slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας: Κατ’ εξαίρεση 4 επιπλέον ειδικότητες ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ στις Κυκλάδες

Σε συνέχεια της επικοινωνιας μου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και του αιτημάτων τον γονέων και μαθητών των Κυκλάδων, πετύχαμε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία 4 επιπλέον ειδικοτήτων ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ για τη φετινή σχολική χρονιά, με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζωής‭ ‬ ‭ ‬Μακρή‭! Πιο ‬συγκεκριμένα, ‭ ‬ ‭ ‬πρόκειται‭ ‬ ‭ ‬για‭ ‬ ‭ ‬τα σχολεία ΕΠΑΛ

Νάξου, Πάρου και Σύρου.‭ ‬ ‭Η απόφαση αυτή είναι ακόμα ‭ ‬μία‭ ‬ ‭ ‬απόδειξη‭ ‬ ότι η ‭ ‬συνταγματική‭ ‬ ‭ ‬επιταγή‭ ‬ για λήψη ειδικών‭ ‬ ‭ ‬μέτρων λόγω της νησιωτικότητας των Κυκλάδων γίνεται πράξη από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η Κατερίνα Μονογυιού στους αγιασμούς των σχολείων στην Κύθνο.

Η κ. Κατερίνα Μονογυιού στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς παρευρέθηκε στην Κύθνο στον αγιασμό των σχολικών μονάδων του Γυμνασίου Κύθνου με Λυκειακές τάξεις, στο  δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Δρυοπίδας Κύθνου καθώς και στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χώρας Κύθνου. Η βουλευτής συνομίλησε με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για τις προκλήσεις και τις ανάγκες του σύγχρονου σχολείου. Η κ. Κατερίνα Μονογυιού υπογράμμισε τις δράσεις και τις πολιτικές που έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίες αφορούν: 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, Διαδραστικά Συστήματα Μάθησης, την εφαρμογή e-parents, την Πλατφόρμα Stop Bullying, το Νέο κανονισμό της λειτουργίας σχολείων, τις Δράσεις ενεργού πολίτη, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, τις Αυτόνομες τάξεις, τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, την Αναμόρφωση στα μαθήματα Πληροφορικής και τις Αλλαγές στο μάθημα της Λογοτεχνίας.

Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

Καθοριστικές οι ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού για την εισαγωγή 3 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Σύρου, Νάξου και Πάρου


Καθοριστικές οι ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού για την εισαγωγή 3 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Σύρου, Νάξου και Πάρου. Ειδικότερα, μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Πάρου εισάγεται στη Γ' τάξη η ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κληματισμού». Παράλληλα, στην ίδια κατεύθυνση, μετά από πρόταση του Διευθυντή του Πρότυπου ΕΠΑΛ Σύρου, εισάγεται στη Γ' τάξη η ειδικότητα «Τεχνικός Οχημάτων». Επιπρόσθετα, εισάγεται στη Γ' τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Νάξου - Μιχάλης Κατσάνης η ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κληματισμού». Τέλος, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νάξου εισάγεται ο Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στη Β' τάξη.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:


Οι 7 πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας -«Ζητάμε κατανάλωση με μέτρο»


Τις 7 πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας παρουσίασε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τις 7 βασικές πρωτοβουλίες που περιλαμβάνει η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας παρουσίασε, σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε ειδική συνέντευξη Τύπου.

Δελτίο Τύπου Κυνηγετικού Συλλόγου Νάξου

Την Τρίτη το απόγευμα και ώρα 18:00 έπεσε στην αντίληψη του μέλους μας Κ. Γ. κοπάδι πελαργών να βρίσκονται στην περιοχή Καστράκι Νάξου.

Την επομένη νωρίς το πρωί ο ίδιος κατάλαβε πως το κοπάδι είχε αναχωρήσει πλην όμως ενός τραυματισμένου ατόμου που έγινε αντιληπτό μετά από έντονο γάβγισμα των σκυλιών του.

