slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βουτιά θανάτου από το Blue Star 1

Νέα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα για τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην Σύρο.

Πρόκειται για τον 58χρονο Β.Π. ο οποίος έχει καταγωγή από το Ριόλο και κατοικούσε μόνιμα στην Αθήνα. Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ενώ έχει αρκετούς συγγενείς που ζουν μόνιμα στην Πάτρα.
Το μυστήριο στην όλη υπόθεση φαίνεται ότι λύνεται… Σύμφωνα με

Έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.

Το Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 6/7/2016 και ώρα 18:00 στα γραφεία του συλλόγου στο ΔΑΚ Νάξου.
Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι τα εξής :

Απόβαση ελεγκτών στα ελληνικά νησιά - SOS εκπέμπουν οι ΔΟΥ για την είσπραξη ΦΠΑ

Του Κωστή Πλάντζου
Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, με μέτρα όπως μεταφορά ελεγκτών στα νησιά, επιβολή διοικητικών ποινών («λουκέτα» τριάντα ημερών) σε όποιους συλλαμβάνονται για δεύτερη φορά να μην κόβουν απόδειξη, αλλά και κατάρτιση «μαύρης λίστας» με τις επιχειρήσεις που δηλώνουν πολύ λιγότερα από όσα διαπιστώθηκε πως εισπράττουν κατά τις επισκέψεις των ελεγκτών στην περιοχή τους, καταρτίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ανακόψουν το πάρτυ της φοροδιαφυγής κατά την τουριστική σεζόν.Το στοίχημα που βάζει από σήμερα 1ης Ιουλίου στο οικονομικό επιτελείο, είναι διπλό:

Φάπες Βρούτση στους υπουργους ... Ασθενείας Πολάκη -Ξανθό ΒΙΝΤΕΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την Υγεία


-Ο Πολάκης δεν μπορούσε να χωνέψει τις φάπες που έφαγε από Βρούτση και άρχισε να εκτός μικροφώνων να  βρίζει
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
«Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι, έχει κουραστεί από τα "θα" και τις καλές σας προθέσεις», ανέφερε και και έκανε λόγο για «το απόλυτο θέατρο πολιτικού κυνισμού». «Τα κάνατε θάλασσα, κανείς σήμερα δε λέει ότι τα

ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας: Λεκτικές περικοπές στις … περικοπές & στην αλήθεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λεκτικές περικοπές στις … περικοπές & στην αλήθεια

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέσαμε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα της πρόσφατης απόφασης της Επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου περί μείωσης του Προϋπολογισμού στήριξης του από τις 90.000 στις 60.000 ευρώ.

Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος διέψευσε ότι για το 2015 ο προϋπολογισμός στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήταν 90.000 ευρώ, δήλωσε ότι ήταν 75.000 ευρώ και απόρησε που βρήκαμε εμείς τα ποσά που αναφέραμε. Ευτυχώς που δεν διέψευσε και το γεγονός ότι προχώρησαν σε μείωση της στήριξης στη συγκεκριμένη δομή αλληλεγγύης, αποδίδοντας την ενέργειά τους στην ανάγκη περικοπών λόγω της οικονομικής κρίσης. Την αιτιολογία που χρησιμοποίησε την αφήνουμε ασχολίαστη. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΠΑΝ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ


Να ληφθεί υπ' όψιν η νησιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους θέματα που ρυθμίζει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος  από τον Υπουργό Π. Κουρουμπλή
Η σοβαρή υποστελέχωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ατζέντα της συνάντησης             στο Υπουργείο
Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή  συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο, όπου συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το

«Κίνδυνος μη ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος LEADER» Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Κίνδυνος μη ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος LEADER»
Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ιδιώτες επενδυτές του προγράμματος LEADER λόγω της καθυστέρησης για πάνω από ένα χρόνο της εκταμίευσης των χορηγούμενων κεφαλαίων από τις τράπεζες.

Αναλυτικά η ερώτηση:

"Διασφαλίζεται ο ρόλος της κρατικής εποπτείας στο λιμάνι του Πειραιά" - Τοποθέτηση του Ν.Συρμαλένιου στην Ολομέλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διασφαλίζεται ο ρόλος της κρατικής εποπτείας στο λιμάνι του Πειραιά

Τοποθέτηση Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια



Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε. είναι αποτέλεσμα μιας πορείας, που ξεκίνησε με τη σύμβαση της COSCO το 2008 και εξελίχθηκε στην απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για πλήρη ιδιωτικοποίηση και στον

ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο Χουλιαράκης «αθωώνει» Καραμανλή και Παυλόπουλο για τις χιλιάδες προσλήψεις τη διετία 2007-2009

Μια ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινού για τα αίτια και τις ευθύνες που η χώρα βιώνει την εξάχρονη κρίση οδήγησε σε διπλή «αθώωση» της δεύτερης περιόδου Καραμανλή 2007-2009,  αλλά και σε «αθώωση» του Προκόπη Παυλόπουλου όσον αφορά την περίφημη κατηγορία περί χιλιάδων προσλήψεων επί υπουργίας του.

