slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο α' 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.... τέλος του ίδιου μήνα η εξόφληση


Το ίδιο διάστημα θα ανοίξει και η εφαρμογή στο taxis.net για βελτιώσεις στο Ε9

Εντός του πρώτου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ που είχαν εκτυπωθεί με τραγικά λάθη, ενώ το ίδιο διάστημα θα ανοίξει και η εφαρμογή στο taxis.net για βελτιώσεις στο Ε9.
Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στο Γ' Θερινό τμήμα της

ΘΑ'ΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ! Άγιο Όρος: Ο διάλογος Τσίπρα – μοναχών για τον... Φλωράκη


Έχουν περάσει 19 χρόνια από την τελευταία φορά που ηγέτης κόμματος της Αριστεράς επισκέφτηκε το Άγιο Όρος. Για την επίσκεψη του Χαρίλαου Φλωράκη στην αθωνική πολιτεία, ο Αλέξης Τσίπρας είχε έναν διάλογο με τον μοναχό Νικόδημο της Μονής Αγίου Παύλου.
Ήταν ο μοναχός εκείνος που θυμήθηκε την επίσκεψη του ηγέτη της Αριστεράς στο Άγιο Όρος το.... 1995.
«Τότε ο Χαρίλαος Φλωράκης μας είχε πει, "εσείς πιστεύετε στην σωτηρία στον άλλο κόσμο, εμείς δεν πιστεύουμε ότι προλαβαίνουμε για την σωτηρία σε αυτόν τον κόσμο, οπότε έχουμε κάτι κοινό"».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τότε απάντησε πως «οι κοσμοθεωρίες είναι παράλληλες, πολλές φορές όμως τέμνονται στην αλληλεγγύη και την πρακτική της ισότητας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε και σε αυτόν τον κόσμο».



Το βράδυ της Πέμπτης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέλυσε στο καστρομονάστηρο της Καρακάλλου. Οι πατέρες της Μονής του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για την ζωή των μοναχών στο Άγιο Όρος.

Μάλιστα, μια κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συγκίνησε τους μοναχούς, σύμφωνα με το amen.gr.





Ο Καθηγούμενος Γέρων Φιλόθεος βρισκόταν σε Μετόχι της Μονής στην Κρήτη όταν ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Άγιο Όρος. Όταν όμως έμαθε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα διέμενε στο μοναστήρι, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής και έφτασε στην Αθωνική Πολιτεία τα μεσάνυχτα.

Παρά το γεγονός πως η ώρα ήταν προχωρημένη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε, παρά τις προτροπές των μοναχών, να ξεκουραστεί παρότι πλησίαζε η ώρα του εγερτηρίου για τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία και προτίμησε να περιμένει τον Γέροντα Φιλόθεο, όπως και έγινε.





Ο Γέροντας Φιλόθεος καλωσόρισε στο Μοναστήρι τον κ. Τσίπρα. «Παρακολουθούμε την πορεία σας. Προσευχόμαστε για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα μας να έχουν καλούς Κυβερνήτες», είπε, εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία του κ. Τσίπρα στην Μονή Καρακάλλου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε για την θερμή φιλοξενία και υπογράμμισε την σημασία στήριξης του Αγίου Όρους και διαφύλαξης της Αγιορείτικης κληρονομιάς.





Το πρωί της Παρασκευής ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως παρέστη με τους συνεργάτες του στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής, ξεναγήθηκε στο Μουσείο και το εικονοφυλάκιο της Μονής και στη συνέχεια θαύμασε από το μπαλκόνι της Μονής την κορυφή του Άθωνα και αφού έγραψε λίγα λόγια στο βιβλίο των επισκεπτών της Μονής αναχώρησε για την Ιερά Μονή Ιβήρων.

ΠΗΓΗ: left.gramen.gr

Ε(ν)φιάλτης

Κάποιοι έκαναν το καλύτερο… σαμποτάζ στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση να πάει τον Σεπτέμβριο σε φοροαπαλλαγές
Ένα από αυτά τα αυτογκόλ που εύχεσαι να μη συμβεί ποτέ έβαλε η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες με τον φόρο ακινήτων. Ένα αυτογκόλ που απέδειξε περίτρανα ότι κάποιοι εντός του κυβερνητικού συνασπισμού δεν κατάλαβαν το μήνυμα των

Γελάει ο Βουλγαράκης: "Αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, έχουν μεγάλη πλάκα λοιπόν"


Με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος
Σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο Γιώργος Βουλγαράκης στο Facebook τόσο την επίσκεψη του Τσίπρα στο Άγιο Όρος όσο και την υπεράσπιση των ένστολων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, έχουν μεγάλη πλάκα λοιπόν!

Κατακεραύνωναν το ΠΑΣΟΚ, και έχουν πάρει σχεδόν όλα του –τα κακά μάλιστα, στελέχη…

Στη Σικελία πωλούνται σπίτια για 1 ευρώ ΑΛΛΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!


