slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 5:00μ.μ. η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο Κοπέρνικος και ο ξυπόλητος μύωψ»


Στο café-bar Escoba.την Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 5:00μ.μ. το "Παλιό Βιβλιοπωλείο" σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Άγγελου Αγγέλου «Ο Κοπέρνικος και ο ξυπόλητος μύωψ» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


Σύντροφοι κάποιος να την μαζέψει



ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΡΗΓΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ του πρώην υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά την κ. Κωνσταντοπούλου «υπερασπίστρια βιαστών».Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής ο Π. Ρήγας προκάλεσε την.....

3 έως 5 Ιουνίου oι Κυκλάδες στο ΜΕΤΡΟ



Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για για την 4η έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών & Παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα από τις 3 έως και τις 5 Ιουνίου 2013.
Στην έκθεση, που αποτελεί θεσμό για τον εσωτερικό τουρισμό και μέσον προβολής, θα πάρουν μέρος οι δήμοι των Κυκλάδων, Περιφέρειες και ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν εμπιστευτεί την διοργάνωση τα προηγούμενα χρόνια.
Τα 33 συνολικά περίπτερα θα είναι ανοικτά από τις 09:00 έως τις 21:00.

Π. Ρήγας: «Ο κ. Ραγκούσης εμφανίζεται ως το κοριτσάκι με τα σπίρτα».

 Συνεχίστηκε και χτες  η κόντρα που ξεκίνησε χθες μεταξύ του Ρήγα και του Ραγκούση.
Ο κ. Ρήγας χτες   καλεσμένος στην εκπομπή του Γιάννη Πιτταρά στον Alpha 98,9.
Διαβάστε τι είπε:...

Σαν σήμερα Γλέζος και Σάντας κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη


Μια επέτειος πιο επίκαιρη από ποτέ για την Ελλάδα, καθώς σαν σήμερα πριν 72 χρόνια οι φοιτητές τότε Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία στις 30 Μαΐου 1941.
Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους ......

Ερώτηση Ρήγα για την προβληματική λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες


Κύριε Υπουργέ,
Η έναρξη της θερινής περιόδου με αυξημένη την τουριστική κίνηση στα νησιά, βρίσκει τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στις μονάδες υγείας των Κυκλάδων σοβαρά υποστελεχωμένες. Το πρόβλημα της μόνιμης υποστελέχωσης εντάθηκε με τις αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων του ΕΚΑΒ από τα νησιά των Κυκλάδων, σε μονάδες υγείας της ηπειρωτικής χώρας.
Αν και διατηρούνται σε ισχύ διατάξεις που εμποδίζουν αποσπάσεις, στον υγειονομικό χώρο, σε... 

Οι ζημιές από τη φωτιά στην Πάρο - βίντεο

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν οι ζημιές που προκάλεσε η φωτιά στην νοτιοανατολική πλευρά της Πάρου. Στο βίντεο που ακολουθεί
μπορείτε να δείτε το μέγεθος της ζημιάς και να ακούσετε και μια σύντομη δήλωση του αντιδημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου.

Όταν ο Αλαβανος εξέπληττε τον Τσίπρα


Διεθνή ΜΜΕ στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες



Ήδη δύο από τα προγραμματισμένα δημοσιογραφικά ταξίδια για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ολοκληρώθηκαν για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες. Το πρώτο εξ αυτών υλοποιήθηκε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με τον....

Επέκταση προγράμματος ΟΑΕΔ


Με 2.200 νέες θέσεις εργασίας επεκτείνεται το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών» που ήδη υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, οι 2.200 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται θα καλυφθούν σύμφωνα με τις ....

Αποφασίστηκε η χρηματοδότηση παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ

Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Με την εξασφάλιση του ποσού, το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες και τα κριτήρια, ώστε οι δομές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να είναι έτοιμες στην έναρξη του σχολικού έτους να υποδεχθούν τα παιδιά.

Ραντεβού στα …δικαστήρια για το κυκλοφοριακό



Μέσω της δικαστικής οδού ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος επιχειρηματίας που επιδιώκει να προστατεύσει την περιουσία του από τις ατέλειες της κυκλοφοριακής μελέτης ως προς την εφαρμογή της – Τι δηλώνει για τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο Δήμος στην περιοχή του «Ραντεβού» στην έξοδο προς τον Άγιο Προκόπιο
Κυκλοφοριακό. Ένα μεγάλο στοίχημα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την τρέχουσα περίοδο. Ένα έργο που η αξία του αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου (!!!) ουσιαστικά με το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν καθώς παραδοσιακά η επόμενη ημέρα του Αγίου Νικοδήμου σηματοδοτεί και την κορύφωση της έλευσης των επισκεπτών.
Στόχος του εγχειρήματος να έχουμε μία πόλη φιλικά προσκείμενη για τους πεζούς, βάζοντας τέρμα σε μία....

Ξεκίνησε η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» με το Νίκο Μάνεση συνεχίζει το οδοιπορικό του, με τέταρτο σταθμό τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.

Στη νέα εκπομπή του Alpha, πρωταγωνιστής είναι ο άνθρωπος και πλαίσιο αναφοράς η μνημονιακή πραγματικότητα.
Στόχος είναι η ανάδειξη της αισιόδοξης διαφορετικής πρότασης, μέσα από ιστορίες πολιτών που αναζήτησαν και βρήκαν τις λύσεις εκείνες που τους επιτρέπουν να αποκτήσουν προοπτική στη χώρα τους.

Εκτός τηλεοπτικού πλατό, μακριά από τα αστικά κέντρα, σε «ευαίσθητες» περιοχές με κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, ο Νίκος Μάνεσης βιώνει τη ζωή των πρωταγωνιστών δίπλα τους, στον ...