slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φροντιστήριο....για την διακαναλική της 25/10/10


«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΝΑ ΒΟΛΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ»

O OMΠΑΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.
Ομιλία του Μαν. Γλέζου στην πλατεία της Αντιπάρου την Παρασκευή 22/10 παρουσία του αμήχανου υφυπουργού Π.Ρήγα.
Η συζήτηση για τον Καλλικράτη και ο Μαν.Γλέζος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην «κυβέρνηση» μειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στους ξένους.
Αντισυνταγματικός ο Καλλικράτης, κόβει 2,5δις απο την αυτοδιοίκηση.
"Ο λαός υποφέρει απο δουλοπρεπείς ανθρώπους που υποκλινονται μπροστά στους ξένους"
«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΝΑ ΒΟΛΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Aπο Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

WATERLOO GIORGAKI

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4631b07d1c&view=att&th=12be4c1925867395&attid=0.1&disp=inline&zw
sakias

Ο ΓΑΠ το ξέρει ή μετά θα λέει άλλα;

Συνέντευξη Σκιόπα στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 24-10-2010: Η κρίση δεν θα τελειώσει σύντομα

Πόσο στενή είναι η συνεργασία σας με την ελληνική κυβέρνηση; Ποιοι είναι οι πιο στενοί συνεργάτες σας από ελληνικής πλευράς;

Είμαι ένας σύμβουλος, δεν είμαι μέλος του κυβερνητικού οργανογράμματος, δεν κάνω ο ίδιος αναλύσεις. Είμαι σύμβουλος δύο ανθρώπων: του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Η συνεργασία μας είναι στενή. Ερχόμαστε συχνά σε επικοινωνία και συμφωνούμε σε μεγάλο βαθμό αναφορικά με τη δουλειά που χρειάζεται να γίνει.

Τι πιστεύετε; Θα τα καταφέρει η Ελλάδα να βγει από την κρίση; Πόσος χρόνος θα χρειαστεί;

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα στις αρχές του φετινού έτους είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών (θεσμών και συμπεριφορών) πολλών ετών, ίσως και δεκαετιών. Ως εκ τούτου, τρέφει αυταπάτες όποιος περιμένει να βγει η Ελλάδα από αυτήν την κρίση μέσα σε μερικούς μήνες. Θα χρειαστούν μερικά χρόνια. Αλλά σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια διάκριση. Είναι άλλο πράγμα να αλλάζει κανείς κατεύθυνση κι άλλο να αλλάζει πραγματικότητα. Η αλλαγή κατεύθυνσης χρειάζεται να είναι ριζική και να γίνεται στην αρχή, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Από εκεί και πέρα χρειάζεται να βαδίσει κανείς για σχετικά μεγάλο διάστημα σε αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να αγγίξει τον στόχο του.

Κύριε ΓΑΠ, εάν οι σύμβουλοί σας λένε τέτοια,τότε φαντάσου τι λένε οι αντίπαλοι.
Αλλά αμά έχεις τέτοιους φίλους...

Να τους χαίρεστε συντρόφια και..
Να τον ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Επίσκεψη Ν. Μαράκη σε Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσι

Νάξος 24 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου

Με κύριο σύνθημα «Το εγχείρημα του Καλλικράτη θα πετύχει υπέρ των νησιών», ο δήμαρχος Νάξου και υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Μαράκης, επισκέφθηκε τις Μικρές Κυκλάδες, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς των νησιωτών και απάντησε σε εύλογες απορίες σχετικά με τη λειτουργία του θεσμού, η οποία έχει δημιουργήσει φόβους και ανασφάλεια στις μικρές αυτές κοινωνίες.

Ο κ. Μαράκης, παρουσία κατοίκων και τοπικών παραγόντων των Μικρών Κυκλάδων και με την συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ανέπτυξε την αμφίδρομη σχέση που έχουν τα νησιά με την Νάξο, όσων αφορά την επικοινωνία αλλά και τα έργα υποδομής που προγραμματίζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην Σχοινούσα, ο κ. Μαράκης αναφέρθηκε στην καθοριστική συμμετοχή των ανθρώπων του νησιού σε ένα γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των πάγιων προβλημάτων, που είναι χρόνια και ταλανίζουν τους κατοίκους. Τόνισε δε πως η βοήθεια από τον Δήμο θα είναι αμέριστη, ούτως ώστε οι πυλώνες της οικονομίας του νησιού (γεωργία– κτηνοτροφία– τουρισμός) να αναπτύσσονται παράλληλα και ισόρροπα. Επίσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των γραφειοκρατικών δυσχερειών και λειτουργίας ενός συστήματος ON LINE το οποίο θα εξυπηρετεί επί τόπου τον νησιώτη πολίτη.