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στη Νάξο

Την 30-06-2016 το πρωί  συνελήφθη στη Νάξο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, 39χρονος ημεδαπός γιατί

Σοκ και για τους μισθωτούς:Ποιοι χάνουν έως και 88 ευρώ το μήνα [πίνακας]


Δεν είναι μόνοι οι συνταξιούχοι που έπαθαν σοκ μπροστά στα ΑΤΜ. ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΚαι οι μισθωτοί, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, είδαν τους μισθούς τους ψαλιδισμένους λόγω της αυξημένης παρακράτησης φόρου με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας και της αυξημένης εισφοράς αλληλεγγύης.Οι αλλαγές αυτές στη φορολογία φέρνουν ψαλίδι σε μισθούς από 679 ευρώ και πάνω.

Διαδώστε το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών - Πώς μπορώ να γίνω εθελοντής δότης;


Με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ερμής στην Ερμούπολη με θέμα ''Μεταμόσχευση Μυελού των οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς''.
θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι η χώρα μας δυστυχώς εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών. Διαπιστώνεται πλήρης έλλειψη γνώσης του κοινού, τόσο για την ανάγκη εύρεσης δοτών ,όσο για την διαδικασία λήψης μοσχεύματος.
Και όμως η διαδικασία είναι απλή!

Καταργούν τα υποθηκοφυλακεία στις Κυκλάδες, πλην δύο νησιών

Στη διαβούλευση έβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας.
Μπορείτε να διαβάσετε στο link:
http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=6472

Στις Κυκλάδες καταργούν τα υποθηκοφυλακεία και τα διατηρούν μόνο σε δύο νησιά:

Υπάρχει σήμανση ειδικών προδιαγραφών



Το βράδυ της Τρίτης, δύο αλλοδαποί (μία γυναίκα ηλικίας 66 ετών και κινδύνεψαν να χαθούν όταν αργά το βράδυ αποφάσισαν να μετακινηθούν από την Κωμιακή προς τον Απόλλωνα μέσω του μονοπατιού αρ. 9. Σε κάποια στροφή χάθηκαν, έμπλεξαν στα παρακείμενα κτήματα και στάθηκαν τυχεροί καθότι όταν κάλεσαν σε βοήθεια βρέθηκε βοσκός κοντά τους και κάλεσε άμεσα τόσο την Πυροσβεστική υπηρεσία όσο και τους συγχωριανούς τους. Και η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος μετά τις 2 το πρωί της επόμενης ημέρας… Μεγάλη κουβέντα είχαμε στο διαδίκτυο γύρω από την σωστή ή όχι σήμανση των μονοπατιών και ασκήθηκε κριτική για το ποιος έχει την ευθύνη για την ανάδειξη και συντήρησή τους…

Δέσμευσαν όλους τους λογαριασμούς του Σταύρου Ψυχάρη

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα δεσμεύτηκαν όλοι οι προσωπικοί λογαριασμοί του Σταύρου Ψυχάρη, ιδιοκτήτη του ΔΟΛ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται και αφορά σε πιθανολογούμενη φοροδιαφυγή.
Η δέσμευση αφορά σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά και τυχόν θυρίδες που πιθανόν να κατέχει ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ.

Τα νεοεκλεγέντα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των Δημοτικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ νομού Κυκλάδων συνεχάρη ο Γιάννης Βλασερός.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΣΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Ο γραμματέας ης πολιτικής των Νησιωτικών χώρων τού ΠΑΣΟΚ  Γιάννης Βλασερός συγχαίρει τα νεοεκλεγέντα μέλη των Συντονιστικών επιτροπών των Δημοτικών οργανώσεων του Νομού Κυκλάδων για την επιτυχία τους η οποία θεσμοποιεί την συμμετοχή τους στην μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της βάσης του ΠΑΣΟΚ βασικού μοχλού για την αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης..
Ιδιαίτερα θέλει να ευχαριστήσει τούς 171 στην Νάξο 102 στην