slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τελικά μήπως έχουμε τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail.com

Πριν λίγες ημέρες είδαμε και ακούσαμε την τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Γιούνκερ (πρώην προέδρου της Κομισιόν) και για άλλη μία φορά επιβεβαιώσαμε ότι οι διαχρονικοί Μακελάρηδες της Ευρώπης και του κόσμου όλου οι Γερμαναράδες μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Χωρίς περιστροφές και ψηλά γράμματα ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι σύγχρονοι απόγονοι του παράφρονα Χίτλερ ήθελαν και θέλουν να μας τιμωρήσουν για παραδειγματισμό και εκφοβισμό όλων των υπολοίπων λαών της γηραιάς μας Ηπείρου. Όπως είναι γνωστό η πατρίδα μας εδώ και 10 χρόνια δέχτηκε και δέχεται μια ανηλεή επίθεση από αυτούς τους υπανθρώπους οι οποίοι με την βοήθεια των δικών μας ξεπουλημένων πολιτικάντηδων έφεραν την πατρίδα και τον λαό μας στην σημερινή τραγική κατάσταση. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, 11πμ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΞΟΥ

18 Φλεβάρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, άνεργοι,

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη.

Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!
Ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση!
Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες!

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κάποια "ποσοστά αναπλήρωσης". Αφορά την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.
Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επανανομοθέτηση με επιθετική μορφή του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμου Κατρούγκαλου), που ανοίγει το δρόμο για τους "τρεις πυλώνες", δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοτσέτ. Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια καθυστέρησαν την εφαρμογή του. Οι δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων έρχονται με το νόμο της ΝΔ να ενταφιαστούν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

Με τον νέο Νόμο: