slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πού είναι ο Γλέζος τώρα; Στον ΦΠΑ;


Φθηνοί! Απολύτως φθηνοί! Περιφέρατε τον Γλέζο ως σημαία σε κάθε σας αναμέτρηση. Φωτογραφηθήκατε δίπλα του, κορδώνοντας τα νιάτα σας δίπλα στα δικά του ντουζένια. Και κείνος γέμιζε πλατείες ενάντια σε παγκόσμιες αδικίες. Έφτασε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να βγάζει λόγους για εχθρούς. Και ‘σείς καμαρώνατε το «σύμβολο».
Κι αν ο εχθρός είναι μέσα; Προσπαθώντας ν΄ αλλάξεις τον κόσμο καμιά φορά ξεχνάς τον εαυτό σου απέξω. Ανεβάζετε τον ΦΠΑ στα γηροκομεία. Φθηνοί! Απολύτως φθηνοί! Τι τους περάσατε τους απόκληρους της ζωής; Γλέζους; Να φτάνει το τσεκ στον

Πηγαίνουν ποτέ στο γραφείο τους;


Εξαλλο το Μαξίμου με υπουργούς που ξημεροβραδιάζονται στην TV, αγνοώντας τις συστάσεις Τσίπρα και το έργο τους

Το χρήμα πολλοί μίσησαν, την (τηλεοπτική) δόξα ουδείς. Αυτό ισχύει στο ακέραιο για ορισμένους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα που γοητεύτηκαν από το «γυαλί». Ο πρωθυπουργός τούς ζητεί να σταματήσουν να καταγράφουν τηλεοπτικές ώρες και να ασχοληθούν επιτέλους με τα υπουργεία τους, μπας και κάνουν κάτι για να ανακουφίσουν τους πολίτες, αλλά αυτοί εκεί, στα «παράθυρα».
Μεταξύ αυτών που έχουν σπάσει τα... τηλεοπτικά κοντέρ είναι ο

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαρακη


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επί των άρθρων εισήγηση Βουλευτή Ηρακλείου - Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων κ. Λ. Αυγενάκη στο σ/ν για τις άδειες των ΜΜΕ

 
«Πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Όχι όμως δημιουργώντας έναν υπερ-Υπουργό, υπερ-καναλάρχη που «τα πανθ ορά», ρυθμίζει και αποφασίζει όπως θέλει και όπως του αρέσει»

Βίντεο από την εισήγηση: https://youtu.be/3714c-xMtls

Κατά την επί των άρθρων συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015, του σχεδίου νόμου της Κυβέρνησης, για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, ο εισηγητής από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - Βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, του αναφέρθηκε στις πολύ σοβαρές νομικές αδυναμίες του, αλλά και στο γεγονός ότι θα τεθεί προαπαιτούμενο από την τρόικα η μη εφαρμογή σε κομβικά σημεία του, διότι παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο για τον ανταγωνισμό. Επιπλέον έκανε λόγο μεταξύ άλλων στη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 21 που δημιουργεί σοβαρό ζήτημα οδικής ασφάλειας σε κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, αλλά και στα γραφεία τύπου των πρεσβειών που εκχωρούν διπλωματικές αρμοδιότητες σε δημοσιογράφους και στον Υπουργό Επικρατείας.
 Βασικά σημεία εισήγησης:

Υπεγράφη η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 17 χρόνια


Yπεγράφη, χθες, η υπουργική απόφαση για τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας στις περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης. Απομένει να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ για να ισχύσει και επίσημα. Πρόκειται για την απόφαση που αυξάνει το όριο ηλικίας από 5 -17 έτη ασφάλισης για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.
Πηγή:

Στόχος μας η ανταλλαγή τεχνογνωσίας

 
NIKLIANOS 
Με τίτλο "διεκδικούν κομμάτι της Τουριστικής πίτας" η ημερήσια εφημερίδα της Σύρου "Κοινή Γνώμη" φιλοξενεί δηλώσεις του Αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για θέματα Τουρισμού Δημήτρη Λιανού με σημείο αναφοράς την επίσκεψή του στη πόλη Γκιουλίν της Κίνας... Επίσης κάνει αναφορά στη προσπάθεια που γίνεται κι από την Τήνο να μπει στο ..παιχνίδι του τουρισμού... Διαβάστε τι αναφέρει η εφημερίδα...

Νάξος: Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από τις 8.00 το πρωί της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2015.
ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Φωταγώγηση όλων των αναφερομένων παραπάνω Καταστημάτων κατά τις