Κατά την παρουσία του στην Ηρακλειά ο κ. Μαράκης έδωσε υπόσχεση αξιοποίησης του Σπηλαίου του Αγίου Ιωάννη, το οποίο με κατάλληλη στήριξη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες, προσφέροντας άμεση ανάπτυξη στο νησί αλλά και ευρύτερα στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Μαράκης ενημέρωσε τους κατοίκους για την προγραμματισμένη αποκατάστασή του λιμανιού της νησιού και ανέλυσε τις ανάγκες του οδικού δικτύου. Όσον αφορά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, ενημέρωσε τους κατοίκους για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η σημερινή διοίκηση του Δήμου Νάξου. Κλείνοντας, τόνισε πως ο Καλλικράτης «είναι κομμένος και ραμμένος για να υπηρετεί τις κοινωνίες όσο μικρές κι αν είναι αυτές»

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Μαράκης μετέβη στα Κουφονήσια. Κατά την εκεί επίσκεψή του, μίλησε για ισόρροπη διαχείριση και για ουσιαστική αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Απαντώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος έδωσε υπόσχεση ψυχής για α) λιμενικές υποδομές β) ενιαίο δίκτυο μεταφοράς των ανακυκλώσιμων γ) αξιοποίηση πηγών υδρομάστευσης δ) άμεσες ενέργειες σύνδεσης των νησιών για εξυπηρέτηση αναγκών πρώτων βοηθειών. Διαβεβαίωσε δε τους νησιώτες πως δεν τίθεται θέμα διακοπής δρομολογίων πλοίων και αποξένωση τους από τις υπόλοιπες Κυκλάδες, δίνοντας τέλος στις σχετικές κακεντρεχείς διαδόσεις. Έκλεισε την επίσκεψή του, μιλώντας για «ακτινωτή επικοινωνία» και με την διαβεβαίωση ότι οι κάτοικοι του νησιού δεν θα είναι «οι φτωχοί συγγενείς» του νέου Δήμου.

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, στις 19.15, ο κ. Μαράκης θα επισκεφθεί τον Δανακό και στις 20.30 την Απείρανθο..

Από το Γραφείο Τύπου

Που πήγαν τα λεφτά επί Καραμανλή;... όπου πήγαν και επί Σημίτη ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
3.01.2004

Για το 2004 το υπουργείο Oικονομικών προγραμματίζει να δανειστεί περίπου 30 δισ. ευρώ. O συγκεκριμένος στόχος θεωρείται (μελετώντας και την προϊστορία) υποεκτιμημένος, για τις ανάγκες ωραιοποίησης του προϋπολογισμού. Eιδικά το 2004 οι ανάγκες του Δημοσίου θα κινηθούν σε υψηλά επίπεδα, καθώς θα πρέπει να «καλύψουν» και την εξυπηρέτηση μεγάλου όγκου κρυφού χρέους, που σήμερα είναι σαν να μην υπάρχει...

Δαπάνες

H κυβέρνηση αν και αποφεύγει να παραδεχθεί τα υψηλά ποσοστά χρέους, διαψεύδεται εν τούτοις από την πραγματικότητα. Kαι ποια είναι η πραγματικότητα; Eίναι το ποσό των δαπανών που πληρώνει ετησίως ο φορολογούμενος για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Oι συγκεκριμένες δαπάνες (τόκοι και χρεολύσια) τα τελευταία χρόνια έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα. Tο 2002 ήταν 29,9 δισ. ευρώ, το 2003 ήταν 31,68 δισ. και το 2004 εκτιμάται ότι θα βρεθούν στα 29,6 δισ. ευρώ. Eνδιαφέρον θα είχε πάντως να απαντήσει ο υπουργός Oικονομίας, πώς γίνεται και βρίσκονται (οι πληρωμές για τόκους και χρεολύσια) στα συγκεκριμένα επίπεδα όταν έχει σημειωθεί τόσο μεγάλη μείωση των επιτοκίων;

Για παράδειγμα το 2003 ο αρχικός στόχος για τον δανεισμό ήταν να ανέλθει στα 27 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα γνωρίζουμε ότι έχει ξεπεράσει τα 32 δισ. ευρώ.

