slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Πάρο κοιτάζουν μπροστά και στη Νάξο τσακώνονται άλλοι για νερά και δρόμους


Συνάντηση Εργασίας για την "Ανάπτυξη Τουρισμού Κρουαζιέρας στην Πάρο και Δημιουργία Θαλάσσιων και Χερσαίων Εγκαταστάσεων Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Κρουαζιεροπλοίων



Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου και

Συνέχεια στην ομηρία των νησιών μετά την νέα 48ωρη απεργία των ναυτικών

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια για ακόμη 48 ώρες, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ 4/11/2015 ΕΩΣ 6/12/2015

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται η 48ωρη Πανελλαδική Παναυτεργατική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ RICHARD QUEST ΛΕΝΕ #TAKEMETHERE

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η νέα τουριστική καμπάνια για τα νησιά της Περιφέρειας παρουσιάστηκε εχτές, πρώτη ημέρα της έκθεσης.
 Με το νέο μήνυμα της Περιφέρειας #takemethere να υποδέχεται στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου Excel  του Λονδίνου τους εκατοντάδες χιλιάδες των επισκεπτών της, τα νησιά μας τράβηξαν  επάνω τους και το

«Ανεκδιήγητη η παρέμβαση του υπουργού Παιδείας»


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την ανεκδιήγητη παρέμβαση του υπουργού Παιδείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σφαγή της Σμύρνης ήταν συνωστισμός»…

45 βουλευτές της ΝΔ ζητούν την αποπομπή του Φίλη


Την αποπομπή του Νίκου Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας ζητούν 45 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις του "στον ενικό" για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Διαβάστε την επιστολή των βουλευτών της ΝΔ, που εστάλη με πρωτοβουλία του Σάββα Aναστασιάδη προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρέμβαση Αυγενάκη για στήριξη των πολυτέκνων


Στην ανάγκη στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, για εθνικούς και κοινωνικούς λόγους, και στο δικαίωμα μετεγγραφής των πολυτέκνων και των τέκνων τους χωρίς περιορισμό ποσοστών, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «στην τροπολογία του Υπουργείου σας, που περιλαμβάνεται στο άρθρο 40 του εν θέματι Σχεδίου Νόμου [Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο Ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ], να προστεθεί στο τέλος αυτής (4η παράγραφος), που να αντικαθιστά τη

Πρώτη φορά… προϋπολογισμός μαϊμού


Η κατάθεση του πρώτου κρατικού προϋπολογισμού του 2016 από την πρώτη φορά Αριστερά είναι γεγονός και μάλιστα ιστορικό.
Μοναδικό πρόβλημα της Ιστορίας όμως είναι ότι και ο πρώτος αριστερός προϋπολογισμός είναι… «μαϊμού».
Και μάλιστα το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά και η κυβέρνηση πριν τον καταθέσει, αφού οι στόχοι οι οποίοι θα περιλαμβάνει με μαθηματική ακρίβεια θα αναθεωρηθούν από το κουαρτέτο.
Γιατί πολύ απλά ο πρώτος στόχος που διαψευστεί είναι αυτός της ύφεσης, 1,3%!

Παρέμβαση Αυγενάκη για τους κατά επάγγελμα αγρότες

Λευτέρης Αυγενάκης
Στην ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας εις βάρος των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα να πληρωθούν όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες και ξένοι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη.
Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο

BINTEO H Απίστευτη δήλωση ΣΑΠΟΙΟΚΟΙΛΙΑ Φίλη: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν πρόκειται για γενοκτονία

Είναι άλλο πράγμα με την επιστημονική έννοια του όρου η «γενοκτονία», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, εμμένοντας στην άποψη που είχε διατυπώσει και παλαιότερα.
Δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ποντίων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, καθώς κατά

«Τζογάρει» στο ΚΙΝΟ, σε αγρότες και στα λεφτά στο στρώμα η κυβέρνηση, για να βρει ισοδύναμα



«Τζογάρει» στο ΚΙΝΟ, σε αγρότες και στα λεφτά στο στρώμα η κυβέρνηση, για να βρει ισοδύναμα. Στο «μάτι» του οικονομικού επτελείου μπαίνει η μεγάλη διάδοση του ΚΙΝΟ, στο οποίο παίζονται 4,5 εκατ. στήλες το χρόνο και «τζιράρονται» περί τα 2,2 δς. ευρώ. Με αύξηση 5 λεπτών ανά στήλη, το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση αποδίδει πάνω από 200 εκατ. ευρώ, που θα έκλειναν σε μεγάλο βαθμό την «τρύπα» του ΦΠΑ στην....

Καραμέλες αρώματα της Νάξου


Η ενσωμάτωση γεύσεων και αρωμάτων της Νάξου σε ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης, όπως η καραμέλα, ήταν η αρχική ιδέα για την ίδρυση της εταιρείας Ναξία.
Πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση που μετρά μόλις δύο χρόνια ζωής, όμως η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να πωλούνται πλέον σε όλη την Ελλάδα και να υπάρχουν σχέδια για επέκταση στο εξωτερικό.
Η οικογενειακή εταιρεία παρασκευής χειροποίητης καραμέλας Ναξία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2013, στους πρόποδες του Κάστρου της Νάξου, από τον Δημήτριο Λιανό, αντιδήμαρχο της

«Πρεμιέρα» στην World Trade Market για τη νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας

 
Η νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα αποτελεί και την ομπρέλα προβολής όλων των νησιών της Περιφέρειας στο εξωτερικό, παρουσιάστηκε σήμερα στο Λονδίνο, στην έναρξη της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market.
Το νέο λογότυπο και σλόγκαν αποτελούν προϊόν της στρατηγικής συνεργασίας της Περιφέρειας με το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN, από το οποίο ξεκινά και η διεθνής προβολή της. Η τουριστική πολιτική της Περιφέρειας έχει αναμορφωθεί συνολικά, με σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε νησιού των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και θα λειτουργήσει ως ομπρέλα για όλους τους