Αυγενάκης: Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια Αυγενάκης: Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια - Κεντρική Εικόνα Η κυβέρνηση θα το βρει μπροστά της στα προαπαιτούμενα του Νοεμβρίου ΡΟΗ ειδήσεων Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα έργα στην Ακρόπολη - Κεντρική Εικόνα Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα έργα στην Ακρόπολη "Βουτιά" της κυβέρνησης στην επετηρίδα των δικαστικών καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία - Κεντρική Εικόνα "Βουτιά" της κυβέρνησης στην επετηρίδα των δικαστικών καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία Έρευνα: Ποιοι παράγοντες κάνουν τους άντρες να μην αντέχουν στο σεξ; - Κεντρική Εικόνα Έρευνα: Ποιοι παράγοντες κάνουν τους άντρες να μην αντέχουν στο σεξ; Απίστευτο κόλπο για να μην ξανά πετάξεις τις χθεσινές πατάτες (VIDEO) - Κεντρική Εικόνα Απίστευτο κόλπο για να μην ξανά πετάξεις τις χθεσινές πατάτες (VIDEO) Ψηφίζεται στη Βουλή απόψε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ - Κεντρική Εικόνα Ψηφίζεται στη Βουλή απόψε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ Το πείραγμα του Κυριάκου στον Φάμελλο - Κεντρική Εικόνα Το πείραγμα του Κυριάκου στον Φάμελλο Δείτε όλες τις ειδήσεις Του Γιώργου Λυκουρέντζου Την πρόβλεψη ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες τα άρθρα του οποίου ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εξέφρασε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. «Επειδή ο συνταγματικός νομοθέτης όμως έχει δημιουργήσει θεσμικά αντίβαρα ώστε να υπάγεται η πολιτική εξουσία σε νομικές ρυθμίσεις και να μην ασκείται ανέλεγκτα και αυθαίρετα, σας προειδοποιούμε ότι εφόσον ψηφιστεί και γίνει νόμος του Κράτους, δεν πρόκειται να σταθεί ούτε στα δικαστήρια, ούτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ούτε στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα» είπε αρχικά ο κ. Αυγενάκης συνδέοντας το σημερινό νομοσχέδιο με αυτά για τις 100 δόσεις, τη ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ, που αφορούσε γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς αλλά και τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση τα οποία η κυβέρνηση ψήφισε και αργότερα αναγκάστηκε να αποσύρει διατάξεις τους λόγω της αντίδρασης της τρόικα. «Ε, λοιπόν σας λέμε ότι θα συμβεί και εδώ το ίδιο. Εσείς νομίζετε ότι κοροϊδεύετε την Κομισιόν. Νομίζετε ότι κοροϊδεύετε και τους πολίτες. Σας το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Δε μπορείτε να ορίζετε πόσες άδειες θα δίνετε. Δε μπορείτε να προσδιορίζετε αριθμό εργαζομένων. Δε μπορείτε να ορίζετε τις ειδικότητες που θα πάρει μια επιχείρηση. Δε μπορείτε να παραβιάζετε τον ανταγωνισμό. Δε μπορείτε να παρεμβαίνετε στις ανεξάρτητες αρχές και να τιμωρείτε. Δε μπορείτε να παραβιάζετε το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις, το διεθνές και κοινοτικό δίκαιο. Και αυτό και θα το βρείτε μπροστά σας στα προαπαιτούμενα για τη δόση του Νοεμβρίου» πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης. Καταλήγοντας ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ν.Δ. θέλει να συνδράμει και περιμένει αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή για να υπερψηφίσει κάποια άρθρα.


Την πρόβλεψη ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες τα άρθρα του οποίου ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εξέφρασε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. «Επειδή ο συνταγματικός νομοθέτης όμως έχει δημιουργήσει θεσμικά αντίβαρα ώστε να υπάγεται η πολιτική εξουσία σε νομικές ρυθμίσεις και να μην ασκείται ανέλεγκτα και αυθαίρετα, σας προειδοποιούμε ότι εφόσον ψηφιστεί και γίνει νόμος του Κράτους, δεν πρόκειται να σταθεί ούτε στα δικαστήρια, ούτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ούτε

Στο 13ο Διεθνές Συνέδριο Εναλλακτικού Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ 2015 ο Γιώργος Λεονταρίτης


Στις εργασίες του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Εναλλακτικού Τουρισμού ΥΠΕΡΙΑ 2015 με θέμα «Αμοργός: Μονοπάτια από το Παρελθόν στο Μέλλον. Κοινωνικοοικονομικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές προοπτικές» συμμετέχει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Το συνέδριο πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου στην Αμοργό από τον Εξωραϊστικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa.
Προτεραιότητα στον τουρισμό
Ο κ. Λεονταρίτης επανέλαβε στην εισήγηση του ότι ο

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Για μαύρα ταμεία ελέγχεται ο Φλαμπουράρης, για παράνομο πλουτισμό ο Σταθάκης


Απόφαση-καταπέλτη έλαβε η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, που συνεδρίασε σήμερα για τις υποθέσεις του Γιώργου Σταθάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη. Κι αυτό τη στιγμή που στην κυβέρνηση «γιορτάζουν» την επίσημη στήριξη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Ειδικότερα, λοιπόν, ο υπουργός Οικονομίας παραπέμπεται για

Απαγορευτικό απόπλου λόγω ισχυρών ανέμων!


Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες προκαλούν σήμερα οι ισχυροί άνεμοι, καθώς φθάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.
Τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα νησιά του Αιγαίου δεν εκτελούνται.
Το απαγορευτικό θα ισχύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα

Ευχές στις Μικτές από την ''Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο"

Σύσσωμα όλα τα μέλη του συνδυασμού μας και ο Επικεφαλής μας κ. Χρήστος Καφτηράνης εκφράζουμε τις πιο βαθιές και ειλικρινείς μας ευχές για καλή επιτυχία στις Μικτές μας ομάδες των Παίδων και Νέων της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων όπου αγωνίζονται για την 1η φάση του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στα γήπεδα της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας.
Πιστεύουμε στο πλούσιο ποδοσφαιρικό σας ταλέντο και είμαστε σίγουροι ότι θα εκπροσωπήσετε όσο καλύτερα γίνεται την Ένωση μας και το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.
Για τον Συνδυασμό
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ”
Ο Επικεφαλής και Μέλος της Τεχνικής και Αναπτυξιακής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.
Χρήστος Γ. Καφτηράνης
Τα Μέλη

(Αυτο)κριτική Στάθης ανακάλυψε ποιος ειναι ο πολιτικός απατεώνας


ΣΤΑΘΗΣ 
Του Στάθη – enikos.gr                            Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του.....