Απάντηση στα παραμύθια του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρου Χρυσόπουλου


 

 

Τα παραμύθια είναι για μικρά παιδιά ή για όσους έχουν αλλεργία στην αλήθεια.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, σήμερα πήρε σειρά να υπερασπιστεί τον Δήμαρχο που δεν θυμάται ή δεν κατάλαβε τι ψήφιζε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

Μήνυμα του Δημάρχου Θήρας επ' ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

 
Μήνυμα του Δημάρχου Θήρας επ' ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους

Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες να επιτύχουν στην προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης.
Όχι μόνο αυτής που στοχεύει σε δεξιότητες, όχι μόνο αυτής που σωρεύει γνώση για την επαγγελματική αποκατάσταση, όχι μόνον αυτής που στοχεύεις στην κοινωνική ανέλιξη, αλλά εκείνη κυρίως που οδηγεί στην αναζήτηση της αλήθειας και στην κατάκτηση της ευτυχίας.
Εκείνης που δημιουργεί κοινωνία λειτουργική από την κατάκτηση σχέσης ουσιαστικής ανάμεσα στα μέλη της.
Η σύγχρονη αντίληψη για την επιτυχία δεν έχει ως φαίνεται οδηγήσει τους ανθρώπους σε αρμονία ούτε με τους άλλους ούτε με την φύση, αφού προϋποθέτει πραγματική μόρφωση και επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και στόχων.
Οι νόμοι και οι κανόνες του κράτους για την εξάλειψη της βίας στα σχολεία και στην κοινωνία δεν φέρνουν αποτελέσματα όσο και αν γίνονται αυστηροί.
Η λύση θα βρεθεί μέσα από μια πιο ανθρώπινη παιδεία, που επίκεντρο γίνεται ο άνθρωπος και όχι η τέχνη της συσσώρευσης πλούτου ως υπέρτατου αγαθού.
Καλή σχολική χρονιά.











Νίκος Ανδρουλάκης: Στον αγιασμό του 109ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης - "Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ισχυρά δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια" "Η δημόσια Παιδεία είναι το παν"

Μετά τον αγιασμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαιρέτισε μαθητές και γονείς και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους δασκάλους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για θέματα του σχολείου
«Η δημόσια Παιδεία είναι το παν, γι' αυτό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να έχουμε ισχυρά δημόσια σχολεία, δημόσια Πανεπιστήμια, ώστε να μπορεί το κάθε παιδί, κάθε ελληνικής οικογένειας, όποια οικονομική δυνατότητα και να έχει, να πάρει ισχυρά εφόδια για το μέλλον του», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή αγιασμού στο 109ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην Άνω Τούμπα.

Ευχές του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στο πρώτο κουδούνι, στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Πάρου, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, βρέθηκαν σε όλα τα σχολεία του νησιού μας, για να καλωσορίσουν τα παιδιά μας και να τους ευχηθούν για μια καλή και παραγωγική νέα χρονιά.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, εκφράζει τις ευχές τουστους μαθητές,  στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το ακόλουθο μήνυμα:

« Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μία νέα αφετηρία για ένα καλύτερο αύριο, γεμάτο όνειρα, ελπίδες, στόχους και προσδοκίες.

Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλινίκου ο Αγιασμός και το πρώτο κουδούνι στο Α’ Γυμνάσιο Νάξου (Photos)


Από naxospress
Πρώτο γυμνάσιο Νάξου… Το εμβληματικό κτήριο στο κέντρο της Πόλης Νάξου, το οποίο στέκεται εκεί σχεδόν 100 χρόνια και έχοντας ανοιχτή την αγκαλιά του υποδέχεται τους μαθητές, εκπαιδευτικούς…...
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και λίγο μετά τις 9 το πρωί είχαμε το πρώτο κουδούνι. Κάτι σαν δημοτικό συμβούλιο όμως Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά με πρώτο τον Επαρχο κο Μαργαρίτη και ουκ ολίγους αντιδημάρχους (Μαυρομμάτης Κατσαράς Βιτζηλαίος) και συμβούλους αλλά και μέλη Δημοτικής Κοινότητας (Φουτάκογλου) και Περιφερειακού Συμβουλίου (Φραγκίσκος) να είναι παρόντες…...

Κ. Μητσοτάκης σε μαθητές της Γλυφάδα: Όταν είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα

 Στην αλλαγή που περιλαμβάνει φέτος ο κανονισμός λειτουργίας των σχολείων για τα κινητά τηλέφωνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του προς τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.