H απάντηση πάντως στην προηγούμενη ερώτηση σχετίζεται ακριβώς με το ύψος των χρεών το οποίο αποκρύπεται, παριστάνοντας ότι δεν υφίστανται Bεβαίως την ίδια στιγμή αποπληρώνουμε κανονικά τις οφειλές γι' αυτά, αυξάνοντας το συνολικό ύψος των δανειακών πόρων, που χρειαζόμαστε.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_03/01/2004_89107

Δεξί Εξτρέμ: Αντιπαρερχόμαστε αυτά που λέει η εφημερίδα για κρυφό χρέος και δεν θα πούμε τα αυτονόητα ότι η εξεταστική πρέπει να εξετάσει και αυτά... θα πούμε όμως το εξής απλό:

Το 2003 δηλ. ενώ δανειστήκαμε 32 δις ευρώ γράψαμε νέο χρέος μόνο 12 δις (από 166,1 δις στα 177,8 δις...)... Που πήγαν τα υπόλοιπα;

Σε τόκους και εξόφληση παλαιών ομολόγων που έληξαν μέσα στο 2003... θα πει ο ΠΑΣΟΚος...

Και εμείς με τη σειρά μας θα πούμε:

Άρα έχει δίκιο ο Καραμανλής που λέει με τη σειρά του ότι από τα 100 δις χρέος που του χρεώνει το ΠΑΣΟΚ μόνο τα 20 είναι νέο χρέος της 5ετίας του... τα υπόλοιπα 80 είναι κερατιάτικα του ΠΑΣΟΚ, δηλ. τόκοι και εξόφληση ομολόγων που είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ και έληξαν στα χέρια του...

Αυτό γίνεται από τη δεκαετία του 80 και μετά που πληρώνουμε τα κερατιάτικα του Αντρέα...













Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
«Δεν κυβερνάµε χωρίς τον λαό»
Ψήφος εµπιστοσύνης για έξοδο από την κρίση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Βούλα Κεχαγιά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010


Κάλεσµα για επαναβεβαίωση της λαϊκής εντολής του 2009 συνιστά ουσιαστικά για την κυβέρνηση η αναµέτρηση της 7ης Νοεµβρίου για τους δήµους και τις περιφέρειες της χώρας. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης µε τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» καθιστά σαφές ότι µόνο µε τη συµπαράταξη του λαού η κυβέρνηση θα µπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Καλώντας τη «µεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων» να πάρει θέση για τις εξελίξεις στη χώρα, ο κ. Ραγκούσης θέτει προ των ευθυνών του και τον Γιάννη Δηµαρά, επισηµαίνοντας ότι εκ των πραγµάτων συµµετέχει σε µια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εσωτερικών ασκεί οξύτατη κριτική στον Αντώνη Σαµαρά λέγοντας ότι λειτουργεί µε γνώµονα το µικροκοµµατικό και προσωπικό συµφέρον του – κάτι που κάνει για δεύτερη φορά. Επίσης αρνείται ότι έχει ρόλο συντονιστή της κυβέρνησης διευκρινίζοντας πως η ευθύνη του σχετίζεται µε την παραγωγή του στρατηγικού σχεδιασµού και την προώθηση του κυβερνητικού έργου, όχι όµως και µε τη διαχείριση ενδοκυβερνητικών διενέξεων.

Κύριε υπουργέ, το τελευταίο διάστηµα καταγράφεται διάχυτη ανησυχία στους πολίτες αν τελικά η χώρα θα βγει από την κρίση. Πιστεύετε ότι θα δούµε φως στο τούνελ και τι προϋποθέτει αυτό;

Χωρίς δισταγµό σας λέω κατηγορηµατικά και απερίφραστα: σε αυτές τις τόσο µοναδικές και κρίσιµες περιστάσεις για το έθνος και τον τόπο, δίχως τη συµπαράσταση του ελληνικού λαού αλλά και την ενεργό συµµετοχή της κοινωνίας των πολιτών, µόνοι µας ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα είµαστε εκ των πραγµάτων σε θέση να βγάλουµε την Ελλάδα από κρίση 35 ετών. Ή θα έχουµε τον λαό µαζί µας – και όταν λέω τον λαό εννοώ µόνο τον λαό – και έτσι θα κερδίσουµε για τη χώρα τον πόλεµο της επιβίωσης και της ανάπτυξης ή δεν θα έχουµε τη συµπαράταξη των πολιτών και κατά συνέπεια όσο και να θέλουµε δεν θα καταφέρουµε να βγάλουµε την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της παρακµής και της υπανάπτυξης. Γιατί εµείς, σε αντίθεση µε τον κ. Σαµαρά που ισχυρίζεται ότι µπορεί χωρίς κόπο να µηδενίσει το έλλειµµα σε ένα χρόνο, µάγοι δεν είµαστε. Ο χειµώνας που έρχεται, θεωρείται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος και για την κυβέρνηση και για τους πολίτες. Θα πάρετε νέα µέτρα;

