slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρθρο του κ. Ν Κανταρζή για τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς 18.05.21

     ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 

  ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ!

  Είναι, δυστυχώς, κοινή η διαπίστωση, ότι τις τελευταίες δεκαετίες σπάνια βλέπεις να ανεγείρονται στις πόλεις μας κτίρια δημόσιου χαρακτήρα εμβληματικά, που με την παρουσία τους να δίνουν χαραχτήρα και ταυτότητα στη νεοελληνική πόλη.

 Κι όσα χτίστηκαν έχουν αφεθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σε ιδρύματα που θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο στον πολιτισμό και να μονοπωλούν την τέχνη στις μέρες μας.

 Το κράτος απουσιάζει διαχρονικά από αυτό που αποτελεί το κύριο μέλημα των υπηρεσιών του, κύρια ευθύνη των κυβερνήσεων, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ – ΑΔΜΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

 O Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο Δήμος Τήνου ανακοινώνουν την εντατικοποίηση της συνεργασίας τους με σκοπό την κατασκευή υποσταθμού Υψηλής Τάσης (150 kV) στην Τήνο που θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ενεργειακή σταθερότητα και επάρκεια στο νησί των Κυκλάδων. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Δήμαρχο Τήνου Ιωάννη Σιώτο και τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, εκπροσωπούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Μάργαρη και τον Διευθυντή Νέων Έργων Μεταφοράς κ. Κωνσταντίνο Τσιρέκη.

Το έργο, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2024. Ο ΑΔΜΗΕ έχει λάβει ήδη τη θετική γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τις λοιπές αδειοδοτικές διαδικασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2022. Παράλληλα με την κατασκευή του Υποσταθμού, θα κατασκευάζεται και η καλωδιακή γραμμή μήκους 2 χλμ., η οποία θα είναι υπόγεια σε όλο το μήκος της επί του νησιού.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή


Το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πρέπει να έχει ουσιαστική συμβολή στην επικράτηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Η ΕΕ οφείλει επιτέλους να αποκτήσει ενεργό ρόλο και να μην παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις: άμεση εκεχειρία με παύση των ισραηλινών βομβαρδισμών και της εκτόξευσης ρουκετών από τη Χαμάς, σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τερματισμό των εποικισμών από το Ισραήλ, επανέναρξη αξιόπιστων, άμεσων συνομιλιών και επίλυση του Παλαιστινιακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Ο ίδιος ο κ. Μπορέλ πρέπει να μεταβεί στην περιοχή για διαβουλεύσεις.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Έλενα Ακρίτα, ( Ελένη Λουκά ,της δημοσιογραφίας" ) μια πληγή για τη δημοσιογραφία

 
ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ
Έγραφα στις αρχές του 2020 ότι η Έλενα Ακρίτα εξελίσσεται σε έναν Πολάκη της δημοσιογραφίας και ότι προσπαθεί μέσω των social media να παραστήσει τον εθνικό χωροφύλακα μιας δήθεν ηθικής της Αριστεράς.

Δέχτηκα επιθέσεις, φυσικά, από την ίδια, και από τον σωρό των ακολούθων της, αλλά τι να απαντήσεις…

Ήταν μοναχική τότε η άποψη ότι η Ακρίτα, μετά από έναν προσοδοφόρο κύκλο χαζο-trash τηλεόρασης, έψαχνε ρόλο στην δήθεν Αριστερά, όπου με πέντε-έξι υβριστικές αναρτήσεις και δέκα fake news καταγράφεσαι ως επαναστάτης και κάνεις νέα καριέρα. Πόσο γρήγορα δικαιώθηκα στις διαπιστώσεις μου! Πλέον θεωρείται trend να μην παίρνεις στα σοβαρά τα γραφόμενά της.

Πίστευα, τότε, ότι η Ακρίτα έγραφε τρέλες για να ξεχωρίσει από τον σωρό των δημοσιογράφων, αφού ως τηλεπερσόνα δεν είχε πλέον πέραση. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή η τάξη των εύπορων νεο-αριστερών (θυμηθείτε το «αποκούμπι»-διαμέρισμα στο Λονδίνο) που κάνουν καριέρα ως αντιπρόσωποι της βιομηχανίας της ηθικής και της κοινωνικής ευαισθησίας στην Ελλάδα, είναι επιζήμια στον δημόσιο διάλογο, ενώ δεν προσφέρει τίποτα στην Αριστερά, ούτε στον Αλέξη Τσίπρα.

Η Ακρίτα, ειδικότερα, διακρίθηκε ως ένα είδος διαδικτυακής κουτσομπόλας, μια κακίστρω του ίντερνετ, η οποία τσεκουρώνει τους πάντες με επιθέσεις-καμικάζι στο Facebook. «Κάποιος την αποκάλεσε "η Ελένη Λουκά της δημοσιογραφίας" επειδή κάνει "ντου" εναντίον επωνύμων για να τρομοκρατήσει», έγραφα πέρυσι και φαίνεται ότι έπεσα μέσα.