«Θέλω να κάνουμε μία συμφωνία, και αναφέρομαι ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα οποία μπορεί να έχετε ήδη κινητό τηλέφωνο, να συμφωνήσουμε ότι την ώρα που είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα. Να το συμφωνήσουμε αυτό; Θα το συμφωνήσουμε και να μας βοηθήσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοι σε αυτή την κατεύθυνση» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ότι από φέτος απαγορεύεται στα σχολεία η χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, δασκάλους και γονείς καθώς και να ενημερωθεί από τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας Μαρουσώ Χανιώτη για τα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο, το οποίο εφαρμόζει την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου από την περίοδο 2021-22.



Ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί δάσκαλοι, κ. Υπουργέ, κ. Δήμαρχε,

Επιτρέψτε μου καταρχάς από καρδιάς να σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα, γεμάτη αγάπη για τη γνώση, μια χρονιά η οποία θα σας επιτρέψει, στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, να προοδεύσετε, αλλά πάνω απ΄ όλα να χαρείτε το σχολείο και τη διαδικασία της γνώσης.

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για την πολύ σημαντική δουλειά την οποία έχετε κάνει, όχι μόνο εδώ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά σε όλα τα σχολεία της Γλυφάδας. Είστε ένας Δήμαρχος ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι θέλετε να επενδύσετε στις υποδομές της εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας τα σχολεία, προσθέτοντας κλιματιστικά -άκουσα πολλά χειροκροτήματα από τα παιδιά για τα κλιματιστικά-, βάζοντας ασανσέρ, φτιάχνοντας ωραία γηπεδάκια, τα οποία έμαθα ότι είναι ανοιχτά για το Σαββατοκύριακο για τα παιδιά της γειτονιάς.

Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι όλα τα σχολεία της χώρας -και να το ακούσετε αυτό παρακαλώ πολύ, ειδικά τα παιδιά και οι γονείς-, δεν είναι όλα τα σχολεία της χώρας όπως είναι το 2ο Δημοτικό, θέλουμε όμως όλα τα σχολεία της χώρας να γίνουν σαν το 2ο Δημοτικό από πλευράς υποδομών.

Και ειδικά για τα παιδιά της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού, γνωρίζω ότι έχουμε ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους διαδραστικούς πίνακες. Οι διαδραστικοί πίνακες, θα το δείτε και εσείς στην πράξη, είναι μία μεγάλη καινοτομία. Θα δείτε ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Έχετε ήδη κάποιους, θα έρθουν και οι υπόλοιποι. Έχουμε τοποθετήσει 30.000 τέτοιους πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας και απομένουν 6.000 ακόμα. Θα μπουν μέχρι το τέλος του έτους.

Θέλω και πάλι, γιατί δεν θέλω να μακρηγορήσω, να σας ευχηθώ να έχουμε και να έχετε μια καλή χρονιά, να συγχαρώ τις δασκάλες και τους δασκάλους σας και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους γονείς σας και τον Σύλλογο Γονέων, ο οποίος παίζει πάντα έναν ενεργό ρόλο, μαζί με το διδακτικό προσωπικό και μαζί με τον Δήμαρχο, έτσι ώστε το σχολείο αυτό να γίνεται ακόμα καλύτερο.

Και τελειώνοντας, να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη: θέλω να κάνουμε μία συμφωνία, και αναφέρομαι ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα οποία μπορεί να έχετε ήδη κινητό τηλέφωνο, να συμφωνήσουμε ότι την ώρα που είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα. Να το συμφωνήσουμε αυτό; Θα το συμφωνήσουμε και να μας βοηθήσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοι σε αυτή την κατεύθυνση.

https://fimotro.gr/k-mitsotakis-se-mathites-tis-glyfada-otan-eimaste-sto-scholeio-to-kinito-einai-stin-tsanta/

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με ελπίδα, αισιοδοξία και δημιουργική
διάθεση. Με την έναρξή της, σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά, υγεία και
πρόοδο στον δύσκολο αγώνα της μάθησης και της γνώσης. 
Προσηλωμένοι στους στόχους σας, αξιοποιήστε όσο καλύτερα μπορείτε τις
ικανότητές σας και τις ευκαιρίες που σας δίνονται και χαρείτε τη νέα σχολική
χρονιά, αυτό το όμορφο, ωφέλιμο και παραγωγικό ταξίδι στον κόσμο της
γνώσης, των δεξιοτήτων, της κοινωνικοποίησης και της πνευματικής σας
καλλιέργειας.

Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου: Όταν η φαντασία πάει σχολείο....



Ο Μίμης και η Άννα με τις ποδιές τους και τις σχολικές τους τσάντες, περιμένουν να σας ξεναγήσουν
❣❣❣
Να ο Χάνσελ και η Γκρέτελ ,το σπιτάκι στο δάσος με τα ζαχαρωτά, η μάγισσα με το στερητικό α που τα κάνει όλα αντίθετα, το μαρτυριάρικο κοράκι που "καρφώνει" κάθε ζαβολιά, πολύχρωμα μπαλόνια, αερόστατα για φανταστικά ταξίδια, το τεράστιο φίδι με τους αριθμούς ως το100, το επιδαπέδιο φιδάκι, το σκάκι, το κυκλοφοριακό πάρκο, τα γεωμετρικά σχήματα, το μεγάλο ρολόι, η σκάλα με τους αριθμούς ως το 10, η μαγική γραμμή, η κυρία Αλφαβήτα με τα 24 παιδιά της, τα φασαριόζικα φωνήεντα και τα ήσυχα σύμφωνα, η σοφή κουκουβάγια και πολλά παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να δημιουργούν τα δικά τους μονοπάτια προς τη γνώση ανοίγοντας τα φτερά της φαντασίας και της δημιουργικότητας.
Καλή σχολική χρονιά❣❣❣
Ευχαριστούμε πολύ τον Mihailos Vasilakis για τις λήψεις με Drones όπως πάντα❤
Δείτε φωτογραφίες

Λεονάρδος Χατζηανδρέου Δημοτική παράταξη «Δύναμη Αλλαγής» : Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς




Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025, θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή
δύναμη, πρόοδο και επιτυχία. Η παιδεία είναι το θεμέλιο για το μέλλον μας, και κάθε
σχολική χρονιά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο προκλήσεις, γνώσεις και ευκαιρίες.

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου: Η 15η Γιορτή Πατάτας Νάξου εξέπεμψε SOS για τον πρωτογενή τομέα Αναδείχθηκαν προβλήματα, κατατέθηκαν προτάσεις


Το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου διοργάνωσε με επιτυχία τη 15η Γιορτή της Πατάτας Νάξου, η οποία, σε αντίθεση με τον εορταστικό χαρακτήρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, φέτος πήρε τη μορφή διαμαρτυρίας, με κατάθεση προτάσεων για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και άλλων συνεταιρισμών από κάθε γωνιά της χώρας μας, όπως επίσης και εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού, βρέθηκαν στη Νάξο και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νησιού, τα ίδια που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα όλης της χώρας, με κυριότερα όλων την ανομβρία και τη λειψυδρία που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Μήνυμα του Φίλιππου Φόρτωμα για τη νέα σχολική χρονιά


Αγαπητά παιδιά,
Εύχομαι σε όλους σας, η νέα σχολική χρονιά να είναι η αρχή μια πορείας προς τη
μάθηση και να σας ανοίξει νέους δρόμους δημιουργίας. Αυτά τα χρόνια είναι
μοναδικά, να τα ζήσετε, να τα χαρείτε, να τα απολαύσετε με κάθε τρόπο! Η γνώση
είναι μια πολύτιμη κληρονομιά που θα σας συνοδεύει για μια ζωή και ο πραγματικός
πλούτος που δεν μπορεί να χάσει κανείς, ούτε να σας τον στερήσει κάποιος.
Με την καθοδήγηση των δασκάλων σας και την φροντίδα των γονέων και των
κηδεμόνων σας, αλλά ταυτόχρονα και τη συνεχή μέριμνα της Πολιτείας, και αυτή η
χρονιά είμαι σίγουρος πως θα σας δώσει πολλά εφόδια ζωής.