Με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τον αγώνα καταπολέµησης της ανεργίας, µε την ανακοίνωση για τη διατήρηση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων απασχόλησης αλλά και µε την απόφαση για την ενίσχυση 500.000 χαµηλοσυνταξιούχων, αποδείξαµε την αλήθεια της δέσµευσής µας. Αποδείξαµε ότι, πράγµατι, την ίδια στιγµή που είµαστε υποχρεωµένοι και αποφασισµένοι να τηρήσουµε τις δεσµεύσεις µας για να βγει η χώρα από τον οικονοµικό αποκλεισµό, την ίδια στιγµή κάθε πλεόνασµα, κάθε κέρδος, κάθε όφελος που θα προκύπτει από αυτή την προσπάθεια εµείς θα το αναδιανέµουµε προς όφελος των αδύναµων και των δυναµικών. Αυτή είναι µια έντιµη συµφωνία που έχουµε κάνει µε τον ελληνικό λαό και θα την τηρήσουµε µέχρι τέλους.

Πώς αντιµετωπίζουν η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ την περίπτωση του ανεξάρτητου υποψηφίου κ. Δηµαρά, ο οποίος εµφανίζεται ως επικρατέστερος να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής; Την ίδια ώρα µάλιστα που ο ίδιος δηλώνει ΠΑΣΟΚ;
Κανείς (και πρώτοι βέβαια εµείς) δεν µπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Εκ των πραγµάτων, είναι σε εξέλιξη προσπάθεια, κυρίαρχα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, µε στόχο την πολιτική απονοµιµοποίηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό ο κ. Δηµαράς πρέπει να αναλάβει, και αυτός, τις ευθύνες του. Δεν γίνεται να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι εκ των πραγµάτων βοηθάς στην αποσταθεροποίηση της πρώτης κυβέρνησης από το 1974 που xρειάστηκε να αντιµετωπίσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και καταστροφής της χώρας. Οτι εξ αντικειµένου εργάζεσαι δηλαδή (θέλω να πιστεύω ασυνείδητα) µαζί µε όλα τα κατεστηµένα εναντίον της πρώτης κυβέρνησης από τη µεταπολίτευση που πασχίζει ειλικρινά να αναµορφώσει ριζικά το κράτος και το πολιτικό σύστηµα, που οδήγησε τον λαό παραλίγο στο χείλος της αβύσσου.

Αλλωστε εµείς έχουµε αποδείξει ότι δεν έχουµε καµία πρόθεση να κρύψουµε τα προβλήµατα του πολιτικού συστήµατος κάτω από το χαλί.

Προβλήµατα και παθογένειες 35 ετών που οδήγησαν στην κρίση εµπιστοσύνης και στο τέλος του κύκλου της µεταπολίτευσης. Σας τονίζω µάλιστα την πεποίθησή µου ότι η προσπάθεια που κάνει το πολιτικό κατεστηµένο, να εµφανίσει αυτή την εύλογη αποστασιοποίηση των πολιτών από την κακή πλευρά λειτουργίας του πολιτικού συστήµατος ως δήθεν αντιµνηµονιακή ή αντικυβερνητική στάση, θα πέσει στο κενό και αυτό θα αποδειχθεί το βράδυ των εκλογών.

Τις τελευταίες ηµέρες η κυβέρνηση έχει σκληρύνει τη στάση της. Ο Πρωθυπουργός µάλιστα, ακόµη και χθες µε το άρθρο του στο «Βήµα της Κυριακής», βάζει διλήµµατα καλώντας τον λαό να αποφασίσει για το µέλλον της χώρας. Πώς περάσατε σε αυτά τα διλήµµατα όταν πριν από λίγο καιρό
µιλούσατε για τον δηµοψηφισµατικό χαρακτήρα του «Καλλικράτη»;

Είναι καθήκον µας να µην αφήσουµε να παραχθούν µείζονα πολιτικά συµπεράσµατα, ανάλογα ετυµηγορίας εθνικών εκλογών, όπως επιδιώκει η αξιωµατική αντιπολίτευση από µια εκλογική αναµέτρηση στην οποία µέρος των ψηφοφόρων θα προσέλθει θεωρώντας ότι υπάρχουν περιθώρια χαλαρής ψήφου.

Και σας υπογραµµίζω ότι σε αυτή την τόσο κρίσιµη ιστορικά συγκυρία το καθήκον µας αυτό απορρέει αποκλειστικά από το εθνικό συµφέρον. Γι’ αυτό, στις 7 Νοεµβρίου επιβάλλεται να πάρει θέση για τις εξελίξεις στη χώρα, µέρος των οποίων είναι οι πρωτόγνωρες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, η µεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μήπως όµως µε αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση πέφτει στην «παγίδα» του κ. Σαµαρά, ο οποίος κάθε µέρα ανεβάζει όλο και πιο πολύ τους αντιπολιτευτικούς τόνους;

Είναι η δεύτερη φορά που αποδεικνύεται ότι ο κ. Σαµαράς αντιµετωπίζει περιστάσεις εθνικά κρίσιµες µε αποκλειστικό του γνώµονα το µικροκοµµατικό και προσωπικό πολιτικό του όφελος, όπως βέβαια αυτός το αντιλαµβάνεται. Ο κ. Σαµαράς από την πρώτη στιγµή υπονοµεύει την εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και το µόνο που ακόµη δεν έχει πει είναι το «Ελληνες εξεγερθείτε». Βέβαια, ας περιµένουµε. Ο χειµώνας είναι ακόµη µπροστά µας, όπως και οι ευθύνες του κ. Σαµαρά… Δεν είναι ωστόσο ευθύνη του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να ελέγχει και να επικρίνει την κυβέρνηση αν θεωρεί ότι πηγαίνει τη χώρα σε λάθος δρόµο;

Βεβαίως. Ωστόσο, οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα δεν επιτρέπουν ούτε κλασικού ούτε συµβατικού τύπου αντιπολίτευση. Ούτε αφήνουν περιθώρια ούτε, κατά τη γνώµη µου, άφηναν περιθώρια στον κ. Σαµαρά να λειτουργεί ως γνήσιος εκπρόσωπος των κάθε λογής κατεστηµένων σε κάθε προσπάθεια ριζικής αλλαγής και αναµόρφωσης του κράτους. Σας θυµίζω ότι η πρώτη του πολιτική απόφαση ως προέδρου της Ν.Δ. ήταν να καταψηφίσει την απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις µε την υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ. Σας θυµίζω επίσης ότι, µετά το Βατοπέδι, η πρώτη αποχώρηση της Ν.Δ. µε εντολή του κ. Σαµαρά από τη Βουλή έγινε όταν ψηφίσαµε τον νόµο για την απόλυτη αξιοκρατία για τις προαγωγές στο Δηµόσιο. Και ακόµη σας θυµίζω το µεγάλο «όχι» του κ. Σαµαρά στον «Καλλικράτη».

Ναι, αλλά ο κ. Σαµαράς είχε πει ότι η µεταρρύθµιση στον χώρο της Αυτοδιοίκησης ήταν ένα από τα όνειρα της Ν.Δ.

Είναι τραγικό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ότι έπειτα από πεντέµισι χρόνια διακυβέρνησης η Ν.Δ. βρισκόταν σε παρατεταµένο λήθαργο που της επέτρεπε να κάνει µόνο ανεκπλήρωτα «όνειρα».

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη τροφοδότησε πολλά σχόλια σε σχέση µε τη σκοπιµότητά της. Με ποιο σκεπτικό ελήφθη;

Μην ξεχνάτε ότι προσφάτως συµπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, η χώρα βρίσκεται 15 ηµέρες πριν από κρίσιµες εκλογές και, το σηµαντικότερο, οι πολίτες έχουν ανάγκη να ακούσουν από τον κυβερνήτη της χώρας την αλήθεια για την πορεία του τόπου.
ΕΙΠΕ
Ή θα έχουµε τον λαό µαζί µας - και όταν λέω τον λαό εννοώ µόνο τον λαό - και έτσι θα κερδίσουµε για τη χώρα τον πόλεµο της επιβίωσης και της ανάπτυξης ή δεν θα έχουµε τη συµπαράταξη των πολιτών και κατά συνέπεια όσο και να θέλουµε δεν θα καταφέρουµε να βγάλουµε την Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της παρακµής και της υπανάπτυξης. Γιατί εµείς, σε αντίθεση µε τον κ. Σαµαρά που ισχυρίζεται ότι µπορεί χωρίς κόπο να µηδενίσει το έλλειµµα σε ένα χρόνο, µάγοι δεν είµαστε
ΕΙΠΕ
Ο κ. Δηµαράς πρέπει να αναλάβει, και αυτός, τις ευθύνες του. Δεν γίνεται να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι εκ των πραγµάτων βοηθάς στην αποσταθεροποίηση της πρώτης κυβέρνησης από το 1974 που xρειάστηκε να αντιµετωπίσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας και καταστροφής της χώρας.
Οτι εξ αντικειµένου εργάζεσαι δηλαδή (θέλω να πιστεύω ασυνείδητα)
µαζί µε όλα τα κατεστηµένα εναντίον της
ΕΙΠΕ
Η δική µου ευθύνη και συµβολή, εδώ και ενάµιση µήνα, σχετίζεται µε την παραγωγή του στρατηγικού σχεδιασµού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου.
Κατά αντιστοιχία µε ό,τι συνέβαινε τα τελευταία 2 χρόνια που ήµασταν στην αντιπολίτευση, πάντοτε στο πλαίσιο συλλογικής δουλειάς που εξελίσσεται µε βάση τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού

Αναλαµβάνω την ευθύνη για το 50%

Κύριε υπουργέ κατηγορείστε προσωπικά διότι – όπως λένε – η επαναφορά του 50% στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα κοστίσει στο ΠΑΣΟΚ µία σειρά από δήµους, ενδεχοµένως και περιφέρειες. Γιατί επιµείνατε σ’ αυτήν την απόφαση;

Αναλαµβάνω πλήρως την ευθύνη γι’ αυτήν την απόφαση. Απόφαση µε την οποία δεν αφήσαµε το πολιτικό σύστηµα να «προσαρµόσει» για µια ακόµη φορά, µε βάση δηµοσκοπήσεις της τελευταίας στιγµής, τους κανόνες και τις αρχές µε τις οποίες πρέπει να διεξάγονται κορυφαίες για τη δηµοκρατία θεσµικές διαδικασίες όπως είναι οι εκλογές του Νοεµβρίου.

Είστε ικανοποιηµένος από τον ρόλο σας ως συντονιστή της κυβέρνησης;

Συντονιστής και καθοδηγητής του κυβερνητικού έργου είναι συνταγµατικά αλλά και ουσιαστικά, στην πράξη, αποκλειστικά ο Πρωθυπουργός, για τον οποίον είµαστε όλοι, κι εγώ προσωπικά, υπερήφανοι. Και η περηφάνια µου αυτή είναι διπλή, γιατί είχα την προσωπική ικανοποίηση να πιστεύω µαζί µε άλλους, στην ανάγκη να γίνει ο Γιώργος Παπανδρέου Πρωθυπουργός ακόµη και στην πιο δύσκολη για εµάς στιγµή που ήταν η βραδιά των βουλευτικών εκλογών του Σεπτέµβρη του 2007.

Τελικά όµως ποιος είναι ο ρόλος σας κ. Ραγκούση στην κυβέρνηση; Κάποιοι σας αποδίδουν την ευθύνη για την αρνητική εικόνα που παρουσιάζει ορισµένες φορές, κυρίως λόγω των διενέξεων µεταξύ υπουργών...

Πέρα από τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών, ιδίως τώρα που συντελούνται τόσο κρίσιµες θεσµικές αλλαγές στο κράτος και στην Αυτοδιοίκηση, η δική µου ευθύνη και συµβολή, εδώ και ενάµιση µήνα, σχετίζεται µε την παραγωγή του στρατηγικού σχεδιασµού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Κατά αντιστοιχία µε ό,τι συνέβαινε τα τελευταία 2 χρόνια που ήµασταν στην αντιπολίτευση, πάντοτε στο πλαίσιο συλλογικής δουλειάς που εξελίσσεται µε βάση τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού.

Η ευθύνη λοιπόν γι’ αυτόν τον σχεδιασµό σαφώς ανήκει και σε µένα. Αυτό όµως δεν αφορά σε όσα εσείς αποκαλείτε διαχείριση διενέξεων κυβερνητικών ή ακόµη και αυτοδιοικητικών παραγόντων, µε τις οποίες πράγµατι ορισµένοι κακόβουλα επιχείρησαν να συνδέσουν τη δουλειά που γίνεται κάθε πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών και µάλιστα στο πλαίσιο µιας απαράδεκτης, δειλής προεξόφλησης αµφίσηµων εκλογικών αποτελεσµάτων, που τελικά δεν θα έρθουν.

‘’ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ’’ :συμβολική διαμαρτυρία στον Πύργο του Χειμάρρου,


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κίνησή μας ''ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ'' θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα της εγκατάλειψης των μνημείων του τόπου μας , οργάνωσε συμβολική διαμαρτυρία στον Πύργο του Χειμάρρου, που αναμένει την αναστήλωσή του εδώ και μερικές δεκαετίες. Μ 'αυτή την ενέργεια μας, θέλουμε να υπογραμμίσουμε όχι μόνο τη σημασία της ιστορικής συνέχειας και μνήμης αλλά και τη δυνατότητα οργανικής ένταξης των μνημείων μας σ΄ ένα εναλλακτικό τρόπο ανάπτυξης, όσο αφορά την παραγωγή και τον τουρισμό.

Μια σειρά από αυτά βρίσκονται στο έλεος του χρόνου και όχι μόνον. Ακρόπολη του Πανέρμου, Απάνω Κάστρο, Βυζαντινές εκκλησίες, Μεσαιωνικοί πύργοι μπορούν ν' αποτελέσουν πόλους ανάπτυξης των περιοχών που τα φιλοξενούν με αποτέλεσμα την τόνωση των τοπικών οικονομιών, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού.

Η κίνησή μας ''ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ'' θ' αγωνιστεί γι' αυτό το σκοπό μ' όλες της τις δυνάμεις.

Φιλώτι 24/10/2010

Ο ηγεμόνας μπροστά στις κάμερες



Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ο πρωθυπουργός να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, παραµονές περιφερειακών εκλογών, είναι ενδεικτικός της καθεστωτικής αντίληψης από την οποία εµφορούνται ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Δεν συµπεριφέρεται σαν πρωθυπουργός αλλά σαν ηγεµόνας που αντιµετωπίζει τους πολίτες σαν... υπηκόους.

ΠΡΩΤΟΝ, επιφυλάσσει στον εαυτό του και µόνο τη διακριτική µεταχείριση όλων των καναλιών που υποχρεούνται εκ των πραγµάτων να του παραχωρήσουν την ηµέρα και την ώρα της µεγαλύτερης τηλεθέασης για να πει αυτά που θέλει, χωρίς τον αντίλογο της αντιπολίτευσης. Δείγµα της πολιτικής αλαζονείας της κυβέρνησης είναι και το γεγονός ότι παραπέµπει στην κρατική ΕΡΤ κάθε άλλον ενδιαφερόµενο πολιτικό αρχηγό για συνέντευξη Τύπου, επιβάλλοντάς του ουσιαστικά να απευθυνθεί σε πολύ µικρότερο κοινό. Πρόκειται για µια αντιδηµοκρατική πρακτική, πρωτοφανή στα προεκλογικά χρονικά της Μεταπολίτευσης.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ξεπερνά κάθε φαντασία το γεγονός ότι µια τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού µε εκπροσώπους όλων των καναλιών δεν γίνεται σε τηλεοπτικό στούντιο αλλά στο Μέγαρο Μαξίµου και ότι δεν έχει συντονιστή δηµοσιογράφο, αλλά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο! Είναι απορίας άξιον πώς η απόφαση αυτή δεν έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ. Ποια δεοντολογία µπορεί να επιτρέψει σε µια δηµοκρατική χώρα να συντονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έναν τηλεοπτικό διάλογο µεταξύ δηµοσιογράφων κι ενός πολιτικού αρχηγού;

ΤΡΙΤΟΝ, πώς είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός προεκλογικά να επιλέγει τον τηλεοπτικό διακαναλικό µονόλογο, αρνούµενος ένα ντιµπέιτ µε όλους τους άλλους αρχηγούς, οι οποίοι το ζητούν µετ’ επιτάσεως; Προφανώς, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι µόνος του σε αυτή τη χώρα. Θα καταλάβει όµως το βράδυ των εκλογών ότι αυτή η µοναξιά που επέλεξε είναι πολύ σκληρή.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Τελειώνει ο Οκτώβριος και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία απουσιάζει από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.Έτσι το Υπ. Παιδείας καταφέρνει ένα ακόμη... χτύπημα στα φροντιστήρια!