Υπόσχεται ηρεμία, καθαρό αέρα, όμορφες διαδρομές για πεζοπορία, καταπράσινα λιβάδια και απέχει μόλις μια ώρα από το παραθεριστικό θέρετρο Κεφαλού στην Ιταλία. Όλα αυτά μπορεί να τα αποκτήσει κάνεις αν μείνει στο χωριό Γκάντζι στη Σικελία, καθώς το τοπικό συμβούλιο προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους κατοίκους να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, αγοράζοντας ένα από τα σπίτια της περιοχής έναντι ενός ευρώ.

Φώτης Μαυρομάτης: ούτε απειλώ ούτε απειλούμε

Μιλώντας στο  Ραδιο Μεσογειος  και την Ρούλα Μπράουν 
πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης  επεσήμανε ότι η συνεδρίαση Δημοτικού   Συμβουλίου τη  Δευτέρα 11/8/2014 θα πραγματοποιηθεί κανονικά και ...

Εξόρμηση στις παραλίες για ενημέρωση και συλλογή υπογραφών απο την Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων


Στα πλαίσια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών μας σχετικά με την εκποίηση των λιμνών του Αγίου Προκοπίου, των Αλυκών του Αεροδρομίου, των αμμοθινών της Πλάκας, του έλους Καλαντού και της παραλίας «Λιβάδι» της Ηρακλειάς από το ΤΑΙΠΕΔ, η Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημοσίων Αγαθών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραμέρο, επισκέφτηκε χθες (7/08/2014) την παραλία του Αγίου Προκοπίου. Μοιράσαμε υλικό, συλλέξαμε υπογραφές για την απένταξη των προαναφερθέντων περιοχών από το ΤΑΙΠΕΔ και συζητήσαμε με τον κόσμο για τις καταστροφικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις του ξεπουλήματος καθώς και για το πλήγμα που πρόκειται να επιφέρει στην τοπική οικονομία. Η ανταπόκριση των παρευρισκομένων ήταν άμεση και πολύ θετική...

Κυριάκος Κυανός live στο Day Night


Νησιωτική Πολιτεία : Kαταστρατηγείται ο νόμος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Για μια ακόμα φορά  μετά τις  Δημοτικές  Εκλογές  καταστρατηγείται  κατάφορα  ο  νόμος  ο  οποίος  ορίζει  ότι  το  Δημοτικό  Συμβούλιο  συνεδριάζει  μόνο  για  κατεπείγοντα  θέματα. 
            Ο Πρόεδρος  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  σε αγαστή  συνεργασία  με  το  Δήμαρχο,  συγκαλούν  το  Δ.Σ.  τη  Δευτέρα  11/8  και  στη  σχετική  πρόσκληση  αναφέρουν  ότι  το  πρώτο  θέμα  ( Λήψη απόφασης σχετικά με το Ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων)  «κρίνεται κατεπείγον λόγω των χρονικών προβλέψεων του Νόμου μέσα στις οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης» , αγνοώντας  ότι  ήδη  υπάρχει  παράταση  στις  προθεσμίες αξιολόγησης  έως  τέλος  Σεπτεμβρίου,  ενώ  για....

Εγκαίνια Μονοπατιών Πολιτισμού στη Σίκινο





Η Σίκινος είναι ένα τοπίο λιτό και επιβλητικό που διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντική ομορφιά του Αιγαίου.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Σικίνου, υλοποιεί το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού», με την επιλογή και σηματοδότηση μιας σειράς διαδρομών, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει αλλά και να προστατεύσει αυτό το αρχέγονο τοπίο.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2) Προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου.
3) Προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κοώνου και Μελάνων.
4) Προς τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Εγγαρών.
5) Προς τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο.....

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 8/8

ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΆ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ  Η ΝΑΞΟΣ ΧΡΕΙΑΖΌΤΑΝ ΧΤΕΣ   ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ . ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ 35 ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ 
Πριν από μερικές εβδομάδες (λίγο πριν την εορτή του Αγίου Νικοδήμου) σε μία κουβέντα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιάννη Μαργαρίτη μου είχε αναφέρει «φέτος στη Νάξο δεν θα δούμε …. Ιούλιο. Θα πάμε κατευθείαν στον Αύγουστο». Απόρησα οφείλω να ομολογήσω αλλά με δεδομένο ότι διαθέτει την εμπειρία λόγω απασχόλησης, πήγα πάσο. Πριν από τρεις ημέρες όταν πήρα στα χέρια μου τα επίσημα στατιστικά από το Λιμεναρχείο Νάξου και τη σχετική διεύθυνση (για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε τα στελέχη του Λιμενικού για τη βοήθειά τους) είδα ότι ο κ. Μαργαρίτης είχε απλά δικαιωθεί. Οι αφίξεις του Ιουλίου ήταν σχεδόν όσες και ...