Φυσικά η Ακρίτα, με κάτι τέτοιες τρέλες, έπιασε στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοξενεί ό,τι πετάνε τα άλλα συστήματα. Ως πασιονάρια της συριζαϊκής θεματικής, απογείωσε το υβρεολόγιό της, τις θεωρίες συνωμοσίας, και την πιο μαύρη και χονδροειδή προπαγάνδα. Ήταν θέμα χρόνου να μπει και σε θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια: τελευταίο μαργαριτάρι στη συλλογή της ήταν η ανάρτηση ότι ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δεν έκανε πραγματικά το εμβόλιο, αφού η βελόνα είχε καπάκι και η νοσοκόμα δεν φορούσε γάντια! Ο γνωστός σωρός των ακολούθων της, φυσικά, αναπαρήγαγε το fake news.

Αξίζει αυτή η ψεκασμένη δημοσιογραφία στον ΣΥΡΙΖΑ; Την εγκρίνει ο πρόεδρός του; Η αντιπολίτευση με τα παγουρίνα, τα τσουρέκια, τις μάσκες στα σχολεία και τώρα τα καπάκια στις βελόνες εμβολιασμού έχει το ΟΚ της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο κ. Τσίπρας χαίρεται το πρωί να διαβάζει φιλικούς στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφους που αναπαράγουν ό,τι πιο ψεκασμένο και συνωμοσιολογικό κυκλοφορεί στον πάτο του ίντερνετ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ακρίτα θεωρείται αντιπροσωπευτικό δείγμα των εξυπνότερων αριστερών της χώρας. Από αυτήν περιμένουν να πάρουν γραμμή όλοι οι παρακάτω. Οταν λοιπόν η ίδια, γράφοντας για καπάκια στις βελόνες εμβολίων, αυτοανακηρύσσεται Πρόεδρος επί τιμή στην Ολομέλεια των ψεκασμένων, τι να πουν οι πιο εύπιστοι και τα τρολ που μιλάνε για δόσεις νερού αντί εμβολίου στους πολιτικούς; Κρίμα για την Αριστερά να έχει θεοποιήσει την Qanon ρητορική α λα γκρέκα…

Ωστόσο, τα fake news και η αντιπολίτευση με τα καπάκια δεν είναι αστεία. Είναι επικίνδυνα, γιατί υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει και στην προκειμένη περίπτωση διακυβεύεται ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ακρίτα έσβησε την κατάπτυστη ανάρτηση με τα καπάκια, αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη και δεν αναγνώρισε το λάθος.

Επιπλέον, όταν οι ψεκασμένοι αποφασίζουν να κάνουν και εξωτερική πολιτική, τότε το πρόβλημα παίρνει πολύ επικίνδυνες διαστάσεις. Η Ακρίτα πρωτοστάτησε στο συριζαϊκό «κράξιμο» της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία επισκέφθηκε τον φράχτη στον Έβρο και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς την άλλη πλευρά. «Η κ. Σακελλαροπούλου διάλεξε στρατόπεδο στο πλευρό του Τραμπ», έγραψε, ειρωνικά, η Ακρίτα. Λάθος. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την παρουσία της στον Έβρο, έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο να μην επαναλάβει την «εισβολή» μεταναστών του Φεβρουαρίου 2020. Μίλησε για υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και για εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Στον ΣΥΡΙΖΑ συντάσσονται με τον Ερντογάν ή με την Ελλάδα; Ή μήπως απλά γράφουν ό,τι τους κατέβει στην ψεκασμένη κούτρα;

Βέβαια, θα μου πείτε, τέτοιοι δημοσιογράφοι προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται στηρίζουν, απ' ό,τι στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Διότι στο εξής όποιος πιάνεται να λέει ψέματα ή μπαρούφες, θα του απαντούν, δικαίως: Ε, μην τον ακούτε, έπαθε Ακρίτα!
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/elena-akrita-mia-pligi-gia-ti-dimosiografia

«Ρόμπα» έγινε πάλι στο Titter η Ακρίτα με τα FakeNews για τον εμβολιασμό Μπακογιάννη (εικόνες)

Aντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.Η Έλενα Ακρίτα κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη ότι λέει ψέματα πως εμβολιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σχολιάζοντας τη φωτογραφία που ανήρτησε ο δήμαρχος Αθηναίων από τη στιγμή του εμβολιασμού του.

Η Νάξος στην ΕΡΤ (αλλά και στον Alpha και στο Open)!

Η προβολή της Νάξου αλλά και των Μικρών Κυκλάδων με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συνεχίστηκε και σήμερα, με ρυθμό αμείωτο!

Μετά το Star Channel, το Open Beyond και τον Alpha, ήταν σειρά της ΕΡΤ να βρεθεί στο νησί μας ως προσκεκλημένη της Ε.Α.Σ., για να κάνει live συνδέσεις και ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής «Συνδέσεις», δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Καϋμένου, πέρασε τη σημερινή μέρα στη Νάξο και έβγαλε, όχι μία, αλλά πέντε live συνδέσεις από ισάριθμα διαφορετικά σημεία της «Βασίλισσας των Κυκλάδων», παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για σημαντικά ζητήματα στους τηλεθεατές και γεμίζοντας τις οθόνες τους με τη Νάξο, τις ομορφιές και την παραγωγή της!

Αρχικά, η Α. Καϋμένου βρέθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου και έδειξε… θέα Νάξου στους παρουσιαστές και στους τηλεθεατές της εκπομπής «Από τις Έξι», εν είδει… πρόγευσης του τι θα ακολουθούσε!