slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΟ.Δ.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ:Δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να έχουν "απύθμενο" θράσσος.


Απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τους Δασικούς Χάρτες"

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος μια Επιτροπή που ξαφνικά , μετά από τεσσερα χρόνια "σιωπητηρίου" ,  ξύπνησε. Μιλούμε φυσικά για τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που επιτέλους αποφάσισε να  δηλώσει παρούσα. Εμφανίστηκαν , βέβαια, όχι για να στηρίξουν τα νησιά μας ή να πάρουν θέση και να στηρίξουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας , αλλά να προσπαθήσουν να μας δείξουν και να μας πείσουν πως υπάρχει κυβέρνηση και πως νοιάζεται για τα προβληματά μας.

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΝΑΣ

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), προσκαλούν στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους (Δημαρχείο Γαλατσίου).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Ψήφισμα συλλυπητηρίων του Εν. Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Νάξου

Ο Σύλλογος διδασκόντων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Νάξου, συνήλθε εκτάκτως, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. έπειτα από το θλιβερό άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου του Βασίλη Ελευθερίου γιου του κ. Αντώνη Ελευθερίου, υπεύθυνου για τη μεταφορά μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού του σχολείου επί σειρά ετών και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος.
Σύμφωνα με το ψήφισμα, αποφασίστηκαν, τα εξής:

Ψήφισμα της ΟΝΑΣ για την αναγκαιότητα επίλυσης εκκρεμών ζητημάτων της Νάξου


Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των συλλόγων - μελών της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα με αποδέκτες φορείς και υπουργεία, με το οποίο ζητείται αρμοδίως η επίλυση καίριων και σε κάποιες περιπτώσεις προβλημάτων που χρονίζουν.
Το ψήφισμα της ΟΝΑΣ, απευθύνεται:

ΚΚΕ: Κάθε όριο πρόκλησης ξεπέρασε χτες η ΕΡΤ

Κάθε όριο πρόκλησης ξεπέρασε χτες η ΕΡΤ, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, απ' όπου εξαφάνισε εντελώς την παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη συζήτηση της κυβερνητικής τροπολογίας για το απαράδεκτο σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση, την ώρα μάλιστα που χιλιάδες απεργοί εκπαιδευτικοί διαδήλωναν έξω από τη Βουλή, αντιδρώντας στις χιλιάδες απολύσεις που έρχονται.

Κι όχι μόνο αυτό:

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Ο κ. Χατζημάρκος, χωρίς πολιτική για την περιφέρεια, αναδεικνύει

και κάνει σημαία του με όρους λαϊκισμού το θέμα των δασικών χαρτών
Ανένδοτο κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε εδώ και μήνες ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος (από κοντά και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Ι. Βρούτσης), προκειμένου να προστατέψουν τα πατρογονικά των Νησιωτών, που τάχα δημεύονται με το ΠΔ 32/2016, κόντρα στον Ν. 998/1979, που όπως ισχυρίζεται τα προστάτευε. Καλεί δε τους δημάρχους της περιφέρειας να συγκαλέσουν έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια και να ετοιμάσουν κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης με στόχο …

Αιτήσεις για την τηλεοπτική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης
Μέχρι και την 19η/03/2019, οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) του Α΄ και του Β΄ Μέρους του Παραρτήματος του Ν. 4563/2018 (ΦΕΚ Α΄ 169) μπορούν να υποβάλλουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο (δια ζώσης, ταχυδρομικά, μέσω fax ή μέσω e – mail), στον Δήμο, στον οποίο ανήκει η ΠΕΤΚ της μόνιμης κατοικίας τους ή στα ΚΕΠ που λειτουργούν σε αυτήν, τα εκάστοτε προβλεπόμενα δικαιολογητικά έγγραφα του Παραρτήματος Ι της υπ' αριθ. 3269/2018 ΚΥΑ (Β΄ 5022), προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι του έργου και να ενταχθούν σε αυτό (βλ. άρθρο 7 της υπ' αριθ. 3269/2018 ΚΥΑ, ΦΕΚ Β΄ 5022).
Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή των ως......

Περί ελληνικών βατραχιών σε ξένο βούρκο.


Χρονογράφημα του Ευάγγ. Αθανασιάδη*
Υπάρχει μια ροπή των Ελλήνων, με την προτροπή συνήθως άλλων, να μπαίνουν πρόθυμα σε ξένο βούρκο που μαλώνουν βουβάλια. Η ροπή αυτή ήδη έχει πάρει μορφή εθιμικού και μανιώδους εθισμού.

Ανοικτή Επιστολή προς τους κ. Βουλευτές

Δεν γίνονται τα οστά των Ηρώων ζάρια

Μεθαύριο θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων.
Μια εικαστική Αρχιτεκτονική ιδέα του 1926, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μετέφερε τέτοιο συμβολισμό σήμερα.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΕΜΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Μπροστά το Νότιο Αιγαίο


Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποψήφιος με την παράταξη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ο Γιάννης Σκεμπές, από την Πάτμο

ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΟΥΛΟΥΡΗ: Οι φωτογραφίες από την γιορτή του Αντώνη Λιβάνη με Τσίπρα, Γεννηματά και το μισό υπουργικό [εικόνες]


Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Λιβάνης
Φωτογραφίες από την ονομαστική γιορτή στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, όπου συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μια γιορτή που συνοδεύτηκε από έντονο παρασκήνιο στο Κίνημα Αλλαγής. Τις φωτογραφίες ανήρτησε η ιστοσελίδα neaselida ιδιοκτησίας του Ηλία Λιβάνη, γιου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.