Για πρώτη Τέλος Οκτωβρίου και σιγή από το Υπουργείο Παιδείας για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ). φορά μετά από πολλά χρόνια ένα Υπουργείο Παιδείας που σε κάθε δημόσια δήλωσή του κάνει αναφορά στον ενδιαφέρον του για τους μαθητές («Πρώτα ο μαθητής») καταργεί ουσιαστικά και τυπικά την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη. Σε μια περίοδο όπου η μέση οικογένεια αγκομαχά από τις περικοπές και τα έξοδα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη ήταν ο μοναδικός θεσμός στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ενίσχυσης της μορφωτικής προσπάθειας παιδιών από χαμηλά οικονομικά στρώματα. Η λειτουργία του θεσμού φέτος θα ήταν μια ανάσα ανακούφισης για χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος του φροντιστηρίου. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι δηλώσεις του Υπουργείου ότι «αυτό που θα κάνουμε σε πρώτη φάση είναι ότι θα υπάρξει οπωσδήποτε πρόσθετη διδακτική στήριξη σε πολύ απομονωμένες περιοχές και σε πολύ μικρά σχολεία, γιατί εκεί δεν υπάρχει άλλη επιλογή» ή ότι «η ενισχυτική διδασκαλία θα καλυφθεί «κυρίως από προγράμματα που αφορούν παλλινοστούντες και παιδιά με γλωσσικές αδυναμίες» δεν αποτελούσαν, για όσους έχουν μάτια να δουν και την τιμιότητα να πιστεύουν στα μάτια τους, τίποτε περισσότερο από τη γνωστή διαστρέβλωση των λέξεων και των εννοιών με την «σκόνη» της οποίας επιχειρείται η κάλυψη της πραγματικότητας.
Παλιότερα, όταν ο θεσμός της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης λειτουργούσε κανονικά περίπου 80- 100.000 μαθητές Λυκείου παρακολουθούσαν τα μαθήματα. Ο αριθμός των μαθητών μειώθηκε όταν σταμάτησε η κοινοτική χρηματοδότηση και τα προγράμματα ξεκινούσαν πολύ αργότερα από την έναρξη των σχολείων με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να έχουν στραφεί πλέον στα φροντιστήρια. Η κυβέρνηση ήθελε να ξεφορτωθεί την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, πριν ακόμη "σκάσει" η κρίση. Μάλιστα στις 9/10/2009 η υπουργός Παιδείας με εγκύκλιο της είχε αναστείλει προσωρινά, όπως υποστήριζε, το Πρόγραμμα γιατί δεν είχε εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, υπαναχώρησε και το Πρόγραμμα παρά την καθυστέρηση έναρξής του, παρακολούθησαν περίπου 50.000 μαθητές.
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι την ΠΔΣ στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έδιναν τον καλυτερό τους εαυτό στην ενίσχυση των μαθητών παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας επιφύλασσε γι αυτούς εξευτελιστική αποζημίωση, αργοπορημένη αποζημίωση, πολλές φορές καθόλου αποζημίωση.
Ακόμη κι αν τις επόμενες μέρες κάτω από το βάρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών το Υπουργείο Παιδείας δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ΠΔΣ ή η ενισχυτική διδασκαλία (Γυμνάσια) σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές θα είναι για τα «μάτια του κόσμου» καθώς όλοι γνωρίζουν ότι είναι ήδη αργά.



Να τους χαίρεστε συντρόφια και...
Να τους ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ

Την παραίτησή της υπέβαλλε η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα

Μόλις έχουμε οτιδήποτε νεώτερο, θα ενημερώσουμε

Μπάχαλο τα έκαναν Νικολιάς και Ροδίτης

Μετά το φιάσκο Ροδίτη στην Πάρο, όπου η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να κάνει αυτό που έκανε το ΚΚΕ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. των επτά κόμματων, δηλαδή να κατεβεί στις εκλογές με δικός της ψηφοδέλτιο ήρθε και το φιάσκο Νικολιά με την υποψηφιότητα Κώστα Απέργη. Ο κ. Απέργης μπορεί μεν να διαβεβαιώνει ότι θα κατέβει κανονικά στις εκλογές και ότι έχει πάρει έγκριση άλλα παρόλο που πέρασε μια εβδομάδα από την κατάθεση των υποψηφίων στο Πρωτοδικείο Σύρου και παρότι βρισκόμαστε 15 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές ο κ. Απέργης ακόμη δεν παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του. Απλώς κυκλοφορούν σε σχόλια Συριανού blog κάποια ονόματα (λιγότερα από 35) ως υποψήφιοι Απέργη όπου ανάμεσα τους είναι γυναίκες, γαμπροί και πεθερές . Ο κ. Νικολιάς, πέρα του ότι τα έκανε μπάχαλο στη Σύρο και στην Πάρο, ευτυχώς σε άλλα νησιά δεν ανακατεύτηκε και έχει ελπίδες η Νέα Δημοκρατία. Σήμερα έστειλε μια επιστολή που ζήτημα είναι αν και ο ίδιος κατάλαβε τι έγραφε, εκμηδενίζοντας τα όσα κέρδισε ο Χαράλαμπος Κόκκινος στην πολύ επιτυχημένη περιοδεία του στη Πάρο και Αντίπαρο. Βέβαια το νεοδημοκρατικό μπάχαλο στο νόμο έχει βαθιές ρίζες, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο και οι ευθύνες ανήκουν σε πολλούς, παλιούς και νέους βουλευτές, πολιτευτές και κομματικά στελέχη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ



Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Δονούσα Κουφονήσια

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

7μμ Κινίδαρο 9μμ Μέλανες

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

7μμ Γλινάδο 8.30 μμ Τρίποδες

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

7.30μμ Μονή

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου

7μμ Κεραμωτή 8.30μμ Κόρωνο

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

7.30 μμ Μέση 6.30 μμ Σκαδό

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

10.30 πμ Χαλκί 7.30 μμ Δαμαριώνας

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

7.00 μμ Γαλανάδο 8.30 μμ Σαγκρί

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

8.30 μμ Αγερσανί

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

8.30 μμ Απεράθου

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

6.00 μμ Απόλλωνα 7.30 μμ Κωμιακή

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

8.30 μμ Φιλώτι