 

Έρχονται «Νήσος Ρόδος» και SuperFerry




Από την επόμενη εβδομάδα το λιμάνι της Νάξου γίνεται κόμβος προς το Βόρειο Αιγαίο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και προς τα Δωδεκάνησα σε εβδομαδιαία βάση. Όμως, και η σύνδεση με την Ραφήνα γίνεται ακόμη καλύτερη καθότι μετά του Αγίου Πνεύματος θα εμφανιστεί και το νεότευκτο SuperFerry της Golden Star Ferries σε καθημερινή σύνδεση και το κυριότερο; Με διανυκτέρευση στη Πάρο ώστε να καλύπτει την πρωινή ανάγκη των ξενοδόχων από Παροναξία προς Μύκονο που διαθέτει και διεθνές αεροδρόμιο…

Εκλογές Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου: παρόλο την κινητοποίηση Το πείραμα απέτυχε

Πραγματοποιήθηκα απόψε οι εκλογές του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου που κάποιοι είχαν αναγάγει σε μεγάλο γεγονός καθώς νόμιζαν ότι θα χρησιμοποιήσου το Σύλλογο για προσωπικά πολιτικά ωφέλει. Με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, η εκλογική διαδικασία περιλάμβανε δυο συνδυασμούς με ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Παρόλα αυτά οι τα μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου δεν έπεσα στη παγίδα ούτε παρασύρθηκαν από τα ωραία συνθήματα οπως  << όλοι για έναν και ένας για όλους >> και αναγνωρίζοντας το έργο που είχε κάνει το απερχόμενο συμβούλιο ανέδειξαν πρώτο το ψηφοδέλτιο που ουσιαστικά εκπροσωπούσε το υπό τον Βαγγέλη Στρατούρη απερχόμενο συμβούλιο .
Όσον αφορά τον Συνδυασμό ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ που ήταν φανερό πως είχε την στηρίξει του Σύριζα με μέρος του Πασοκ Νάξου και τον ανελ.... οι γρίνιες ξεκίνησαν να ακούγονται από απόψε διότι παρόλο την κινητοποίηση που έγινε με εκδηλώσεις, υπουργούς και ταξίματα δεν ήρθε το ποθητό αποτέλεσμα άλλα το αντίθετο με κάποιους να χρησιμοποιούν τον Συνδυασμό για τα προσωπικά τους με κάποιους από τον δήμο και με μονοκούκια και συνεργασίες ζευγαριών στο ψηφοδέλτιο και με καραμέλα όλοι για έναν και ένας για όλους τελικά ο ένας έκανε την δουλειά του και το αποτέλεσμα να πέσουν χαμηλά άνθρωποι που χρόνια ήταν στον εμπορικό Σύλλογο και άλλοι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι σε συλλογικά όργανα να μείνουν απ έξω δυστυχώς άλλη μια ομάδα που παραπλανήθηκε για να μην πω ότι τη πάτησε
Συνολικά ψήφισαν 330 μέλη  τα έγκυρα 324 άκυρα 4 λευκά 2 
Οι  σταυροί των  δύο συνδυασμών: